• .Jenik.1

    Chci se zeptat kolik kilometrů(cca)vy­drží nějaký levnější střed.Mám Kell'ys Magic 2003,je celej v Aliviu,ale střed nevim.Nic moc to asi nebude,protože misky jsou plastový a po 800km(SILNICE A TERÉN TAK NA PŮL)v něm začalo tak divně praskat.Už mam najeto 1300km a ještě si to nesedlo.Vůly prkticky nemá.Chtěl sem ho promazat,ale vše je zapouzdřené.Je to praskání normální(skoro není slyšet,ale dost mi to leze na nervy.Díky za odpovědi.

    0 0
    • Honzis  

      Mně taky občas „klape“ ve středu a dost mě to štve, ale nikdo neví, čím to je, prý možná blbé závoty v rámu, ale tomu bych moc nevěřil. Já mám najeto 4800km na klikách za 749,– (silnice). Zkus vyměnit osu za lepší, ale nevím, jestli to pomůže – mě stála něco okolo 300,– a vůle žádná, jen to občasné klapání …

      0 0
    • fousac  

      stred Th BB-7700 (cili neco tak na urovni alivka) mi vydrzel necely 2k a pak zacal desne vaklat a vrzat… misto nej sem dal nejaky shimano asi za 400,– a po vic nez 4k zatim bez vaklu a zvuku… cili u lacinych stredu bych praskani povazoval za vcelku normalni… :(

      0 0
      • .Jenik.1  

        No asi se budu muset smířit s jemným vrzáním a pak koupim něco lepšího.Jen mi vrtá hlavou,opravdu se do toho zapouzdřenýho středu nedá vlízt?Promazání by určitě dost pomohlo.

        0 0
        • ravo  

          Dá se do toho dostat, už se o tom tady taky něco psalo. Článek s návodem najdeš na http://www.bajk.cz

          0 0
          • .Jenik.1  

            Tak díkas.Já to skouknu.

            0 0
            • .Jenik.1  

              Teď už jen půjčit od kamaráda stahovák na kliky a du do toho(měl bych si koupit asi svuj co?).S těma prachama je to neustálej boj!..

              0 0
    • jonti  

      skus to zozobrat ci tam nie je nieco uvolnene, nie priamo v strede ale napriklad misky. Inak by som povedal ze to urcite nie je bezne, ani pri lacnych stredoch, ked to mas este v zaruke tak skus na reklamaciu, tych 800km je na to prilis malo. Mne z relativne lacnych stredov drzi zatial najlepsie kinex na hlinikovych miskach, ale teraz neviem preco je vidno len ocelove a plastove(tie by som urcite nebral)

      0 0
    • TinkTink  

      Na druhym bajku mam tedka stred – znacku radsi neuvedu. :)) – pseudozapouzdenej stred – dokazes ho rozebrat na: dve misky, jedna osa a dve prumyslovy loziska, ktere sezenes kdekoli…to je, co? – cena okolo 200…misky jsou ocelove…takze pokud neresis hmotnost, tak je to to pravy – libi se mi svoji jednoduchosti a hlavne servisovatelnosti.

      Kinexy tu tedka odchazi MOC casto…prestal jsem je pouzivat.. :((

      0 0
      • JJ  

        Takze Point, jo? :) Proc je nemas v nabidce?

        0 0
        • TinkTink  

          Neni to Point.

          no ony maj hlavne jiny stoupani, takze je to co se tyce prodeje trosku komplikovany…

          0 0
      • Pekáček  

        Černý Kinexky jsem mel dvě a obě chytly vakl po 50–100 km a u jedný mě začal házet trojtác, tak se asi krapet ohnula. A to jsem opatrný biker! Tak jsem vsadil na stříbrný Kinexky a ejhle: DOBRÝ! Jen je třeba dát pozor na hliníkový misky, některý maj dost nekvalitně řezaný závity. Do Durateka jsem je nedostal, nechtěl jsem si poničit rám. Tak jezdím na plastovejch miskách a zatím mi drží, nebojte se jich.

        0 0
        • TinkTink  

          No to je problem…ony tedka odchazej i ty stribrny…a todle jsem nejen vyzkousel, ale je to i situace v servisu u dodavatele..takze fakt blby…a neni to 1000km a dost…ale je to 100km a dost.

          Nekvalitni zavity – neznam…vsechny sly v pohode…neni to tim duratecem? Ja vim…blba otazka, ale nahoda je sfine. :)

          0 0
          • Pekáček  

            No ono to tím Duratekem z části bude, ale fakt je, že po protažení závitu tam Shimano osu dostanu rukou a hliníkovou misku Kinex ne. A to jsem už jedny misky vracel, měly jakoby zvlněný závity. Osičky zatím drží, snad jim to ještě chvíli vydrží. Ale dík za informaci!

            0 0
      • Thomas  

        Souhlasím. Kynex my vydržel max.sezonu. Pak jsem ho vyndal a byl TOTÁLNĚ ROZSYPANEJ. Tahal jsem ho po kouskách ven. Tohle se my stalo 2×.

        0 0
    • jecnak  

      Ono neni zapozdreny jako zapouzdreny: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      0 0
      • sharkcom  

        Jo tak smutně vzpomínám na na klasické středové osy. Po 10.000 jsem jí drobet doháhl a jezdil dál… Mezitím jen občas namazal a bylo! A určitě byla ještě o něco lehčí. Páč tam nebyl ten ,,zbytečnej,, pláš? v kterým je to zapouzdřený. Prostě pokrok nezastavíme…

        0 0
        • Volf  

          Tak tak, pokud tam byly volně kuličky / ne věneček / tak byl na věčný časy. To samý s nábama. Pokud se o ně trochu staráš, tak takY vydrží věčnost, jen je potřeba trochu si vyhrát s vymezením vůle hlavně na předním kole.

