• pegal

    Budvar Galaxy maraton ..

    To ze se tesne pred startem dopredu postavi Ti nejlepsi, to beru. Ze se tam postavi i takovy idio*i, kteri dojedou nekde v polovine, to uz me trochu se*e, ale s tim nenadelam nic. Ale co me uplne nejvic zklamalo je, kdyz jsem se vyboural. Skoncil asi 10 metru od kola a skoro bezvladne tam lezel, se kolem me bez povsimnuti zavodilo dal. 15 zavodniku kolem me projelo jakoby nic, az 16. na me rve zezhora at si odendam to kolo (trochu zavazelo v trati) a az asi 24! biker zastavil a zeptal se me jestli jsem v pohode … nevim co si mam o tom myslet .....

    O co Vam jde? Zabije vas tech 10 vterin, ktere ani kolikrat do vysledkove listiny nezasahnou a kdyz nahodou ano, tak Vam zalezi jestli budete 32. nebo 33.? Co kdyby se stalo neco horsiho a tech 10 vterin stacilo na zachranu zivota … co je vam prednejsi?

    … az se stane neco podobneho Vam, modlete se abych nahodou jel kolem …

    0 0
    • R.1  

      Budvar Of Broken Dreams :)

      0 0
    • R.1  

      Ale bez srandy, je to svinstvo. Teda ak to nevypadalo, ze si opravujes defekt :) Ja som este zamladi po pade, leziac dochramany pod bikom, v soku, pani, co ma pribehla ratovat vysvetloval, ze mi nic nie je a ze si len opravujem brzdy :))

      0 0
      • pegal  

        No ja nevim, ale ja jsem jeste 10 metru od kola a vleze defekt neopravoval a ani si nedokazu predstavit, jestli by to tak slo ..

        0 0
    • Eila  

      normalni… pokazdy kdyz jsem se nekde rozbila a nevideli to znami s kteryma vestinou zavody jezdim tak nikdo nezastavil, a nejvic me dorazilo na krali 2003 kdyz me jeden umelec sejmul a jeste nadval

      0 0
    • jakub  

      jako je to svinstvo ja se teda snazim vzdycky zastavit a min se zeptat esli je vse OK…

      0 0
      • R.1  

        Alebo aspon hodit energy gel so slovami: Daj sa dokopy! :)

        0 0
    • marapara  

      Vše je v lidech. Když jsem jel maraton a viděl jsem že přede mnou někdo sebou majznul, tak sjem se zeptal, ale zatím mi vždycky řekli, že jsou OK. Naposledy jsem sebou maznul na Karpatském maratonu, kdy jsem ve sjezdu z louky vyfičel do pásu lesa, kde byla cesta rozrytá a blato. Už jsem to nedobrzdil a položil, ale nic se mi nestalo. Ale už se na mě řítili další 2 borci, tak jsem vyskočil a volám na ně a? zpomalí, aby se vyhnuli pádu a nepřejeli mě.

      0 0
    • Splinter  

      Bohužel realita. . . Nejen na kole…

      0 0
      • frof  

        S tim souhlasim realita je jina.Nemusi jit ani o zavod staci kolik lidi zastavi u opravujiciho cyklisty a zepta se zdali nepotrebuje pomoc.(Mas pumpu?nepotrebujes lepeni? atd.)

        0 0
    • Marry  

      Mes se stalo neco podobnyho, vletim do louze (nezdala se tak hluboha)…jel jsem v haku tesne po startu…cca 35km/h a letel pres riditka. Chvili sem lezel…trosku me prejeli asi dalsi dva bikeri. Nezeptal se me nikdo jestli jsem ok. Tak jsem se nasr*l…a vsechny je predjel…skoncil jsem asi 18-tej.:-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      na zavody nejezdim, ale pri normalnim jezdeni pozoruju spis opak toho co popisujesh :-) lidi zastavujou ptaj se, nabizej pomoc.

