• Zdena

    Jste tady sami odbornici a „profici“. Proto bych se zde rad zeptal, co vede jedince na silnickach k paralelni jizde po hlavni ceste. Odpoledne jsem jel na zahradu, v teplakach, s batohem na zadech, ani ne rychle, ale ani ne pomalu, kdyz me jeste ve meste predjeli dva borci (obleceni jak Padrnos v discovery) na silnickach. Zprvu mi sice poodjeli tak 100m, ale aniz bych zrychloval, tak jsem byl behem chvilky nalepeny na jejich zadech a krasne oholenych nohach. Panove meli asi hodne dulezitou diskuzi o tom jak postupuje rekonstrukce kanalu tusim ze v Chomoutove a pritom zaspuntovali me a dalsich nekolik aut za nami. Predjet se nedalo, protoze v protismeru nebylo volno. Rychlost cca 20–25 km/h cili opravdu pomalu. Takhle jsem jel za nima asi 3–4 minuty a pak jsem odbocil.

    Kdyz jsem jel zpet, tak v protismeru, nejaky ten kilometr od nejblizsi obce, opet to same. Borci ve zlutych dresech na silnickach, rychlost na prvni pohled ne moc velka, jedou vedle sebe a proste si povidaji. To ze tam jezdi docela dost aut i pres 100km/h jim bylo ukradeny.

    Toto je vec, ktera mi docela vadi hlavne kdyz jedu autem. Osobne nikoho, kdo by takhle zral silnicni kola neznam, tak treba se tu najde nekdo a vysvetli mi to. dik

    0 0
    • Biker jak Pes  

      Přece nepojedem za sebou, když si můžem pokecat, ne ? … :P

      0 0
      • Zdena  

        taky si rad pokecam, ale ne na hlavni ceste…

        0 0
        • Luma  

          To mi chceš říct,že dva cyklisté zablokují dalšího na kole,tak to máte pěkně úzké cesty:-)Auta beru,ale že ty ses tam nevlez to nechápu.Není to v tom ,že nemáš rád silničáře.

          0 0
          • Zdena  

            Na Schweitzerove v Olomouci si netroufam, protoze uz tak se drzi cca 3/4m od kraje kvuli kanalum.

            0 0
      • Lucke  

        jooo:)..ja se predem omlouvam.ale kdyz jedu nejaky ten usek s kamosem..tak valime vedle sebe:)..ale vzdy..kdyz jede auto..tak vnejsi jede dopredu:)a dokud autko nepredjede tak jedem zarazeni..snad sem nikoho nepohorsil:)..a nebude mne za tuto jizdu nadavat

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Teď vážně. Myslím, že už se to tady jednou řešilo, dokonce z toho byl pěkný flame. Co já vím, tak už dlouhou dobu je u silničářů jezdit „dvojičky“. Nevidím v tom nic špatného. Samozřejmě, pokud nás předjíží kamion na úzké cestě, tak se řadíme za sebe a řidiči dáme znamení, že náš může předjet, pokud např. nevidí za zatáčku. Navíc pokud nejedou opravdu jak s hnojem, tak nevidím žádný rozdíl v tom, když jede balík cyklistů ve dvojicích a traktor, který je širší a mnohdy pomalejší. Jako řidič to nemůžu posoudit, v životě jsem neseděl za volantem. Nejvíc mě štvou takové hovada za volantem, kteří mají místa v protisměru na rovné a přehledné cestě ještě pro dvě auta a předjíždějí stylem, že nás málem smetou do škarpy… :( To už je ale jiné téma… ;))

