• Karel1398

    Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat jestli je reálný ujet v kuse 385km (klidně s přestávkama), jel bych na silničce s celkovým stoupáním 3km. Na kole jezdívám, ale trasy tak 25km … nic dlouhýho jsem nikdy nejel. Fyzicky jsem na tom tak průměrně si myslím, výdrž snad nějakou mám, byl jsem i na nějakých pochodech, ale je mi jasný že kolo je něco jinýho. Motivaci si myslím že mám dobrou, takže psychicky bych snad moh být připraven.

    36h je horní limit, je mi jasný že i kdybych jel rychlostí jen 15km/h tak to mám za den. Beru to i s rezervou na přestávky (zároveň bych rád věděl jestli je důležitý dělat si častý pauzy, pár delších nebo se snažit jet dokud to jde).

    Vím že tu několik podobných témat je, ale za zkoušku nic nedám a rád bych věděl názory a tipy přímo tuto situaci … budu rád za každou odpověď, dík :)

    0 0
    • Bruca  

      Není

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Tady se dočteš jaké máš šance ;-)

      0 0
    • Jan_UL  

      Jestli nemáš naježděno vícekrát alespoň 120 – 150 km v kuse, tak už mi přijde tahle vzdálenost celkem ranec. 200 – 250 km je určitě reálný. 385 km už je jiná vzdálenost… Kolik hodin v kuse si nejvíc seděl na kole? Po 10 – 12 h se to může začít celkem zajídat… Přestávky z mých zkušeností krátké, ale častější (třeba po 50 – 70 km) na 5 – 10 minut.

      0 0
    • Karel1398  

      Díky,

      právě já vždy někam jedu, pak tam chvilku jsem, tam si odpočinu atd, takže s dlouhýma vzdálenostma fakt nemám zkušenosti… Vidím to tak, že si zkusím zajet na zkoušku nějakou 100+ abych viděl jak na tom jsem

      0 0
      • mrazik62  

        Syn jezdí pravidelně kolem 50–60 km tréning i závody a nedávno si dal na zkoušku 250km za jeden den s přestávkou v půlce. Myslím si, že je dost trénovaný ale teď dlouhé jízdy netrenuje a tak byl po těch 250km celkem vyřízený. Prvních asi 170km v pohodě, pak asi do 220 dobrý ale ten závěr už byl dost. Zadek rozedreny, zápěstí namozene a bolestivé. Druhý den chodil jak důchodce :-))) Myslím si, že pokud nejsi zvyklý sedět na kole aspoň 8–10 hodin v kuse, tak budeš teda dost trpět. Je to samozřejmě hodně o hlavě – tím víc, čím máš méně najeto. Neznáme tě, takže to třeba dáš, ale počítej určitě, že budeš mít minimálně několik dní následky na svém těle.

        0 0
    • Esi  

      Tak když teď začneš trénovat najezdíš do listopadu tak 4 000km sem tam dáš nějakou delší vyjížďku kolem 150km od listopadu do března budeš jezdit na trenažéru (6 hodin týdně) a od dubna do září najezdíš tak 6 tisíc tak si myslím že v půlce září 2020 se o to klidně můžeš pokusit.

      Jinak dotaz, to jste se teď někde vsadili kdo ujede z voleje absurdnější vzdálenost nebo co? bez treninku je to samozřejmě naprostý nesmysl po 150km budeš mít prdel na kaši a křeče v nohách, pohyb na kole je úplně něco jiného než nějaká chůze a podobné jak si občas někdo myslí že to mu snad může nějak pomoct.

      Na kole (silničním) se dá tak nějak bez treninku ujet za 5 hodin 100km to je v pohodě, ale těžko vydržíš sedět na sedle delší dobu

      0 0
      • ronda  

        I bez systematického tréninku se dá tahle vzdálenost v pohodě ujet. S bráchou se spíš jen tak plácáme po delších výletech, žádné závratné tempo. Postupně jsme protahovali vyjížďky na trekách na kilčo až stotřicet. Pak jsme se hecli na K24. Napoprvé na těžkém treku jsme si říkali, že 350+ by bylo parádních. Bylo z toho 440 km. A za dva roky na silničkách přes 500. A to brácha si půjčil silničku necelý týden před akcí a najel na ní něco přes 40 km, jen na seřízení posezu a zvyknutí na brzdy a řazení. Jo a asi to nejpodstatnější, do padesátky (věku) na kole prakticky neseděl, ani ho neměl, žádný sport nedělal a hulil 30 denně.

        Takže pokud se alespoň trochu jezdí, těch 385 nemůže být problém. Zvlášť pokud netlačí čas a nemusí se honit průměr, dá se jet na pohodu, včas zvolnit, nehrozí pak ani křeče a podobné radovánky.

        0 0
        • Esi  

          No to jo ale postupně jste protahovali vyjížďky, kdež to tazatel podle toho co píše jezdí na kole nejspíš tak max na pivo, vyjížďky do 25km, to pokud jezdíš na silnici snad ani nemá smysl to kolo vyndavat.

          0 0
          • ronda  

            Tak samo, že protahovat ty štreky bude muset, ale neviděl bych to na potřebu polykání tisíců kilometrů a dlouhodobou přípravu. Něco jiného by bylo, kdyby ty kilometry měl dát v nějakém těsnějším limitu a bylo by nutné udržovat nějaký vyšší průměr. Pak každý kiláček za hodinu navíc může bolet a vyžaduje přípravu.

            0 0
            • Esi  

              Jo tak já jsem to trochu nadsadil aby pochopil že je něco jiného ujet 25 km než 385, stejně potřebuješ jet průměr tak minimálně 25 aby jsi se mohl trochu vyspat, najíst …

              Kdybych měl absolvovat něco takového tak bych na to asi vzal nějaký gravel s hladkýma pláštěma a dal bych na něj triatlonová řidítka aby to trochu jelo.

