• endurofan

    Zdravím. Mám dotaz, myslíte, že na takovéto kazetě je možné střílení řetězu? Hlavně, nebo spíš jenom na prvních dvou pastorcích.

    0 0
    • lunochod  

      Proč to máš dvoubarevný? :-)

      0 0
      • endurofan  

        Tak je to z klasické xtéčkové kazety 11–36 upravené na 11–40.

        0 0
        • Val  

          ma take XT kazetu s A2Z pasorkem a retez strili – takze, mozne to je

          0 0
          • endurofan  

            A zkoušel jsi to nějak řešit? Já už opravdu nevím co s tím, sice mám v plánu ještě před létem koupit asi celý nový pohon xt M8000, ale chtěl bych aby toto aspoň přes to jaro vydrželo. Ze začátku, hned po tom co jsem tu kazetu upravil to střílelo na prvních dvou pastorcích hrozně, skoro při každém silnějším tahu, ted, když už je na tom něco najeté to není zase tak hrozné, ale čas od času při pořádném zátahu to střelí. Přemýšlel jsem jestli v tom už nemůže být na vině třeba přehazovačka nebo řetěz, ale pochybuju..

            0 0
            • Val  

              Ted ti uplne nerozumim, strili mi to protoze jsou ojete pastorky (vymenil jsem retez moc pozde), nastesti to neni uplne kriticke tak se s tim da jezdit. Jak to opravit? – vymenit ojete pastorky/kazetu.

              Strileni beru jako to, ze retez pri zaberu najednou preskoci zub/y na stejnem pastorku – ne to, ze preskoci na jiny pastorek – to je jina vec.

              0 0
              • endurofan  

                No já když jsem tam měl puvodně všechno xt, což bylo 2×10, bylo všechno v pohodě, pak jsem dal ale na kliky nový jednopřevodník, a kazetu předělal právě touhle kupovanou redukcí, řadilo to hezky, všechno šlapalo, akorát to hned po tom předělání začalo na prvních dvou pastorcích střílet, a já nevím proč, tak se právě ptám jestli je možné že by to střílelo kvůli těm pastorkům, viz. fotka nahoře. Myslím že řetězem to nebude určitě protože když jsem ho měřil měl zhruba 132,5, což si myslím že je v pohodě. A ano, střílí to tak, že se řetěz na tom samém pastorku při silnějším záběru protočí.

                0 0
                • allrose  

                  netočil jsi šroubem vzdálenosti přehazky od pastorků?…menší opásání,větší možnost přeskočení! neposkakuje řetěz na kladkách?

                  0 0
    • Nickman  

      hi, je retez namontovan spravne? Retezy 10× a 11× jsou asymetricke a funguji jenom jednosmerne.

      0 0
    • endurofan  

      No řetěz mám daný určitě správně, spíš jsem se teď zamyslel nad tím šroubem který určuje vzdálenost mezi kladkami přehazovačky a kazetou, protože jsem ho nedávno odtahoval, aby řetěz líp nabíhal na ten největší 40 zubý pastorek, ale zároveň se mi zdá, že po tom co jsem ho odtáhl začala přehazovačka trochu blbnout, páč se ji moc nechtělo dole, ale jen mezi těma dvěma prvními pastorky, na kterých to právě sem přeskočí, tak se na to zkusím mrknout dám vědět:)

      0 0
      • novas752  

        Tak to asi bude tim. Ale zase to nemůžeš dát moc blízko, protože by to dělalo bordel na největšim pastorku.

        0 0
      • whom  

        Problém je v umístění kladek na ramínku hazky, seřídit to moc nejde… projdi si vlákna „1×11/10/9 a vše okolo“ VOL 1–5

        Dá se to zbastlit – buď koupit nový ramínko za mírně šílenou cenu, nebo novou hazku, nebo upravit starý ramínko.....

        přemístěním osy kladky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.