      0 0
    •  

      hm zavodni ambice… vcera sme s kamosem taky potkali kokota a to doslova, silnice, po pravy strane my po levy v protismeru zenska na 3 kolce velky a skodarna, predjel nas nejakej master na meride no a proste musel predjet nas, hodit mysku a pak jeste nadal do curaka tomu ridici ze pribrzil a ON musel brzdit chudacek, doufam ze ten kreten skonci co nejdriv ve stromu

      0 0
    • Santus  

      Ja mam zkusenost dobrou, v cervnu jsem si na zavode zlomil klicni kost a zhruba 7 lidi z 10 nabizelo pomoc, ale chodit sem mohl, tak jim nebudu kazit zavod. Jeste stesti, ze z lesa do civilizace to byl kousek, byt to nejaky km tak ale nevim.
      Nedavno jsem videl v bedne dokument,jak fingovane nastrazili ziletkara v dresu a helme jak lezi nekde ve meste u frekventovane silnice.
      Stopovali za jak dlouho nekdo pomuze z chodcu nebo projizdejicich aut.BYLO TO VIC JAK 20 MINUT.
      Mam dojem ze se to odehravalo u nasich vychodnich bratru, nemyslim si,ze u nas by to bylo lepsi.

      0 0
      • peky  

        Já myslím že nene, protože bych asi taky nezastvil jen tak u silnice. Ve městě je to něco jiného na závodech taky, když jedu na kole tak taky, ale jet autem kolem cyklisty mimo město tak bych se bál, že když vylezu z auta tak mě někdo bací a já se budu bez auta válet místo pána a už teprv mi nikdo nepomůže. Taky bych nezastavil. :( Sory asi sem špatnej ale dědu už parkrát vokradli, když šel pomoc na dálnici když měli frajove něco s autem.

        0 0
        • Meesha  

          Neco s autem romskych spoluobcanu nebo ukrajincu a lezici cyklista s kolem nekde v prdeli je rozdil.

          0 0
          • peky  

            Jo? a jak poznáš rusáka od čecha když leží u roští kde jich může být daších pár „když nevidíš jak má vytažený kalhoty až k bradě (jak je jejich zvykem)“

            0 0
        • climber  

          Sorry, ale si seš špatnej.

          0 0
    • kungpao  

      Ja myslím že je to ako kde, viď the.mtbiker.sk/in­dex.php?modul=clan­ky&id=1126010930 sa celý peloton a nesú?ažne to svorne došli na protest…

      0 0
    • Vrci  

      To já mám zase úplně jinou zkušenost. Kdykoliv jsem stál u píchlýho kola tak za dobu výměny duše se vždy někdo zeptal zda nepotřebuju pomoc, a to i dyž jsem to nečekal – na Rampušákovi se mě ptali asi čtyři.

      0 0
    • jecnak  

      Zalezi jaky zavody jezdis. Pokud to jsou nejaky monstr serie typu KPZ, tak tam je tohle chovani celkem normalni. Ja uz na tyhle silenosti rezignoval (ne jen kvuli tomuhle, ale i kvuli tomu, ze tyhle lidi jsou strasne nebezpecny) a jezdim jen mensi a lokani veci, pripadne nejaky maraton, ktery je obtiznejsi a mam tam zajistenou prvni lajnu. Chapu, ze kazdej jednou se zavodenim zacinal, ale kdyz to obcas kolem sebe vidim, tak mi tuhne krev v zilach. Musim rict, ze cim jsi hloubeji v startovnim poli, tak tim je to vetsinou horsi. Jednou jsem tak kus jel se zadnim vojem, protoze jsem mel nejaky technicky problemy a muzu rict, ze na to jezdit s timhle typem lidi bych uz asi nemel nervy. Nejen, ze se chovaji jako silenci, ale odhazujou bordel atd.

      0 0
      • RomanH  

        Hmmm, ja mam nejvice strach prvni pul hodiny po startu, nez se pole roztrha.

        0 0
        • mastihuba  

          a promě je to přesně ten správnej důvod na takový akce vůbec nejezdit :)))

          0 0
          • RomanH  

            Ja si ted na Sudety chystam jinou taktiku. Protoze stejne dojedu zhruba uprostred, pekne si stoupnu na konec fronty a pojedu si v klidu pomalu. Ono se to behem tech prvnich 40km roztrha a ja si pak dalsich 80 pekne uziji :)

            0 0
            • MartinXC  

              Ani to není nejlepší taktika – na bikové Meridě to znamená, že pojedeš celou trasu oraništěm od předjedoucích bikerů (kromě asfaltových úseků).

