BF Ol. společně na Bílý kámen 2008 - nabeton.

70 nepřečtených
  • Looper36

    Zdarec. Takže máme to za dveřmi a já navrhuju:

    O půl deváté v Marienthalu u obchodu (U Palacků, pro znalce), trasa buď údolím až na Smilov a nahoru do prostoru, anebo, hned před Karhasem zalomit na Nepřívaz a krásnou hřebenovicí dojet k Lichničce pod Velkou Střelnou. Dále to bude záležet na chuti a odvaze zůčastněných, ha ?

    Takže jste očekáváni. Jsem velice přístupný ostatním návrhům. Poďte do toho a pište.

    0 0
    • black maniax  

      dal bych si říct, ale má nás jet cca 6–10, podle toho, kolik se sežene kol. Jedem s přítelkyněmi, a budeme rádi, když se po silnici vyhrabeme na Bílý kámen. Pak přes Libavou do Domašova a kolem Bystřičky domů. Vůbec nevím, kolik to dá km, ale bude to asi opravdu výlet na celý den.

      0 0
      • Looper36  

        Blacku, pojeďte s náma, myslím, že pro přítelkyně bude trasa, jak ji popisuje Doom, naprosto přijatelná a luxusní. Je tam opravdu pěkně a navíc převýšení z Mrskles si takhle pěkně rozložíš a a ani jim to nepřijde. Na Střelné si to můžete rozmyslet a kdyžtak se vrátit proti proudu do Mrskles z kopce.

        0 0
        • Martin  

          jo, pojedte s náma, já lámu  moju at jede aspon kousek taky s náma a nechce, bojí se že budem chrtit :-) a já ji nemůžu přesvědčit, že chrtit se nebude :-)

          pokud by jelo více žen, tak by se možná nechala ukecat.

          0 0
    • Martin  

      uvidíme podle velikosti skupiny. já v mariánským rozhodně budu (Radku, nahoď prosím nějaký odkaz na mapu, kde přesně je onen obchod). klasická translibavská magistrála Mrsklesy – BK – Bores – Střelná – Libavá mě vůbec neláká.

      každopádně ale začněte dělat šamanské obřady za pěkné počasí na pár dní před akcí, ať z toho nemáme bahenní lázně ;-)

      můj plán, který mám v hlavě, je následující: do VVP vjet u smilovské stanice, podél lichničky nahoru ke střelné (nebo druhou stranou na smilov? ještě nevím), potom přes novou ves nad odrou­ k zelenému kří­ži, odtamtud k pra­meni odry, pak var­hošť, trochu po­jezdit kolem… pak k velkému ú­jezdu a kolem střel­nic na mrskle­sy. suma sumá­rum asi 80 km (vč­etně cesty z a do o­lomouce)

      0 0
      • Looper36  

        Ok, můžem to tak provést, kdyžtak hodíme nějakou odbočku. Ten obchod poznáš, je jedinej na levé straně, když sjedeš do Mariánskýho, klasická komunistická Jednota. Naproti je lékárna, tak někde tam. Budu tam, mám oranžové erbéčko. Jdu zaklínat .

        0 0
        • Scully  

          Chlapy nešlo by tu trasu přeložit do srozumitelštiny?? :-D

          0 0
          • Looper36  

            Je lepší to zažít v reálu. Zjednodušeně, je to trasa, na které je nejprudří kopec asi jak když jedeš z Dolního na Horní náměstí :o)

            0 0
            • Scully  

              Ne tu DoomHamerovu trasu sem pochopil, spíš mám problém s tou tvou :-)

              Ta asi nevede jen po těch „dovolenách“ trasách, že? A ještě ten obchod je to ten pod školou, nebo jich tam je víc?

              0 0
              • Looper36  

                :o)  No, moje trasa, kde jezdím i přes týden a mimo tyhle akce, je zkráceně řečeno taková tour po všech těch zaniklých vesnicích v prostoru. Dohromady tak 80–90 km. Mrkni na www.libavsko.cz, na prostor jihovýchodně od Města Libavá, Rudoltovice, Vojnovice, Milovany. Nejkrásnější část prostoru, údolí Odry, pravá divočina. Nepotkáš živáčka, ovšem když jsem četl na muvb.cz, co se chystá, kolik tam bude hlídek a kde, tak mám trošku obavy. Což o to, hlídku na místě, kde končí povolená oblast, objedeš někde lesem, ale mít pořád oči a uši na stopkách, když budou někde pendlovat … Na druhou stranu, vidět na vlastní oči tankové brody na místě Čermné, jedné z největších obcí v prostoru, dopadovou plochu Milovany, kam do kráteru schováš celý barák, to by mohlo být zajímavé,ne?

