• PT

    Ahoj.Chtěl bych si koupit brýle, a protože nosím i dioptrické brýle,hledal jsem u OAKLEY i nějaké s klipem,ale našel jsem jen jedny s asi integrovanými skly do čirých čoček,tak jsem to nepochopil,ne­udávají ani cenu.Do klasických M Frame je možno vsadit klip nebo jak je to?Popřípadě mi napište,na kolik by to u nich vyšlo a jestliže bych měl strop cca max 4–5tisíc,tak z jakých jiných brýlí bych si mohl vybírat od 2,5–5tisíc.A jaká skla zvolit,popř.při­koupit.Pro silniční cyklistiku.Dík

    0 0
    • Vondy  

      zkus se podívat taky na rudy project. http://www.rudyproject.cz

      0 0
    • Daf  

      Oakley klipy pokud vim nedela. Do M frame delaji na zakazku specialni skla s vlepenou optikou nebo neco takoveho. Bude to asi pekne drahe zakazky se posilaji do USA. Ja s klipem jezdim nerad mam Briko Sprinter ale nejlepsi klipy podle me dela Rudy Project.

      0 0
      • J.A.V.  

        Já to teda nevím úplně na 100% ale mám pocit že ty sklad co se dělaj nemají „vlepenou optiku“, ale jsou to normální dioptrická plastová skla. Ale asi to bude opravdu drahý.

        Já sem vozil klip v rudyproject kerosene, ale nakonec jsem překonal strach a šel do kontaktních čoček. A už bych spátky neměnil, je to fakt úplně o něčem jíném. Jedíné o čem ještě uvažuju je LASIK nebo podobná operace, protože když si spočítám, kolik mě za rok stojej ty čočky a normální brýle (v těch dál chodím do práce, k kompu jsou příjemnější) tak mám těch 20 papirů z pár let…

        0 0
        • Daf  

          Je to mozne kazdopadne vypadaji taklhle http://oakley.com/…d/blue_clear Jinak ja mam 2 dioprtie a trenuju bez brejli na silnici to neomezuje a v terenu zkratka zpomalim. Na zavody pouzivam jednodenni cocky takze dve baleni mi vydrzi pres rok.

          0 0
          • J.A.V.  

            Aha, tak to opravdu vypadá že je v té plastové čočce část dioptrická. Jinak co jsem slyšel (ale prakticky nezjiš?oval) tak dneska celkem není problém si vybrat sportovní obroučky a nechat si do nich udělat dioptrická skla – ale nevím jak velká. Fakt je že ty plastové čočky s vysokým indexem lomu můžou být celkem veliký při zachování rozumných vlastností.

            Teda 2 dioptrie to seš celkem střihoun :) Já mám tři a bez brejlí nenajdu ani brejle. Zrovna dneska ráno jsem na ně koukal na nočním stolku a neviděl jsem je tam… tak jsem ho celej prohmatal a ejhle byly tam :)) Ale to sem možná eště trochu spal.

            0 0
        • Pá-dlista1  

          Hele a nevraci se to nahodou za par let? :)) Ale za ten komfort … zas ta bolest…

          0 0
          • J.A.V.  

            No o tom se vedou spory, esli se to nevrátí. Na druhou stranu, když se mi to vrátí za 15 let, tak těch 15 let bez brejlí si užiju každej den :) A čekat až to bude ověřený? To mi pak někdo v 70 řekne – jo dědo je to super metoda už se to 50 let dělá, a funguje to bez problémů, ale vy si radeji už šetřete na hrobku.

            K bolesti. Co jsem četl a slyšel, tak ty poslední metody (právě ten LASIK) tolik nebolej – dokonce prej vidíš hodinu po zákroku. Je fakt že ty první oprace asi byl dost nářez – když si musel tři dny dlabat prášky na spaní.

            0 0
          • blue  

            mam to uz tri nebo ctyri roky a v pohode… a bolest? da se to prezit… na kole to obcas boli mnohem vic :-)

            0 0
        • vili  

          hochu ty mne mluvis z duse…mam to uplne stejne(aji ty kerosene) :-))

          0 0
    • MARIN  

      OAKLEY bryle s klipem opravdu nedela. Delaji ale jak uz je vyse psano spesl skla. Jinak cena samotnych bryly uz dosahuje tveho stropu a kdyz k tomu pripoctes ty skla (pred cca 6lety chteli po me snad 5000,– :) ta uz si pomalu muzes nechat operovat jedno oko. Doporucuju taky neco z nabidky RudyProject

      0 0
      • Thidney  

        mě rudy project nesedly, tak jsem koupil cebe viz. www.cebe.cz athlony s klipem (ty mi rozkousal pes), teď vozím cebe pro vysokohorskou turistiku (model cecchinel) do kterých mám udělaný skla na míru. Cebe skvěle seděj mají výborný skla bohužel dovozce do Čech, bretton, na to kašle (dostupnost náhradních dílů či některých modelů). Na třetí stranu dokud mi athlony neožvýkal pes, tak jsem nic nepotřeboval ;-))

        0 0
        • PT  

          A které brýle mají clip a kolik stojí,to jsem nenašel.

          0 0
          • Thidney  

            klip je určitě k athlonum bejval v setu (obruba, jedny skla, klip) za cca 3500

            0 0
            • Thidney  

              myslim, že samotnej klip stál 900,– u cen klipu jde o materiál, velikost zorného pole a jeho zakřivení, způsob uchycení, to je ještě slušně vyřešený u adidasu, ale dostaneš se taky někam k 5–7 tisícům (podle modelu a skel)

              0 0
      • PT  

        Mám cca 2dioptrie+ještě astigmatismus taky do 2.Obroučky OAKLEY jsou za cca 125USD,tak jsem doufal v rozumnou cenu,ale jak to vidím Rudy Project by mohl mít zájemce.Jen by mě zajímalo,jak barví ta skla,aby ladily se zbytkem čočky,nebo je to jen bílá čočka?No nic,cenově je to pro mě úplně mimo,bez brýlí nic nevidím,čočky nechci,tak uvidím.(to doufám:)Díky všem.

        0 0
      • PT  

        Jáse teď díval na cenu toho diop.adaptéru a za 1700,to se snad zbláznili,ne?U lev­ných značek stojí třeba 50kč,tady snad kvalita se nemůže moc lišit.Když si to připočtu k brýlím a sklům,tak jsem někde na 6000,tak to zas nic nebude.Asi zkusím nějaký levnější model.

        0 0
        • J.A.V.  

          No když se to koupí v setu – RX Evolutione tak to vychází o něco levněji. Fakt je že když jsem teď koukal na ceník, tak dost podražili. Ale fakt taky je, že i tenkrát když jsem je kupoval tak jsem je na krámě sehnal skoro o litr levnější než v tom online maloobchodním ceníku.

          Je fakt že je to drahá sranda. Já si na jaře kupoval náhradní skla, a teď mi upadlo takové to sedýlko co sedi na nose. Když to sečtu co to stálo, tak bych za ty prachy měl pěkný Uvexy nebo jiný slušný brejle. Ale zase vočička sou vočička na těch se šetřit nebude :))

          0 0
          • Uža  

            Mám dojem, že už loni nebo dokonce předloni RP dost zdražil. Dneska už snad vyjde levněji třeba takové Briko,…

            0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.