• Vladimír

    Jsem technický antitalent a ted jsem se dal do vetsi udrzby kola. Sundal jsme vidlici a nevim zda mam hlavove slozeni mazat vazelinou. Jsou tam dve loziska. Maji být jen tak volně položená v miskách nebo tam má přijít i vazelína. A ještě jeden dotaz, nášlapné pedály mají čtyři pružinky. Mají se tyto pružinky něčím mazat nebo mají být suché? Díky za pomoc

    0 0
    • jaski  

      otazka:maji se pohyblive casti na kole mazat???odpoved:k ce­mu, at se to udre k smrti.lituju to hlavovy slozeni:((((.asi musi za jizdy hodne brecet a skemrat…:)))

      0 0
    • Vladimír  

      a co vy druzi? davate vazelinu do misek hlavoveho slozeni v nichz jsou zapouzdrena loziska?

      0 0
      • Brouk_Pytlik  

        já teda ano soudruhu. Sice ne do ložiska páč to tak nějak nejde, ale do toho lůžka určitě. Může se tam dostat voda, pot, lůžko začne reznout nebo oxidovat a pak ložisko nepude vyndat.

        0 0
      • Daf  

        Lehce potru vazelinou loziska a misky kvuli moznemu vzrani. Pedaly nemazu akorat to potom nabaluje bordel.

        0 0
      • jakub  

        samozrejme, vazelinu tam davej, pak taky do naboju v kole, na sedlovku aby ti nezarostla pokud nemas karboon (jee to bude zase kecu) mezi kliky a stedovou osu aby jsi je jednou mohl sundat samozrejme zavit ve stredaku, na zavit mezi klky a pedaly proste kam se da na tomhle neusetris a prejdejdes vzrani a problemum v budoucnosti , na něco jsem este zapomel? howgh

        0 0
        • ota  

          patlám to i okolo ložisek,mám pocit(možná subjektivní)že mi tzv.zapouzdřené ložisko po jízdách v lijácích(a že teď jsou kvalitní)pomaleji zreziví.loni jsem dvoje hlavové měnil(seřízeno správně).onehda jsem tzv .cartrig.Scuzzy logic rozebral,držel to jen drátek,jinak i ty opravdové cartrige mě jdou promazat-opatrně vytáhnout špičkou nože tu plast.krytku z boku ,vyprat,vysušit,máz­nout,kratky zpět a je to.svou zvědavostí jsem objevil už i ložisko sucé od výroby (VP,či tak něco)

          0 0
        • juli  

          Zapomel. Na vahu :)

          0 0
        • Jenda  

          zapomnel – loziska ve slapkach:-)

          0 0
    • lasky76  

      je možnost sehnat ořech Microspline na Roval Control Alloy 29", ( 25mm internal width)? ZADNÍ NÁBOJ -Specialized, sealed cartridge bearings, 12×148mm thru-axle, 28h. Je to z kola Specialized Epic Comp Evo 2019. Ted je tam na ořech na SRAM NX Eagle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.