• dave lister

    kdo jste jel teď někdy posázavskou stezku (z Kamennýho přívozu do Davle), chtěl bych se zeptat, jak to tam vypadá s provozem… dá se tam během víkendu teď o prázdninách projet bez toho, že by se člověk co 20 metrů vyhýbal chodcům, psům, dalším cyklistům, …?

    0 0
    • dalimil  

      no nevim,já tam jezdim jenom vyjímečně a a po sezóně.v tomhle počasí bych to tipoval na zástupy mamin,dětí a psů.

      0 0
    • tm  

      Touhle dobou je to sebevrazda, ale na pravym brehu sazavy vede taky cesta, pres luka pod mednikem, zampach a dal, jen to chce trochu prace s mapou.Ale myslim ze to je po tur. znackach a pesaci tam nechodi.

      0 0
      • dave lister  

        Diky, pravej breh vubec neznam, tak to asi zkusim… Toho naporu pesaku jsem se bal…

        0 0
    • Cimin  

      Pridam se k dave listerovi, s pritelkyni se chystame projet cast Posazavske stezky z Havl. Brodu do Davle. Da se to jet cele po cervene s baglama na kolech? Po cyklo stezce cislo 19 se nam moc nechce, ale pri pohledu do map, se ji asi castecne moc nevihnem. Dik za jakekoliv reakce.

      0 0
      • dave lister  

        po červené jsem jel z Čerčan do Davle a neměl by to být na kole problém i s bagáží problém. místy (schody v úseku mezi kamenným přívozem a Pikovicema) bude ale třeba kolo občas přenést. ale těch míst není moc. o víkendech hlavně přes léto bude tento úsek asi docela dost přelidněný. v týdnu (jel/šel jsem to loni v létě několikrát) je to docela v pohodě.

        0 0
        • McBlacky  

          nechceš mi tvrdit, že jsi přejel ten kopeček v půlce (spíš skalku). To bych možná tak věřil nějakýmu hodně hustýmu trialákovi. A ty schody na konci? Jestli je dáváš tak smekám… Kromě toho třeba přes potok hned za Kamenným Přívozem to taky není zadarmo a vůbec mě napadá pár míst kde se musí trochu zabrat…

          0 0
          • dave lister  

            vždy? píšu, že tam bude občas potřeba kolo nosit…

            0 0
            • McBlacky  

              v poho, já jen, že když budeš nosit kilo třicet je to o něco mín zábavný než 12… jezdit s báglama je samo o sobě blbost, protože to jsou spíš galeje, ale kdo to má rád – nic proti. Nemá ale cenu si to komplikovat nějakým terénem -řekněme- střední obtížnosti :-)

              kromě toho ta trasa z kamennýho do Pikovic je dobrá pro rychlejší jízdu, kdo se tam fláká, ten se hodně nadře, je to dost nahoru/dolu, ikdyž se to nezdá…

              0 0
          • blue  

            pokud jsou to schody, ktery myslim (kamenny a uprostred zalomeny o 90 stupnu?), tak se daj dat… alespon kamos je skoro dal, kdyby nemel GT idriva s debilni geometrii vidlice a neprepadnul pres riditka :-)))

            0 0
            • McBlacky  

              jo myslim ty. Jasně že se daj, ale chce to už dost skill. Přelítl kus za začátkem na těch dvou hodně vysokejch a strasně krátkejch před tím lomením co :-) dneska jsme byli s Enjoyem ráno na švihu a zrovna jsme měli nějakej schodovej den, dali jsme si tak 8–10 kousků odhadem :-)

              0 0
            • Martin  

              Jezdil jsem tam driv dost casto. Z chaty v Pikovicich. Tak pred osmi lety ty schody kamarad daval na pevnym kole. Pred mesicem si tam po letech na novem i-drivu „poranil ret“ (cti rozbil hubu)!!! To asi bude ten pokrok:-) Kde se to zastavi? :-)

              0 0
      • McBlacky  

        Z Pikovic do Davle je to s báglama sebevražda. I technicky zdatní jedinci musí na minimálně dvou místech nést kolo (kopeček v půlce, schody na konci). Je tam i dost pasáží, které s batožinou určitě nepůjdou, nevím to ale jistě nezkoušel jsem to.

        Pro ostatní doporučuji trasu Davle-Pikovice s návratem přes Slapy-Štěchovice (tuším zelená značka), místy to dost zhusta prověří techniku. Kdo zná, dá mi za pravdu – co Fousáči a Cabbage :-)

        0 0
        • blue  

          z pikovic do davle to jde preci snadno od mostu podel zahradek u vody k nadrazi, ne? nebo si nejakej usek nepamatuju?

          0 0
      • McBlacky  

        TO CIMIN tak oprava, ten úsek co je težší je Kamenný Přívoz-Pikovice

        0 0
        • Jogador  

          Jo, je tam blbej kopec, který nejde ani s prázdným kolem vyjít, natoš s naloženým.:) Jestli se nato někdo chystá s manželkou, tak tam rovnou vem i tchýni, a hned máš od obou do smrti pokoj:)

          0 0
    • Cimin  

      Diky vsem, no taky moc nemusim jizdu s baglama na kolech. Ale zas kdyz chce clovek vypadnout na kolech na vic dnu (at se da podivat nekam dal)a nechce se starat o auto a vecer se pokazde vracet na jedno misto, tak mu moc moznosti nezbyva.

      0 0
      • dalimil  

        já jel teď v červnu s báglama praha – šumperk přez vysočinu a byla to uplně super dovolená. 6 dní,pohoda,kou­pání,žádný města,lidi.Jeli jsme vyloženě okresky a lesní cesty.

        0 0
      • Jogador  

        Teď sem se vrátil ze 14 dnů na kole s báglema. Jeli jsme z Františkovejch Lázní přes Krušný hory Orlický až do Krkonoš a asi kdyby bylo lepší počasí by to šlo i dál. Počítejte tak z dením převýšením okolo 1500. Klínovec – Děčín jde dát za den, ale máknete si:)

        0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.