• Petrásek

    Po prostudování tohoto fóra se výběr vidlic zúžil na Duke XC U-Turn a Black Super RTWD. Max. 7000 Kč. Jezdím spíše rekreačně, v podstatě konečně začínáme jezdit s dětma a to je dobrá záminka pro upgrade mého starého kola. Vážím 65 kg. Původně jsem kvůli váze chtěl vzduchovou, ale tu je údajně třeba průběžně dofukovat (to se mi moc nechce, navíc nutná pumpa), takže jsem se zaměřil na pružinové. Z těch lehčích a dostupných mi zbyly výše uvedené. RS má ocelový sloupek a je to ročník 2003, takže se mi jeví jako lepší a lehčí ta Manitou, která má sloupek duralový a je i novější. Je to tak? Je vůbec významý rozdíl v hmotnosti krků ocel/dural, když po seříznutí mají cca 20 cm? Anebo to s tou údržbou (myslím dofukováním) vzduchovek není tak horké? To bych pak asi vybíral mezi Skareb Comp a Duke XC (2003).

    0 0
    • CraObs  

      ten duke xc u-turn 2003 mam prave na biku.. je v poho, vazi asi 2–2,01 kg pri 19cm stlpiku..

      a tie vzduchovky treba obcas dofuknut ale nie kazdy mesiac… ak jazdis rekreacne a mas 65kg neviem ci to budes fukat viac ako raz do roka pri beznej udrzbe biku :) takze v pohode chod do toho vzduchu a scareb comp vs duke xc (air) by som bral duke.. je dobra, tuha (aj ked u teba je to asi jedno) a pekna… kamos ju ma a bez problemov.. zasa ale druhy ma scareb a tiez bez problemov :P

      0 0
    • Venda  

      Se vzduchovkama opravdu není takovej problém. A pumpu stačí, aby měl nějakej známej. Zvážil bych Recona!

      0 0
    • TinkTink  

      Ty vzduchovky vubec nejsou takovy problem – nikdy jsem svyho Duka nemusel dofukovat…vlastne zadnou vidli co jsem mel a byla vzduchova… :)

      Duralovy vs. ocelovy sloupek – cca 0,1kg

      Z techle bych vybral…no…zadna neni vylozene spatna volba…

      0 0
    • Twister  

      U Santoura se dofukuje, v zimě s tim byl trochu problém, ale už je to v poho, tak nevim, jestli díky teplu, či díky drobnému zákroku. Vzduchovek bych se rozhodně nebál, ale pumpu bych si pořídil. Dyť to stojí 800.

      0 0
    • vlk  

      bral bych Duka-to je ještě tan starý dobrý pravý hydracoil II ne ty kopie TCP.Podle mě je lepší.Pokud chceš použít v-breake brzdy tak v každém případě.Ceny jsou dnes ve výprodejích na e-shopech 5700,– ale už si nevzpomínám kde.Jinak myslím že recon je také v pružinové verzi-v podstatě je to duke sl/race.S hejblátky na řidítkách a širšími nohami.

      0 0
      • Martyss  

        Proč myslíš, že MC je horší než HC2?

        0 0
        • vlk  

          no já jsem byl odjakživa zvyklý na pružinu v oleji-na co nejvíce žehlící vidlu a naučil jsem se na takové jezdit i do kopce.Proto nemám rád MC který zabraňuje propružování-zdá se mi že to méně žehlí.Ale já nemluvil o MC, ale o pravém Hydracoilu II která je tady www.bike-forum.cz/…ponenty.html?… (kde byla mírně pohybující se i zádka mezi prostorem ve vnitřní noze a prostorem co je mezi vnitřní a vnější nohy) a tom čemu říkali hydracoil II u duke xc 2005, kde to bylo vlastně okopírované ffd/popřípadě TCP. Obě jsou dobré ale mě subjektivně žehlivější připadá To první.Rock shox od něho upustili proto, že an tento systém nevymysleli jednoduchý lockout.

          0 0
          • Martyss  

            Vždyť přeci u MC se dá ten „inteligentní“ systém vypnout. On bude problém spíš v tom, že Duke XC 05 byl vzduch a Duke XC 05 u-turn měl pružinu.

            0 0
            • vlk  

              i když vypneš MC tak ty dbva systémy jsou různé-jedno je polopatrona a druhé je olejová lázeň.

              0 0
              • TinkTink  

                Musim souhlasit…vozil jsem to i to, ale na rozdil od Vlka mi vyhovuje MC…je pocitove lepsi :)

                0 0
        • vlk  

          vidím to asi tak jak ten black tak duke ať už MC či HCII jsou dost dobré.Za 7 tis bych si raději něco přidal a kopul už nového recona. někde jsem ho zahlíd za 7500,– ale nevím jakou verzi a kde -musíš si zahledat na netu.

          0 0
    • poiko  

      Shodou okolnosti přemýšlým o těchhle dvou vidlicích. Šli byste do nich, kdybyste je kupovali použité? Na co bych si měl dát pozor?

      0 0
      • poiko  

        kristepane! sorry za tu hrubku

        0 0
      • Petrásek  

        Díky všem za připomínky. Vypadá to tedy na toho Duka XC, který mě vyjde levněji o cca 1300 Kč. Za to se dají pořídit lehčí pláště :-).

        0 0
        • Jogador  

          Já osobně bch šel a i jsem šel do recona, je lehčí min o 200 gramů a přijde mi lepší než duke, jen ej ošklivější:)

          0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.