• Raf

    Včera mi do silnice z chodníku vjelo dítě na koloběžce (já jel po silnici), nestačil jsem se vyhnout. Rychlá mě odvezla do nemocnice (otřes mozku + rozbitý obličej, pochroumané rameno, zápěstí, krk – dostal jsem límec). Policie přijela pozdě, to už jsem tam nebyl, tak jen telefonicky jsem to popsal + byli později v nemocnici.

    Kromě pár dní neschopenky jsou samozřejmě i škody na majetku – přední kolo je asi nepoužitelný, helma, dioptrické obroučky, orvané řadící páky, omotávka, sedlo, prasklý displej telefonu.

    O co a jak se můžu přihlásit u viníka nehody?

    Jakým způsobem se řeší náhrada škody na majetku? Je šance získat rozdíl mezi průměrnou mzdou a náhradou mzdy od zaměstnavatele? Co bolestné apod.?

    0 0
    • Rorejs74  

      Dost často bejvá součástí pojistky domácnosti i pojištění na škodu způsobenou v běžném občanském životě, který se vztahuje na všechny členy domácnosti, takže se zkus poptat u viníka nehody ( samozřejmě rodičů ) jestli něco takovýho nemají. Já jsem před rokem řešil něco podobnýho a pojišťovna tu materiální škodu bez problému proplatila, ostatní škody jsme neřešili.

      0 0
    • felix.org  

      Nárok máš samozřejmě na všechno, co jsi zmínil (tedy za předpokladu, že za škodu skutečně odpovídá to dítě, resp. jeho rodiče či osoba nad ním vykonávající dohled). Čili škoda na kole, brýlích, telefonu, oblečení, bolestné (popř. později ztížení společenského uplatnění – pokud by byla nějaké trvalé následky, jizvy apod.), ušlý výdělek (rozdíl mezi nemocenskou a standardním příjmem), náklady související s léčením (doplatky na léky, cestovné do nemocnice apod.).

      Jak už je psáno, ideální by bylo, kdyby rodiče měli tzv. pojistku na blbost, která se vztahuje i na děti a z této by to pojišťovna hradila. takže zjistit, zda mají. Pokud nemají, tak by měli škodu hradit přímo oni.

      0 0
      • Tomcat  

        Možná to rozvedu, protože na webu se často platou různé věci.

        Jedna věc je určení viny, druhá náhrada škody.

        Policie šetří především co se stalo na místě, ideálně určení viny pokud to jde. Rozhodně je nezajímá jaké to má následky v dlouhodobém horizotu , nebo o kolik peněz kdo přijde. Od toho je správní řízení či soud který může být jak o tom kdo má vinu a jak by měl odškodnit. Nebo o odškodnění může být správnířízení\soud zvlášť.

        Třetí jestli ty peníze dostanete. Upřímně pokud nemají pojistku a jsou už v platební neschopnosti\ exekuci \ osobní bankrot peníze znich nedostanete protože ty berou ti kdo přišli dříve a ti kterým dluží víc.

        0 0
        • jonti  

          Vetsina lidi v osobnim bankrotu neni. Kdyz nemaji pojistku, je to jejich blbost. Mozna bych nehrotil na maximum skodu poskozeni kola ve smyslu, ze ten ram je uz bourany a je vlastne na odpis – jestli neda neni, ty vis jaky to byl pad. Za ten usly plat a zraneni bych si ale urcite zaplatit nechal.

          0 0
          • mr.antik  

            přesně tak… z výchovných důvodů

            0 0
          • Tomcat  

            Kdo ví, proto sem psal, že bych to rozvedl. Prostě určení viny a určení odškodného a získání není totéž.

            0 0
        • Rychlej turista  

          Následek je pro policii důležitý. Podle následku se může jednat od přestupku až po TČ. Akorát u nezletilého by to bylo odloženo.

          0 0
    • Karma  

      Jde o to co to bylo za lidi, pokud nějací „chudáci“, kteří nemaj pojištění, tak bych se na to vybod, uděláš z nich akorát ještě větší chudáky a tobě to nepomůže, jestli máš pár dní neschopenky, tak to tak strašný asi neni. V opačnym případě to zacvaká pojišťovna a to bych to teda nešetřil. Tak snad ti to dobře dopadne. Já jak vidim dítě nebo psa 100 metrů před sebou, okamžitě preventivně brzdim, protože to že jsi v právu ti život ani zdraví nevrátí.

