kompatibilita dílů na singlspeed - střílení řětezu

16 nepřečtených
  • mc.loki

    Ahoj,

    namontoval jsem dnes na svýho MTB singlspeeda do města tyhle kliky, řetěz a pastorek, viz níže, a trochu mi to střílí, nejsem sice úplnej zelenáč, co se týče kol, ale přece jenom – neudělal sem někde nějakou chybku?

    Kliky STURMEY ARCHER 4H 38z 170 S320

    řetěz 1/2×1/8 1–3kol torpedo Shimano CNNX10

    Redukce – A-2-Z SingleSpeed 16 Z

    vše bylo nové, jediný starý komponent je napínák řetězu, ale podle mýho selskýho rozumu, ten akorát napíná, střílet by neměl…

    Ono si to asi sedne, ale líná huba, líný neštěstí, učila mě babička, tak sem tu. :)

    0 0
    • Vilém  

      A co retezova linka, je OK?

      0 0
    • vasado  

      a jak moc to máš naplé? mě to občas střelí, když nemam tak našponovanej řetěz a to kolo ve stojce nakloním – tak ten řetěz nedosedne uplně ideálně a pak občas střelí…

      0 0
      • mc.loki  

        Napnutej je víc, než předtím, než sem změnil kliky a všechno. Ovšem dělá to jen při většim záběru a zatím jsem jen objel dva bloky teď večer, když jsem to namontoval. Ráno budu asi moudřejší, až na tom odšlapu do práce. :)

        0 0
    • Jakobo  

      Tezko takhle radit na dalku. Mozna si retez po 50 km sedne, podobne strili i C9 na nove Shimano kazete. Nebo mas zatuhly clanek po nytovani. Taky to muze byt retezovou linkou. Stare vicekolecka mely zvrchu podel zubu buhviproc drazku a do te si pri spatne retezove lince retez sedal, nezapadl dolu. Na to musis prijit sam.

      Singly jsou bud uplne blbuvzdorne, nebo je s nima peklo, zalezi na retezove lince, tvaru zubu, kombinaci pastorku, absenci napinaku apod.

      0 0
      • mc.loki  

        ten zatuhlej řetěz může bejt! Opravdu to po nýtování nebylo moc ohebný! :) Tak snad si to fakt zejtra sedne. Díky všem.

        0 0
        • tonik666  

          A kde ti to střílí? Pokud to máš hodně naplý, tao to může střílet kvůli nevycentrovanému převodníku, chvíli máš řetěz hodně napnutý a chvíli lehce prověšený, a při přechodu z jednoho do druhého stavu to může střílet. (nepřeskakuje to, ale je to slyšet).

          0 0
          • mc.loki  

            zdá se mi, že to přeskakuje ve dvou polohách, řetěz nejen střílí, ale rovnou přeskakuje, před chvílí jsem si přečetl na stránkách sturmey archer u těchto klik specifikaci

            http://www.sturmey-archer.com/…id/7/specs/1

            "55mm Chain Line (BB Shell) – 122mm " ví někdo, co to přesně znamená, neznamená to, že jsem měl mít středovou osu 122 mm? kupoval sem totiž 131mm.

            0 0
    • mc.loki  

      a samozřejmě, střílí a přeskakuje to jen při větším záběru (rozjezd a střední až velký kopce).

      0 0
    • Vilém  

      Znamena to, ze by linka klik mela byt 45mm, pri pouziti 122mm osy.

      0 0
      • mc.loki  

        asi jsem úplně natvrdlej, ale co tenhle údaj přesně znamená? nestačí, že je u singlspeedu linie zubů klik, zubů pastorku a napínáku v jedný řadě? musí být ještě nějaký určitý počet mm od středu?

        a pokud ano, PROČ?

        netrhat hlavu, vysvětlit prosím. :)

        0 0
        • Vilém  

          Jak predpokladas, je to vzdalenost prevodniku od podelne osy kola.

          Totez vzadu. Kolik mas retezovou linku vzadu to netusim.

          Pokud jsi dal delsi osu a mas moznost to vzadu poladit nejakejma podlozkama atd, tak ten udaj od SA nemusis brat v potaz, proste aby vse bylo v rovine rovnobene s podelnou osou kola.

          0 0
          • mc.loki  

            díky, rovnoběžně to samozřejmě mám, součástí adaptéru jsou distanční kroužky a použil jsem i pár kroužků z kazety, který jsou dost tenký.

            ještě mě napadlo, jestli to není v zubech klik, zdají se mi o něco menší, než jsou zuby pastorku nebo původních klik a když jsem dnes ráno řetěz promazal, tak to dnes víc prokluzovalo. jenže zase, SA dělá tyhle kliky na singlespeedy a řetěz je přímo na singlspeedy: „řetěz 1/2×1/8 1–3kol torpedo Shimano CNNX10“.

            tak sem z toho nešťastnej, třikrát sem to vzal do práce a z práce, což je už asi 50 km celkem a zatim si to nesedlo…

            0 0
    • mc.loki  

      tak pro info, jak to nakonec dopadlo a kdyby to někdo v budoucnu řešil taky. sebral sem ráno dva články řetězu, sundal napínák a je to pohoda. náhodou to vyšlo akorát napnutý, takže všechno vyřešený, než se řetěz vytahá a začne přeskakovat z vytahání. :)

      no ale problémy se řeší, až když přijdou přece…

      myslim ale, že se příště na napínák vyseru a narvu tam půlčlánkovej řetěz a bude…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.