• morlo

    Uz skoro dva roky resim strileni retezu a neustaly laborovani s prehazkou a kazetou www.bike-forum.cz/…3/forum.html#… Minulej tejden jsem koupil kazetu sram PG990 a dal novej retez sram PC971 a zacal silenej koncert ustrelovani retezu. Pri ostry 20 km vyjizdce v tezsim terenu (takhle nastvane uz jsem za kliky dlouho nerval) si to ale trochu sedlo a opet jsem skoncil u obcasnyho ustreleni. Takze kazetou a retezem to nebude, mezi tim uz mam treti retez. Ted uz zbejva prehazka a orech… je zajimavy, ze cim min kolo meju a cistim, tim min to strili… na zacatku jara jsem nemel cas to vzdycky mejt a cistit a jezdilo to jak z praku. Pak jsem to jeden vikend dal cely do pucu a zacal strilet (tak jednou za 5–10 km). Byl jsem s tim v RaceBiku a mechanik me presvedcil, ze to je kazetou (i presto, ze jsem mu opakovane tvrdil, ze mi to dela od zacatku)… ted jsem vyhodil 1200 za kazetu a 500 za retez a byla to zbytecna investice – je to horsi nez kdy jindy, ale snad si to aspon sedne natolik, aby to bylo stejny jak se starou kazetou… btw. v Racebiku jsem uz dlouho nevidel Petra Heinika, nevite, co s nim je?

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Podle vseho jeste zije. www.uci.ch/modello.asp?…

      0 0
    • Daf  

      A jses si jistej ze prevodniky na klikach jsou OK?

      0 0
      • Hurikan_Tom  

        Ahoj Dafe, pozadam te o konzultaci na podobne tema. V sobotu jsem vymenil retez. Dal jsem C-9, kazeta a kliky XT 04. Mel jsem obavy ze strileni na kazete, ale ta je ok. Ale mam problem s prostrednim prevodnikem. Kdyz retez opousti prevodnik, tak tak divne … no asi ustreluje, retez jakoby nechtel prevodnik opustit, retez se cely rozkmita nahoru a dolu. Mam pocit, ze retez by mohl byt o jeden clanek kratsi, mohlo by to byt tim? Pripadne jde vymenit je ten prostredni prevodnik? Najeto ma cca 3500 km. Dik

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Muj tajny tip. Sjety prevodnik ve spolupraci s extrakratkym (nikoliv pocet clanku) retezem.

          0 0
        • Daf  

          Dal bych novou pilu. Ale jeste predtim muzes zkusit strhnout hrany na pile a jestli to bude skakat, tak zkus propilvat o kousek hloubeji zuby.

          0 0
    • morlo  

      No jistej si nejsem, ale jak rikam, dela to uplne od novyho kola, takze na ne bych to nehazel… a dela to na vsech prevodnicich…

      0 0
      • Daf  

        Orech ;) Jestli to strili nepravidelne i v situacich kdy prudce nezabiras. Tak to bude ten orech. Zkus si tam dat jiny kolo a uvidis.

        0 0
        • morlo  

          To jsem si myslel od zacatku taky, ale mechanik z RB me presvedcoval, ze to urcite neni ono…

          0 0
          • Daf  

            Kdyby to strilelo na prevodech tak to poznas hned. Dost to trhne pedalem a to vetsinou kdyz do toho prudceji slapnes. Dela to taky jenom na nekterych (nejpouzivanejsich) pastorcich. Sjety prevodniky poznas jeste lip. Muzes i protocit naprazdno a pada pri tom retez. Je to docela nebezpecne.

            0 0
            • morlo  

              No na pohled je sice par prevodu na kazete vymackanejch, ale rozhodne ne nijak moc, proste opticky se to vse zda ok (tzn. nelisi se to od novych). Vcera jsem tomu daval vazne sodu, rval jsem to plnou silou do nejhorsich kopcu, aspon se novej retez s novou kazetou rychle szijou :)… zezacatku to docela strilelo (ale klasicky – s trhnutim pedalu), pak si zacalo sedat a zustalo jen u obcasnyho zapraskani, ktery vazne asi bude orechem… tak to vidim tak, ze tam dam jeste starou kazetu, novej retez necham a cca po 1500 tam dam prvni retez ze trech (ma cca 1700), co se chystam tocit…

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Tohle jsem nevěděla. Před pár týdny jsem měnila přehazku a zadní nábu. Přehazka čtvrt roku dodělávala, nába měla přes půl roku vakl, nepomohlo ani dotažení konusů na podzim. No, a poslední víkend před výměnou mně střílel řetěz. Na všech pastorcích, i při frekvenčním šlapání. Už jsem se bála, že budu muset měnit i kazetu, ale s novým šaltrem a nábou ok. Myslela jsem si, že je to novou přehazkou. A on se na Deore nábě nejspíš potentovali i ořech. Aby nebyly konusy málo. :-) Tož díky za info, záhada vyřešena. :-)

              0 0
          • navikin  

            Ahoj a co se dá s takovým ořechem dělat (mám asi stejnou příčinu problémů) náboje mám Sram 9. Ivan

            0 0
            • morlo  

              bud rozdelat (ale kazdej ma jinej system) a prohlidnout a nebo vymenit jako nahradni dil… i kdyz verim, ze to by mohl bejt problem…

              0 0
    • goood  

      Me se stalo neco podobnyho. Zacalo to pred Selou. Novy retez, strilelo to, tak jsem vratil na zavod zpatky starej, chvili ok, ale pak zacal silene strilet po zbytek zavodu, roznejtoval se, pred cilem jsem ohnul prehazku. Za dva dny na vyjizdce do Kokorina (mel jsem pujcenou jinou prehazku) to delalo taky. Po 120 km, kdyz jsem se mi protocili kliky naprazdno jsem zjistil pricinu. Byl to orech, obcas se proste protocil naprazdno a retez nejak ustrelil.

      0 0
    • pepek  

      Nemáš tu kazetu volnou na ořechu? V záběru se pak vykloní a řetěz najede na vrchol zubu.

      0 0
      • morlo  

        No trochu volna je, ale takhle jsem to zatim mel u vsech kol…

        0 0
    • poiko  

      mohl byste mi pls někdo vysvětlit, co přesně to střílení řetězu je? nejsem si jistý

      0 0
      • morlo  

        Kdyz ti pri zaberu preskoci retez na prednich prevodnicich nebo zadnich pastorcich – projevi se to zapraskanim (Pinochet chrasti retezem) a povolenim pedalu v zaberu. Kdyz treba radis za tahu, vypada to podobne.

        0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.