      0 0
    • iron.hide  

      a co to decko? rip?

      0 0
      • Raf  

        Je to blbý, ale já vlastně přesně nevím. Upadlo na zem, viděl jsem odřený loket :) a ani jeho máma ho neřešila, jen mu vynadala. Zatímco já přeplachtil silnici :)

        A jak jsem přišel k tomhle, to taky moc netuším – https://youtu.be/PK37O2Zzk7U

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Tak když nadávala dítěti a ne tobě, máš podle mě velkou šanci se domluvit a něco skutečně dostat ;)

          0 0
        • Tacmud  

          No to je hrůza! Máš sjetý vzorek! ;-)

          …ale vážně: slušná osma.

          0 0
    • MirosPikos  

      Moc by mě zajímalo, jak vypadala celá situace v pohledu nezávislého pozorovatele. Už jsem taky několikrát málem do dítěte vlítl, ale vždy jsem předvídal nejhorší možné a díky tomu už jsem sebe i dítě párkrát zachránil. Odnesli to často jen rodiče, kterým jsem slušně vynadal, že by si měli děti hlídat, ručí za ně. Od té doby, co se vyhejbám cyklostezkám žádný incident, ani slovní :)

      Jinak kontaktovat rodiče a rozumně se domluvit. Pevné nervy přeju a příště víc předvídat.

      0 0
      • TeryPV  

        Jako souhlasím s Tebou s předvídáním. Ale jednou mi děcko z poza auta vlítlo přímo pod kolo. Děcko prostě za autem nebylo vidět. z ničeho nic, mimo přechod, dítě pod kolem. Tohle se třeba moc předpovídat nedalo .

        0 0
    • Kukla  

      Dotaz, který souvisí s tímto případem jen lehce.

      Jak by se řešila situace v případě, že cyklista srazí dítě sice na silnici, ale na takové kam je zákaz vjezdu (vjezd povolen pouze dopravním obsluhám)?

      0 0
      • TheJD  

        Neplati ten zakaz vjezdu jen pro motorova vozidla?

        e: blbost

        0 0
        • Kukla  

          Zákaz vjezdu platí pro všechny, pokud to není dodatkovou tabulkou upraveno.

          Nejvtipnější na tom je, že právě takovou silnici se zákazem vjezdu má tchán před barákem a ona je dokonce značená jako cyklo stezka.

          0 0
          • mvd  

            Něco takovýho? Vjezd do parku Parukářka v Praze na Žižkově.

            0 0
          • Tomcat  

            a na dopravním inspektorátu jste to už hlásili?

            0 0
    • RomanKa  

      Já si vždycky při podobných situacích kladl otázku, co se stane s kolem. Píšeš, žes už na místě nebyl , protože tě odvezla sanitka, ale do ní ti kolo asi nestrčili, co? Nebo zůstane ležet na krajnici a čeká se, dokud nepřijede policie a nezajistí ho? Přičemž můžeš jen doufat, že tam zůstane?

      0 0
      • Raf  

        Měj jsem štěstí, kolem jel zrovna někdo na kole,zastavil, pomáhal. Když jsem si fotil občanku matky, tak se rovnou nabídl, že bydlí nedaleko, že mi kolo doveze (Stalo se to v Černošicích, jeli jsme do Motola, bydlím pár stanic od Motola). Takže jsem si rovnou blýsknul i jeho občanku a když jsem po půl hodině volal s přítelkyní, už byli domluvení na předání a kolo bylo doma kolem deváté (stalo se to v 18.30 cca.). Zatímco já přijel někdy v jednu ráno…

        Takže dobří lidé stále žijí :)

        0 0
        • šimlos  

          V Černošicích je to asi běžný chování:-) Já si před pár lety ve sjezdu dolů k nádraží zle ustal – auto mi natlačilo ke svodidlům a prorazil jsem asi v padesátce přední plášť o nějaký bordel u kraje a až v sanitce cestou do Motola (taky)jsem si uvědomil, že vlastně nemám kolo…Doktorka mi řekla, že ho odnesl nějaký pán a do telefonu mi prý naťukal na sebe kontakt. A opravdu, v kontaktech jsem našel pod názvem Kolo Černošice číslo a za pár dní jsem kolo vyměnil za flašku skotský :-)

          0 0
        • puka  

          To já když měl posledně otřes mozku, tak jsem sotva viděl na metr, ale nedokázal jsem zaostřit na nic. Zajímalo by mě jak jsi mu to vyblejsknul.. Asi jsi na tom byl lépe než já. :)

          ..když jsem boural, tak naštěstí kolem jel soused, vzal mě do nemocnice a kolo na traktoru domů.