                0 0
                • Looper36  

                  A ten obchod je jediný, u hlavní cesty na Hlubočky, kousek za odbočkou na Posluchov. Souřadnice 49°37'4.157"N, 17°23'41.033"E :o))))

                  0 0
                  • Looper36  

                    Jo a Karhas ? Karhánkův kopec, ten u hřbitova, před ním doprava na Nepřívaz :o))

                    0 0
                    • Scully  

                      Tak se nám opláchly cesty, aspoň se nám nebude prášit od kol, což je supr. :-)

                      0 0
                      • Martin  

                        no hlavně ať se neopláchnem zítra my :-)

                        medard na zítra spočítal menší spršku mezi 14. a 16. hodinou, aladin je už tradičně více skeptický… snad nebude ráno stejně nevlídno jako dneska

                        0 0
                • Martin  

                  já osobně bych se 1.5. vtělil do role poslušného návštěvníka. ale některý víkend bych tě rád požádal o projížďku VVP (i s výkladem). co ty na to?

                  0 0
        • black maniax  

          neděláš náhodou pro HZS? Mám pocit, že u nás v kolárně potkávám oranžové RB.

          0 0
          • Looper36  

            Já jsem idiot. Svět je malej. Pan 112 Všetička, klarinetista Hudby z Marsu :o) No jasně. O patro výš.

            0 0
            • black maniax  

              Jo je malej, ale já stejně zatím nevím, kdo jsi, ale zkusím to teda na čtvrtek domluvit.

              0 0
    • black maniax  

      Tak to vypadá, že Doomův návrh trasy prošel, a minimálně na Velkou střelnou se pokusíme udržet tempo.

      Doufám, že stihneme přijet v čas na místo srazu. Vím, kde to je, a sraz je teda 8:30?

      Zatím nevím, jak velká budeme skupina, ale snad to ještě včas zjistím a dostanu se na net.

      Kdyby se něco měnilo, tak mi dejte vědět na mobil 774 36 72 00 – sms zdarma :-)

      0 0
      • Martin  

        výborně, moja jak zaslechla, že by jelo víc bab, zastříhala ušima a že by to taky zkusila. akorát musíme předělat platformy místo SPD, v terénu se ještě bojí :-)

        0 0
        • black maniax  

          no my jsem se ještě k spdčkám nedostali, pořád nevíme, jestli je to dobré na koleno

          0 0
    • BiSon  

      Urcite pojedeme, ale nevim jesli se pridame. Planoval jsem trasu z Ujezda nahoru  a pres Zeleny kriz na Oldruvky. Doomuv navrh vypada velmi zajimave, ale potrebujeme vyjet v Podlesi a jestli mi bude schvaleno objeti celyho vvp nevim. Letos jsme byli na kole dvakrat, dulezitejsi jsou jine povinnosti. Uvidim, co na to rekne pritelkyne :-)

      0 0
      • Looper36  

        Davide, dám vědět. A Bizone, v Podlesí určitě vyjedeš. Stačí když na Střelné odbočíš doleva :o)

        0 0
        • BiSon  

          To vim, ale to je potom trapne kratka trasa ;-) Chtelo by to jeste spojku zhruba od Nove vsi smerem na spojku mezi Oldruvkama a Kovarovem. Podle mapy existuje, jen patri mezi zakazane.

          0 0
          • Looper36  

            JO, z Nové Vsi přes Čermnou na Milovanskou dopadovou plochu, tam odtud pak existuje spojka na tu cestu, co chceš, tuším vychází na křižovatce u Luboměře. Jenže to ti takhle nevysvětlím, to bych musel na místě.

            0 0
            • BiSon  

              Jo, na mape ta cesta videt je, hlavne to pripojeni na trasu Kovarov-Oldruvky. Ale zitra tam ma byt spousta policajtu a ja nemam chut riskovat neprijemnosti.

              Me tak napada – nemas chut vypsat nejaky zajimvasti co se kde da videt? Aspon z ofiko tras. Treba toho dolu na med co zminujes o kousek niz bych si sam o sobe asi nevsiml.

              0 0
              • Looper36  

                Můžu, ale až odpoledne, teď makám na výplatních listech pro celou směnu hasičů :o) Sežrali by mě. Stačí to odpoledne? Jinak doporučuju stránky libavsko.cz a knihu Zaniklé obce vojenského újezdu Libavá.

                0 0
                • BiSon  

                  Bude muset, hasici prece nemuzou byt bez vyplaty :-)

                  Na web mrknu, ale knihu uz asi nestihnu. Diky.