      0 0
      • hribik A1  

        „nevidím žádný rozdíl v tom, když jede balík cyklistů ve dvojicích a traktor, který je širší a mnohdy pomalejší.“ ale vidim rozdiel v tom ci tam ide jeden cyklista alebo traktor (trebars aj traktor zlozeny z tych cyklistov). jeden cyklista sa vacsinou da obist v pohode, traktor musis (tym autom) normalne obiehat, cakat kym budes mat v protismere volno atd. „Nejvíc mě štvou takové hovada za volantem, kteří mají místa v protisměru na rovné a přehledné cestě ještě pro dvě auta a předjíždějí stylem, že nás málem smetou do škarpy.“ ked jazdis 2 cm od kraja cesty taxa nediv, to je potom jasne ze kvoli tebe ani nepohnu volantom, ked chces aby ta obchadzali oblukom musis si to vynutit – ist tak meter od kraja. (samozrejme nie vtedy ked ide nieco za tebou a nemoze ta obehnut lebo v protismere idu dalsie auta – to je potom jeden zo sposobov cyklistickeho cestneho prasenia, asi ako nesvietenie v noci). a teraz ma zjebte za to ako sa tie dva odstavce ktore som napisal, navzajom vylucuju…

        0 0
        • Krys  

          Je tam trochu rozdiel. Traktor nema inu moznost, ale dvaja cyklisti tu moznost maju. Ja ked idem na lubovolnom dopravnom prostriedku, alebo aj peso, snazim sa co najmenej obmedzovat ostatnych. Samozrejme tak, aby som neporusil pravidla premavky. Ked predbiehas autom cyklistu, nie je nutne prejst do vedlajsieho pruhu, staci ked dodrzis bezpecny odstup. Problem je, ze mnoho ludi nevie, kolko je ten bezpecny odstup. Ja si vzdy skusim predstavit, ze ten cyklista hodi tlamu akurat v tej chvili ked ho predbieham. Ak mam dostatocny odstup, tak by som mu nemal ublizit ani v takejto krajnej situacii.

          0 0
          • Krys  

            Tusim som to spatne zaradil.

            0 0
          • hribik A1  

            to ze 2–3 cyklisti = traktor, bolo myslene z pohladu sofera auta, takze tam nerozhoduje ci maju moznost alebo nemaju, ked su proste tak usporiadani a bavia sa ze ani auto za sebou nepocuju. preto som tam o tomto rozdieli nepisal. k bezpecnemu odstupu, tam mam potom tu skusenost, ze ked sa vylozene nalepim na krajnicu a neprinutim soferov vobec pohnut volantom (nerataju sa do toho cesty kde su krajne cyklisticke pruhy, to je iny pripad) tak to neurobia, a obidu ma kludne s 10 alebo 20 cm odstupom

            0 0
        • Biker jak Pes  

          2cm od kraje určitě nejedzím, to mi věř. Je tam bordel a po defetku opravdu netoužím. S tím vynucením to nebude zas tak horké, jsou i takoví, co jedou s klaksonem už 200m za tebou a předjedou tě opravdu jen o centimetry. Dřív mě to celkem štvalo, ale teď nevím, jestli se mám smát nebo brečet. K těm dvojičkám, asi moc nejezdíš po silnici, že ? Kdybys jezdil, tak bys pochopil proč jezdíme vedle sebe a dělal bys to taky. Navíc, mezi řidiči jsou mnohem větší hovada než cyklisti, kteří pouze zdržují řidiče. Je to jenom o řidičově trpělivosti. Jiný kraj jiný mrav. Na malorce za tebou auto pojede třeba 10km až dostane možnost tě předjet… ;) P.S. Rozhodně tady nechci rozjíždět žádný flame, tohle je pouze můj názor… ;))

          0 0
          • hribik A1  

            jazdim 95 % po cestach (aj ked najradsej po nejakej 3 triede hlboko v horach), meter aj vyse od kraja lebo krajom cesty sa to vazne neda (len ked vidim v spetnom zrkadle auto tak mu uhybam, a v zrkadle ho vidim z dost velkej vzdialenosti), trubiacich hoviad vela nestretavam (zvacsa polski burani) aj ked si jazdim jako najvacsi king (a to jazdim v krajine s podstatne tvrdsie jazdiacimi vodicmi nez v cr, aspon ja som mal doteraz pri navsteve moravy ten dojem ze to tam bolo az nechutne v pohode a auta ako v spomalenom filme), casto jazdim sam ale aj ked vo dvojici s niekym tak ideme za sebou a nie vedla seba. zveskeru uctu, hribik