          0 0
          • Raf  

            můžu přiznat že z fotek nic není, klepaly se mi tak ruce a všechno, že to je jeden barevný flek :)

            0 0
            • puka  

              Mně se ruce klapaly taky, ale viděl jsem jen 2 krvavý šmouhy..

              0 0
          • obda  

            Muze bejt i hur, mne se setmelo a prestal jsem na par minut videt ;)

            0 0
            • Pavel  

              Já si nepamatuji nic 20 minut před tím a 10 minut po tom. Ale vůbec nic, včetně toho, jak, proč, kde se to stalo, kudy jsem jel… „Probral“ jsem se na kole uprostřed města. To, že se asi něco stalo jsem tušil, bolel mne xicht, ale co jsem uviděl v zrcadle po dojezdu domů mne poněkud zaskočilo :-D. Hlavně jsem vůbec nechápal, proč mne bolí žebra napravo, když mám zrasovanou levou půlku xichtu. :-) Tři dny jsem byl ve špitálu, kde zjistili, že mám mozek (a není tam z piva kostka, jak si myslela moje žena) :-D a nakřáplá žebra. Tři měsíce jsem nemohl spat (nespavost), soustředit se. U programátora skvělá věc. :-))

              0 0
              • puka  

                To já měl jen malý okno. Asi 2 minuty před a 2 minuty po..

                Pokud neděláš pod žádnou firmou jako programátor, tak ta nespavost není snad až takovej problém. Jen si přehodíš noční a denní režim.(tzv. na upíra) :D

                0 0
                • Pavel  

                  Tak na upíra už to sice nemám, jen na sovu, :-D ale tady byl problém v tom, že jsem byl dost brutálně z nevyspání unavený. Jsem vždycky večer (tj. o půlnoci) únavou doslova umřel dřív, než jsem se přikryl, ale za dvě max tři hodiny jsem se vzbudil a už nezabral. No a tak to bylo týden po týdnu, měsíc po měsíci… A zkus v tom stavu přemýšlet. Víš, jak to bolí? :-)

                  0 0
                  • puka  

                    Já ani nepotřebuji úraz hlavy, ale i tak mám narušený denní režim. Pokaždé jsem tak mrtvý, že dojdu domů a musím spát. Nedokážu nad ničím přemýšlet a ani se k ničemu dokopat… To je důvod proč tu straším někdy i do čtyř hodin.

                    0 0
            • Breakpain  

              Nebo i lepe, mne se jen tocila hlava a blil jsem :D

              0 0
              • puka  

                Taky se mi stalo, že se mi chtělo celý den po nehodě zvracet.

                …zvracel jsem naštěstí až v nemocnici na chirurgii a pak párkrát na jipce. :D

                0 0
                • Pavel  

                  Tak to já se nepoblil ani jednou a to jsem měl otřes pivní kostky už třikrát. Asi jsem už zvyklý. :-D

                  0 0
                  • puka  

                    Já se vždycky bouchl hlavou o asflat jemně, ale až teď to byl extrém, kdy to mělo potřebu vytlačovat ostatní věci z těla. :D

                    0 0
    • arny71  

      Člověče, jak jsi jel rychle, že tě to tak zdevastovalo? To ti tam prcek musel vjet hodně blbě, že jsi ani nestačil šáhnout na brzdu. Každopádně, škodu bych si nechal zaplatit, a taky bych na tvém místě v budoucnu aplikoval Karmu: „Já jak vidim dítě nebo psa 100 metrů před sebou, okamžitě preventivně brzdim, protože to že jsi v právu ti život ani zdraví nevrátí.“

      Na druhou stranu, někdy fakt netuším, co se lidem hodí hlavou a co udělají. Předevčírem jsem jel ve městě na silničce z kopečka, asi tak 30 km/h, blížím se po hlavní ke křižovatce. Tam na vedlejší vpravo stojí borec na kole, čumí přímo na mě a auto za mnou. 30 m, 20 m, 10 m. Pořád stojí a spořádaně kouká. Slyším, že auto za mnou odbočuje na parkoviště. Borec na kole na nic nečeká, ještě na mě koukne a asi tak 5 m přede mnou se prostě rozjede a vjede mi přímo do cesty. Stihl jsem jenom zařvat a myškou se mu o pár cm vyhnout okolo jeho zadního kola a přitom jsem jen o kousek minul nárazník auta, které v křižovatce stálo za tím debilem. Teď fakt lituju, že jsem nezastavil a nešel se ho zeptat, co to mělo znamenat. Kdybych měl jen o kapku menší kliku a pomalejší reakci, asi jsem teď postoval něco jako ty. Prostě, pořád být ve střehu. :(

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Sis odpověděl sám.

