• miro

    Je IT (infinite travel) v praxi realne vyuzitelny? Resp.ked si znizite vidlu, citite rozdiel v technickych stupaniach?

    Minuly mesiac som si konecne kupil novy bajk – Giant Trance 4, ale treba na nom vymenit skoro vsetko a chcem zacat prave vidlou s IT, ale neviem ci to IT ma opodstatnenie, alebo to je do znacnej miery len marketingovy tah.

    PS:Neviem ci to tu uz bolo alebo nie, ale vyhladavanie bolo v tomto pripade nepouzitelne. Ak mate nejake pripomienky, tak sorry.

    0 0
    • Micey  

      No,já mám Scareba s IT,100mm a nevim no,když už to tam je tak se nezlobim ale že by to bylo něco úžasnýho taky ne..Teda je fakt že do hodně prudkejch kopců ti to pomůže,jenže to je takovej kopec že je stejně rychlejší jít pěšky:)Prachy navíc bych do toho nedával.

      0 0
    • lubos  

      No, snizenim vidlice se snizi namaha, alespon to ja tak vnimam … ale … u 10cm zdvihu nevim … moc velke opodstatneni to nema. Rychlejsi a min energie je tlacit :)

      0 0
    • Dijck  

      Suhlasim s kolegami nadomnou. Je zbytocne do toho investovat peniaze. Radsej investuj do odolnosti:)

      0 0
    • lendl  

      Uz tu bola o tom velka diskusia, tak len strucne. Je to v praxi nepouzitelne, lebo pri znizeni zdvihu vidlica velmi vyrazne zmakne. Inak pre mna osobne je zmena zdvihu velmi dobra vec, ale nie IT. Bud RTWD alebo U-turn!!!

      0 0
      • lubos  

        To ale nevadi, ze pri znizeni zmakne. Ved to nie je na zjazd :)

        0 0
    • 100kg  

      Pokud ti dělá dobře vyjíždět kopce zakousnutej do řídítek se špičkou sedla v řiti nabo běžet vedle kola, je to zbytečné. Ale pro nás pohodlné jezdce je velmi citelný rozdíl když je vidle o 10 cm níž (mám dokonce 12). Hlavně mohu cestou do kopce volně dýchat protože nemám narvané vnitřnosti do plic. Ale pozor, s IT získáš také další zdroj problémů a závad. Například do prvních IT Manitou, bowdenem ovládání při dešti zatéká a následně uvnitř rezne a tím bordelem je pak na dně pořád.

      0 0
      • default  

        Dotazek.. Esli to chapu dobre, tak mas IT? Nebo o tom neco vis. :-)) By me zajimalo, jaka je as zmena zdvihu… …kam to az klesne, kdyz to dam naplno, treba u te Black 120mm. Treba u MZ comp ETA to jde zatlacit na nakejch 30mm. Thx… :-)

        0 0
        • 100kg  

          Reálně to spadne až na dno. Nezatížené je to tak na 3–4 cm odspodu, ale protože tlak vzduchu přefoukne do negativní komory, je tam stejný tlak jako nahoře a při sagu 3–4 cm jsi na dně. Ale do kopce to nevadí, protože stejně sedíš na zadním kole. Nepříjemné je to když si stoupneš. A ještě horší, když si stoupneš a už jedeš dolů- řeší se kotoulem přes řídítka.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.