            0 0
            • Krys  

              Trubenie sa v niektorych statoch bezne pouziva pri predbiehani. Aby predbiehany o tebe vedel, jednoducho zatrubis. Myslim, ze ked niekto zatrubi pri predbiehani cyklistu, nie je nutne to hned brat osobne. Ked si uvedomis, ze uz pri dost malych rychlostiach je aerodynamicky hluk v okoli tvojich usi dost velky, nemas casto sancu pocut prichadzajuce auto.

              Samozrejme ine je, ked niekto vytrubuje ako by ho za to platili a nepredbieha. To uz je fakt na fakaca.

              0 0
            • Biker jak Pes  

              Asi jsi mě špatně pochopil. Myslel jsem jízdu v balíku nebo ve dvojicích na silničce, klidně i na biku, ale hlavně jet ve více lidech než ve dvou. Na silnici to není taková zábava jako na biku v terénu. Tam bych si ve dvojicích moc nezajezdil. ;) K tomu troubení. Samozřejmě mi nevadí, když ze normální vzdálenosti jednou lehce zatroubí. To není problém uhnout. Ale přesně jak říká Krys, pokud troubí jak o život, tak to je fakt ubohost. To mám někdy chuť naschvál neuhnout. Fakáče už neukazuju, párkrát se mi to vymstilo… :D

              0 0
              • hribik A1  

                co ti nejaky vodic po tom fakacovi zatocil volantom doprava? :-) inac by si sa cudoval aka sranda dokaze byt na cestach, ale na to asi mame tu v karpatoch monopol alebo co (aj ked nejazdim na cestnom bicykli, ani vylucne po cestach), ono moje skusenosti so zabavou vo dvojici su tiez take ze asi styrikrat to ten za mnou neubrzdil a „zestrelil“ ma zozadu…

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Kdyby jenom zatočil. Měli jsme trénink jako tým. Bylo nás asi 10 z toho 1 dospělý. Jeli jsme klasicky dvojice na rovné přehledné cestě 3. třída. Samozřejmě na silničkách. Předjel náš Mercedes min 100km/h s troubením až hrůza ani ne půl metru kolem nás. Někdo na něho ukázal to známé gesto. Zabrzdil smykem, zacouval před nás a zastavil necelý metr přede mnou (jel jsem první). Vylezlo nějaké tlusté hovado a začal nám nadávat co jezdíme vedle sebe, pak se pustil do mě, že prý na něho ukazuju fakáče atd. Začal jsem se s ním hádat, že se má jezdit 90 mimo obec a podobně. Po kratší hádce jsme ho nechali vyřvat se a odjet. Kdyby nás tam bylo míň, vsadím se, že by nás tam zmlátil. Prostě někteří řidiči se nedají napravit. Ještě k tobě, o té silnici jsem odhadnul z tvého profilu. Navíc nemáš žádné kolo v profilu, tak jsem to jenom vystřelil… ;)))

                  0 0
                  • Sobi  

                    Ty máš na kole radar?

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Ach jo, nemám, ale kdybys to viděl. Když kolem tebe projede auto rychle jak prase a ještě k tomu na rozbité cestě, tak k tomu radar není zapotřeba … ;)

                      0 0
                  • Sobi  

                    Až jednou budeš mít řidičák, něco naježděno, tak to poznáš co to je i z druhý strany… Hlavně i to že pokud ti tam někdo vjede ( z jakýhokoliv důvodu ) tak ho rozbiješ autem Ty, a Ty to taky odneseš!

