• miro

    V historii som nenasiel porovnanie konkretne tychto dvoch brzd. Takze kto ste skusili obe? Ake su vase zistenia?

    PS:Zmenil som bike, teraz ho treba trochu vylepsit. Predtym som brzdil diskovymi XT-ckami a nadseny som z toho nebol.

    0 0
    • kesu  

      pokud si nebyl spokojenej s XT tak si nekupuj XTR,brzdej totiz stejne.pokud muzu srovnavat shinama s martama sl tak ty marty flekujou lip,jedinej problem je ze pri pouziti standartnich kotoucu se docela dost prehrivaj..Ale jinak jsou naprosto v pohode,ja bych ani nevahal koupil tydle,jen skoda ty ceny:(

      0 0
      • Bully  

        Dival jsem se ti na kolo, takze vidim, ze znas napr. Louisy. Koupil jsem si misto nich ted Marty, vpredu 180, vzadu 160. Brzdi lip, nez Louise, pochopitelne se i min prehrivaji, kdyz maji vetsi kotouc. Jenom ta cena, jasne, i kdyz z Ebay jsem je dostal komplet i s postovnym za cca 320€. A taky budou mit asi v CR asi servis o nicem, co jsem slysel.

        0 0
        • kesu  

          no mam luisy ale jeste ty stary takze ty opravdu moc nebrzdej,na druhym biku mam julie a ty brzdej nekdy lip,nekdy hur-podle desticek,ale vyrazne min se prehrivaj.Parkrat sem jel na luisach FR a ty brzdej neskutecne.Na martach sl sem najel asi 20km a prehrivaj se podle meho daleko vic nez luisy nebo cokoli jinyho,ale to je proste dan za malej povrch disku.Ale mluvim tady o originalnich 160mm kotoucich.Fakt je,ze jak flekovaly ty marty ,to je teda obdivuhodny.Proste pristi brzdy..

          0 0
          • Bully  

            Ja mel „novy“ M. Louise- ted s nima brzdi moje zena, a ty Marty mam se 180-kama taky original, ale brzdi super a lip, nez ty Louise. Novy Louise FR asi budou o neco lepsi, prave kvuli tem kotoucum, ale ja nevazim zase tolik a radsi usetrim na hmotnosti.

            0 0
            • kesu  

              ja ty stary luisy vozim taky kvuli hmotnosti a za marty bych je vymenil uz davno,jenze jsem si zvyknul na to manualni nastavovani vzdalenosti desticek coz mi prijde super vec,brzda nikdy nedrhne a muzu pouzivat kola s ruznejma roztecema nab aniz bych musel podlozkovat trmen,..Ty FR luisy brzdej lip ne kvuli kotoucum ale spis proto ze maj jiny pomery pistku v prasatkach,ten kamarad je totiz ma na 160mm kotouci:(.Ale jak tak koukam na tu fotku,mas ty karbonovy paky??

              0 0
              • Bully  

                Ne, s karbonovyma pakama jsou Marty SL, u kterych je i diky tomuhle o malilinko nizsi hmotnost, ale o dooost vyssi cena. Jestli ma ten tvuj kamos novy Louisy FR se 160/160, brzdi pak stejne jako Louise bez FR 160/160, jinej rozdil krome tohoto a designu tam neni. Ale i tak jsou super. Magury od Louis vys maji nastavovani vzdalenosti desticky-kotouc automaticke. Nechapu, co si mam predstavit pod tvym „ruzne roztece nab“, u MTB jsou naby siroke stejne, ne? A kotouc je navic vzdycky prisroubovany zvenku k nabe, takze i kdyby slo o nejakou desetinu mm, proste se o neco neznatelne vic nebo min prihne patka ramu k nabe, jinak nic.