                  0 0
              • Looper36  

                Takže ty zajímavosti pro Bizona:o) :

                 

                Když vystartuješ z Mrskles nahoru, naproti první skládce bylo v letech 80–90 celkem 8 sil pro rakety SS 20 typu Granit. To na začátek.

                Vyjedeš nahoru, začíná kostková cesta, sjedeš dolů, nalevo dědina Habicht (Jestřabí), vyplatí se zajet si do křoví, starý hřbitov, zbytky věže kostela rozstřelené tankem ČSLA. A také spousta polozarostlých studní. Do jedné jsem kdysi spadl.

                Napravo od hlavní cesty spojka přes tankovou cestu k býv. Haslichtu (Varhošť). Panorama jak cip, rybník v tichém prostředí lesů, pojedeme okolo.

                Pokračujeme dál k Boresu, nalevo tankodrom tahnoucí se až nad Hlubočky a Hrubku k býv. Nepřívazu (Epperswagen). Pokud někdy dáme vyjížďku, ukážu vám skvělou hřebenovku právě z Nepřívazu až na Smilov.

                 

                Bores, prý Čepičkova vila, no, nevím, nic zajímavého.

                 

                Ve sjezdu k Velké Střelné se dá odbočit doprava, zbytky břidlicových lomů s nejkvalitnější břidlou v Čechách. Dole na křižovatce se dá dát doprava a mírně zpět a dorazíme k zatopeným šachtám na těžbu břidlice, velice kvalitní voda, zbytky linky na zpracování břidly. Velice rozsáhlé ložisko, v těžbě by se údajně dalo pokračovat.

                 

                Ve Střelné doleva, krásný sjezd na Smilov-zastávku. Tamtudy zítra vyjedeme.

                 

                Trasu dál ze Střelné jen ve zkratce: Smilov (Schmeil), bývalá obrovská dědina. Za Smilovem nalevo cesta ke srubovému táboru, probíhaly zde přijímače. Dále do města Libavá, zde stály za zmínku ubikace CA, přezdívané Velká Moskva. Hasiči tam absolvovali pár cvičení, dnes jsou zbořené, ale bylo to pěkně mystické místo. Něco jako Černobyl po výbuchu.

                 

                Pokud se v Libavé dáme dolů k Odře, přijeli bychom do nejzajímavější lokality ( býv. Vojnovice, Milovany, Zigartice, Rudoltovice.) O tom někdy jindy, až připravíme další misi.

                 

                Dál na Starou Vodu, to každý zná, naproti klášteru přes cestu další palpost SS20. Dále na Podlesí po pravé straně malé ruské městečko Malá Moskva. A jsme ven z prostoru.

                 

                Když se vrátíme na Střelnou, a odbočíme k Zelenému kříži, sjíždíme lesem k odbočce na býv. Olejovice a dál k Nové Vsi nad Odrou. Po cestě se nacházela spousta samot, většinou mlýny a hamry, nemá cenu se rozepisovat. Doleva z Nové Vsi se dá dostat na Čermnou (tankové brody, trhací jámy pro minéry) a dále na Milovany. My ale pokračujeme směrem k Zelenému kříži. Dole pod cestou 2 rašelinová jezera , vzácný biotop, ale také místo zvané Smolná, bývalé centrální pohřebiště sebevrahů z celé Moravy. Mystika jako prase. Dále ke Kozlovu pak třetí palpost raket země- země, sklad paliva do raket.

                 

                Myslím, že pro začátek by to stačilo. Zbytek můžem probrat po cestě a klidně i někdy jindy u pivka, na dalším poznávacím okruhu po Libavé.

                 

                Sakra sem se rozepsal.

                0 0
                • Martin  

                  Radku, jak tě čtu, tak se těším čím dál víc. S takovou „znalostní databází“ bude projížďka jedna radost…

                  0 0
                • BiSon  

                  To cumim, normalni chodici encyklopedie ;-)

                  Myslim, ze s vykladem a kdyz clovek vi na co koukat dostava vyjizdka uplne jiny naboj.

                  0 0
                • tuzezlypes  

                  Supr popis, mrzí mne, že sem si ho přečetla pozdě… od Zeleného kříže sme vyjeli, bohužel sem tak část zajímavých míst projela bez povšimnutí, chyběly tyto informace. Ty jsi asi místní, proto taková znalost, co?

                  0 0
        • black maniax  

          Dopředu díky, za info. Potřeboval bych vědět, v kolik bude odjezd z Mariánek. Kdyby to mohlo být až v 9:00, tak by to bylo super. Povaleči se ráno těžko zvedaj z postele do zimy.