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      No, byl mezi náma jeden dospělý a ten má naježděno autem mnohem víc, než já na kole za celý život. Takže to nebude zas tak horké … ;)

                      0 0
                  • hribik A1  

                    kebyze si tu hajtru na ktorej jazdim dam do profilu taxtoho aj tak nic neuhadnes, to je hybrid (t. j. ani celkom horsky ani cestny, t. j. nejde poriadne ani na ceste ani mimo nej :-) ,dost siroke gumy a tak). na nas tankodrom v horach bysom ziadny nezmysel s trojmilimetrovymi gumami nescel lebo bysom nepresiel ani niektore asfaltove useky) inac, ta fotka z profilu je z konca decembra 2006, ked bolo asi minus 7 stupnov, po tych kaluziach za mnou som sa tesne predtym prechadzal v zimnych topankach po hrubom lade (neboj sa, v tom tricku s kratkymi rukavmi bez bundy som bol len pocas zdolavania jednoho kopca, nie cely den)

                    0 0
                  • hribik A1  

                    inac, podla toho popisu to mohol byt nejaky posl®anec alebo iny verejny cunitel nescu sa zmierit s tym ze uz im to neukazuje len Topol v parlamente…

                    0 0
    • kubad  

      Pokud nemáš místo na předjetí, jednoduše, zdálky lehce houkneš klaxonem, a oni ti slušně uvolní cestu :-)

      A pokud jedeš na horském kole ještě s někým po silnici jedete za sebou ??? pochybuju.

      0 0
      • Zdena  

        nebudes tomu verit ale jo, jedeme za sebou. na silnici kde me na kilometrovem useku predjede cca 20 aut docela velkou rychlosti na to nemam odvahu

        0 0
        • kubad  

          jasně samozřejmě nemyslím silnice, kde jezdí jedno auto za druhým.

          0 0
      • gyngy  

        Ano, skoro vzdy. Ono je to aj kvoli mojej vlastnej bezpecnosti. Trosku ohladuplnosti nezaskodi, vsak!? Ale zdrziavat vodicov aut bezohladnou jazdou vedla seba, zvysovat riziko urazu/nehody je asi nova moda, ach jo …

        0 0
        • hribik A1  

          v tomto su uplne najlepsi dvaja taki cyklisti vedla seba ktori idu 10 tajak keby viezli sklo alebo co, vlnia sa po polke cesty, prebiehaju z pruhu do pruhu alebo minimalne od kraja po stredovu ciaru (no jo, velka spotreba piva spravaniu na ceste nesedi, no), to mam potom aj ja na biku problem ich predbehnut a ked nechcem aby ma pri svojej nevyspytatelnej jazde zestrelili zboku, tak ich musim obiehat az krajom protismeroveho pruhu…nejedna sa len o dochodcov ani o ojedinele pripady

          osobne sa snazim autam nezavadzat, sledujem ich v spetnom zrkadle, na prazdnej prehladnej ceste jazdim po lepsom asfalte, ked vidim za sebou auto, uhnem mu ku kraju ( a v tom zrkadle ho vidim na dost velku vzdialenost) a este mam dokonca aj svetla a potme ich pouzivam. a teraz ma za to ukamenujte

          0 0
      • romachain  

        já teda taky nejezdím po silnici na horákovi s nikým ve dvojici. buď jedu sám a nebo za sebou. nejsem sebevrah.

        0 0
    • Alty  

      Já jezdim spíš za sebou z důvodů znalosti aerodynamiky že, ale teď při najíždění jarních objemů nízkou intenzitou je to jasný. Hoši se trochu nudí.

      0 0
    • yetti  

      Ano jezdime bezne po dvojicich, ale vetsina z nas se, pokud je provoz, zaradi za sebe. Kdo se drzi v dvojici i v silnem provozu je podle me docela hazarder. Ale nic me nenasere vic, nez kdyz na rovnem useku, kde v protismeru siroko daleko nic nejede, na nas nejakej zamindrakovanej magor v aute troubi jak zbesilej a jeste ukazuje takovy ty podivny gesta. Sam jezdim autem denne a nikdy jsem s predjetim cyklistu problem nemel. P.S.: pokud nedokazes pochopit, ze cykliste jedou pomalu jenom proto, ze si chteji pokecat, tak si o Tvem IQ myslim svoje.