              0 0
    • raw 4  

      Pobavil jsi…

      0 0
    • t29  

      36h v kuse rozhodně nedáš, to už si zrovna vem spacák a na každý den budeš mít necelých 200 km. A na to se tu nedávno jeden ptal

      0 0
    • Pavel  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • JFtryall  

      Do 300+ km bych se opravdu nepoustel, pokud si nikdy nejel narocnejsi dvoukilo. To si muzes akorat zprotivit. A jestli si ani nejel 100km, tak tim spis. :-)

      0 0
      • Karel1398  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Youda  

      Tak tu trasu 25 km dej 3×, 4× a uvidíš co to s tebou udělá :-)

      0 0
    • JendaH  

      chtěl bych se zeptat jestli je reálný ujet v kuse 385km (klidně s přestávkama)

      Ano: https://www.youtube.com/watch?…

      Na kole jezdívám, ale trasy tak 25km …

      Spíš ne. Já jsem s podobnou přípravou dal nejvíc 240 km za 31 hodin docela po rovině (Praha – Jedovnice přes Přelouč, Litomyšl, Svitavy) a dál už to fakt nešlo.

      je mi jasný že i kdybych jel rychlostí jen 15km/h tak to mám za den

      Alespoň já nedokážu šlapat takto dlouho v kuse, i kdyby jenom 15 km/h.

      A jinak je to další téma „ujedu to pane Lorenc“. Prostě skoč na kolo a jezdi dokud vydržíš a uvidíš.

      0 0
    • Jaroslávek  

      Je.

      0 0
    • popokatepetl  

      je to o hlavě a trochu zocelit prdel. V tvém případě bych to jel na dva dny se slušným noclehem v polovině. Denně 192km není zase tak hrozné, jízda od 7 do 20hod. Problém muže být druhý den nasednout, hodně to dokáže zprotivit protivítr. Chce to silniční kolo, pravidelně jíst a pít. Ale je pravda že ujet 2× 100km není to samé jako 1× 200 :-) Chce to nějaký support abys nemusel nic táhnout sebou (batoh apod.)

      0 0
      • Pavel  

        Pokud dělit, tak rozhodně na „větší“ a „menší“ polovinu. První den dát tzv. co nejvíce, druhý den je hlavně, ne-li jenom, o hlavě.

        0 0
    • Esi  

      V pohodě, to dá každej trénovat netřeba https://www.bike-forum.cz/…-za-11-7-dne

      0 0
    • roman 3D  

      Proč lidi dělají takový blbosti, to jsou ale nápady, nedáš

      0 0
      • jIrI___  

        Poslední dobou jsem si zejména na sociálních sítích všiml, že je moderní zkusit něco víc než ostatní a především se o to podělit s ostatními (samozřejmě se u výkonu i řádně zfotodokumentovat) bez ohledu na následky tohoto nesmyslného jednání. Osobně by mě myšlenkové pochody těchto jedinců taky zajímaly.

        0 0
        • Esi  

          Myslím že než nějaká demolice těla na kole, by si měl nejdřív vyzkoušet jestli vlastně vydrží dělat nějakou v podstatě nudnou aktivitu těch 36 hodin s minimem odpočinku, něco typu 10km okruh a chodit dokola pěšky po každém okruhu 10 minut pauza na občerstvení, jíst se dá za chůze a nebude tě z toho bolet prdel, když dáš těch okruhů 15 za 36 hodin tak potom už je to jen o tom najezdit pár stovek kilometrů aby jsi nechal prdel trochu zvyknout na kolo.

          Osobně nechápu takové nesmysly asi už jsem starej.

          0 0
        • milan.v  

          S tím se dá beze zbytku souhlasit…

          0 0
        • Aussig  

          Takhle mi napsal kamarád že zjistil že jezdím na kole a jestli nedáme spolu švih. Napsal k tomu ale tohle: „mín jak 60km ale nejezdím!!!“. No vůbec nedokázal pochopit, když jsem mu řekl že na km vůbec nezáleží, že někdy jedu i 10km hodinu. Otevřu Facebook a bylo mi to jasné, každá fotka s odkazem na záznam skoro podél Labe s počtem km no.

          Už se ale těším až vyrazíme… trasa 60km s 3k převýšením bude prej v pohodě. :-)

          0 0
        • Karel1398  

          Tak aspoň že o mě všechno víte :), je mi 20 a kromě brigády mám celý léto volno tak jsem nad tím začal přemýšlet protože tam mám rodinu a stejně tam budu muset jet, fotku bych nedal ani jednu…

          Děkuju za spoustu odpovědí, pochopil jsem že bych měl potrénovat co nejvíc to jde.

          0 0
          • Esi  

            Fajn, ale tohle je přece na první pohled nesmysl, jed vlakem a dej si na kole posledních 80km to by že mohlo i bavit a do takové vzdálenosti od cíle nějaký vlak určitě jede.

            Mimo to stejné téma tady bylo před týdnem jen chtěl nějaký expert ujet s nulovým tréninkem 190km za 11 hodin, to je poloviční vzdálenost a uz tam mu většině psala že je to blbost

            0 0
          • JendaH  

            protože tam mám rodinu a stejně tam budu muset jet

            Tak si na to naplánuj 3–4 dny a v pohodě, ne?

            0 0
          • mrazik62  

            Pokud se do toho pustíš, tak fakt vyzkoušej pohodlnější gelové sedlo – trošku širší vzadu. Nech si změřit šířku sedacích kostí a vyzkoušej odpovídající sedlo. Musí to být pohodlné. Ty sportovní pro netrénované jsou pro dlouhé sezení nevhodné. Nepojedeš na rychlost, ale jenom takové ťap ťap a pro to potřebuješ pořádné křeslo. Vyzkoušej ho na 100+ km a když bude zadek o.k. tak snad dobrý.

            0 0
          • Copernicus  

            před 20 lety, ještě jako mladík , jsem jel za rodinou do Jánskech lázní- 160 km.

            Cestu tam jsem rozdělil- pátek 80, nocleh a v sobotu ráno- zbylých 80 km- a dobře jsem udělal, jinak bych byl pro rodinu nepoužitelnej. no a zpátky jsem vyrazil v neděli ráno a dal těch 160 v kuse. ale to jsem jezdil skoro denně tak 80–100 km. Takže taky radím cestu rozdělit, nebo jet kus vlakem

            0 0
    • milan.v  

      Ne, to není reálné…

      0 0
    • Rychlej turista  

      I zde platí moje trvale platná a univerzální rada: „Per tam velkou!“ Pokud toho nejsi schopen, tak to ani nezkoušej, protože 36 hodin na kole sedět nedokážeš. Krásně je to vidět na 24 hodinovkách, kde se slabší kusy blíží do cíle spánkem nebo sezením u piva :-)

      0 0
    • c4ud4n  

      Realny to je, proc ne. Ale priprav se ze budes trpet pokud vis ze treba tebe boli prdel po par kilometrech.

