• wroum

    mam vybrano zatim priblizne toto: madmax II, 661 comp, bellistic.

    jde mi o vahu, odvetrani, odolnost, moznost vyndani vystelek… mate nekdo zkusenost s jakoukoliv z techto helem, popripade nejakou jinou. cena okolo 3500. zajimaj me i tipy na motoX helmy.

    dik

    wrooooum.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Na hlave sem mel vsechny a kdybych si musel vybrat z tehlech, tak MMII.

      0 0
      • wroum  

        i presto ze ma o cca 1/4 kila vic nez treba bell? je ta vaha znat pri jizde? co na to krcni svaly? jinak dik za nazor.

        0 0
        • ddd - andy  

          Ja si helmu chodil vybirat 14dnu – a tu uz jsem mel vybranou znacku i model a jenom se rozhodoval mezi velikostma… :-) K tem vaham – asi zalezi na tom jak ji budes mit na hlave dlouho.. Pokud na kopci narazis skopek a dole to po 5min sundas asi problem nebude, ale pokud bys treba jezdil i na masine a jel na nejakej nekolikahodinovej vejlet, asi to znat bude.. Jinak ja mam 661 a po celodennim jezdeni dostanou krcni svaly peknej zahul..

          0 0
          • wroum  

            jakou 661 mas a kolik vazi. k 661 sem hmotnosti nikde nenasel. jinak celej den jezdim fakt minimalne. spis tak 2–3 hodinky (bikroska, skoky, DH mene casto)

            dik :o)

            0 0
        • Pá-dlista1  

          Myslim, ze to neni tak tragicky. Ja mam starou Specializedku a ta je mam dojem lehci nez ta Girka (Specialized ma 1140g) coz me dost prekvapilo, protoze ta MM vypada jak cednik proti te moji. Prechazel jsem z XC helmicky cca 260g, takze to byl pro krk poradnej sok. Pri normalnim jezdeni vubec, ale pri dopadech z velky vejsky. Nicmene krcni svaly za chvilku zesili a pak uz ti to neprijde. Co ovsem vnimas hned je pocit sucha a bezpeci. Bal jsem se treba vyhledu, ale kdyz jsem zjistil, ze vidim maximalne konec stitku a obcas bradu, kdyz bych se chtel kouknout nekam na spicku sedla, coz snad krome trialu a mozna parkovyho jezdeni vubec nicemu nevadi. Ja mam rad helmy kde mas kolem hlavy poradnou masu materialu a hlavne nesmi tlacit (jako krosove) ne ze by to bylo tlaceni v pravym slova smyslu, ale takovej pocit, ze pri narazu mas kolem hlavy jen tu slabou vrstvu polystyrenu o kterou se hlava hned prasti (tj.treba bellistic nebo lazer, protec). Sice v tom vypadam jak bighead, ale stoji to za to. Co se tyka vetrani, tak uplne staci nejeke nezbytne minimum. Nakonec je to spis naobtiz a snazis se zakryt zbyvajici otvory brejlema atd. A kdyz nemas mrizky a vleti ti bodavy hmyz dovnitr… to neni jako zahodit skopek.

          0 0
    •  

      jo tohle ted taky resim, limit tak 4K Co říkáte na Spec Hucker? Zajímá mě odvětrání a tak, a co Uvex DH? – k tý uvexce, píšou že je unisize?

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Lonskyho Huckera vozi Sirenna a je spokojena. Ja mam ten prvni model. Si myslim, ze to je dobra helma, ktera te ochrani.

        0 0
        •  

          díky, voběhám obchody a uvidim, chjoo chci prachy, je dostanu až další měsíc :-((, ikdyž možna i ten madmax II bude

          0 0
        • ddd - andy  

          Ochrani, az na Liberec… ;-)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Nemyslim, ze by se to s jinou helmou nestalo.

            0 0
            • ddd - andy  

              V tom pripade mohla bejt rada ze nemela tu 661, ta je na zatylku jeste vic probrana, zase ale navadi pri jizde s batohem..

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Tahle taky ne. Takovou krosnu, aby vadila nevozim. Obcas se mi stane pri kratsim presunu, ze si nezapnu vsechny popruhy na baglu a ten me pak prasti po hlave. I na to je helma dobra :)

                0 0
    • Radek Broz  

      Na hlave jsem mel vsechny a bral bych MadMax (pokud nehledis na ten financni rozdil – pokud jo, tak radsi Bellku nez 661)

      0 0
      •  

        hm nevidel sem zadnou obojetnou, jen cisty, jinak myslim ze by to mohli v poho sehnat u Kraba, ja sem si tam objednal tu bellistic, zavolaj na barvu a docela v pohodě, zejtra si pro ní dojedu, takže zkusil bych to tam, sou ochotný

        0 0
        • cesar  

          tos chtel asi napsat k memu dotazu o hybridni prilbe :-)) No nic, hlavne ze jsem si to nasel. Jo ochotny bejt muzou, ale dva druhy helmy kvuli tomu,abych si je vyzkousel urcite kupovat nebudou.

          0 0
    • Vincent  

      Ja mam motokrosovu Uvex CX a je paradni. prezila hafo tygru primo na hlavu a jediny co se ji stalo je apr skrabancu.. Vazi sice asi 1,5kg, ale je to poradna masa materialu, proste mas pocit ze v tom prezijes i naraz do avie. vaha vubec nevadi, namakas si krk a podle me zadny rozdila ni nepoznas. predtim sem nemel zadnou a jezdeni v integrale mi krome pocitu bezpeci neprislo nijak jiny. ma vyjimatelny vystelky, vetrani nema skoro zadny (nevadi).. jezdim v ni i 5 hodine denne, vzdycky kdyz slapu do kopce nebo jedu po rovine tak ji sundam nebo tak.. tu 661 sem mel na hlave a je tenka kdyby ji svarili z nudli z polivky.. hlavne ten nahubek. navic ma totalne kokotsky tvar :] Ale kazdej ma jinou hlavu, tak nekomu muze vyhovovat. pokud ti jde o pohodli pri narazu do hlavy, tak ber jedine MXku (muj nazor), sou staveny na vetsi rany ve vetsich rychlostech,, pokud vis jak to myslim :] i kdyz… asi sem moc zaujatej

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.