        5 m přede mnou se prostě rozjede a vjede mi přímo do cesty — To ti tam prcek musel vjet hodně blbě, že jsi ani nestačil šáhnout na brzdu.

        0 0
        • Raf  

          https://mapy.cz/zakladni?…

          Bylo to na tom výjezdu u popelnice, jel jsem tímhle směrem. Mám okno, nevím jestli vjel do silnice z toho výjezdu bez rozhlédnutí, nebo jestli jel po chodníku už předtím a jen z něj sjel na silnici. Není to tam moc široký, jezdím tam tak abych nejel kanálama a zároveň nebrzdil provoz, takže cca 60 – 70 cm od kraje.

          Skončil jsem na kraji roští vlevo.

          Jinak na obsazených cyklostezkách a podobných komunikacích nehrotím, na silnicích se cítím bezpečně. Najeto mám dost na rozbitých silnicích, ve tmě apod. dost na to, abych náhlý překážky odfiltroval, tady to bylo rychlý jak lusknutí prstu.

          0 0
          • milan.v  

            Tak tahle místa znám jako své boty, být to pár desítek metrů dál od Černošic směrem k Mokropsům …

            V těch místech, už ale není chodník, je tam trať vlaku pomalu na úrovni silnice, menším letem by se i člověk mohl dostat na koleje.

            No, nechci domýšlet, naskakuje mi z toho husí kůže … Ještě, že to takto dopadlo, v těchto místech jezdí tisíc cyklistů a den, kdo by to řekl, že zrovna z chodníku vjede dítě do silnice …

            0 0
      • Pavel  

        S těmi čokly a šklebáky to dělám naprosto stejně. Jak něco vidím, tak svěsím nohy, ruce na brzdy, případně si přibrzdím a až pomine nebezpečí, tak pokračuji v krasojízdě.

        I když ne vždy proběhne vše OK. Jsem tuto zimu jel lesem, místo cesty doslova ledové koryto, takže brzdná vzdálenost „nekonečno“. Vidím pár, dva pobíhající psi, tak zpomalím, vidím, že psi si volají k sobě, psi jim sedí u noh, říkám si OK, můžu jet. A až jsem byl vedle nich, tak oba psí zkurvenci vystartovali přímo mi pod kolo. Jeden před přední a druhý se rozhodl proběhnout mezi… No, snažil jsem se, vzdoroval jsem, ale gravitace mne nakonec přeci jenom po 20 – 30 metrech stáhla k zemi. :-D Ono na tom ledu toho moc dělat nešlo…

        0 0
        • jIrI___  

          Takovým stylem jízdy ti musí brutálně padnout tepy a celý trénink k ničemu, ne? :)

          0 0
      • RomanKa  

        Ono se takové věci dějí právě kvůli těm nepředvídatelným situacím. Kolikrát má člověk dojem, že má všechno pod kontrolou, že případné nebezpečí (auto, dítě, pes, cokoliv) z dálky zaznamenal, zanalyzoval a potažmo se přizpůsobil, tak se občas stane něco, co nikdo čekat nemůže. Už se mi stalo, že malé děcko (co umělo chodit patrně pár týdnů až měsíců) čupělo na opačné straně chodníku metr od něj otec, ale když jsem se míjel, naprosto nečekaně a nečekaně rychle se otočilo a rozeběhlo se směrem do silnice. Sice do ní nevstoupilo, otec ho stihl chytit a já stihl udělat oblouk, navíc tam byla rezerva, ale člověku na půl sekundy zatrne :) Nejhorší je právě to, že auto jde slyšet, ale kolikrát se mi stane, že lidé si neuvědomí přijíždějící kolo a lezou do cesty. A nejhorší je, když někdo jede proti vám, vidí vás minutu, ale stejně udělá nějakou kravinu. To bych kopal do zadků. :)