              0 0
            • McBlacky  

              naopak budeš zpruzenej po startu jak se nedá jet tempo a lidi brzděj kde se dá :( je lepší si stoupnout tam na co máš rovnou

              0 0
    • teebee  

      V sobotu v Budějkách jsem zažil totéž. Kluk sletěl, bylo to ke konci závodu a vypadal špatně. Držel se za rameno, byl sedřenej. Z celé naší skupiny jsem zastavil pouze já, ujistil se, že je dobrej, klíční kost drží a jel jsem dál.Minuta. Dalších asi osm lidí se neobtěžovalo. Na závěr to nejdůležitější. Naše skupina bojovala asi tak o 200 místo v celkové klasifikaci!

      0 0
    • alfons007  

      Nemůžu se vyjadřovat ke konkrétní situaci, ale při závodech většinou vnímám jen bezprostřední okolí tratě, v těžších místech ani to ne, obzvláš? když jedu ve skupině. To si hlídám toho před sebou a snažím se trochu předvídat terén, nerozhlížím se. Myslím, že spousta lidí je na tom stejně, takže když někdo leží tři metry mimo, málokdo ho zaznamená. A v těch Budějkách byla ke všemu místy mlha. Asi mám štěstí, ale kdykoli jsem spadl, vždy se někdo zajímal jestli je vše OK, když jsem vytřásl pumpu a píchl, tak mi ji půjčili,… Snažím se to dělat taky. Jinak mám pocit, že vepředu se jezdí ohleduplněji než v druhé polovině startovního pole.

      0 0
      • pegal  

        Lezel jsem na louce, dva metry od trate a viditelnost byla 200 metru. Nebylo to o tom ze me nevideli, ale o tom ze me nechteli videt.

        … (aspon ta zdravotnice v sanitce mi zvedla naladu) …

        0 0
        • alfons007  

          tak to jo, to se nedělá

          0 0
        • Lance  

          Jenom naladu?:) co to bylo za zdravotnici?:)

          0 0
          • pegal  

            Takova zachovala pani v letech .. :) Odhaduju tak 33 ..

            0 0
            • wroum  

              nabidla ti aspon, ze se muzes ze vseho vylizat?

              0 0
            • wlk  

              Paní v letech ve 33 by z tebe měla radost, tipuju jedna či 2 rány mířené přímo mezi oči, že ti huba neupadne, to bejvaj ty nej koc!!! :-))))

              0 0
              • Vrci  

                to víš, nemá z toho ještě rozum.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Ženy okolo 30 dosahují vrcholu své sexuelní aktivity, prý. Muži dříve, což někdy bývá důvodem proč si ženy nabrnkávaj mladý zajíce. Sme se učili v občance. :o)

                0 0
                • Bobo  

                  V občance? Tak to je hustý, my jsme se v občance učili tak leda, že naším největším přítelem je SSSR.

                  0 0
    • Volf  

      Už jsem dlouho žádnej závod nejel, ale toto je docela filozofická otázka. Jedeš závodit, nebo sbírat raněný. Obojí dohromady moc nejde. Předpokládám, že by měla být na závodech pořadatelská a zdravotní služba. Ono opravdu se spoléhat na to, že další cyklista zastaví a jako naprostý laik mě bude dávat první pomoc je představa pro mne dost odstrašující. Na druhou stranu člověčí pohled na věc by mě velel zastavit a snažit se pomoct. V tom případě, ale musíš rezignovat na závod a pojmout to jako třeba nějaký sportovní odpoledne. Je to fakt těžký se rozhodnout, ale vidím to spíš tak jak jsem to napsal buď jedu závodit na legálně vypsanej závod a tam počítám, že je toto zajištěno, nebo nezávodím a budu dělat zdravotníka. No a když nad tím tak přemejšlím, tak by asi dopadla ta druhá varianta.

      0 0
      • Spajky  

        Myslim, ze u dlouhych zavodu je to dost velky problem zajistit. Asi by to minimalne chtelo zjistit, jestli je stabilni a dojed do dalsiho stanoviste a ohlasit to.

