• srabik

    Ahoj, nedávno jsem si koupil vidli Skareb Platinum(v 2005) 100mm IT(remote), TPC-LO. Včera jsem si ji chtěl přizpůsobit na svoji váhu. Jenže v manuálu píšou že se má nafouknout na cca 110% tělesné váhy, ale přímo na vidlici je zase 65–85%. Maximální tlak je 130psi. Tak jsem to zkusil dát na nějakých 50 psi (vážím 67kg). Docela dobrý, ale byla stále měkká. Tak jsem přifoukl víc a co to! Vidle se začala propadat, proste nepřímá úměrnost.. Konečně jsem našel správný tlak a po pár metrech jsem ještě zkusil tu páčku na přepuštění do negativní komory. Jakej blbej nápad. Vidle se propadla, ok, ale při odlehčení a znovuzmáčknutí se nic výrazného nestalo, zůstala „vyfouklá“. Po hodinovém laborování jsem konečně našel způsob, jak na to. Vidli jsem nafoukl na 100psi, s otevřenou negativní komorou. Tu jsem pak zavřel a všechen ostatní vzduch vypustil. Jenom tak jsem docílil většího protitlaku(tvrod­sti). Ale bojím se zase zmáčknout tu zlatou páčku a taky nevím jestli nevadí těch 0psi :-( Nevíte někdo jak přesně to funguje, nebo alespoň jak to správně nastavit? Úplně nejlepší by byl nějakej náčrtek ;-)

    Díky moc, už jsem z toho fakt zoufalej…

    PS: Na netu jsou pouze definice IT nebo rady typu „Nastavte tlak na..“, nikoliv však už JAKÝM ZPŮSOBEM nastavit.. PPS: Jo a když vidli stlačím, tlak klesne… Laborovali jsme s kámošem, který má taky Skareba, ale staršího – vzduch,pružina,olej (taková modrá, rok odhaduju 2004)

    0 0
    • 100kg  

      Snad to má Skareb stejné jako Black. Sice foukáš zespodu, tedy jakoby do pozitivní komory, ale skrz trubku s přepouštěcím ventilem jde vzduch nad píst do negativky. Takže foukej se spuštěnou vidlicí na dno, nebo lépe ať ti někdo drží páčku ventilu. No a pak už není nad čím špekulovat. Zmáčkneš páčku a zatlačíš vidli na dno nebo někam podle krpálu, který je před tebou. Nahoře zmáčkneš páčku a nadhodíš kolo a vidle vyjede na plný zdvih.

      0 0
      • srabik  

        Díkas za reakci, přesně takhle jsem to udělal a fachá to. Jedinej problém je právě při zpětném přepuštění z negativky, ona se jakoby nepřepustí – zůstane nafouknutá…U tebe teda stačí prostě zvednout vidli úplně nahoru, přepustit a pak už vidle drží? Asi můžu jen doufat že vidlice je zánovní a dle návodu se má projet cca 20 hodin..

        0 0
        • 100kg  

          Po stisku páčky musí vidle vyjet vlastní vahou do max. zdvihu. Jestli ti tam nedrží, tak hybaj do servisu. Nepootočil jsi řídítka? Třeba máš krátké lanko ovládání a jestli jsi natáhnul lanko je to furt otevřené.

          Já měl jednou v přepouštěcím ventilu bordel ze zrezivělé pružinky, která zavírá ventil. Nevím jestli to už vyřešili lépe, ale mě za deště teče bovdenem ovládání IT voda do vidle.

          0 0
          • srabik  

            Hmmm, dneska to pojedu zkusit (zatim nemam tu pumpicku – kamos), jeste se ozvu.

            0 0
          • srabik  

            Tak jsem tam musel fouknout cca 120psi (!!).. A to vazim nejakych 68kg! Sice toho vzduchu trochu uslo, ale porad tam bude pres 100psi, a pri tom v manualu pisou 110% moji vahy, divny. Jinak IT uz teda funguje, jenom musim kolo uplne vysvyhnout do vzduchu. Jo a vadi kdyz mi z ventilku pri vypusteni (nehtem) vypsoukla trocha oleje? Pak uz ale nic neteklo.. Posledni dotaz, jak mam zkontrolovat olej v ty noze s IT? Nevim jak se tam dostat, kdyz tam vede ten bovden..

            0 0
            • 100kg  

              Myslim, že v IT noze olej není, když tak jen na mazání. Tlumení mám v pravé noze. Ale jestli tlumí, tak nic neměř, až bude málo tak to poznáš -pěna netlumí.

              0 0
              • srabik  

                Mam na mysli prave ten olej na mazani v IT, mam pocit ze uz ho tam moc neni. Vidlice ma totiz dost cukanej pohyb…

                0 0
                • 100kg  

                  V manuálu píšou, že se musí pro dobrý chod nejdřív zajet. Tak na ní dej 50–100 km a když to nepřestane, do servisu na reklamaci.

                  0 0
    • Misfit  

      Nejak som to tu nenasiel tj neviem ci to robis ale ked fukas vidlu s IT tak musis pri fukani drzat packu IT stlacenu aby sa ten vzduch mohol rovnomerne rozlozit medzi obidve komory…

      0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.