• RapMan

    Jaky mate nazor? Me se ten clanek moc duveryhodny nezda…

    http://www.ronnie.cz/index.php?…

    0 0
    • Aiax  

      Ja ho par let zpatky taky bral, nez jsem zacal misto do sebe penize cpat do kola. Mel jsem pocit, ze zabira. Mozna placebo efekt. Docela bych tomu clanku veril, kdyz vidim, ze ho cpou i do psiho zradla (to nekecam – kdyz jsem otviral pytel zradla pro naseho psa mi to padlo do oka).

      0 0
      • RapMan  

        :)) No ja byl nejaky tablety do sebe asi necpal, ale jako tekuty v Penco Ionogen mi to prijde ok…

        0 0
    • enjoy  

      jestli to funguje jenom jako placebo tak to rozhodne alespon plni svuj ucel.je jedno jak:-)

      0 0
    • lubos  

      Proc ? Uz jsem zaznamenal vic takovych informaci, ze se nezda, ze by to nejak fungovalo. Myslim, ze na spalovani tuku je porad jenom ta jedna metoda :)

      0 0
    • tutite  

      nefunguje, je to tahání peněz z kapes. Hotovo, dvacet.

      0 0
    • kovar  

      Co se me tyka, pokud nebudou provedeny nebo zverejneny seriozni vedecke, lekarske studie, ne jen nejake vycucy z nich,podle toho co se komu hodi, tak nemam zadny duvod verit reklamnim recem vyrobcu a distributoru takovychto a podobnych chemikalii i kdyby se ten distributor honosil zkratkou MUDr pred jmenem. No a pokud nekdo naleti a necha si dobrovolne tahat penize z kapsy, aniz by KORELACI bylo potrvrzeno, ze to ci ono funguje a jak, tak je to jeho problem a problem jeho nevzdelanosti v danem oboru nebo neschopnosti prijimat a FILTROVAT informace. Kdybych ja byl distributorem techto sracicek, tak bych Vam holeknove take s vyuzitm poznatku biologie a biochemie vytrzenych z kontextu nakukal to, co by jste chteli slyset, aby jste sypali penizky:-)

      0 0
    • MartinXC  

      Občas si L-karnitin (tekutý) dávám, pomůže hlavně na začátku jízdy (urychlí zahřátí na provozní teplotu) – jsem ready po pár minutách. typicky před startem maratonu. Jinak se zahřívám tak 10km, než vnímám, že mi to jede naplno. Při jízdě jsem žádný pozitivní efekt nepozoroval.

      0 0
      • lubos  

        To je zajimava informace. Skutecne ti pomuze prave karnintin ? Nebo je v tom jeste neco ?

        0 0
        • MartinXC  

          Nic jiného nekombinuju. Ale pozoroval jsem, že když si dám L-karnitin a rychle nevyjedu, tak se začnu potit i ve sklepě u kola. Prostě to nějak uvnit zatopí.

          0 0
          • kovar  

            ten karnitin si davas v absolutne ciste forme bez dalsich prisad, kdyz vis, ze je to pouze diky nemu?

            0 0
            • MartinXC  

              Jmenuje se to „Liquid L-carnitin“ dávám si půlku malého prcka a píšou o tom: Vysoce účinný L-Carnitin base, speciálně připravený v koncentrované tekuté formě pro rychlé vstřebávání do krve, je látka tělu vlastní. Podporuje spalování tuků při redukci nadváhy, zvyšuje fyzický výkon, podporuje srdeční činnost, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, zlepšuje psychickou výkonnost.