        0 0
      • Univega  

        Nevím na jakou úroveň závodů jsi zvyklej, že očekáváš, že se o zraněného někdo postará, to tak na nějakém mistrovství za dohledů kamer po celé délce tratě , ale na běžných závodech jsou dost dlouhé úseky, že kromě spoluzávodníka nepotkáš živáčka. Neumím si představit zdravotníka na každém kilomteru, kolik by jich muselo být! a co by dělali ti, kteří by spadli mezi hlídkami?! Čekali na úklid tratě, že si jich někdo všimne, když ostatní závodnící nemají čas, protože závodí??!! Od toho dostáváme důležitá tel.čísla abys pomohl!!! Doufám, že až někdy spadnu, že nepojedeš kolem ty a podobní, kteří zrovna závodí a nemají čas se ptát jak ti je :-(. Kdyby ti u tratě bylo opravdu zle, tak i psychická podpora pomůže, že nejsi sám, a ucpat krvácející ránu se učí děti na základních školách!

        0 0
        • Volf  

          Ještě jednou si přečti co jsem napsal a potom teprve suď.

          0 0
          • Univega  

            Můžeš závodit a když se k něčemu připleteš prostě bys měl pomoci. Dopředu vůbec neřeš jestli jedeš závodit nebo dělat zdravotníka a věř si.

            0 0
        • sun7dots  

          No ja mam takovy dojem, ze jsme se nic takoveho neucili. A co hur, nerad bych se pletl, ale myslim, ze vetsina lidi prvni pomoc poskytnout neumi. Cimz nijak neobhajuji to, ze nikdo nezastavil. Jen mi tak napada, ze z casti je to mozna tim, ze se lidi boji neco delat, protoze presne nevi, co vlastne delat.

          0 0
          • Univega  

            No nevím jak to funguje v posledních letech, ale já jsme ještě dotčený Brannou výchovou :-) V konečném důsledku je jedno jestli znáš přesné počty dýchaní z plic do plic a masáž srdce a kdy to prostřídat, důležitější je, že masíruješ a občas do něho správně dýchneš. Myslím si, že ve stresové situaci si vybavíš i věci, o kterých si myslíš, že už dávno nevíš. S tím, že lidi netuší jak pomoci máš asi pravdu. Jenže v dnešní době strašnýho provozu na silnicích a pak i masovějšímu sporotvání se dříve nebo později ocitneš v situaci , že zraněného opravdu potkáš a proto není od věci si třeba zopakovat nebo se naučit základní první pomoc. Navíc jestli se nemýlím, neposkytnutí pomoci je trestný čin!

            0 0
            • sun7dots  

              Brannou vychovu jsme jeste meli taky, ale akorat jsme pri ni behali po lese s plastenkou a igelitakama na nohou a rukou, velmi prospesne:]

              Nekdo si v krizove situaci vybavi i to co „zapomnel“, nekdo zazmatkari. Tezko rict.

              Presne pocty skutecne nejsou zas tak podstatne, horsi je, ale lide se spis boji, ze mu pohnou s poskozenou pateri, apod.

              Naucit se prvni pomoc od veci rozhodne neni, ale spis nez jen teoreticky tak „prakticky“ – na figurinach apod. Ale tuhle vyuku, zase neni tak lehky sehnat.

              Myslim, ze neco porada cerveny kriz, ale nevim jestli se za to treba neplati, nebo tak.

              0 0
              • MARIN  

                univega mel zrejme na mysli Brannou vychovu jako povinny predmet tusim v 1a2 rocniku ucilist a strednich skol v dobe tak pred 15 lety. Ne brannou vychovu 1nebo2× do roka s igelitakama,plas­tenkou a lehanim si nohama smerem k vybuchu :) V tech hodinach jsme meli dokonce i ty fuguriny a celkove jsme se dost naucili

                0 0
                • cabbage  

                  moment, brana vychova je z5, ja ji mel i s plastenkama, igelitakama a satkem pres pusu nekdy ve tretaku (podzim2003), ale o prvni pomoci vim porad velky hnedy…

                  0 0
                  • kovar  

                    branná výchova, autoškola, vojna, bezpečnostní školení – to už snad zásady první pomoci musí v hlavě uvíznout, ne?

