• morlo

    potykam se s tim uz od zacatku, co mam novy kolo (rok a pul), sem tam mi proste trochu ustreli retez, nejdriv jsem nevedel, cemu ten zvuk pripsat, prece jen uplne klasicky strileni to neni, je to takovy poradny prasknuti, typicky je pro situaci, kdy prestanu slapat a zase zacnu, vetsinu v mirnym tahu a pomerne v pomaly kadenci… obcas to trochu v zaberu povoli (a to me samozrejme krome toho silenyho zvuku pekne s**e), neni to moc casty, cca 1× za 5 km, dela to jak na rovince, tak v kopcich, jak na asfaltu, tak v terenu… minulej tejden jsem koupil novej retez a dela to uplne stejne porad, akorat jsem si opet trochu hral se stelovanim prehazky a nahodou jsem prisel na to, ze nez retez zacne poradne strilet pri kazdym silnejsim zaberu, tak prave dojde k tyhle situaci, kdy to jen obcas ustreli… takze podezrivam prehazku, ale bohuzel nejsem schopnej urcit, cim to presne muze bejt, jestli vaklem v cepech, nebo vaklem v lozisku orechu, nevim, bohuzel se mi to nedari odstranit… maximalne docilim toho, ze se to ustali na necekanym ustrelenim cca 1× na 5–10km

    razeni: SRAM 7.0 trigger prehazka: SRAM X-7 retez: SRAM PC971 s powerlinkem (pred tim jsem mel PC59 bez powerlinku)

    Co s tim? Chtel bych mit alespon jakous takous jistotu, ze je to prehazkou, nez zacnu shanet XT…

    0 0
    • Brouk_Pytlik  

      třeba tam máš na řetězu někde tuhej článek. Chtělo by to dát kolo do stojanu a pomalinku točit klikama a koukat do esíček, do přehazky, jestli tam neni něco divnýho. Taky ale může mít přehazka slabý péro a když najedeš na něco nerovnýho, hne se a řetěz může střelit.

      0 0
    • Daf  

      Podle me to je normalni strileni v orechu zadni naby. Nektere strileji vic, nektere min. Stava se to prave v situaci kdy zacinas slapat a praporky nezapadnou presne do drazek. Neni to zavada pokud to steli jen obcas.

      0 0
    • jihra  

      Taky bych to tipoval na ořech. Ale určitě to není normální. Možná je v ořechu nějaký svinčík, který zapřičiňuje, že západka občast přeskočí o jeden zub. Možná je některá západka nebo zub rohatky trošku uštípnutý a sem tam to přeskočí. Chce to ořech rozebrat, prohlídnout, vyčistit, složit.

      0 0
      • Daf  

        Strilej prave i novy naby mozna i vic nez ty zajety. Me si obcas streli i Crossmax pritom s orechem zadnej problem neni. Tim nechci rict ze to nemuze byt i tim co pises ale typl bych ze s orechem nic nebude. Docela dost strileji naby od shimana.

        0 0
      • morlo  

        no taky me napadlo, ze by presne takhle to mohlo byt spatnym zapadnutim praporku v orechu, ale vzhledem k tomu, ze se mi to jeste nikdy pred tim u zadnyho kola nestalo a orechy jsem mel ruzny, tak se mi to nezdalo… a taky se mi nechce do orechu :)

        0 0
    • pitelboy  

      Davam hlas orechu

      0 0
    • kubajs mtb  

      jo tak to samý mi teď začalo kolo dělat taky. Když jedu normálně rychle tak je to v pohodě. Pak zastavim a chci se na ten převod zase rozjet a prásk

      0 0
      • morlo  

        tak ted jsem si vzal k ruce manual pro SRAM a vsechno seridil dle doporucni, vc. delky retezu a vzdalenosti horni kladky prehazky od pastorku, jedu to projet…

        0 0
    • Bleda tvar  

      kazetaaaa…

      0 0
      • morlo  

        heh, tak to strili porad, sice jsem si po 8 km rikal, huraa, je vyhrano, ale pak to prislo… tak budu muset udelat hlubsi diagnostiku… kua, pekne me to s**e…

        0 0
      • morlo  

        a nejvetsi sranda je, ze prvni priznak bych tipoval na orech, ale ostatni 4 na klasicky strileni retezu…

        0 0
        • xhibit  

          Me to dela to same,uplne od zacatku na novem kole.Jak jsem casem vymeni retez problem pokracoval.Vidim to tez na orech,i kdyz jak tak nad tim premyslim tak se mi to vcelku dlouho nestalo.. Asi jak pisete ze se to vic zajelo.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.