• malko

    Mám tak trochu lamerskej dotaz. Po dlouhý době, kdy sem nepotřeboval seřídit řazení na biku, mě začal řetěz škrtat o takovej ten vodící bazmek na přesmykači ( nevím jak se to jmenuje, ale je to snad jediný místo, kde to může drhnout ). No tak sem si řek, že trochu pošteluju s těma 2 šroubkama (jsou popsaný jako LOW/HIGH ) a budu zároveň sledovat cože se kam pohybuje. Nevím, jestli jsem se díval blbě, ale nic se nějak nehýbalo a výsledek je totálně ******** řazení. Takže mi prosím poraďte nějaký postup, jak se to má seřizovat…Dík

    0 0
    • revish  

      Ty sroubky oznacene Hi Lo jsou na serizeni horniho a dolniho dorazu. Prehod na nejmensi placku a nejvetsi pastorek a otacej sroubkem LOW tak dlouho az bude voditko presmyku v takove poloze, ze retez bude uprostred toho voditka. Pak by uz mel presmyk fungovat v celem rozsahu. drobne nedostatky se doladi na radicich packach (mel by tam byt serizovaci sroub. nevim jestli je tento postup spravny, ale ja to tak delam a funguje to.

      0 0
    • myc  

      presne tak jsem to taky delal. Bohuzel se stejnym vysledkem:-(

      0 0
    • Tomus  

      Muzete me taky poradit, mam problemy s tim stejnym presmykacem, at steluju jak steluju nedari se me seridit tak aby to chodilo v plnym rozsahu – budto to jde spatne na malou placku a dobre na nejvetsi, nebo naopak. Srouby od dorazu mam uplne povoleny a stejne to nestaci. Najeto ma jen asi 500 km, ale dela to vpodstate od zacatku.

      0 0
    • aeio  

      Lo šroubek povolit, „kroutítkem“ u páčky nastavit délku lanka tak, aby byl řetěz uprostřed a pak donastavit Lo. Přehodit a doštelovat Hi. Jednou se mi to také domrvilo a seřítit to nešlo, až jsem si všiml, že jsem o něco drbnul a trochu si promáčkl vnější plech vodítka. Horní strana vodítka při pohledu shora bývá rovná.

      0 0
    • chorvat  

      zdravim gity :-).

      Mozna si tim nekde strejchl a mas presmyk trochu posunuty, musi byt (ten vodic) rovnobezne s prevodnikama a 1–3mm nad nejvetsim talirem. H a L sou dorazy aby retaz nespadl. Pri zarazene „jednicce“ napnes nejak rozumne lanko a dotahnes sroubkem, pak se nastavy ty dorazy, pri nejmensim taliru L, uvidis ze kdyz utahnes sroubek tak voditko nepude tolik k sedlove trubce jako pri povolenym, musi byt tak nak akorat nad talirem… a tak dale i H a dostelovat na riditkach.

      Je docela mozny ze neco je presne obracene :-)

      0 0
      • malko  

        Cuz…Ja s tim teda povrtam a uvidim. Kdyztak me to sestelujes osobne, az pojedu na bajku na zapis :-)

        Jinak diky vsem za rady.

        0 0
    • ravo  
      • povol lanko v přesmykači
      • nastav výšku vnějšího ramene vodítka tak, aby bylo 1–3mm nad největším převodníkem
      • nastav vodítko tak, aby bylo rovnoběžně s převodníky
      • povoli stavěci šroub na řadící páčce tak, abys měl prostor pro povolení nebo napnutí lanka
      • nastav spodní doraz vodítka tak, aby řetěz při nejmenší pile a největším převodníku neškrtal o vodítko přesmykače
      • přitáhni lanko v přesmykači
      • vyzkoušiš přeřadit na prostřední pilu. Pokud se řetězu nechce nahoru, musíš přitáhnout lanko ( stavěcím šroubem na páce). Pokud se řetězu nechce z prostřední na nejmenší pilu, je třeba lanko povolit ( na páce).
      • přeřaď na největší pilu a seříď horní doraz, tak aby řetěz při největší pile a nejmenším převodníku neškrtal.

      Věčně se mi plete, kterým šroubkem se šteluje který doraz, ale protože to máš rozhašené, tak už není co zkazit. Když povolíš lanko v přesmykači a začneš točit jedním ze šroubků a vodítko nebude reagovat, je to horní doraz. Pokud bude vodítko reagovat, je to správný šroubek pro seřízení spodního dorazu. Může se ti taky stát, že ti pak vůbec nepůjde přeřadit z prostřední na velkou pilu, přičina bude v tom, že experimentováním jsi přitáhnul horní doraz, stačí povolit a bude to funkční…

      0 0
    • djano  

      Ak predtym voditko neskrtalo o retaz, tak iba sadlo lanko a staci malo dopnut lanko. Tak sa nehrajte s dorazovymi skrutkami ale iba malo vytocte zriadovaciu maticu na radiacich packach.

      0 0
    • Norri  

      Vytáhnu tohle vlákno a položím hloupý dotaz :-) Minulý víkend jsem chtěl poštelovat přesmykač stavěcím šroubem na páčce, což sice zabralo ale zároveň jsem tím ten šroubek asi úplně vyšrouboval. Musel být našroubovaný na kousku. Takže přesmykač funguje jak má, ale šroubek je tam v té páčce tak nějak na volno a já jsem z toho lehce nervozní :-) Nedařilo se mi ho tam znova našroubovat/chytit na závit. Co s tím? Zkusit ho našroubovat jenom v poloze přesmykače, kdy je lanko povolené? Snad nebude potřeba to rozebírat…

      0 0
      • Vilém  

        Shodit na malou pilu, zasroubovat sroub temer na doraz do paky, povolit lanko na smyku a trochu jej napnout. Nasledne doseridis sroubem na pakach lanko tak, aby bylo spravne napnute.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.