        Jinak včera jsem jel přes světelnou křižovatku, já rovně, naproti odbočoval doleva. Přede mnou byla díra, tak si myslel, že to do ní stihne a rozjel se. Říkám si pohoda, maličko přibrzdím. Pak ale zastavil. Uvědomil si, že nejedu 15 za hodinu a že to asi nestihne, tak mi dává přednost, říkám si. Tak trochu přišlápnu, ať ho nezdržuju. A pak se zase začal rozjíždět, resp. cukl autem dopředu. Sice hned zase zastavil, ale já už musel kličkovat mezi kapotou a obrubníky. Člověk musí být holt neustále ve střehu a vědět, že kdokoliv může kdykoliv zazmatkovat.

        PS Kdyby to mě zboku najel, patrně bych mu spadl bokem na kapotu. Zajímalo by mě, jestli bych tu kapotu trefil i hlavou, nebo by mi ve městě byla podle 3022 ta přilba naprd.

        0 0
        • kyl  

          Ve střehu,to moc nepomůže.Jel jsem na silničce po hlavní a z vedlejší bez nějakého rozhlédnutí začal najíždět chlápek na kole.Na řídítkách igelitku lahváčů.Viděl jsem ho,nechal ho najet a při předjíždění,to zase bez rozhlédnutí strhl na druhou stranu silnice k obchodu.Pravou rukou jsem mu protočil řidítka,letěl na hubu,flaše se s řinčením kutálely po silnici a já s nadáváním skončil až na chodníku.

          0 0
    • creater  

      napíšu vlastní zkušenost – můj syn loni ( v době nehody 14 let ) jezdil v obytné zóně mezi baráky, kde jezdí jen domorodci a jednou za týden popeláři :-D po trávě, příčně přejel chodník a skočil na silnici, kde zleva jelo auto syna sousedů, mlaďas rozseklé obočí, jinak jen odřenej, na autě na zadních dveřích a blatníku čára od přezky na tretrách,jak padal, na kole přejetý přední kolo – k.o., mladej stačil vystoupit ještě dřív, než by ho to auto trefilo :-) sousedka zavolala policajty, záchranku, mladýho zašili, sousedka řekla ať to neřešíme, že mají havarijní… Druhý den mi volá nějaká chytrá paní z pojišťovny ( z jiné, než mají pojistku, až později jsem se dozvěděl, že chytrá kamarádka – napovídačka :-D ) že by bylo lepší, kdyby to šlo z nějaké naší pojistky na blbost, kterou jsme neměli ( ano, já vím :-D ) zkrátím – sousedka si řekla o peníze, o které jim prý navýšili pojistku, peníze na auto z půjčovny po dobu opravy a po opravě mi přišel velmi milý a laskavý dopis od pojišťovny, že po mě celou částku opravy vymáhají.. k tomu oprava kola a to celé, ač se vlastně nic nestalo, nás stálo asi 50 litrů :-D drahé poučení :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pojistka na blbost je velice casto soucasti pojisteni domacnosti…

        0 0
        • felix.org  

          a když ne, tak stojí 4 kila na rok a stačí jedna pro celou rodinu…

          0 0
          • mr.ricardo  

            Jj, u Cesky poj. platim 412 kacek rocne, vztahuje na vsechno, sport, konicky, bezny zivot.

            0 0
      • MnemonicJ  

        hmm, masakr… Prostě jiná doba. Pamatuju si, jak jsem někdy ve 12ti vletěl pod auto týpkovi od nás z ulice. Na autě pár škrábanců, na kole osma a urvanej pedál, jak jsem zahučel mezi přední a zadní kola.Týpek odjel do práce, soused mi vyměnil pedál a vycentroval kolo a rodina možná do dneška nic neví :)

        0 0
      • TeryPV  

        Není nad super sousedské vztahy :)

        0 0
      • 01carbon  

        Na tom je hodně hloupé, že skutečné náklady na „dání do původního stavu“ byly určitě podstatně menší. Syn něco podobného – na silnici za křižovatkou to před ním zašlápnut a syn mu dobrzdil kolem o nárazník a rukama se opřel o zadní sklo. Fabie na zadním nárazníku v místě pod značkou (na tom vodorovném kousku) škrábanec. Nasimulovat jak a čím to mohlo vzniknout ani nedokázali. Auto z půjčovny, poldové, protokol jsem musel jít podepsat. Za týden dva tel. od majitele autopůjčovny že z pojistky na blbost a že oprava 50k Kč. Zavolal jsem do svého servisu (žádná garáž – autorizovaný, poměrně velký prodejce, servis..), domluvil opravu ať auto přistaví v určený termín, provedou prohlídku, protokol pro pojišťovnu, opraví dle pravidel, záruka… Již se dál nezval (nyní se to asi 2 roky) Ale občas mi zatrne když si na to vzpomenu.