      Ted o vikendu jsem dal 400km/4000m za 29h na HT a ke konci me bolela prdel fest, sil bylo jeste dost.

      A to jsem hobby biker.

      0 0
      • Pavel  

        Á, poměřování pindíků právě začalo! :-D

        0 0
        • c4ud4n  

          Ale hovno. Chtel vedet jestli je to realny.

          Porovnavani jde mimo me protoze vim ze jsou lepsi a nemam to zapotrebi ;)

          0 0
          • Pavel  

            Reálné je i vyskočit ze 41 km a přežít.. ;-)

            0 0
            • Bubaaak  

              Normální je i vypít starobrno a neposrat se :)

              0 0
              • Pavel  

                Neřešíme normální, ale reálné! ;-)

                0 0
                • c4ud4n  

                  Nj real je cokoliv ;)

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    No, jako spravny skeptik, si i pres zaplavu motivacnich hesel, stale myslim, ze existuje vice nerealnych, nez realnych „cokoliv“ :-)

                    0 0
      • Alojs01  

        A predpokladam, ze do minuleho vikendu jsi take ujel max. 25km v kuse…

        0 0
        • Esi  

          s přestávkou na oběd a 3 piva :-)

          0 0
        • c4ud4n  

          To ne :) uz jsem neco najezdil, ale mel jsem moznost poznat rozdil ujet 300 nasilnicce/HT a na ty silnici jsem byl po dojeti fresh ;) proti HT kdy jsem tuto vzdalenost ujel poprve. Pred tim bylo max 170.

          0 0
    • Jamin  

      Mám rád tyhle vlákna :)

      0 0
    • bodlak2  

      O víkendu sedni na kolo a zkus ujet 1/3, ať víš do čeho jdeš. Když to dáš, tak příští víkend zkus ujet 1/2 :-)

      0 0
      • Esi  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • milan.v  

      Chtěl bych vidět, jak pár zdejších borců, co jeli maximálně tak okolo komína a už sem přispěli, tak dají bez dalšího mnohonásobně delší jízdu, protože se zrovna dobře vyspali, najedli a napili… Scifi se stává realitou… Takové vzdálenosti už nejsou jen o tom, že se někomu chce nebo ne…

      0 0
      • t29  

        Když to bude otázka života a smrti, tak to ujedeš, i když si to neužiješ. Když to bude otázka popularity, tak to možná neujedeš, ale určitě si to užiješ.

        0 0
      • Pavel  

        Tak jsem prošel své hystericky historické záznamy a 300 za dva dny (tj. těch 36 hodin) jsem dal jen 3 x, jednou na silničce, jednou na bajku a jednou „na těžko“. Ale vše to bylo před pár lety a mnoha kily (1 × 2012 a 2 × 2015).. :)

        0 0
    • pekoss  

      Jestli fuci fest silny vitr do zad, tak 100km ujet jde, osobne vyzkouseno :-)

      0 0
      • milan.v  

        Tak teď ještě téměř čtyřikrát tolik… ;o)

        0 0
      • Esi  

        I s hodně silným větrem je to pořád minimálně 12 hodin a to bez tréninku nedá a krom toho nedá teda za 12 hodin 385 km ani s hodně silným větrem 

        0 0
    • Youda  

      Letos mám odsezeno cca 4000 km a tohle bych určitě nedal, ale jsem asi jiná věková kategorie.

      0 0
    • -b-n-x-  

      Ja nejdrive cetl ze to chces ubehnout :-)

      0 0
      • Esi  

        Ta vzdálenost se dá ujet na kole i uběhnout, jen to nepůjde bez tréninku. A uběhnout za 36 hodin to bude dost problém i s tréninkem 

        0 0
        • -b-n-x-  

          No prave. Jaxem to poprve cetl spatne, tak jsem zdvihl oboci a sel se tady kouknout :-)

          0 0
          • Esi  

            Je pravda že 400km za 36 hodin na kole tady zase tak neohromi, lidí co to mají odjeto tady bude asi dost 

            0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Rychlej turista  

      Píšeš, že je ti 20 let, že jsi psychicky připraven a že máš výdrž. Neříkám, že to není možné, ale chtělo by to rozvést, jak jsi k tomu přišel, protože to, co jsi uvedl, tomu ani trošku neodpovídá (25 km na kole a nějaký pochod). Navíc takto nízký věk je pro takovou zátěž veliké mínus a zvyšuje pravděpodobnost neúspěchu.

      Jediná výhoda nízkého věku je v rychlé regeneraci, jenomže ta ti k jednorázovému extrémnímu výkonu není nic platná.

      0 0
      • Pavel  

        Když to rozdělí na 12 hodin šlapání, 12 hodin regenerace a 12 hodin jízdy, tak mu to mladí pomůže. Ale prdel ani jemu za 12 hodin neroste. ;-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Chceš znát náš názor a když ti ho člověk napíše, tak příspěvky blokuješ. Ty budeš taky případ …

      0 0
      • milan.v  

        Mládí vpřed, zpátky ni krok!

        0 0
      • Pavel  

        Nečekal, že ho někdo nebude plácat po rameni, jak je skvělý.. Vítej v reálném světě, synku! ;-)

        Mimochodem, můj syn je stejného věku,takže docela vím, jak dnešní mladí uvažují.. :-) No nebyli jsme jiní, jen teda ty fejsbuky nebyly..

        0 0
        • Esi  

          Jojo jsem takoví necitliví parchanti. Prostě nechtěl slyšet že vymyslel naprosto nerealnou hovadinu, pokud nejezdí vůbec na kole tak těch 385km neujede ani za týden. Už jen čekám příští týden dotaz ujedu za 3 dny 600km bez tréninku?

