• milmas65

    Ahoj,potrebuju poradit (jak jinak,ze?) Koupil a namontoval jsem tahle hydry : http://www.kupkolo.cz/…toucu_z3341/ Predni uplne v pohode ,ale se zadni maly problém,je u ni tenhle adapter : http://www.kupkolo.cz/…60p-s_z3114/ ale trmen s nim je moc nizko,obvod kotouce drhnul o trmen musel sem ho podlozit 2mm podlozkama. Je to normalni,nikde sem o tom necet a ani se mi to moc nelibi nebo mam sehnat jinej adapter,je mozny ze by rozdily mezi adaptery na stejnej rozmer byly 2 – 3 mm?

    Diky za rady

    0 0
    • Mysee  

      Jaké máš kotouče? To je celkem podstatné. Jestli máš vzadu 180mm, je to imho možné. Nebo si namontoval adaptér obráceně.

      0 0
    • NeoMike1  

      Adaptér je zadní, pokud máš 160 kotouč, tak by to mělo sedět. Také jsem koupil tyto brzdy a stejný adaptér, dneska budu montovat na kolo, tak dám vědět jak to sedí u mě. Ještě zkontroluj zda není nějak upravovaný adaptér, např. zbroušený.

      0 0
      • milmas65  

        Diky moc,budu neskonale vdecny.Ten adapter je,(teda vypada) original vybalenej z krabice ve ktery bylo vsechno,nevypada ze by byl brousenej nebo jinak upravovanej.

        0 0
        • milmas65  

          Tak jak dopadla montaz?

          0 0
          • NeoMike1  

            Sorry že píšu až teď, ale dřív jsem se nedostal na PC. Takže vzadu mám kotouč Avid G2. Brzda mi sedí perfektně u vrchní hrany kotouče. Žádné podložky jsem nepoužil. Brzda sedí přímo na třmenu. Adaptér jde namontovat dvěma způsoby (tzn. otočit v ose Y). Zkus se na to mrknout, třeba jsi adaptér jen otočil.

            0 0
            • milmas65  

              Diky, rano na to mrknu.

              0 0
              • Vilém  

                Nevis jake mas kotouce? Tak nejak jsem to furt bral, ze mas taky shimana.

                0 0
                • NeoMike1  

                  Ne, přeházel jsem z BB7 na tyto Shimana. Tak mi zůstal zadní kotouč AVID G2 160mm a přední mi zůstal Tektro 180mm. Vrchní hrana mi sedí perfektně. Se spodní hranou už to tak dobré není. Přijde mi, že Shimano má na výšku menší brzdové destičky než já mám výšku brzdové plochy obou disků. A nebo to může být tím, že hrana brzdových destiček je jakoby seříznutá, takže než se trošku sjedou, nevyužívá se celá plocha destiček. No uvidíme časem, zda si to sedne. Nebo že by Shimano dělalo menší výšku brzdové plochy na disku?

                  0 0
                  • Vilém  

                    Tak kazdy vyrobce ma brzdnou plochu jinak vysokou a to i mezi jednotlivyma modelama teze znacky.

                    Hlavni je, aby vrchni hrana desky nepresahovala pres kotouc. To ze spodek sedet nebude, s tim nic nenadelas. Hkdyz presahuje spodni hranu brzdne plochy, tj desky jsou vyssi nez brdna plocha, tak to taky neni dobre, deska pak zasahuje do paprsku kotouce a muze to vibrovat ap.

                    0 0
    • nox159  

      pokud tam mas ty podlozky a vsechno je ok, tak neres a jezdi ;-)

      0 0
      • milmas65  

        Hmm…,ono neni nad dobrou radu.Ale rekl sem si o to sam,a slusi se podekovat za KAZDOU radu.Takze diky!

        0 0
    • lidumil  

      Zkusit otočit adaptér. Jestli máš brzdy z odkazu, tak jsi musel kupovat kotouče zvlášť, takže přeměř kotouč, jestli je opravdu 160 mm. Pokud ano, mělo by to být OK. Já mám přední Hope 183 mm a taky jsem tam musel dát podložky.

      0 0
      • milmas65  

        Diky,zkusim se podivat ten adapter.Jinak ty kotouce jsou Shimano SM-RT54,meril sem je hned jak se mi to nezdalo ,maj 160mm presne.