      0 0
      • Volf  

        Jo a taky byli moc oblečený:-)

        0 0
      • hribik A1  

        ked taketo dvojicky kolkorazy registruju to auto za nimi az vtedy ked jeho sofer sa uz 10 sekund za nimi plazi a potom na nich zatrubi…

        0 0
      • MAJX  

        Nevím jestli ste to někdy pozorovali nějak bedlivějc,ale všimli ste si jaký auta nejčastějc troubí ? Jsou to z 90% škodovky od hundrtky po favorita (maximálně felcka s dědou za volantem) – přesně ti,co brzdí všechny ostatní auta,ale když je „brzdí“ cyklista – to sou king. A těch zbylejch 10% sou renaulty – tam zbývý jen říct (napsat) – auto s p**** ve znaku i za volantem … Tímto se omlouvám všem „postiženým“ majitelům výše uvedených aut – kteří ač sou majiteli rizikové skupiny aut se takhle nechovají – zbytku smrt :-) (co si tak asi myslí,že cyklista udělá,když na něho zatroubí z 5-ti metrů ? – akorát se lekne a smotá se mu pod kola … )

        0 0
        • hribik A1  

          „co si tak asi myslí,že cyklista udělá,když na něho zatroubí z 5-ti metrů ? – akorát se lekne a smotá se mu pod kola … )“ a niektorym presne o to ide, je dost vodicov takych ktori cyklistov z principu nenavidia (aj ked inokedy si 2–3 cyklisti vedla seba zahlbeni do rozhovoru co si auta za sebou nevsimaju proste koleduju). su rozni vodici, osobne si myslim ze na slovensku jazdia celkove podstatne agresivnejsie nez v cr (aspon pri porovnani mojich skusenosti zo slovenskych a moravskych ciest)

          0 0
        • Alty  

          Já se leknu ale nemotam, ukážu mu co si o něm myslim- že je jednička…

          0 0
        • pegal  

          z moji zkusenosti jsou nejvetsi hovada ridici novych oktavek z xenony ..

          0 0
        • Volf  

          No to je celkem jednoduchý. Kolo je jediný co na silnici můžou předjet, protože jsou jinak jen ti předjížděný. No a vem si to blaho když tě ,, udělaj ,,. Jinak jsem velice nedůvěřivej ke kecům typu jel jsem jen v teplákách na zahradu a držel se jich a viděl jejich o holený nohy atd. Nevím jak v Olomouci, ale zatím se teplota pohybuje kolem 15 st. a fouká studenej vítr. V takovým počasí může jet v krátkým jen plašan. A ještě jedna věc, nevidím důvod proč by nemohli jet dva na kole vedle sebe. Podle zákona se na silnici smí pohybovat vozidlo do celkové šíře tuším 2,5 m. Logicky vyplývá, že by každej měl troubit na každýho. Cyklista na silnici není od toho, aby jel příkopem kde by možná nepřekážel.

          0 0
          • kajulka2  

            Nooo tak tady na Svitavsku máme těch plašanů co už jezdí v krátkým poměrně dost, asi nepočítaj v budoucnu s provozem kolen a loktů a ramen…;)

            0 0
          • madcat  

            a není v tom zákoně i něco o pohybu cyklistů na vozovce?

            0 0
          • rock  

            A ještě jedna věc, nevidím důvod proč by nemohli jet dva na kole vedle sebe

            Taky zajímavý naázor :-/

            Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění bla bla bla … ke dni 1. červenci 2006

            §57 (3) Cyklisté smějí jet jen jednotlivě za sebou.

            0 0
            • Volf  

              Já vím, že mají jet za sebou, ale to by měli i chodci chodit za sebou atd. Já jen upozornil na absurditu, že kdejakej pakoš troubí na cyklisty, ale měl by podle logiky troubit na všechno co předjíždí.

              0 0
              • Nehas  

                Prosím tě přečti se ten zákon, než zase něco vypustíš.