          0 0
          • Pavel  

            No a přespříští 1000 km za 4 dny.. :-D

            Prostě, není to málo, Antone Pavloviči?! :)

            0 0
            • Esi  

              Na dráze to dáš, ale taky už jsi na kole občas i seděl

              0 0
              • Pavel  

                No něco málo :) jsem už na kole nahrkal (za těch 15 let, co tzv. zase jezdím na kole, to hodilo už téměř 94 000 km), ale na totok bych si asi netroufl. Protože moc dobře vím, jak to bolí.. ;-)

                0 0
                • Esi  

                  Tak tak, já mám ta posledních 5 let lehce přes 15 000, jezdím teda jen na horském, v upnutych hadrech mi moc koukají špeky

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  :-)

                  0 0
                  • Pavel  

                    Píšu jasně NĚCO MÁLO! ;-)

                    0 0
                  • blue.sun  

                    Z toho vyplývá jediné – už dlouho sis nekoupil nové kolo. :-D :-D

                    0 0
                    • Pavel  

                      Jak nekoupil?! Jsem si letos za vysvědčení pořídil Papouška! :)

                      0 0
                      • blue.sun  

                        To bylo k Turistovi. :-) Když vidíš ty výdaje, tak tam dlouho chybí nějaká stotisícová částka. :-D

                        0 0
                        • Pavel  

                          Žíš sorry, vidím příspěvek pod sebou a už jsem nějak nezkoumal „bílé linky“.. :-D

                          Já si výdaje raději nevedu, nemuselo by se mi udělat volno.. :)

                          0 0
                          • blue.sun  

                            Já to sleduju jen u auta, ale pro jistotu jsem tam nezapočítával pořizovací cenu. Ta by mi kazila náladu. :-D

                            0 0
                            • Esi  

                              Já to raději nesleduju ani u kola, ani u auta, vím že i bez počítání ceny kola to kolo vychází tak na 2kč na kilometr za spotřebák

                              0 0
                            • Rychlej turista  

                              Kolik ti to vychází u auta? Já to teoreticky spočítal, že při koupi jetého za 100 000 Kč jednou za 10 let a nájezdu 1 000 km měsíčně by to mohlo dělat ty 4 Kč/km, tedy zhruba tolik, co to dělá mi :-)

                              0 0
                              • blue.sun  

                                U nového auta (215 tisíc kupní cena) to po šesti a třičtvrtě letech dělá kolem pěti korun (4,75 přesně) včetně započtení té pořizovací ceny, při nájezdu 115 500 k dnešnímu dni. Čisté provozní náklady jsou 2,87 Kč/km, náklady na palivo 1,95 Kč/km. Teď se ta cena celkem ustálila, protože začínají přicházet první větší servisní práce. Naštěstí v tom není žádná bouračka nebo porucha.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Takže jsem to bajoko spočítal dobře :-) Počítaj jsem do toho i pojistky, emise, známky a tak.

                                  0 0
                                  • blue.sun  

                                    Jojo, to jsou ty čisté provozní náklady. Včetně servisních prohlídek, výměn náplní atd.

                                    Zrovna přemýšlím, jestli se mi nevyplatí mít auto na operativní leasing, při mém nájezdu…

                                    0 0
                      • Smazaný účet  

                        Cos to udělal, Pepíku?

                        0 0
                        • Pavel  

                          Hoďte na něj deku nebo ho zabiju! :)

                          0 0
                    • Rychlej turista  

                      Jo, to je přesné, právě vybírám rám :-) Potřebuji žluto/světle modrou kombinaci. Ideální by byl vlastní návrh, ale domluv se s Číňanem, že jo :-)

                      Na statistice je skvělé, že se z ní dají vyčíst údaje a trendy, které jinak nezískáš. Chce to s ní prostě začít a časem ta zpočátku nic neříkající čísla začnou vypovídat :-)

                      0 0
                      • blue.sun  

                        No, rámy pěkné… kde to lovíš? Já že bych si objednal silniční…

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Aliexpress

                          Tady ten má zajímavou zadní stavbu, je to 26" a dá se nabarvit podle přání, jestli dobře chápu tu custom nabídku. Jen ta geometrie mi trošku ńesedí a navíc ji uvádějí stejnou pro všechny tři velikosti, čemu zase já nevěřím. Holt Číňan:-)

                          0 0
                  • bodlak2  

                    Na přepočet Kč/km jsem nenašel odvahu :-)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Ono i tech 400 km v aute muze byt unava, jak nejsi moc zvykly, a to jenom swdis a tocis volantem…

            0 0
            • Esi  

              Mi povídej, v úterý jsem jel ráno z Prahy do Ostravy a večer zpátky, výlet na D1 prostě na hovno. 

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ja jel z Ovy do Parize. Nejvice jsem kurvoval kolem Prahy, pak uz dobry az do pomatene Parize(prijedes z vychodni strany a potreboval jsem na jihozapad ..)

                0 0
              • Rychlej turista  

                Moje historicky první pětistovka byla z Ostravy do Hazlova na Jawě 555 :-) Silný zážitek. 3 x jsem tlačil (celkkem asi 15 km) a jednou jel k pumpě stopem (mezi rohlíkama s mlíkaři). Pak už jsem to jezdil raději jen na kole :-)

                0 0
            • Pavel  

              A taky není 400 km jako 400 km. Já dnes jel autem jen 250 km, z toho 240 km po dálnicích, ale byl jsem z toho zničený jak Stalingrad. 4 hodiny za volantem (!).. A to mám klimu, pohodlnou sesli, příjemný :) motor..

              Takovejch 400 km v Š105 při 35 st ve stínu po rozbitých okreskách někde v kopcích..

              0 0
              • Esi  

                Nojo, ale 400km po našich dálnicích, to taky může trvat celý den, když jeli US army letos na cvičení, tak jsem zrovna musel do Brna a nepodival se na stav dálnice, vyrazil jsem z Prahy v 8 a do Brna přijel 13:45

                0 0
                • Pavel  

                  No ale nakonec jsi dojel! A dokonce ještě ten den! Jsou někteří, kteří nedojeli. Ten den.. Asi jim to politicky nemyslelo.. :)

                  0 0
                  • Esi  

                    Já musel dojet, jel jsem do toho Brna s manželkou a i těch 6 hodin zavání rozvodem 

                    0 0
                    • Pavel  

                      Tak furt lepší, než kdyby to zavánělo vdovstvím.. :-)

                      0 0
              • Pavel  

                Dodatek: normálně to jezdím pod 2,5 hodiny na pohodu..

