• Olin

    Nemohu doštelovat FD-M510 (down swing, top pull). Po 10 kkm nemůžu najít pozici aby řadil na nejmenší tác a nedřel o řetěz na největším. Zatím jsem zkusil: – štelovat podle návodu, – sundat s rámu, vyčistit, namazat včetně lanka v bowdenu, – různě lehce rotovat okolo trubky. Nic nepomohlo – mám pocit jakoby se zmenšil rozsah pohybu (i s úplně povolenými štelovacími šroubky samosebou). Nějaký nápad? Prosím poraďte. Díky!

    0 0
    • náčelník  

      Nemáš ho příliš „vysoko“ ?

      0 0
    • Paja  

      Mel jsem podobny, ale mensi problem, snizeny rozsah pastorku, ktere jsem mohl zaradit v jedne poloze presmykace, aby retez neskrtal o voditka, vyreseno postelovanim (pootocenim) presmykace v objimce – uplne minimalni posun voditka, poznatelny ve funkci a v podstate ne vizualne (slo o topswing, ale to by melo v tomto pripade byt jedno).

      0 0
      • Olin  

        To už jsem taky zkoušel. Když to sešteluju tak, aby házel malý tác, škrtá o řetěz na velkém. Přitom když zatlačím na páčku (na velkém tácu) tak abych to „přetáhl“ vodítko se ještě posune a přestane škrtat. Když páčku pustím, vrátí se zpátky a škrtá.

        0 0
    • JJ  

      Zkus se podivat, jestli ti nahodou neprekazi v pohybu podlozka co je pod sroubem na upevneni lanka. Me se to jednou stalo a trvalo mi dost dlouho nez sem prisel na to cim to je

      0 0
    • Žanek  

      Tak mě napadlo, máš tam dobře daný lanko??Jednou se mi stalo, že jsem dal lanko pod opačnou stranu šroubku, kterým se upíná a dělalo mi to přesně tohle.

      0 0
    • Daf  

      Takze nejdrive se ujisti ze nas vnejsi voditko rovnobezne s prevodniky. Dale ze smyk neni vys nez 3mm nad nejvetsi plackou. Zkontroluj jestli smyk neni zdeformovany. Pokud je toto splneno a nejde radit na nejmensi predpokladam take ze mas uplne vytoceny dolni doraz muze to byt kratkou osou, nebo prilis vymackanym ctyrhranem na klikach, ktere jsou pak blizko ramu.

      0 0
      • Olin  

        Všechno, co popisuješ, kromě ev. problémů se středem je v pořádku. Kliky jsem nikdy neutahoval a 10 tis. km mi přesmykač fungoval skvěle. Myslíš, že by se geometrie středového složení mohla nějak měnit s používáním. Jestli ano, jak se to šteluje – nebo co s tím? Díky!

        0 0
        • Daf  

          Geometrie osy se rozhodne nezmenila :) Pokud teda nejsou pretazene kliky a delka osy je OK tak problem je bud v nastaveni presmykace, nebo v presmykaci samotnem. Kdyz povolis lanko tak aby bylo uplne volne na nejlehcim prevodu a povysroubujes uplne spodni doraz na smyku retez skrta? Jestli skta a predem jsou vyloucene moznosti kratke osy a pretazenych klik tak to bude ohlej smyk.

          0 0
        • djano  

          Ked vsetko chodilo a nic neblblo, potom sadlo lanko a treba iba pritiahnut lanko pomocou nastavovacej skrutky na packach alebo dat nove bowdeny (pripadne lanko). Po 10kkm nebude nic s packami ani presmykom.

          0 0
    • BB  

      nemůže to být v opotřebení řadící páčky ? Kdysi dávno jsem měl problémy s přehazovačkou, nešla doštelovat, koupil jsem novou, to samé a bylo to v opotřebení grip shiftu.

      0 0
    • MartinXC  

      Pokud očištěným smykem s vyšroubovanými dorazy uděláš celý rozsah talířů (třeba rukou), tak problém je buď:

      • v pružině, co jej tlačí dolů
      • nebo v řazení
      0 0
    • McBlacky  

      asi půjdu proti proudu těch do tady radí, ale já měl ten samý problém, sice ne u deore ale to je vcelku jedno. Spočívalo to ve špatné délce středu. Taky jsem to nepochopil, sundal jsem kliky, nandal a už to nikdy neseřídil, přesto, že jsem je zkoušel utahovat opravdu velkou silou. Nakonec jsem byl tak zoufalej, že jsem šel do servisu, a ani tam to nedoštelovali, pomohla výměna středu… Taky by pomohlo (to mě napadlo až později) podložit objímku smyku směrem k tácům (pryžovkou), tím ti půjde smyk „dále“ a nebude škrtat o velký tác.

      0 0
      • RomanH  

        Tak jak to, ze nez jsi sundal kliky, vse fungovalo ? Pokud by byl spatnej stred, tak by to sktalo uz jako nove, ne ? (teda pokud jsi kliky nesundalval az po vymackanem ctyrhranu).

        0 0
    • Olin  

      Děkuju za raday. Myslím, že to bohužel nepůjde. Znovu jsem to sundal a pečlivě umístil a pošteloval podle firemních návodů s využitím vašich rad a fintiček z http://www.parktool.com/…Qindex.shtml a nic. Upozorňuju, že kliky jsem s tohoto kola nikdy nesundával ani jsem je neutahoval – takže problém se středem bych skoro vyloučil. Jsem v situaci, kdy na velké placce neškrtám, ale malou nehodím pokud nedotlačím smyk rukou. V tom případě se jakoby sklopí dolů spíš než by se posunul ke středu. Když hodím na střední, jednak se sune ven a jednak se lehce vyklání vzhůru. Ten výklon mu pak mez manuální pomoci už zůstane. Bojím se, že musím koupit nový (AU!). Co myslíte?

      0 0
      • RomanH  

        Jeste zkus jednu vec – dej misto radiciho bovdenu brzdovy – ten pak jde jemne za chodu dolatit rukou, mne to pomohlo. Z toho radiciho se mi po chvilce zacali radialne posovat jednotlive dratky a pak to neslo doladit, s brzdovym bovdenem problem prestal. Jinak tomu taky muzes pomoci lehce kombinackama, ale opatrne.

        0 0
    • Olin  

      Tak, přátelé, myslím, že jsem to nakonec zmáknul! Na kombinačky jsem nedostal odvahu, a navíc se mi zdálo, že vázne jeden z pantů paralelogramu, což způsobuje to vyklánění smyku při řazení nahoru. Tak jsem přemykač zase sundal a vypucoval. Avšak tentokrát jsem ho komplet rozdělal – t.j. stáhnul obě ségrovky a sesunul tu kladku s pérem a tím pádem jsem lehce mohl do všech pantů. Vypucoval, namazal a složil. Maká jak zamlada!

      0 0
      • Olin  

        K dalšímu významnému zlepšení došlo když jsem si přečetl www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… zjistil, že dotyčnou pružinku jsem (už asi dávno) ztratil a místo ní jsem teď namotal nadvakrát krátkou gumičku. Vyklánění pralelogramu zmizelo a řadí to úplně přesně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.