        0 0
      • mr.antik  

        Dobrý ponaučení… takhle to vypadá když sousedka i servisák chtěli podojit pošťovnu :-)

        0 0
      • jonti  

        Z toho vychazi, kdyz jsi vinik a nemas pojistku, je lepsi se domluvit naprimo s poskozenym a vynechat jeho pojistovnu a policii. A nechat si podepsat, ze je to vsechno vyresene a vic nebude vymahat.

        0 0
        • creater  

          mno jo,to právě nešlo, žádnou dohodu nepřipustili, když se na tom přiživili všichni, kdo kolem toho jen prošli :-D ponaučení, hlavně, že se klukovi „nic“ nestalo :-)

          0 0
          • jonti  

            Kdyz se to po tobe chtela pojistovna a sousedka se nechtela domluvit bez pojistovny, si sousedce nemel nic navic dat.

            0 0
            • creater  

              pojišťovna se ozvala asi tři měsíce po „vyřešení“… sousedce jsem to samozřejmě sdělil, ale tu to pochopitelně nezajímalo, co mám s její pojišťovnou :-)

              0 0
      • zdenek  

        Nějak mi v tom chybí informace, jak policie určila viníka. Ono to totiž v obytné zóně není tak jednoznačně chyba dítěte:

        *(3) V obytné a pěší zóně smějí chodci užívat pozemní komunikaci v celé její šířce, přičemž se na ně nevztahuje § 53. Hry dětí na pozemní komunikaci jsou dovoleny jen v obytné zóně.

        (5) V obytné zóně a pěší zóně smí řidič jet rychlostí nejvýše 20 km/hod. Přitom musí dbát zvýšené ohleduplnosti vůči chodcům, které nesmí ohrozit; v případě nutnosti musí zastavit vozidlo.*

        0 0
        •  

          Zajímavé. Neuškodí si připomenout.

          Jinak nejde o to zda to byla nebo nebyla chyba dítěte (to určitě byla, ale na to se nikdo ptát nebude), ale o „míru zavinění“ – podle pravidel má řidič předvídat vznik nebezpečných situací a jim předcházet a uzpůsobovat tomu styl jízdy… což v důsledku může být vykládáno až takovým extrémním způsobem, že u jakékoliv dítěte menšího věku, které nedrží dospělá osoba přímo za ručičku by měl předpokládat, že mu do té cesty skočí a např. za každým zaparkovaným autem, kam nevidí to by dítě měl předpokládat…

          V reálu, kdyby měl člověk předcházet blbé „situaci“ tak v některých místech po městě pak musí jezdit tak 12 km/h… což samozřejmě není moc proveditelné a použitelné… pokud člověk ve „správnou“ dobu např. nejede okolo školy, školky apod.

          Já osobně to po městě často celkem valím (ono je ostatně lepší co nejvíc srovnat rychlost s okolními vozidly), ale jak někde vidím psa nebo dítě kde mám pochybnost, že nemusí být zcela pod kontrolou „páníčka“, tak pokud možno zvolna zpomaluju tak na cca. 18 km/h (odhaduju podle kadence a tak), ruce na brzdy a připravuju se flekovat. Ve městě dost pomáhá nejezdit zbytečně u kraje než je nutné (trochu zdravé sebeobranné „bezohlednosti“) a občas stávat pedálech – člověk pak daleko víc vidí i je viděn.

          Samozřejmě náhoda je blbec a všemu zabránit nejde.

          0 0
          • raw 4  

            Ty jsi fakt idiot!!!

            0 0
            •  

              S čím konkrétně máte problém?