          Jo a jestli bude pršet, tak s náma moc nepočítejte.

          Dneska už se na net nedostanu, tak prosím detaily a konečné rozhodnutí na mobil.

          Díky a doufám, že zítra si to aspoň trochu užijem.

          0 0
    • arcco  

      Mohl by mě znalec BK poradit vhodný nenáročný okruh 30–40 km, který by dala i žena, která ještě letos pořádně neseděla na kole.

      start-cíl, Nové Oldřůvky -Kovářov.

      Dík za tipy.

      0 0
      • Looper36  

        Tuhle oblast zas až tak moc neznám, naposledy jsem v tomhle úseku jel proti větru a moc mě to nebavilo, ale z Odřůvek na Podlesí, dolů na Starou Vodu a zpět. Bohužel ten úsek, co by tě vrátil zpět na Oldřůvky, je hlídaný. Ale např. v okolí Barnova jsou pozůstatky po těžbě mědi, to by mohlo bát zajímavé. Ale myslím, že na starou Vodu by to tvoje polovička zvládla :o)

        0 0
        • Looper36  

          Takže to tak nějak shrnem. Zítra, tj. 1.5. 2008, v 8:30 u Mariánském Údolí u obchodu, kola, přítelkyně, manželky atd. ssebou (já beru kolo), trasa jak udal Doom, přes Hlubočky na Smilov-zastávku, pak nahoru údolím na Velkou Střelnou, občerstvovačka, Nová Ves nad Odrou, Zelený kříž, já mám vymyšlené malé spestření, které se vám bude líbit (panoramata a tak), pramen Odry, Varhošť, Daskabát, pěší střelnice a dom. Vlastně Doom. I když si myslím, že to maličko pokřižujem, abysme něco užili. Souhlas?

          0 0
          • Martin  

            no Doom pojede dom a vy si jeďte třebas na pivko :-D

            panoramata beru všema deseti, aspon bude na co koukat a fotit ;-)

            odpoledne půjdu udělat poslední šamanský obřad za pěkné počasí, tak se mi snad povede.

            0 0
            • Scully  

              Vybornej plán.

              Snad nás svalstvo nebo počasí nezradí. :-) ( Kolem 80km sem ještě letos v kuse nejel, ale při kochacím tempu, a myslím že se bude na co divat, tak snad no probléma.)

              0 0
        • arcco  

          žádná pozitiva :-(

          0 0
    • BiSon  

      Schvaleno! Takze jedeme. Az se bude po Marianskym motat divnej chlapek na cervenym rockmachinu, tak na me houknete :-) Beru pritelkyni (bilo-cerveny schwinn) a doufam, ze vam budeme s nasim snecim tempem stacit :-)

      0 0
    • Martin  

      tak co, chrti, kolik kdo dal?

      mě to vyšlo na 80 km, AV 20. jeli jsme na pohodičku, foceníčko, pokec… trochu jsme zmokli, ale jinak bylo fajn. Radek nám povykládal pár zajímavostí o okolí cesty.

      já jsem spokojen, Radku, díky za výklad…

      zkusím protřídit fotky a ty nejlepší hodit k sobě na spaces (viz. profil)

      0 0
      • Scully  

        U mě taky spokojenost, díky všem zučastněným, jen škoda že se tolik lidí leklo počasí a trhlo se už na střelnici :-)

        0 0
        • black maniax  

          zdravím, no bohužel to dopadlo jak to dopadlo. Já osobně jsem chtěl pokračovat, ale musel jsem brát ohledy na přítelkyni. Má kolena docela v pytli, v září byla na 3 operaci kolene, a zatím není dobrá fyzička, a ani spolehlivost v nožkách. Ale ve výsledku nám to dalo cca 58 km.

          0 0
      • Leo  

        Jeli jsme celá rodina (já, manželka a jedenácti měsíční dcerka ve vozíku) a pár kamarádů. Vyrazili jsme v 9:00, po 100m jsme se schovali před deštěm pod střechu zahrádky u hospody, kde jsme strávili hodinu čekáním než přestane pršet, potom jsme se při mírném kapání přesunuli do parku k občerstvení u Včelek, kde jsme u čaje přesvědčili ostatní, že budeme pokračovat a nakonec jsme urazili 50km (4 občerstvovací zastávky) a byli jsme spokojeni, že se to až na to upršené dopoledne docela povedlo (nebyla to taková masovka jako obvykle).

         

        Hromadné výjezdy pro nás už moc nejsou, protože s tažením vozíku a přebalováním je to docela nadlouho.