                0 0
                • Esi  

                  Jojo když byla jedou otevřená celá D1 bez uzavirek tak jsem jel z ostravy do Prahy 3 hodiny úplně v klidu, nejezdím po dálnici víc než 150 na tachometru, trvá tu dálnici zase někdy celou otevřou 

                  0 0
                  • Pavel  

                    No já jednou (a jedinkrát) před mnoha lety dal (v noci) Praha-Břeclav za hodinu (myšleno „rim-to-rim“, tj. začátek dálnice a sjezd z dálnice).. Ale to jsem byl pražák (=mladej blbej arogantní) a sral na ekologii.. :-))

                    0 0
              • xtonda  

                Tak se jezdilo v létě škodárnou na jadran a muselo se topit aby se to neuvařilo.

                0 0
                • Pavel  

                  jj, přesně tak! Ale taky jsme to přežili a taky jsme tam (i zpět) dojeli..

                  Dnes asi už nepředstavitelné..

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Tata mel na skodarne letni spinac…zapinal trvale vetrak na chladici. Hodne to pomahalo, protoze velikou slabinou byl odchazejici termostat na chladici. Ale jak bylo moc vetro a nedej boze i nejake kopecky, tak topeni a jedem:)

                  0 0
                  • xtonda  

                    Spínač místo termostatu sme na Favoritu měli taky, ale cesta do Jugošky se zvládla bez topení, to museli známí co jeli s námi ještě s Š120.

                    0 0
                    • TK75  

                      Tu krásnou cestu z Prahy do Jugoslávie starým embéčkem si také pamatuji dodnes.To se jen tak nezapomene.Nechápu tátu, že to vydržel.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Dederoni to dávali v Trabantech a taky to šlo. Dnes jsou lidi strašně rozežraní.

                        0 0
                        • ronda  

                          No jéje, i samotná cesta musí být kusem dovolenkového zážitku. Dobrodružstvím. Taky tehdy se mohlo dávat na odiv, kde až všude kdo autem byl. Dneska zmínit Chorvatsko je, jako se vytahovat cestou do kaufáče.

                          0 0
                        • -b-n-x-  

                          No a polaci celkem bezne jezdili v 4–5 lidech v maluchu. A na strese kufry, lode, atd… :-)

                          Tohle byla jedna z mala veci, za ktere jsem tenkrat cleny toho pronaroda obdivoval. (ale nezavidel :-) )

                          0 0
                      • xtonda  

                        Jeli sme v roce 92, dokud se jelo, tak to šlo, absolutně nehorší bylo „spaní“ v půli cesty v zaparkovaném au­tě.

                        0 0
                  • -b-n-x-  

                    Tohle jsme zapinali vzdycky cestou na Vrsic :-)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Člověk nad tím nemůže přemýšlet stylem " i kdybych jel rychlostí jen 15km/h tak to mám za den."

            Prdel mu bude řvát po 50km a po stovce ji bude mít jako pavián a pak bude týden marodit, protože by neměl šanci to dát.

            Minulý rok sem vzal kámoše na kolo – on jezdil dá se říct pravidelně – trasy do 40km, ale on je takový cyklista „každých 10km pauza a cigárko“.

            Věřil si, že se mnou udělá 100mil. Vybral sem lehkou trasu s převýšením jen 1000m. První kopeček na rozhledně a už tlačil pěšky a po 100km nebyl schopen šlapat po rovině. Už jen prvních 100km ho dostalo, protože jezdil do té doby trasy do 50km. Měli jsme průměrnou rychlost 18km/h. Já byl na prášky, jel sem tak pomalu, že sem malém spadnul z toho kola a na kazetě sem musel mít zařazen jen 5 převod.

            Nechápu, jak někdo takový může přemýšlet nad 400km. Mě taky baví běhat a nejdu hned na maratón.

            Je to takový to hecování, ale ten člověk absolutně netuší, do čeho jde. Vypočítal ai průměrnou rychlost a myslí si, jak to bude snadné. Kdyby se do něj opřel vítr, tak neudělá ani těch 15km/h. Bez šance, ve stoupání by skapal.

            Mě taky baví běhat a nejdu hned na maraton, protože bych pak týden nemohl chodit …

            0 0
            • ronda  

              No jo, tvůj kámoš neměl nejmenší šanci, protože jsi ho na férovku uštval :-) . Snažil se ti přizpůsobit, v tom byla chyba. Ty máš na to letět, při průměru 18 jsi na prášky. Kdyby se ale on plazil třeba svým průměrem 12, tak by to v pohodě dal. Stejně bych to viděl u kolegy tazatele. Nenechat se vybejkovat a přiměřenou rychlostí se prostě sunout, plazit. Pak se dají zvládnout násobky toho, co ve vyšším tempu. Jek se začne zabírat, odejdou nohy (taky plíce, celkově vysílení). Když se jede přiměřeně, je to víc jen o hlavě.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Kamarád se mi sám nabídl a dopředu znal trasu, rychlost atd. Jen a pouze se přecenil, protože nikdy tolik neujel a nevěděl, do čeho jde. A já sem si to užíval, protože sem mu srazil jeho ego. Vždycky se mi chlubil, jak jezdil z práce rychlostí 30km/h, jak to se mnou v pohodě odjede atd.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak pokud cilem vyletu bylo srazit ego kamosovi a ne se projet, tak se vylst podaril. Jses dobrej.

                  0 0
                • ronda  

                  Jestli jezdil z práce pět kiláčků a ještě žil pod dojmem těch několika cest, kdy mu fouklo dobře do zad a myslel si, že se to tak dá motat donekonečna… To je pak drsný probuzení :-)

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Když vystoupá Everest, tzn. alespoň 8900 výškových metrů na jedné trase, pak bych ho po tom rameni poplácal … :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Tvoje prdel pozna stredovek…

      0 0
    • Fran-tic  

      Ujedeš to, stačí vyrazit a jen točit nohama :) po 385 km se zastavíš a hotovo.

