Ciclomaster 436M - máte ho někdo?

12 nepřečtených
  • HonzaV

    V nejbližší době si chci pořídit tenhle cyklocomputer s výškoměrem, tak bych potřeboval nějaký reference, jestli ho teda někdo má. Píšou o něm, že má pamě? na 64 hodin záznamu, ale nezjistil jsem co všechno do tý paměti zaznamená.Pokud by se někdo chtěl ještě podělit o zkušenosti s tim softwarem co k tomu je ( Ciclotour ), budu jenom rád. Vy co máte HAC4, používáte ten software?

    0 0
    • Jarous  

      Mám starší model. Do paměti zaznamenává všechny měřené hodnoty (rychlost, vzdálenost, výška, teplota, výkon, kadence) tuším po 20s (tady nemám nainstalovanej soft tak možná kecám). Pokud ho chceš hlavně kvůli vejšce a paměti je to pěkná hračka – prvních pár tejdnů jsem se kvůli pěknejm grafům málem strhnul. Pokud chceš mít možnost rozumně vyhodnotit trénink, kup si raději HAC4. Tepovka je důležitější než všechno ostatní a z HAC4 to máš pak v grafech všechno pěkně pohromadě. Ciclotour nepoužívám, mám jen něco jednoduššího.

      0 0
    • nachti  

      Mám ho asi dva měsíce. Pěkná hračka, všechno funguje jak má, zatím žádný problém, grafy super, ovládání a funkce taky. Používám sw Ciclotour, je výborný. Ale jak napsal „jarous“ pokud chceš trénovat tak raději HAC4 s tepákem kde máš všechno pohromadě. Vyhodnocení všech údajů – denní, měsíční, roční.

      0 0
    • manzesman  

      No mam ho taky. O vikendu se mi na nem pri maratonu kouslo prave tlacitko a nemohl jsem si prepnout na ujetou vzdalenost. Celou dobu jsem sledoval jen aktualni rychlost a nadmorskou vysku. Jinak je to krasna hracka. V tom softu zjistis vsechno na co si vzpomenes. Ukaze ti celkovy cas, celkovy cas jizdy, celkovy cas dlouhych a kratkych zastavek, teplotu v kteremkoliv miste atd. atd.

      0 0
    • BB  

      mel jsem 436M a nyni vozim HAC4. V obou pripadech jsem pouzival Ciclotour. Dve male nevyhody vidim v tom, ze nejde volit interval ukladani do pameti. Pri mistnich vyjizdkach bych dal prednost treba 5 s. Druha nevyhoda je, ze bych chtel, abych mohl vybrat, co chci na display. Spusta veci me nezajima a musim vzdy projit vsechny (s vyjimkou kadence, kterou lze potlacit). Ciclotour je lepsi nez Hactronic, protoze ma dobrou databazi odkazu. Chybi mi tam moznost seskupit nekolik dnu do jednoho „zajezdu“ a poscitat statistiky za zajezd. Jo a u HACky je dost narocna vymena baterie, je to hodinarska prace.

      0 0
      • HonzaV  

        Díky za informace. HAC4 kupovat nehodlám, pulsmetr mám, ale moc ho nevozím. Nekde jsem cetl, ze do toho softwaru Ciclotour jde nahrát čeština, je to pravda? S nemčinou bych se asi popral, na stránkách Ciclosport jsem vyčetl, že ten Ciclotour anglicky neumí. Ještě by mě zajímalo, jak je to s tou výchozí (domácí)nadmořskou výškou. Nějak jsem to z návodu nepochopil. A? vyjedu odkudkoliv, tak to pokaždý začne načítat převýšení od té domovské nadm. výšky? Proč je interval ukládání 20s málo?

        0 0
        • nachti  

          Ciclotour – Čeština? Nevím. Mám ho anglický. S tou domácí nadmořskou výškou jsi to pochopil správně. Bydlíš v obci X, nastavíš nadmořskou výšku obce X a o víc se nestaráš. Vždycky když při výjezdu zapneš nahrávání dat, převezme se tento údaj do aktuální nadmořské výšky a máš zkalibrováno. Když startuješ závod v obci Y je potřeba nastavit domácí nadmořskou výšku obce Y.

          0 0
        • BB  

          domaci nadmorska vyska je konstanta, ktera se presune do aktualni nadmorske vysky v okamziku startu ukladani do pameti. Pokud jedes nekam pryc a chces tuto funkci potlacit, tak staci domaci nadmorskou vysku vynulovat (na display se objevi 4 pomlcky) a comp pri startu ponecha aktualni vysku tak jak je. Cestina pro Ciclotour neexistuje, ale anglictina ano.

          0 0
          • Jarous  

            Ještě k té výšce – pokud startuješ z místa Y (tzn. z jiné nadmořské výšky než je tvá domácí) a neznáš aktuální nadmořskou výšku, tak ti to samozřejmě bude celou dobu vyjížďky ukazovat blbě. Ale výšku je možné kdykoli během vyjížďky zacejchovat (tzn. přijedeš na místo jehož výšku znáš, nastavíš správnou aktuální výšku a od té doby je vše v pořádku). Zrovna tak je možné to vše po vyjížďce přepočítat v softu. Stačí jedno jediné místo jehož výšku znáš (kopec atp.)

            0 0
            • HonzaV  

              Pokud mám nastavenou domácí výšku, přivezu někam kolo, např. na maraton, zapnu computer tak by mi měl na displeji zobrazit aktuální výšku, kterou si můžu před startem zadat jako výchozí. Nebo to tak není? Jaká je přibližná odchylka při barometrickym měření výšky v závislosti na změnách tlaku? Myslím tím, že když si nastavím domovskou výšku, např. letiště v Liberci 405m.n m. při hezkým počasí a tlaku 1030hPa, tak jakou výšku letiště mi to ukáže když se udělá hnusně a tlak bude jen 1010Hpa?

              0 0
              • Paja  

                Pokud mas ale ulozenou domaci vysku, tak pri vynulovani kompjutru na maratonu se ti nastavi ta domaci vyska. Mas asi 2 moznosti

                • nastavit si domaci vysku, na tom maratone se podivat kolik vyskomer ukazuje a po vynulovani vysku opravit (stejne by to bylo nepresny – cestou na zavody se zmeni tlak a vyska bude o nekolik metru jinde, nejlepe zkalibrovat az v miste podle mapy)
                • zrusit nastaveni domaci vysky – 4 pomlcky, jak uz tu nekdo psal a pri kazdym vynulovani pouzije komp aktualni vysku – tak to delam ja, protoze vyjizdim casto ze 3 mist s ruznou vyskou, kterou si pamatuju.

                K druhe otazce, tlak s vyskou neroste linearne, takze v 1000mnm odpovida priblizne prirustek 1hPa 9,2m, ve 2000mnm je to uz cca 10m.

                0 0
      • lubos  

        V pohode, nic to neni, vymenit baterii.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.