        0 0
        • Vilém  

          Tak pokud je to shimano, tak by vse melo sedet.

          Ty podlozky vsak nejsou zadny funkcni problem, tezko rict, kde je chyba.

          0 0
    • NeoMike1  

      Jinak jsem se bohužel setkal s tím, že by tekla zadní brzda u brzdové páky. Ale stačilo povolit 3 šrouby a znovu nasadit těsnění. Stejná chyba a stejné řešení jako u M596 a XT brzd. Asi páteční směna :D .

      0 0
      • milmas65  

        Ja sem hadicky zkracoval,ale v pohode drzej netecou,jinak ten adapter ja tak jak ma.Dal sem si tu praci a zkusil ho otocit,to ja uplne mimo.Ram je Pells Comp,delaj ho i s kotoucema ,tak drzak adapteru nemůže byt snad zvoranej.Dasticky jedou pekne celou plochou ,jak v predu tak v zadu.S téma podlozkama je to v pohode kotouc dedre nepiska,jenom nevim jestli se to nebude po tech podložkách klouzat,preci jenom ta plocha dosedu je mensi nez trmen primo na adapter.Jinak mate někdo zkušenost s průměrem kotoucu? Mají třeba nektere znacky v prumeru o ty 2mm min?

        0 0
        • lidumil  

          Když má strach, že to bude klouzat, tak zkus dát podložky mezi adaptér a rám. Mám to tak vepředu a není problém.

          0 0
          • Vilém  

            A jak poznals co ma za adapter, ze radis dat podlozky mezi adapter a ram? Ja tipuju ze je tam IS navarka.

            0 0
            • milmas65  

              Je tam IS navářka,na adapter je odkaz v prvním prispevku.JO,a ty podlozky tam uz mam,prave proto mam strach ze to bude po nich klouzat :)

              0 0
              • milmas65  

                Teda ty podlozky mam mezi adapterem a trmenem,mezi ramem a adapterem by mi to na vysku moc nepomohlo

                0 0
              • Kalic  

                Podle mě to klouzat nemůže, drží to šrouby a ne podložky. Na podložkách není třecí tlak. Když jsou šrouby utažené, tak třmen nemá kam klouzat.

                0 0
                • JaMull  

                  co je to třecí tlak? :) na plochu podložek i na kotvící plochu třmenu působí třecí síla. Ta nebude nikdy překonána pokud budou šrouby utaženy jak mají. Navíc 160 kotouč ti ten šroubový spoj tak nerasuje jako třeba 203mm.

                  0 0
                  • Vilém  

                    No ona hlavne ta sila pusobi uplne jinym smerem, nez v jakem jsou ovalne diry na trmeni.

                    0 0
                    • JaMull  

                      Tak hlavně asi pujde aby se třmen za jízdy opakovaně nerozseřizovával. Kdyby se třmen fakt hodně uvolnil tak se ti bude vyklánět směrem dolů po směru otáčení kotouče rovnoběžně se šrouby (to právě kvůli těm oválný dírám) a zlikviduje ti to desky. Ale to se mi stalo jen jednou a hlavně proto že já trotl jsem to prostě neutáhl, nikdy se mi nestalo že by se sám třmen uvolnil po dotažení – blbost prostě.

                      0 0
              • Vilém  

                Nedude, nema kam. Jezdil jsem to s asi 5ti podlozkama na sobe a pohoda.

                0 0
    • JaMull  

      Může být taky blbě zkonstruovaný rám. To by nebylo nic zvláštního. To že tam budeš mít podložky, ničemu neuškodí. Se shimano adaptérama mám jen a poze špatné zkušenosti, zatím každýa adap., který jsem koupil jsem vyhodil a dal jsem si tam avid adaptér + ty malé mističky na „kloubové“ seřízení. Vždycky si to různě vypodkládávám aby byla co nejvíce využita plocha desky vs kotouče. To ukotvení třemenu je značně předimenzované takže v poho (pokud máš průměrnou váhu ;)).

      0 0
      • milmas65  

        Premyslel jsem,ze zkusim jinej adapter,ale prozatím na to kaslu,uvidime jak to bude drzet.

        Diky vsem.

        0 0
    • milmas65  

      Jenom jeste dotaz,nevyresila by to osa s vetsim prumerem?Mam tam 5mm RU,slo by tam dat 10mm RU nebo pevnou osu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.