      0 0
      • theedge  

        Vsak at do toho jde. Je dost mladej a jeste vic blbej a o zivot nejde. At to dopadne jakkoliv, tak to bude zkusenost na kterou nezapomene a bude mit historku k pivu.

        Ze to neujede je jasny a ted uz jde jen o to jak barvita ta historka bude – to zalezi zase na tom jak dramaticka bude zachrana a pak nasledna regenerace :-)

        0 0
        • Esi  

          No musí včas pochopit že už je skoro mrtvej aby se ještě doploužil někam k vlaku který ho buď doveze do cíle nebo zpátky na start, jinak bude muset potupně volat rodině aby pro něj přijeli autem

          0 0
          • JendaH  

            Předpokládám, že těch 36 hodin myslel s přestávkou na spaní, takže vybavení na přespání mít bude. No a pokud nebude vadit, že přijede o den-dva pozdě, tak prostě přespí 2–3× místo jednou. 95 km denně je podle mě v pohodě.

            0 0
    • blue.sun  

      Asi takhle: když mi bylo kolem osmnácti let, udělal jsem něco podobného, jen v menším rozsahu. Jezdíval jsem jen do školy cca 15 km tam, totéž zpět. Dvakrát, až třikrát týdně. Jinak nic víc. Zkusil jsem si, že dojedu k příbuzným na kole, jen nějakých 120 km, předhůřím Šumavy, takže celkem členitý terén. Z té jízdy jsem se dával dohromady dva dny. Prdel nebyla moje, nohy nechtěly chodit, nemohl jsem se ani pořádně vychcat (blbé sedlo).

      Ty jezdíš o trošku delší trasy, ale chceš zkusit více než trojnásobek. Na rovinu říkám, že to ani náhodou nedáš. Skončíš v půlce, totálně zlikvidovaný, a budeš shánět, kdo tě odveze do cíle, ideálně v poloze na břiše ležmo. Ani pauzy ti nepomohou.

      0 0
      • Pavel  

        Nápodobně. Taky jsem v tom věku jezdíval jen takové ty 25 km šukačky kolem komína a jednou se vydal k babičce na Vysočinu na kole (Eska, 4 rychlosti). Bylo to jen 80 km a taky jsem byl dva dny mrtvej. O hodně roků později jsem to dal na otočku bez problémů. Pravda, o dost lepší kolo, ale hlavně prdel a vůbec všechno bylo zvyklé.

        0 0
        • blue.sun  

          Jo, další rok jsem to už taky zvládl v pohodě, jenže to byl stejný případ jako ty – začal jsem více jezdit, ze školy běžně natahoval cesty až třeba na 40 – 50 km, oseděl si zadek… a koupil lepší kolo. :-D

          0 0
          • Pavel  

            No já pak (za rok za dva) na kole neseděl přes 10 let.. A přibral 30 kg.. :-)

            0 0
        • theedge  

          Jo kazdej si asi musi zazit podobnou historku :-) Dodnes si pamatuju jak jsem vyrazil na Vysocine na MTB kolem Žďárských vrchu – cca 65 – 70km poctivym terenem. Byl to tok cca 90něco a i kdyz kolo na tehdejsi dobu slusny, tak z dnesniho pohledu vrazda. Najeto jsem neco mel ale jak jsem byl mladej blbej a nadsenej tak jsem vyrazil hned rano bez snidane … ani nevim proc. Kolem 40km jsem chytil totalni hlaďák a uplne mi doslo. Ale proste total. Pauzy se zkracovaly az jsem dopadl tak, ze jsem nebyl stavu ani jet ani tlacit. 100m jsem jel az jsem nemohl tak jsem zase 100m tlacil. Myslel jsem ze v tom lese umru :-D Timto plazenim jsem se dostal do hospody na Třech Studních a tam jsem prozral svoje kilo ktery jsem nastesti mel sebou. Z hospody jsem nemohol ani odejit. Dostal jsem se do nejblizsiho lesa a tam jsem v trave normalne na 2 hodiny usnul :-D Pak uz jsem to nejak dojel, ale dodnes si to pamatuju :-)

          0 0
          • TK75  

            Historka podobná:roku 1992 jsem jel Mladá Boleslav-Praha na nějaké plečce.Dojel jsem někam za Starou Boleslav a pak jsem naštěstí stopnul chlapa s vozíkem a až do Prahy jsem se vezl.

            0 0
          • Bubaaak  

            Jo, to jsem takhle jel na mácháč :)

            Tehdá nové kolo, kvůli kolenu jsem dva roky byl bez sportu…

            Ze Zbraslavi podle mapy cca 80 km. Po 130 km jsem se potupně zeptal na cestu (na co mapu, mám jí v hlavě), paní mě někam navedla, ujel jsem dalších 20 km, opět jsem se zeptal na cestu…

            Po ujetí asi 160 km už jsem přestal hledat mácháč, ale začal jsem hledat hospodu, protože všechny, který byly po cestě, byly zavřený. Jednu jsem našel, tam jsem lehl na lavičku, vyžahl asi 4 piva, dal si 15 min šlofíka, hospodský neřekl ani slovo, jen se usmíval :)

            Zeptal jsem se ho, jak je to daleko na mácháč, řekl asi 60km, zeptal jsem na Prahu, řekl asi 30 km… Dal jsem pivo ještě na cestu a do bidonu, U Karlova mostu jsem vystřízlivěl a každý další km bylo neskutečný utrpení. na zbr jsem dojel asi v 9 večer, padl jsem před barákem na zahradu… o půlnoci volala mamka kde jsem, musela mi odnést kolo, protože bych to nedal…

            V pondělí, když jsem jel metrem, byla reklama na mácháč

            0 0
            • Jan_UL  

              Dobře ty! :-) Já bych to teda po 5 – 6 pivech zalomil někde u pangejtu a do Prahy dojížděl za hluboké noci…

              0 0
              • Bubaaak  

                To jsem byl ještě mladej a blbej, teď jsem starej a ještě blbější :)

                0 0
            • theedge  

              To jsi hustej ze jsi po tomto do sebe v te hospode lil piva :-) to by me uplne zabilo. Ja mel takovej hladak ze jsem mel normalne klepec.

