• Jaro1

    Ahoj :-) Nemáte někdo zkušenost s přednímy světly s těmi vysoce svítivými diodami. Chtěl jsem abych viděl a nejen byl viděn a tvrdili mi, že je to srovnatelné a Krypronovou žárovkou (měl jsem dříve než mi bylo ukradeno) ale vydrží několikrát déle. Dají se ty diody vůbec nahradit, až dojdou, nebo jsou věčné ? Předem díky za zkušenost i případné doporučení.

    0 0
    • vlk  

      o brácha darjana tu diodovku má.myslím že tu má přezdívku metronom nebo tak nějak.Svítí dobře , ale jen na blízko.Ty diody daleko nedosvítí.Mý myslím cataye a porovnávali jsme to s mají kryptonovou smart.A ta moje Svítí na dálku mnohem lépe.Ale ta diodivka je zase lepší na blízko.Já vozím v noci 2 kryptonové.jednu na blízko a jednu na dálku.Tu diodovku na blízko bych bral ale na dálku se kryptonce nevyrovná.

      0 0
    • martt  

      tie diody su prakticky vecne.

      Svietivost sa z roka na rok zlepsuje. Predava sa ich ale tolko typov, ze vseobecna odpoved nie je mozna – od velmi mizernych az po celkom dobre, ktore sa ale normalnej ziarovke stale este nevyrovnaju.

      Porovnatelne s niekolkowattovou halogenovou ziarovkou pri asi polovicnej spotrebe svietia napr. najnovsie Luxeony ale neviem, ci sa montuju do nejakeho bikoveho svetla.

      0 0
      • HoralFanda  

        Něco o světle z Luxeonu je tady: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

        Já jsem to nedávno dával kolegovi v práci do jeho světla na kolo ( http://www.acor.velo-cz.cz/main.php?… ) a musím říct, že při nastavení na doporučený proud (350 mA) se do toho světla nedá moc dlouho koukat, pškně z toho bolí oči. Co mě zatím referoval, tak to osvětlí silnici tři patníky před kolem a ještě dál to osvětluje značky. A auta už shazují dálkový půl kilometru daleko :o) Sice ten modul stojí 500 Kč, ale to pořádné LED světlo taky, navíc tomuto se nevyrovná. Má druhý kolega od Cateye s pěti LED a proti Luxeonu to je slabý čajík.

        0 0
      • JJ  

        Ja sem taky nacpal luxeon do svetla od authora a sviti to moc pekne. Kdyztak muzu poslat naky fotky.

        0 0
    • munro  

      Vozím třídiodovou smartku a jak už tady psali, je to fakt na blízko. Na dojetí v noci z práce po neosvětlených cestách to stačí, kde to znáš můžeš jet i rychlejc. Asi ještě resuscituju svůj starý halogen na řídítka na „přisvícení“.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.