• sosal

    Tak se mi včera stala taková nepříjemná záležitost.

    Jel jsem v HK po stezce pro cyklisty a najednou rana jako z děla a kolo skáče jako prase. Hamstnul jsem na brzdy, a koukám, v plášti zaražený hřebík. Koukám dál a vidím, že na střeše se pracuje a tam jsou makáči. Po podrobném prohlédnutí jsem zjistil, že ten hřebík šel i skrz ráfek (dvoupláš?ový). Tak na ně volám, a? jdou dolů, ....... Pak přišlo dohadování se šéfem a předběžná dohoda, že mi škodu uhradí.Trval jsem na kompletní výměně ráfku, duše a pláště. Hned jsem šel s kolem do servisu.Předběžnou cenu jsem zavolal tomu stavbyvedoucímu a on řekl, a? se dnes stavím, že mi to proplatí..

    Dnes jsem si byl kolo vyzvednout a cena vyskočila na úctyhodných 1600 i s prací (chtěl jsem vše ve stejné kvalitě nýbrž šlo o zánovní díly). Zavolal jsem tomu chlapíkovi, že teda jako jedu. On a? se stavím.

    Světe div se, pan stavbyvedoucí dodržel slovo a proti dokladu a poškozeným dílům mi na dlaň vysázel vše do poslední koruny. Chvíli jsme si o tom problému povídali, slušně se rozloučili a já odešel s pocitem, že i v tom dnešním státě a prohnilé době se najdou slušní lidé, kteří se k průšvihu postaví čelem.

    Tímto chci panu stavbyvedoucímu Ing. Vaverkovi poděkovat za férové jednání.

    0 0
    • Meesha  

      jj, solidni chlapek! Myslim, ze muzes bejt rad, ze si narazil prave na jeho hrebik! :-)

      0 0
      • sosal  

        Presne to si rikam, zrovna jako one asi neni moc rad, ze se jeho hrebik zarazil do meho kola.

        Kazdopadne slusne jednani s nim mi vyneslo take slusne jednani. Slo o dohodu.

        0 0
    • sosal  

      Ještě malá poznámka:

      to že se na střeše pracuje nebylo dostatečně označeno a není označeno ani dnes…

      S uzavřením cyklostezky je to prý také složité.

      Člověk pak opravdu neví, co si má myslet. Když jsou na stezce a chodníku poházené hřebíky, co až jim z té střechy na někoho spadne neco většího?!?!?!? Nechtěl bych tam projíždět ani procházet…

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Ja dneska rano o nejakou skobu roztrhnul plast. Bylo to v lese a zadna veverka v dohledu, tak jsem ani nevypisoval fakturu a tlacil domu :( To je tak, kdyz ma clovek plaste pod kilo a jezdi v Cechach po lese.

      0 0
    • JFB  

      ty jo tak to cumim! musim rict ze bych neco takovyho necekal…

      0 0
    • enjoy  

      hele a kde to bylo,sel bych se projet:-). jinak muzes byt hoodne rad ze pan stavbyvedouci byl Ing. a ze si nejednal s ukackama.ver mi ze to bys nedopadl dobre:-).minimalne bys byl nepochopen:-)

      0 0
    • Darkson  

      tak to je frajer, od stavbyvedoucího bych to tedy nečekal. asi by mne nenapadlo ani za ním jít, nevím

      0 0
    • jihra  

      To je tedy opravdu světlá výjimka . ten pan ing. Vaverka. Většina firem by nechtěla platit nic a člověk by to musel řešit přes právníky. Ale my, co máme pojištění právní ochrany rodiny máme právníky a soudy zdarma. takže pro mě není žádný problém případně takovouto „odmítavou“ firmu žalovat.

      0 0
      • stribrnak  

        Někteří, co na to celý mládí studovali, to zažalují i sami, ale rozumná domluva je vždycky na prvním místě! Vůbec to nestojí za ty starosti a ztracený čas, ten ti stejně nikdo nevrátí a ani právníci z DAS nevysoudí. A aby ti soudce přiznal i náhradu za ušlý zisk, to by musel být jedině taky zažranej biker. :-))

        0 0
    • Dumbo  

      skladam klobuk pred Panom Inžinierom… slusny ludia este nevymreli

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.