        0 0
        • Martin  

          chichi – vy zdržujete skupinu tažením vozíku, já zas věčným zastavováním a focením, divím se, že mě kluci dneska nesežrali :-D

          0 0
          • Scully  

            Ne ne. Fotečky sou moc pěkný.

            0 0
          • Leo  

            To já se musel naučit fotit a natáčet za jízdy, protože už bychom nikam nedojeli :-).

            0 0
        • tuzezlypes  

          Nepotkali jsme se na Pozorovatelně? Taky tam byli mladí manželé s děckem v croozeru… vyptávali jsme se na ten vozík… nebyli jste to náhodou vy?

          0 0
          • Leo  

            Pokud myslíš na Velké střelné, tak až tam jsme nedojeli takže to byl asi někdo jiný. Cestou jsme viděli jen jeden Azub, ale jakékoliv otázky okolo Croozeru rád zodpovím.

            0 0
            • tuzezlypes  

              Jo, na Velké Střelné :-). Nás by zajímal spíše vozík na psa, ale co jsem se tak dívala, tak jsou samé velké a já mám malého pejska, takže je velký vozík zbytečný. Dělají se i nějaké malé? Na psa 5 kg? To asi ne, co?

              0 0
              • Leo  

                Přímo pro psy jsou většinou použity konstrukce dětských vozíků a na tom jiná kapotáž (nosnost 40kg, cena kolem 5000,–). Jako řešení by mohlo být použití malého vozíku na zavazadla (nosnost do 20kg, jsou ale dost drahé – kolem 10000,–) a na to umístit třeba přepravku. Osobně si ale myslím, že by se psovi více líbilo v prostornějším a můžeš tam dát třeba i ostatní zavazadla. 

                0 0
                • tuzezlypes  

                  To je fakt, že by se tam toho dalo naložit víc. Na podobný vozík sem se dívala na netu, byl za těch 5 tisíc, jak říkáš. No, celkem o něm uvažuju. Dosud sme dělali pěší turistiku, to s náma pes mohl chodit, nyní je to problém.

                  0 0
    • Martin  

      moje fotky jsou na webu, udělal jsem galerii, nakonec jsem vybral 50 kousků a nechtělo se mi je cpát jednu po druhé do příspěvku blogu. ještě se k tomu pokusím napsat nějaký pokec

      0 0
    • cekanka  

      Tak my dali asi jen 50, bo jsme neměli moc času:( příště (pokud pojedem) to napravíme. Jeli jsme Město Libavá-Pozorovatelna-Dálnice:)-Kameň-pak nějak na pramen odry a z5. Už se po těch nekonečných kostkách těším na Epicona:-)

      0 0
      • Pedro RB  

        Kde ty ses vzal v Západních Čechách? Na oplátku je vem příště přez Javořici třeba na Hradisko – ať si místo kostek užijete kořeny a kamení:-)

        0 0
    • BiSon  

      Tak jsem se konecne dostal zase k pocitaci :-) Fotek moc nemam, odpojili jsme se moc brzo. Tech par je http://www.ufe.cz/~hradil/foto/ 

      Tempo bylo tak akorat, jestli bude dalsi vyjizdka smer libava a budeme mit cas, tak bych se rad pridal.

      0 0
      • Looper36  

        Díky, konečně fotky na kterých nevypadám jak obluda. Pokud v létě přijde léto, navrhl bych vyjížďku na hranici ilegality do dějin VVP. Tempo volné, sobota nebo neděle, jen bych prosil zůčastněným vyhradit si více času. Tahle akce byla až na počasí good.

        0 0
        • Martin  

          až v létě? :-) jaro ještě nějakou dobu bude :-)

          0 0
          • Looper36  

            Kdykoli, jak budete chtít.

            0 0
            • black maniax  

              pokud bude dobrý termín, tak mám taky zájem, možná neděle 18.5.?

              0 0
              • Martin  

                že by? hlasoval bych pro…

                0 0
                • Scully  

                  Pokud bude pěknej počas, tak bych se rád taky přidal.

                  Zatím mě to občasný pršení vubec nesedí. :-(

                  0 0
              • BiSon  

                Zatim nevim o zadnym jinym planu na nedeli. Zkusim se zeptat moji hezci polovicky jestli se ji bude chtit a dam vedet. Teda predpokladam, ze tempo bude podobny a i s holkama.

                0 0
              • Looper36  

                Pánové, bohužel, tenhle termín nemůžu, jsa plně vytížen.

                0 0
                • Scully  

                  No co se dá dělat, hold pojedem bez tebe :-D

                  btw: Nejedete zítra někdo Moraviánskou 50ku?

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.