                0 0
                • kesu  

                  ne, automaticky nastavovani desticek maji vsecky magury od roku 2001,do te doby mely manualni nastavovani jenom klary a luisy.Co se tyka roztece nab,tak sem si to myslel taky,ale mam xmaxy a na druhejch kolech deorka a je to proste siroky jinak..ikdyz by to tak bejt nemelo,proste jim to nekde ujelo-shitmano.A co se tyka tech luis tak to podle me taky neni pravda,paky maji sice stejny ale trmeny by mely mit trosku jinej pistek,kdyt i v katalogu maji jinou ucinnost a ta musi platit i pro zadni brzdu kde jsou na obouch 160mm kotouce.Skoda,ty sl jsou hezci:)

                  0 0
                  • kesu  

                    jo tak se omlouvam,kecal jsem,luisy FR a normalní brzdej podle katalogu se stejnym kotoučem fakt stejne,pak jen teda nechápu,proč dělaj dvoje,…

                    0 0
            • bedoslav  

              dari se ti je vyladit tak, aby neskrtaly desky o kotouc? mam s tim celkem problem, pred vyjizdkou nastavim(podloz­kama), zda se ok, ale behem jizdy skrtaj :( navic pri brzdeni vydavaj takovy divny bublavy zvuky, nevim jak to presne popsat :)

              0 0
              • Bully  

                Montoval jsem je na kolo sam, neskrtaji. Vyjimecne pri sjezdu obcas cinknou, kdyz cinknou vic jak nekolikrat :), tak parkrat pribrzdim a je to OK, byva to necistota na deskach. Fakt bez problemu, dokonce snad i ty Louisy se 160-kou mi hvizdly casteji. Mozna je to zalezitost upevneni trmenu, mel bys mit odfrezovany- odbrouseny lak na stycnych plochach ramu a vidle s trmeny, aby mohly dokonale dosednout. Celkove jsou Magury podle mych zkusenosti necinkajici a nepistici brzdy. Pazvuky pri brzdeni se u mne taky nekonaji, netusim, cim by to mohlo byt.

                0 0
                • bedoslav  

                  ja je taky montoval sam, mam je uz asi 3roky, ale to skrtani se vzdy po nejake dobe objevi, je fakt ze obcas taky pomuze jen parkrat pribrzdit. kazdopadne kdyz je poradny mokro, tak to pisti – desky vozim fastop..s ori­ginalama jsem se do poradne mokriny nedostal :)

                  0 0
              • dieegoo  

                takovy bublavy zvuk delaji moje LXka.. taky nevim cim to

                0 0
                • bedoslav  

                  a jak je mas dlouho/kolik najeto? ja si porad myslel ze se to casem „obrousi“ a bude to ok, ale trva to porad, nezavisle na deskach i kotouci, i na tom jak dlouho brzdim

                  0 0
                  • igor  

                    a nestaci len premazat piestiky? Mne to obcas robilo na Martach a pomohlo to, odvtedy nic.

                    0 0
                  • dieegoo  

                    Mam je asi dva mesice, ale nedelalo to hned od zacatku, prave ze sem si toho vsim az v posledni dobe… a jen na predni brzde

                    0 0
    • MlokCZ  

      Marta/SL jsem nejezdil, tak nevim.

      Do XT bych nešel, to raději Juicy 7, jezdil jsem oboje. Dobře brzdí oboje, ale ten parádní chod páky Juicy oproti XT je nesrovnatelný (páka lepší do ruky, příjemnější chod s lepší dávkovatelností a možností štelování jak ta páka chodí). A ještě nevim, jestli jen moje konkrétní brzdy nebo to maj všechny, ale Juicy 7 maj oproti XT větší vzdálenost destiček od kotouče, tzn. lépe se štelují a nejsou žádný problémy se škrtáním – u XT musí být fakt perfektně seřízený aby si ani neškrtly, teď nemyslím při brždění :-)

      0 0
      • enjoy  

        jsou i lepsi XC brzdy nez juicy,co se pocitu na pace tyce.

        0 0
    • Peslezedirou  

      Od některých lidí z B-F jsem slyšel dost špatný recenze na hydry od shimana. Zkoušel jsem XT a nic moc, ale XTR je jiný kafe. Jedny které jsem zkoušel byl z dualama a jedny z pákama XT, nevím čím to je, možná prasetem z jednoho kusu ale ty brzdy flekujou uplně úžasně.

      0 0
      • TinkTink  

        Na novyho bajka jsem si soupnul XT06 hydry a rovnou aj s dualama…brzdi to fakt super… :)

        0 0
    • miro  

      Tak vam dakujem za prispevky. Ked som to vsetko precital a mrkol som aj na www.mtbr.com rozhodol som sa pre XTR. Manual k montazi som dostal, ale chcel by som sa opytat, ci viete o niecom, na co by som si mal dat pri montazi pozor. Brzdy prisli prasa a paka osobitne. Predna pride asi zajtra. Zatial dik

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.