              Po jidle jsem mel co delat abych to ze sebe zase nevyhodil.

              0 0
              • Esi  

                Ale je fakt že když jsem už hodně zničenej tak mě taky pivo pomůže, bohužel to funguje jen asi tak 10km potom alkohol vyprchá, tělo spali tu trochu cukru a je to ještě horší, tak že na posledních 5 km je to varianta 

                0 0
                • theedge  

                  Jo tak pivo je takovej energy drink, ale musim si dat jen jedno a nesmim ho do sebe nalit moc rozhicovanej. Ale kdyz jsem uz fakt fyzicky KO, tak mne i ta trocha alkoholu z jednoho piva uplne umrtvi.

                  0 0
                  • Esi  

                    Mě to pomůže tak na těch 15 minut a potom hotovo

                    0 0
                    • Bubaaak  

                      souhlasím, dnes když jsem unavený a dám pivo, tak je to skutečně jen spása na pár minut.

                      Loni jsem dal ale birella a už po 5 km jsem hledal večerku, abych koupil plnotučný pivo a dvě mily, totálně mi ten birell vyžral všechnu energii.

                      Když jedu se ženou a cítíme únavu, tak hledáme spíš restauraci, kde si v klidu dáme plnohodnotný jídlo a delší pauzu, než to lámat sušenkami a pivem :)

                      0 0
      • Esi  

        Pauzy pomohou, jen ta cesta bude trvat měsíc, 100km jízdy, týden regenerace. Je to jako kdybych chtěl ja ujet za týden 1500km, obvyklá moje vyjizdka je těch 60–80km tak 800m převýšení, nejsou z nás skoro žádné kopce, občas 100+ ale tak 5× za sezonu. Před 2 rokama jsem si pochrounal achilovku, na kole začal zacatkem srpna a zacatkem září jel pravidelný vyjezd co mame s partou, 75km jizerky krkonoše , tanvald-hvězda-mýto-čertova hora-ručičky-dvoračky a otamtud 50km na chalupu, na dvoračkach jsem byl úplně na kaši a to je to 20km a tak 1500 metrů převýšení odhadem, odtamtud nepomáhalo nic ani ionťak ani magnezium těch 50km jsme jeli 3 hodiny, kdybych to jel sám tak bych to nedal, po rovině jsem měl problém se ve 20km/h udržet v háku. Nikdy jsem nezažil takový zásek

        0 0
        • blue.sun  

          Týden by snad ani nebyl potřeba. Minimálně po prvním úseku se už za dva dny dalo zase jet. Nevím, jak by to bylo po druhém, ale hádám, že třetí bych už ani nezačal.

          Ale ten výjezd je teda dost drsný. Jak dlouho jsi byl mimo s tou achillovkou?

          0 0
          • Esi  

            Od začátku května do konce června, červenec jsem jezdil jen na trenazeru, nejlehčí převod a ze začátku jsem začínal na 10 minutách, jezdím jen mtb tak že jsem se bál nějakého blbeho vyslapnuti. Ta achilovka nebyla pretrzena, jen těžký zánět z přetížení při běhání přes zimu. 6 týdnů sádra, celkem 2 měsíce berle

            0 0
            • blue.sun  

              Jo… mně spíš šlo jen o to, jaký výpadek stačí k tomu, aby ti šla kondice v podstatě k nule. Já měl kvůli achillovce pauzu měsíc, kdy jsem naštěstí chytil počínající zánět včas (vojenské boty fakt nejsou dobré na dlouhé pochody, ať si myslí kdo chce, co chce), ale pak jsem se tři měsíce vracel do formy. Naštěstí šlo už asi po třech týdnech jezdit na kole (paradoxně snáze, než běhat), tak jsem nevypadl úplně.

              0 0
              • Esi  

                Tak ona asi ta kondice nešla úplně na nulu, nejsem úplně vrchař přece jen mám 191cm a v té době těsně pod 100kg, ale s malým nájezdem není dobrý nápad taková vyjizdka, nicméně přes noc jsem se z toho oklepal, druhý den jsme dali asi 50km 1000m převýšení čistě mimo silnici v podkrkonoší a další den 115km domů

                0 0
              • Esi  

                Ale každopádně ty 3 měsíce jsou hrozně znát, jen alespoň nějakou kondici nabereš určitě daleko rychleji než někdo kdo nic nedělal několik let.

                0 0
          • Esi  

            Jinak ten výjezd byla kravina vzhledem k nájezdu, těch prvních 20km na dvoracky jsme jeli 2,5 hodiny a je to 20km. Prostě to bylo naplánované od jara a nechtěl jsem to kvůli klukům rušit, chalupa kde je vždy konec jízdy je moje.

            0 0
      • theedge  

        Preklep

        0 0
      • JendaH  

        Já musím zaklepat, že jsem s prdelí nikdy neměl problém, tak třeba bude mít op taky takové štěstí. Limitem na dlouhých cestách pro mě je jakési celkové vyčerpání, a to se vyřeší odpočinkem, takže těch 385 km ujede za 80 hodin místo 36. A co se týče dávání se dohromady, tak to u mě trvá několik dní v tom smyslu, že nejsem hned schopen těch 150 km za den zopakovat, ale kratší popojíždění nebo věci nesouvisející s velkou fyzickou námahou jsou v pohodě. (to neberte jako chlubení, jenom popisuju, že to i pro člověka co jezdí většinu roku jenom „kolem komína“ jako já nemusí být taková cesta zas tak strašná)

        0 0
      • Martin  

        Já jsem podobně kdysi jel Praděd. Předtím jsem jezdil tak do 50 km. Kolo jsem měl docela dobré, na sedlo jsem byl zvyklý a stejně jsem z toho málem umřel a po cestě zpět poblil v Komárově verandu hospody :D a pak jsem ublinkával cestou domů :) a pak doma málem usnul ve vaně.

        Jaksi jsem neměl některé dálkové návyky.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Hosi, ja byt tim tazatelem, tak se jen kvuli zdejsim negativnim prispevkum hecnu a jdu do toho. Abych vam to ukazal.

