Black super RTWD vs. recon U-turn

26 nepřečtených
  • Maynard

    už je toho tady kolem recona i blacka sice napsáno hafo, ale nenašel sem tady pro mě njedůležitější informaci: KTERÁ je větší žehlička???…recon bude asi určitě tužší(32mm nohy) což je jeho plus:)…jde mi o to, jestli stojí zato doplatit si nějaké ty chechtáky navíc za recona…takže mě zajímá hlavně ta žehlivost:)…

    Anketa: která je větší žehlička???

    0 0
    • marapara  

      Můj osobní favorit je Recon U-Turn a chtěl bych sehnat verzi s Poplock, ale nedaří se. Tak půjdu alespoň do Motion Control. Teďkom jezdím Duke XC U-Turn a spokojenost, ale už citím, že to chce větší zdvih, tuhost a zamykání.

      0 0
    • JMT  

      jezdil sem oba, jednoznacne vetsi zehlicka je recon

      0 0
    • Archer  

      Zvednu to :)

      Vcera jsem se poridil Recon 351 U-Turn, 85–130, „disc only“ verzie. Je to na vymenu Judy J3 100mm, ktera sla s novym bikom.

      Rozdil je obrovsky! Ten recon zehli skoro vsechno. Zkusel jsem to na zdvihah od 85 do 130 – proste parada. Rozbitou polni cestu jsem propedaloval v sede na 25km/h (mam i zadni tlumic) bez problemu.

      Mam na starom biku Fox F80RLT, tak ten na tom zehleni slabse, nez Recon.

      Za jizdu se da menit zdvih, ale jen smerem dolu. Abych to vysroubovat nahoru – chce odlehcit bike. Mozno, kdo ma ocelovy prsty, dokaze to vysroubovat i za jizdu. Ja ne :)

      Schvalne jsem bral pruzinu kvuli zehleni, a kvuli jizde v zime (IMHO vzduchova vidle bude vic narocna na nizku teplotu.). Ale za komfort platim rozdilem ve vahe.

      0 0
      • marapara  

        Já nakonec šel do Revelation. To je jiný systém dual air, ale chodí krásně a žehlí taky dobře. Sice není úplně tak mega citlivý jako pružina olej, ale je to dostačující na moje ježdění :). Rozdíl v tuhosti mě při srovnání s vidlicí s 30 mm nohama značně překvapil – pozitivně v prospěch Revelationu. Zdvih jde bez problému měnit i za jízdy v obou směrech. Akorát to chce odlehčit přední kolo.

        0 0
        • Archer  

          Taky jsem uvazoval o Revelation, ale skoro dvounasobny rozdil v cene, a muj zpusob jizdy (ne litam z kopcu :) dovedl me k Reconu. Na svojem biku mam standartni zdvih vidle 100mm. Tak ze s reconem muzu jit dolu na 85mm na vyjezdu (coz u Revelation se neda), a na 130mm na sjezdu.

          Recon ma taky 32mm anodizovany nohy, coz bylo jednim z argumentu.

          S tej zmenoj zdvihu myslim, ze na Recone se taky da to vysroubovat za jizdu – ale neumim jezdit po zadnem kole. Asi budu se musit naucit :)

          0 0
          • marapara  

            Nemusíš jezdit po zadním, stačí odlehčit přední. Na Dukovi mi to nedělalo problémy. Kde jsi toho Recona sehnal? Já jsem jej chtěl také, ale v půli července nebyla verze Recon 351 U-Turn PopLock nikde k mání a nikdo nevěděl kdy bude, možná že už nebude. Na Kolospohu ji měli za 8500, jen papírově, tak jsem litr přihodil a za 9990 vzal Revelation. Jinak jsem zkusil se 100 mm zamčeným zdvihem vyjet to, co jsem dřív vyjížděl se zataženým Dukem na 63 mm a vyjel jsem to – 31% stoupání v terénu. 130 mm je pak ve sjezdu přínos.

            0 0
      • vlk  

        No já to u duka třeba řeším tak, že když to sešroubuji do kopce směrem dolů, že to pak šroubuji nahoru těsně před vrcholem kopce, kde ještě jedu nahoru a je více zatížen zadek.

        0 0
      • Pekáček  

        Žehlička je i Recon Solo Air, akorát že (vnitřně) nastavený zdvih ovlivňuje velikost negativni komory a tím i vlastnosti na začátku zdvihu. Až to budeš třeba někdy rozdělávat, napiš prosím jak dlouhá je v něm pružina. Dík!