                    0 0
                    • cabbage  

                      na brany byl z PP jen takovej dotaznik a v autoskole …no nevim.. zbytek se me netyka. jasne ze neco uvizne ale moc toho neni.

                      0 0
                • sun7dots  

                  aha, tak to jsme teda bohuzel nemeli… My byli jen pres ty pytliky:)

                  0 0
                  • termit  

                    safra si me pobavil… :) jinak mas recht…taky nic moc nevim, ale aspon si to proctu, kdyz uz nic jinyho…jinak, kdyz nam letos havarovala kamaradka, tak sem byl hodne vyjukanej a je to zlej pocit…:(

                    0 0
              • náčelník  

                Z branné výchovy si pamatuji především „sarin, soman, tabun“ :)

                0 0
            • wbiker  

              No, tak na zo si dávej pozor. Ono stačí, aby sis ho pořádně neprohlídl, srdce mu třeba bude bít ale slabě, a ty tím svým „masírováním a občasným dýcháním“ mu tu zástavu srdce sám přivodíš. Tohohle bych spíš řekl, že se lidi bojí, není to o tom, že by nechtěli pomoct. A s tím trestným činem – je to trošku složitější, nevím, jak by někomu dokazovali, že neposkytl první pomoc v rámci svých možností.

              0 0
              • Univega  

                Ano, popsal jsme to trošku zjednodušeně … nechci jít do detailů, zaklonit hlavu vyndat jazyk,...... stabil. poloha, jestli nemá zraněnou pateř atd… myslím, že BESIP má dobré šoty v TV ohledně bezpečnosti při ježdění, možná by bylo dobér něco vysílat i o první pomoci … s tím trestným činem je to o neposkytnutí , jako že utečeš nebo tak nějak …

                0 0
    • tjuren  

      Pokud to bylo na nějakým maratonu, kde ke konci závodu je každej rád, že se udrží v sedle, tak se tomu ani nedivím. Pokud to bylo v nějaké vřavě krátce po startu tak bych omluvu hledal v bojovém zápalu účastníků. Co si budeme vykládat. Já mám pomáhání druhým v popisu práce a taky někdy nevidím napravo na levo i když se snažím o opak.
      Myslím, že lidi nejsou tak špatní jak to z tvé poznámky vyplývá. Jo a k tomu chování obecně. Proto se přece cyklisti zdraví, protože se může stát, že se budou po pár vteřinách potřebovat.

      0 0
    • lempl  

      tak padlo tu par moc peknejch veci a ja je tu nebudu opakovat… de se ti to stalo?
      ja jel kratkou a dojel 33. flek nikoho sem nevidel, neslysel… s tim ze te nekdo videt nebude, i kdyz myslis, ze videt si je to tezky… ja se snaz abych se sam nezrakvil(sam jezdim pomalu ve sjezdech(je to ohleduplnnejsi pro me , okoli a poradatele), kkdyz se snazis finisovat(ja tak 8km pred cilem stupnujutempo) tak jedes hranu a si rad ze jedes a neuklouznes na asfaltu..... lidi mi prijdou docela dobry… ptaj se… a nekde sem tu vidil podle toho kam jedes tak zajisteny to ma bejt vsude! dost poradatelu pise z 2. strany cisla SOS cislo kam zavolas a oni te odvezou mimochodem todle byl 2. neprestiznejsi podnik maratonu v cechach!!!!!

      1. bude v brne a tam je prave to mistrovstvi a pochybuju, ze by to tam bylo o 2tridy lip zajisteny jak tady nekdo psal…

      0 0
    • mosquito  

      me uz zavody muzou polibit p*del … radeji jen pohodove akce stylu „kdo vyhraje dojede“, s par pohodovyma zastavkama na pivko a klobasku – mno neznam lepsi

      0 0
    • Kuky  

      Možná, že je to velikostí akce. Já, když jsem v Semicích zapích kolo do bahna a zalehnul, tak se mi ptali všichni, kteří projeli a nabízeli pomoc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.