      Karle pojd pojd. To das! :-)

      0 0
      • ronda  

        Kdyby byly sázky, tak na něj kilčo pustím. Třeba bych prohrál, ale fandil bych usilovně :-)

        0 0
        • Pavel  

          Byla by to pro něho další motivace.. Pokud by dojel, je bank jeho, pokud ne, musel by každému zaplatit sázku. :-D A abych nebyl hajzl, tak s ujetou vzdáleností by se ta jeho částka snižovala.. ;-)

          0 0
          • -b-n-x-  

            To je dobra myslenka :-)

            0 0
            • Esi  

              Jojo a ti co vsadili pojedou s ním aby byla kontrola že nejel vlakem nebo na elektrice 

              0 0
              • Pavel  

                Je nás jako psů, nebyl by problém si ty naše :) prachy pohlídat.. ;-)

                0 0
                • nitraq  

                  Tak šup, už jsi mohl mít hotovej nějakej live tracking s průběžným zobrazováním zůstatku sázkovýho konta:))

                  0 0
                • nomecz  

                  rychlý prachy ?

                  0 0
        • theedge  

          Chces jenom videt strikat krev :-)

          0 0
    • Alojs01  

      Abych byl uprimnej, v 19 jsem mel stejnej napad, ze pojedu k babicce na Moravu, 360km. Ale v te dobe jsem uz nekolik let jezdil a dat 100–150km nebyl problem.

      Vyjizdel jsem rano v 5 a v 11 vecer jsem byl na miste, ovsem poslednich 60km bylo opravdu doslova utrpeni.

      0 0
      • Esi  

        To je ten rozdíl, byl jsi zvyklý jezdit tak 5–6 hodin vyjížďky, tazatel jezdí podle toho co napsal tak hodinu a kousek

        0 0
        • Alojs01  

          Proto jsem to psal. Ja bych to s jeho najezdem nedal, ale jsou lidi, co si neuspech nepripousti, jdou bez obav do nejakych takovych extremnich vyzev a vyjde jim to. Hodne toho je opravdu v hlave…:-)

          Takovy lidi se ale na internetu neptaji, jestli to jde, nebo ne, ale skoci do toho rovnyma nohama…:-)

          0 0
          • blue.sun  

            Jo, a pak na maratónu v Praze nebo Berlíně sanitky nestíhají takovéhle „odvážlivce“ křísit…

            0 0
            • Esi  

              Jo potom stačí aby bylo 30 stupňů a je to masakr, hlavně když tam vyrazí nějaké kancelářské krysy 15kg nadváhu a jediný sport co do te doby provozovali byl bowling. Profesor Pirk v nějakém rozhovoru říkal že 20km se dá ubehnout z voleje, ale marathon je bez treninku o život

              0 0
              • theedge  

                No tech 400km na kole bez treninku bude dost podobne o zivot.

                0 0
                • Esi  

                  Nebude, po 6 hodinách tj tak po 100km nebude schopen sedět na sedle a bude vymalováno, je to 20 lety kluk, tak že pokud nemá nějakou skrytou srdeční vadu tak by to měl přežít bez úhony 

                  0 0
              • blue.sun  

                Ani nemusí být takové teploty. Několikrát jsem v Berlíně zažil, že někdo zkolaboval a zemřel. A nebyli to ani kdovíjak staří lidé, ten poslední před pěti lety měl lehce přes padesát.

                Osobně nechápu myšlení takových lidí…

                0 0
                • theedge  

                  Do nedavna jsem pracoval v jedne firme kde byl trendy maraton v jedne evropske metropoli. Druhomizaci v ramci firemni prestize zacali trenovat. Na „stary“ kolena postupne velka a pravidelna zatez. Maraton nejak prezili, ale pote nastaly zdravotni problemy ktere u jednoho vyvrcholily temer mrtvickou, poskozenim zraku a dvojitym videnim. Rok a pul byl mimo provoz.

                  0 0
                  • blue.sun  

                    No a co bylo motivací pro to začít s takovými kravinami?

                    0 0
                    • theedge  

                      Jesitnost starnoucich manageru a pocit firemni prestize ? … nevim tezko rict. Firma byla jednim z hlavnich sponzoru toho maratonu

                      0 0
    • postman79  

      Pokud nechceš, aby tě bolela prdel, odšlapej většinu ve stoje.

      0 0
      • Esi  

        Tak to už je ale úplně jiná liga

        0 0
      • Pavel  

        A co lehokolo?

        0 0
        • Smazaný účet  

          A co rovnou jet na skútru?

          0 0
          • -b-n-x-  

            300+ km na skútru? :-D

            0 0
            • Smazaný účet  

              Úplně na pána … :-D

              0 0
            • Rychlej turista  

              Já dal 530 km na Pařezu :-)

              0 0
              • Rychlej turista  

                Úplně přesně to byl tento :-)

                0 0
                • ronda  

                  2.048 km na Babette za 58 hodin, od Brna k Rosicim i po D1 :-)

                  0 0
                  • Esi  

                    Tomu říkám masochismus

                    0 0
                    • ronda  

                      Jo, byl to docela zajimavej zazitek. A v noci i trochu dobrodruzstvi, protoze tehda bylo v cele republice asi 10 nonstop pump. A po dvou dnech taky obcas potreba velkyho soustredeni, aby clovek za jizdy rozeznal, co je realita a co se mu zda :-)

                      Petikilo jsem daval na starem skutru s vypadavajicim kvaltem (takze razeni 3× az 5× za kilak) pri prchani pred bourkou z Rakouska domu. To byl skoro vetsi zahul, hlavne na sedinku.

                      0 0
                  • Esi  

                    Na kole jsem ujel po dálnici asi 8km od Benátek teď se to jmenuje D10 je to asi 25 let a ten směr byl zrovna uzavřený kvůli nějaké rekonstrukci, ta byla teprve v přípravě a o víkend nikde ani noha, jen nevím jestli by příslušníci měli tenkrát pochopení, já se prostě ztratil a ta dálnice vedla správným směrem

                    0 0
                    • ronda  

                      Taky jsem tehdy nevedel kudy kam. Navic chvili po pulnoci. Akorat zrada, ze celou dobu do kopce a strasne dlouho to trvalo. O nervy sledovat kazdy svetla, jestli se navic nerozblikaj :-)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.