                0 0
              • hribik A1  

                potom je este rozdiel ci predbiehas (resp. vleces sa za tym) nieco co ide 70 a nieco co ide 20, 30.

                0 0
      • Zdena  

        Znas trochu Olomouc a okolí?

        Moje dnešní první setkání- ulice Schweitzerova ve směru do parku. Potkal jsem je už u hasičů. Od zenitu až k ulici u botanické zahrady jela dvojice vedle sebe. Na krizovatce raketovy start, ale jeste v krizovatce se zaradili vedle sebe a pak brzdili vsechny auta az k parku… predjet proste neslo

        Druhé setkání- silnice 435 Olomouc- Dub nad Moravou. Rozhodně to není cesta kde projede jedno auto za hodinu a po které bych se jel projet abych si s někým popovídal.

        Jsou toto vhodná místa na povídání si?

        0 0
        • hribik A1  

          to sice nejsu ale pre uraganov ktori na tych svojich tak asi trojmilimetrovych gumach slapu pedesiatkou su tie hlavne asi jedine pouzitelne cesty, neviem si predstavit ako by isli na nejakom tankodrome 3. triedy (osobne takych ciest poznam viacero). kebyze mam taky bike ako oni, tiez bysom asi nemohol jazdit po vecsine svojich oblubenych ciest (malofrekventovane cesty v horach a pod.) lebo bysom sa na tom miestami znacne rozdrbanom asfalte na tom proste zabil…

          0 0
    • Luma  

      Taky když není cesta plná aut a jedu z kámošem tak jedem vedle sebe a kecáme,pokuď se objeví auto tak se rařadíme za sebe.Většinou problémy s řidiči nemám,taky jezdím autem a vůbec mi nevadí dva cyklisté vedle sebe.Jediné co mi vadí jsou důchodci na kole a neosvětlení,u důchod­ců nevíš co uděla.

      0 0
    • hribik A1  

      ono si taktiez iny manik ked je ti 20 – 25 km/h tak malo. pre mna je 20 bezna cestovna rychlost (do 25 za dobrych podmienok) a „hovada“ co sa okolo stvu 40 – 50 a pod. nechapem

      0 0
      • Zdena  

        ja tak jezdim vicemene taky, ale zrovna byl asi priznivy vitr tak mi to jelo nejak samo :) doufam ze me nejak nepritahovali

        0 0
        • hribik A1  

          ja som vyletnik, nie vykonovy alebo adrenalinovy cyklista, preto tak jazdim, nechcem sa ustvat, najradsej jazdim po opustenych cestach niekde v horach … lenze k tej ceste sa treba bohuzial nejako dostat co obnasa nutnost prejst niekedy usek po hlavnej alebo tak, tiez by som sa bez toho zaobisiel.

          inac, priaznivy vietor to sa casto nevidi, pretoze ako je zname, vietor mava konstantny smer (vzdy konstantne proti smeru pohybu cyklistov). ale najlepsie bolo v januari ked fukal ten silny vietor (kyrill a spol.), to som ale dvakrat chytil taku sobotu, ze doobeda som isiel po vetre a poobede uz nefukal…:-)

          0 0
    • pegal  

      tak takovejm cyklistum, ktery jezdi po silnici dva vedle sebe bych nakopal prdel .. to se mi vubec nelibi