              SLOŽENÍ: L-Carnitin base, Krystalická fruktóza, Pyridoxin HCL (vitamin B6), Kyselina citrónová, Konzervant kyselina sorbová, voda, aroma

              100 ml výrobku obsahuje: Energetická hodnota 312,8 kJ / 73,6 kcal Bílkoviny 2,4 g Nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 16 g Cukry 16 g Tuky 0 g Vláknina 0 g Sodík 0 g Vitamin B6 (pyridoxin HCl) 20 mg

              1 láhev 500 ml obsahuje : L-Carnitin base 12.000 mg Krystalická fruktóza 80.000 mg Vitamín B6 100 mg

              0 0
              • kovar  

                trebas to dela ten vitamin B6 nebo ty cukry:-). Jen by me zajimalo, jaky je dle autora nalepky rozdil mezi cukry a sacharidy? :-)

                0 0
                • lubos  

                  treba je cukr krystal a sacharidy kulicky :)

                  0 0
                  • MartinXC  

                    V potravináčství je zažité vnímání toto:

                    • cukr je řepný (tzv. rychlý z hlediska štěpení)
                    • sacharid je jakýkoliv jiný cukr (třeba z rýže:-), tzv.pomalý
                    0 0
              • lubos  

                Mas tam par veci, co na to muzou vplyvat. Jinak k tem ucinkum, co jsou napsany mi uz chybi jenom, ze zabranuje rakovine, leci AIDS a odpuzuje komare :) Asi by to chcelo neco s Lkarnitinem co nema tyhle latky.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A podporuje potenci. :o)

                  0 0
                • MartinXC  

                  To možná taky, ale to se prodává pod jiným obchodním názvem a za jinou cenu :-)

                  Zkoušel jsem i jiný L-karnitinový přípravek (navíc s chromem) – účinek vpodstatě stejný jako nahoře popisuju.

                  0 0
                  • lubos  

                    Zajimavy. Musim vyzkouset, uvidime jestli neco pocitim. Ale jsem jenom hobik, ne zavodnik, tak nevim.

                    0 0
    • Ronnie  

      Podle čeho se ti článek nezdá důvěryhodný? Je pravda, že tam Mišo (autor článku) mohl dát na závěr přímo odkazy na studie, ze kterých vycházel, na druhou stranu to má být námětem článku následujícího. Jako spalovač tuku karnitin skutečně nefunguje, to je prostě fakt. A jak tu někdo zmínil něco s pocením atd., pak to je skutečně pravda, ale námětem článku byl karnitin jako spalovač a jako takový je prostě k ničemu.

      Ronnie provozovatel www.ronnie.cz ICQ 96571830 e-mail: ronnie@ronnie.cz

      0 0
      • vtx  

        už ten uvedeny zdroj PubMed je nejaky divny, zavanejici hospodou..

        0 0
        • JJ  

          No tata je doktor a pokud vim, tak pubmed pouziva dost casto

          0 0
        • Ronnie  

          PubMed jsou databáze lékařských studií. Můžu sem hodit link (i když teď z práce ne, z hlavy ho nevím), ale bez hesla jsou přístupy jen k abstraktům. Mimochodem Miša, autor článku, k nim ze svojí pozice plný přístup samozřejmě má.

          0 0
    • Včelda  

      V zasadě se dá souhlasit s tím, že se tato látka inzeruje snad už úplně ve všem a lidé mohou mít dojem, že se stačí jen vypít a všechno proběhne samo. Byl jsem na zátěžových testech a mimo jiné jsem mluvil o problému spalování tuků, který nastává ve chvíli, kdy spotřebuji cukry a tělo by mělo začít spalovat tuky, což je velmi problematické a u bežných lidí (amatérů)k tomu dochází jen velmi pozvolna. Zkusil jsou tuto látku v ampulích a musím říci, že mi pomohla překonat právě kritickou dobu po cca hodině až hodině a půl jízdy, kdy u mne nedošlo k propadu „výkonu“ a byl jsem schopen pokračovat bez problémů ve zvoleném tempu. Je ovšem velmi důležité znát své tepové prahy a tomu přizpůsobit jízdu. Pokud tedy jedu přes svůj aerobní limit, tak mi nic nepomůže a stejně se zahltím. Špičkoví cyklisté dokažou i v hladinách kolem 180 tp/min spalovat stále tuky, ale to už je jiné téma pro mne jako laika tenký led. Na závěr chci říci že výše uvedené poznatky mám ze špičkového střediska pro vrcholové sportovce, jehož služeb mohu využívat. Ještě dodám, že jsem laik a stejně jsem se snažil toto téma podat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.