• Radim_2

    Chtěl bych si udělat radost a koupit nové lyž. brýle, určení – do mlhy a difuze. Pátral jsem po krámech, a všude o tom vědí uplný kulový. I ve speciálkách bych vám přál ten pohled když se zeptám jesti uplně blokují modrou složku spektra, nebo ji jen zeslabují, nebo vůbec ne. Myslím že je mezi váma i dost milovníků zimních hor.Poradil by mi někdo, orientuje se tu někdo která značka a typ co vlasně umí? dobrý by byli i vaše osobní zkušenosti s tou kterou značkou a typem, protože vím že mezi tím jsou hodně velký rozdíly a to jsou všechny do oranžova.

    0 0
    • Yann  

      V minulosti jsem po nich taky patral, ve finale jsem koupil nejake Briko. Nicmene pak jsem se dostal do difuzniho svetla (ve Francii) a tam mi nepomohlo nic – „bila tma“ vsude kolem, nebylo poznat kde je nahore, kde dole. Myslim ze bryle muzou trouchu pomoci ale pokud je „difuz jako prase“ tak to nevyresi.

      0 0
    • dancing dog  

      Schwam, sfialovým sklem

      0 0
    • wroum  

      ja mam SMITH, asi 4roky stary afungujou super. i kdyz teda v difuzi ti nepomuze snad nic…ale pokud sou horsi podminky, tak ty brejle to dost vylepsej – v Davosu na Gotchne je vajicko (piste 20), ktery je fakt dlouhy. bez brejli nebylo videt snad nic, se slunecnima byly videt 3 sloupy lanovky a v tech Smithech byly zretelne patrny sloupy 4, ale presto je lepsi za difuze vlizt do hospody, protoze difuze (nedostatek svetla, ktere je este hodne rozptylene) je proste svinstvo a zadny brejle nejsou tak dokonaly, aby si normalne videl, respektive veci vidis normalne ale nevidis tvary na povrchu zeme, protoze tam nejsou stiny, ktery delaj „prostor“ a to ti tam zadny brejle nedodaj a to ani kdybys je mel primo od Horsta Fuchse…

      0 0
      • filipes  

        zmer si pri difuzi fotakem nebo expozimetrem kolik je tam svetla :-) Vzdy ho tam bylo prekvapive hodne, problem je jen ta difuznost.

        0 0
        • wroum  

          je ho tam dost, ale min nez jindy (preci jen se ho dost pohlti), ale to rozptyleni dela samozrejme ten zasadni problem a ten vyvstane bez ohledu na mnozstvi svetla.

          0 0
      • poiko  

        kupoval sjem si tedko nový brejle a lehce si vybavuju, že mi něco podobného řikal prodavač o brýlích Spy. koukal sjem na brýle Spy soldier, tak třeba mrkni na ně. btw, vim, kde je sehnat levněji

        0 0
    • filipes  

      Trosku pomuzou polarizovany, ale stejne je to na ← >

      0 0
    • JMT  

      na difusi ti nic nepomuze, kup si naky hezky :-) dyz neni videt tak to brejlema nevyresis…

      0 0
    • Jenda  

      je to jedno, obecne sklo oranzovy, cerveny by teoreticky melo byt lepsi ale pokud ostatani odfiltruje tak zase bude hodne tmavy. Mam nejaky prastary Scoty a jsem s nima spokojenej. Jo a stejne je to jenom v nohach – kdyz jsem videl jednou na kaprunu co delali lidi z mistniho lyzarskyho oddilu v totalni difuzi tak jsem proste nechapal:-)

      0 0
    • Luka  

      to jsem nevedela ze neco takovyho je… jednou jsem zazila takovou difuzi, ze bylo total zluto a nebyly videt ani okraje uzkejch spojovacek mezi sjezdovkama.. jsem si tankrat to namirila hned nekolikrat primo z cesty, protoze fakt nebylo videt VUBEC snih… zluto, absolutni. A bez brejli to nebylo o moc lepsi :( (navic se s tim nedalo jet, protoze stipaly oka)…

      A ma smysl si kupovat bryle na pocasi, ktery je tak ojedinely? Ja ho zazila zatim jen jeden jedinej den (na prkne) a kdyby to slo, tak prosim uz ne… :)

      0 0
      • Jenda  

        no vetsina lyz brejli ma zluty skla prave aby v pripade difuza to trochu vylepsili, princip je ze rozptyl svetla je zhruba neprimo umerny ctvrty mocnine vlnovy dylky (ten exponent zalezi na velikosti rozptylujicich castic a tedy charaktery rozptylu) takze nejvic se rozptyluji kratsi vlnovy delky (modra atd.) a nejmin delsi (zluta, cervena), je tedy snaha kratsi (rozptyleny) vlnovy dylky odfiltrovat. Zaver – slunicko je zluty a vecer cerveny a obloha modra, a lyzarsky bryle ty zluty skla maj tak jako tak takze si je kupujes ani o tom nevis:-)

        0 0
    • norman  

      Proti difuzi nepomůže vůvec nic, ani brýle které filtrují modrou složku.I když je můžu jen doporučit a speciálně zmiňované Swansy, které momentálně měli v Hervísu v 50% slevě za pouhých 600,– ( mají horní úchyt gumy takže přes helmu jdou v pohodě). Jinak, mám ten pocit, se se slušnými brýlemi člověk pod 1500,– dostane stěží. Schvaluju poznatek, že úroveň prodavačů u nás je absolutní katastrofa. Kámoška si kupovala brýle v Rakousku a hned ji nechali přezkoušet je na jakémsi speciálním obrázku, zatímco u nás si myslí že barva zorníků je určována módou.

      0 0
    • norman  

      P.S… jo, abych nezapoměl – o brýlích je článek v jednom z posledních vydání magazínu Snow, možná i ten by mohl pomoci.

      0 0
    • visby  

      co to je „difuze“??? lyzujem uz dlho, ale taky vyraz som nepocul…

      0 0
    • palkac  

      když tady je vlákno o lyž brýlých. jaké značky nabízejí dioptrický klip? přitelka nemůže mít čočky a OTG(over the glasses) jí žádný nesednou na brýle…

      0 0
      • poiko  

        blbost… taky občas vozim dioptrický. momentálně mam Swans 845 a rozmýšlel jsem se nad koupí Uvex Orbit. do obojích úplně v pohodě s brýlema

        0 0
    • vanderpoel  

      ozivovacka:

      nevite nekdo, kde a jestli vubec v praze, nebo aspon stredoceskym kraji ma nekdo na krame (aspon skoro) kompletni kolekci lyzarskych bryli znacky swans? na e-shopech kupovat nechci, neb je treba to vyzkouset s helmou a posilat to tam a zpatky se mi proste nechce.

      0 0
    • ra.ma1  

      Zajmave snow bryle nejen do difuzky by mohly byt Oakley Prizm a snad aj funguji.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Hele možná je to oproti klasice trochu lepší, ale zázrak jako na tom promo videu nečekej.

        Mám Airbrake a skla Prizm Saphire Iridium plus Prizm Rose.

        0 0
        • ra.ma1  

          Takze prizm, nic moc extra?

          0 0
          • vojtechposmourny  

            Lepší než klasika to je, ale nečekej, že pojedeš jak za jasnýho dne. Prostě když je naprd vidět, ani sebelepší brýle to nezachrání.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.