      0 0
    • orca  

      Co dodat : 1 – obelečení – nevím kde je problém, většina si více či méně kupuje dresy stájí které je neplatí ale jen s nimi sympatizují. 2 – oholené lýtka, co natom lépe se sundavají strupy, nakonec nemuseli jet v kraťasech stačilo v návlekách na kolena 3 – rychlost 20–25 jeli tak jak buď podle tréninkového plánu potřebovali a nebo jen aby si popovídali 4 – jeli paraelně – tady bych rozlišil silnici první třídy zvláště ve městě od silnice 2–4 třídy někde na koci světa. Silniční zákon zní zcela jasně „POUZE ZA SEBOU“ po frekventované silnici si myslím že je to více než moudré nařízení, na okrskách se přiznám že to porušuji ale vždy sleduji auta a v případě aut se zařazuji do vláčku. 5 – Už několikráte jsem to tady nadhodil, že všeobecné povědomí o cyklistech dokáží docela rychle kazit pár silně nezodpovědných jedinců kteří kašlou na předpisy. Ještě nikdy jsem neslyšel debatu po ránu motoristy jak potkal krásně osvětleného cyklistu jedoucího spořádaně u kraje . Ale v okamžiku když jeden řekne že potkal m…a bez světel okamžitě se přidají další a po 10 min jsou všichni cyklisti na silnici č..i Takže přátelé nekamentujte mě, ale vystrčte hlavu z ulity „kola“ a vžijte se do druhých. Jak se budeme my chovat na silnici tak se z největší pravděpodobností budou chovat k nám … je to v našich rukou …

      0 0
      • maaareee  

        Jsem ráda za Tvůj názor, se kterým se skoro z 90% ztotožňuji. Jen bod 3) ať si povídají v kavárně a ne na frekventované silnici, jak zakladatel threadu naznačil… a bod 4) Občas dělám to samé, ale když tedy budeme puntíčkařit, zákon mluví jasně a není rozdílu mezi třídou 1 a 2 apod… dokud to jinak neřekne zákon… A pak se opět můžeme divit, proč oni se tak chovají k nám, když my nedbáme na předpisy… Vždy je to o obou stranách!!! A obě strany máme co předpisů se týče – co dohánět! Jak už někdo kdysi kdesi psal, každý si zameťme před svým prahem a pak někoho urážejme a suďme, ale tato poslední věta není myšlena na Tvou připomínku…

        0 0
    • Martin  

      já osobně ježdění vedle sebe moc rád nemám. přijde mi to jako docela velkej hazard. občas se taky zadaří a jedem s kucíma vedle sebe a prohodíme pár slov, ale většinou se snažím držet „kolonu“.

      druhej problém, kterej se v téhle diskuzi nakousl – troubící a prasící plechovkáři. modelová situace – široká rovná cesta a plechovka, která stejně vytroubí cyklistu až pěkně do škarpy. nebo naopak šílenej provoz a plechovkář, co si musí za každou cenu předjet. to bych liskal. troubící dementy a předjížděče pěkně fakuju a pokud mě někdo vytroubí, tak mu schválně najedu ještě víc doprostřed (pokud je to bezpečné)

      0 0
    • Sobi  

      Stalo se mi v serpentýnách u Lokte (KV) v jedné nepřehledné zatáčce dva borci na silničkách vedle sebe že zabrali přes půlku už tak úzké silnice… jentak tak jsem to ukočíroval… a ještě se rozčilovali… tzn. jakmile vidim dva vedle sebe… hned vím co je to za cyklouše… p.s. a byli bez helem, havně že měli oholený nohy a dresy discovery… typický pohled…

      0 0
      • hribik A1  

        presne tak

        0 0
      • Luma  

        Nehaž všechny žiletkáře do jednoho pytle.

        0 0
        • Sobi  

          To máš jako kamioňáci, třeba občas je někdo slušnej… ale ta většina…

          0 0
          • Luma  

            Jezdím na kole/silnice i mtb/ a taky autem a nemám problém s cyklistami buď počkám nebo lehce zatroubím a většinou zajedou ke kraji.Jsou špatní cyklisté a špatní motoristé,ale nejsou to všichni.

            0 0
            • Sobi  

              Samozřejmě, ale poslední dobou mě dostává až neskutečná arogance(abych neurazil všechny ostatní…) početné skupiny silničkářů, až mě to fakt překvapuje a strašně mě to mrzí, protože nám všem to kazí v očích veřejnosti názor na cyklouše… Né že by ostatní byli jenom slušný, vždy je to jen socologickej průmět společtnosti,ale v této skupině lidí m i připadá že ti slušní jsou „asi doma“… Sorry, ale mám tenhle pocit…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.