        0 0
    • Mamut  

      Mam Recon Solo Air a male veci zehli uplne dokonale. Co ma na tom ale podstatne viac serie, ze velke razy to nie je schopne zobrat. Typicky odvodne kolajnice cez cestu mavaju na spodnej hrane maly presyp (hrb) a tie rany co dostavam do riaditok pri nabehnuti na nieco take su porovnatelne s pevnou vidlicou.

      Nemate niekto tip ako zlepsit spracovanie velkych razov? Redsi olej do tlmenia (stelovanie ultmu mam este kam otocit, takze s redsim olejom y som mohol ma spatny utlm tam kde teraz)? Mam Poploc, tak nestelovatene tlmenie ako nestelovatelny MC.

      0 0
      • Pekáček  

        No a jaký máš zdvih? 100mm? Mě se po přestavění na cca 115mm podstatně zmenšila progresivita ale i pobírání malých nerovností – ovšem že je velmi citlivá, ale nejde už kvůli malým podnětům tak rychle do zdvihu.

        0 0
        • Mamut  

          Mam 100, ale chcel som to prekopat na tych tvojich 115. Stara Judy XC'00 na pruzine mala citlivost na male veci rovnaku, ale brala aj velke a na doraz nesla nikdy v zivote. Recon ide pekne prvu polku a potom strasne ztuhne.

          No, ak sa to vyriesi spolu s tym vyssim zdvihom, tak to zatial necham tak.

          0 0
          • Pekáček  

            Já nožem odžízl kus spaceru jak naznačuje drážka. Je to guma, netřeba se toho bát. Teď zvažuju nasadit jiný spacer, takový, co zabere míň místa a nechá tedy při stejné výšce negativní komory v ní více místa pro vzduch.

            0 0
          • dury  

            ja mam tiez staru Judy, ani neviem aky rocnik a s zehlenim som spokojny, len mne chodi na doraz pomerne casto, co beriem ako nevyhodu ale aj vyhodu, aspon viem ze mi chodi vidla v celom rozsahu :) ale chcem sa opytat,z e ci sa teda oplati prejst na tuto vzduchovu vidlu (recon). kolko mas ty kilo ?

            0 0
            • Mamut  

              Mam 92kg jatocnej vahy a mam v jednej nohe tvrdu (ciernu) a v druhej prostrednu (cervenu). Ked som mal este 85kg, tak slo vozit aj /makku/cervenu (tovarne nastavenie), ale vadilo mi, ze v zjazdoch som hned mal polku alebo aj viac zdvihu hned v haji, kvoli preneseniu vahy na predne, pripadne este pri brzdeni to klesalo este viac. Tak som kupil tvrdu za hrozne prachy a bolo to zase cele prilis tvrde. Potom som sa ale vykrmil a tym som to krasne doladil :-)

              0 0
            • Mamut  

              Co sa tyka vyhodnosti prechodu neviem. Zmena vlastnosti rozhodne nestala za tych 7700 co som za Recon dal. Pozitivne zmeny sa zhruba vyvazuju s negativnymi (aspon u mna). Pokial by si mal pevnu, tak prechod na Recon je dobry. Ak mas ale vyladenu Judy, s ktorou si spokojny, tak by som sa neponahlal sa jej zbavit.

              Priatelke som na jar kupil jazdenu Judy Race'01 a je to lahka vidlica s nadhernym chodom. Zdvih 80mm je na jej 17" bike tak akurat, takze nemrzi, ze to nema viac.

              Ja som staval novy bike a kvoli zmene dlzky hlavovej trubky by som nemohol prehadzaovat vidlicu na stary bike (zimaka), tak som vrazil prachy do novej a cakal uzasne zmeny. Obzvlast po tom, co si precital na fore. A su dve moznosti. bud je Recon nie az taky zazrak ako sa tu vsade tvrdi, alebo stare Judy rozhodne nie su taky odpad ako sa tu vsade tvrdi.

              0 0
    • Luk02  

      Tak black zas taková žehlička neni..idyž se to říká. Mám teda jen verzi elite(nemá rtwd),ale krom nastavení zdvihu by to mělo být to samý. Jinak v testu ve Velu psali, že recon je větší žehlička než black. Ale jen o trochu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.