          0 0
        • lubos  

          Klasicky nezapouzdreny stred ? Ty snad zertujes. To bylo snad nejvic problemove misto na starych favacich. A na mem starem horaku ? Jednom jsem chytl bourku. A vysledek ? Totalne zrezivelej stred. Pak jsem tam dal zapouzdrenej stred, a uz nikdy jsem zadnej problem nemel. Je sice pravda, ze i se zapouzdrenymi stredmi jsou problemy, ale …

          0 0
          • fousac  

            ti asi budu muset ukazat takovej starej stred po 30k (a stale jezdi) :), stacilo ho dobre sestelovat… ty „uzasny“ zapouzdreny oddelam dva do roka, nic to nevydrzi…

            0 0
            • onegear  

              Mohu ukazat shimano dx (1991) po 60k a stale jezdi. Taky asi byly z trochu lepsiho materialu!

              0 0
          • Volf  

            Já nepsal bez údržby. Já jsem napsal, že pokud se starals tak vydržel. Holt pokud jsi chytnul vodu a nechal jsi to být tak je to tvůj problém. No a potom máš pravdu s těma pouzdrama, protože tam už nic nemusíš řešit.

            0 0
            • lubos  

              No to je ok, ale musel bych to rozebral hned po dojeti domu. A to jaksi vzhledem k tomu, ze rozdelat takovej stred a nasledne nastavovani a srani se s ruznymi venecky, ktere jinak vydrzi prd, pokud se tedy servis nedela kazdy mesic. A rozdelavat minimalne 10× do roka a po kady mokry vyjizdke stred je teda naprd. Cimz tedy nechci rict, ze by nebyli problemy se zapouzdrenim. Taky nektere nemaji rady kdyz jim do ramu neco natece, ale treba mel jsem 2 deore stredy, jeden vydrzel hodne, krome male vuli, druhej mel nejakej problem, ale v zasade taky. Na starem bajku taky vydrzel dost. Zato novej ISIS truvativ vydrzel prd, ale ten mel asi problem od vyroby. Nejlepsi by asi byl nejakej zapouzdreny, ale rozebiratelny.

              0 0
              • Ekscel  

                Vždy? rozebrání středu a jeho opětovné složení trvá maximálně půl hodiny.(Pokud jde jen o to vysušení a nové promazání). A navíc přece není problém si i dneska koupit nezapouzdřený střed. Prodávají se přece zvláš? osky, kuličky i misky.

                0 0
                • lubos  

                  A kliky uriznes ? Proc bych jako mel 20× nebo 30× do roka porad stahovat kliky a stred ?

                  0 0
          • sharkcom  

            Jo, nemělo to žádný těsnění. Ale to je asi výdobytek pokroku a né zapouzdřenýho středu. To neměly ani náby. Na druhou stranu by nebyl problém dělat misky s těsněním a navíc nevěřím, že pokud by jsi tam měl kvalitní vazelínu, že ti to po bouřce zrezne. Teda pokud jsi nevjel v tý bouřce do rybníka… :-)

            0 0
      • .Jenik.1  

        Umyl sem ho,znovu namazal,ale to rachtání nepřestalo.Usuzuji prot,že ty zvuky způsobuje zadní náboj a ne střed.Dávalo by to celkem smysl.Takové tlumené skřípání se ozývá pouze při šlápnutí do pedálu a náboj sílu z pedálu přece přenáší do drátů.To bude asi oříšek,jelikož centrování kola je pro mě Španělská vesnice a náboj rozebrat taky neumím.Apropo,ne­máte někdo tip na slušnej náboj co hodně dlouho vydrží tak do 1500kč?

        0 0
        • lubos  

          Mne to pri zaslapnuti do pedalu vrze, ale je to upinakem. Zkousels ?

          0 0
    • jihra  

      Jestli ti to při šlapání divně praská a skřípe, tak dříve, než budeš vyměňovat střed, dotáhni kliky. Co se týká středu – na zapouzdřené středy se vykašli. Zbytečně vyhodíš peníze. Kup si klasiku – středovou osu, dva ložiskové věnečky (nebo lépe jen kuličky) a misky s těsněním. Celé za cca 150 Kč. Má to jednu podstatnou výhodu – když se vytvoří ve středu vůle, dotáhneš misku, tím vůli vymezíš a jezdíš dál. Když se ti udělá vůle v zapouzdřeném středu, tak jej můžeš ve většině případu vyhodit.

      0 0
    • vlk  

      I alivio střed by měl jít promazat.Jinak já měl kinexy černé i stříbrné a ani jedny nevydržely ani 100Km tak jsem koupil střed shimano z řady LX a ten byl dost dobrý ale teď už taky chytil vakl,tak jsem ho rozdělal.Abyl jsem nemile překvapen zpracování sice o dost lepší než kinex-především větší kuličky a lepší dráhy ale ty kuličky držela umělohmotná klec.A navíc nešel ani dotahovat jako údajně jde deore.Když si vzpomenu co mě stál.No nic.Teď jsem koupil modus.Kamoš ho má a vshledem k tomu že měnil kliky -následně i střed tak ho měl již rozdělaný.Takže vím jak to tam vypadá.Tomuto se říká opravdu zapouzdřený střed.Jsou tam průmyslová ložiska.Střed se nedá rozebrat.Pouze dostat k těm lořiskům a promazat je.-teda jen na jedné straně.Obě misky to má kovové a to ještě váží o 70 g méně než ten shimano LX.A to stál skoro třetinu co to shimano LX.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.