              0 0
              • OstravakTu  

                Uz te vidim,jak vytusis kazdou situaci pane chytrej. Uz te vidim,jak jedes kolem 40ti podelne zaparkovanych aut a cihas na dite. To abys sel radsi po chodniku. Kazdy rodic,ktery neuhlida dite je *****. Sam mam deti,takze kdyz jsem venku,tak z nej nespustim oci. Bud,aby se mu neco stalo,nebo nezpusobil problem. To same pes..na voditku a nezajima!! V provoze taky nemuzes tusit vsechno,budes se snazit jet stejne rychle jako auta a frajer te sejme pri odbocovani,blb ti neda prednost z vedlejsi,cyklista te sejme..to neodhadnes nikdy!! Muzes byt sebeopatrnejsi a vis stejne hovno!! Tak nedelej machry! :)

                0 0
                •  

                  Já neříkám, že se dá vytušit tím méně pak předejít každá situace.

                  A např. v té nehodě co tu zazněla jsem nebyl, takže ji nemohu hodnotit (i kdybych chtěl, což nechci).

                  Ale co říkám je, že se to neomezuje jen na to, že někdo porušil pravidla a tím je to hotové. Toto hledisko je velmi nebezpečné jak právně, tak i prakticky, z hlediska (vlastní) bezpečnosti.

                  Také říkám že člověk by se i jako cyklista měl v rozumné míře pokoušet předvídat i tyto situace, přizpůsobit tomu svou jízdu, a že zákon mu to i výslovně ukládá.

                  Místo citových výlevů a silných slov, by prostě jen nebylo špatné pro nás pro všechny si to připomenout… třeba díky tomu dojdeme k nějakému postupu, názoru nebo způsobu který by nám umožní lepší jízdu a větší míru předcházení podobných situací.

                  Jinak každá situace je jiná, v obecné rovině k tomu co jsem řekl:

                  "… § 18 Rychlost jízdy

                  (1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled. …"

                  http://business.center.cz/…st1h2d3.aspx

                  „… Důvodně spoléhat na to, že ostatní účastníci silničního provozu dodrží pravidla silničního provozu, může řidič pouze tehdy, pokud z konkrétních okolností neplyne obava, že tomu tak nebude; může-li řidič rozpoznat, že jde o osoby nezletilé, zjevně fyzicky nebo duševně postižené nebo osoby vyššího věku, musí dbát zvýšené opatrnosti a naopak předpokládat jiný způsob chování. …“

                  http://www.profipravo.cz/index.php?…

                  „… jako řidič musel vědět, že účastníky silničního provozu bývají děti i starší osoby, jež se právě na přechodech pro chodce pravidelně vyskytují a vůči nimž je vždy třeba dbát zvýšené opatrnosti. Pokud neměl o situaci na přechodu jasno, musel logicky počítat i s touto eventualitou a přizpůsobit jí své chování. To platí především o přizpůsobení rychlosti jízdy těmto předvídatelným okolnostem, neboť i rychlost dovolená může být za určitých okolností rychlostí nepřiměřenou …“

                  http://moravskoslezsky.denik.cz/…ic_brno.html

                  0 0
                  • OstravakTu  

                    Muzes predvidat sebevic,snazit se ,,cist" provoz a mit oci vsude,ovsem,pokud to druzi maji na parku,neudelas nic.. Jedes treba podel aut a koukas vsude mozne,hlidas,kdo a co muze zpoza auta vybehnout a najednou PRAAASK!! Ze zadu te nasije treba neopatrny motorkar. A jsi v dupe,predvidals jak jsi jen mohl,ale oka zezadu na hlave nemas. Co z toho vyplyva?

                    SITUACE PREDVIDEJ,KOLEM SEBE VSE HLIDEJ. TROLY VSAK NESPATRIS VCAS,KDYZ UZ V ZADELI JE MAS. ZVLAST 3322 SVE PRVENSTVI MA,KDYZ ZE VSECH TROLU VYCNIVA. U PC SEDIVA,KOLO VSAK NEMIVA,CHYTRY JE DOST,ALE OSTATNIM KAZI RADOST. Hezky den :)

                    0 0
    • Opoce  

      Jé hele, to seš ty!

      Já jsem ten co ti vezl kolo, mám k tomu ještě dovětek: dneska ráno jsem jel do práce vlakem ( s kolem ve vlaku) a neuvěřitelná náhoda – potkal jsem tu matku toho kluka s koloběžkou. Hned se ke mě hlásila, co prej s tebou je atd…

      Tak snad z ní něco dostaneš, evidentně má alespoň výčitky svědomí nebo co to je:)

      Tak ať se to rychle hojí a srůstá (táhni a srůstej:)

      0 0
      • Bubaaak  

        Palec nahoru, nebo +1 nebo co se to dělá, prostě metal pro tebe

        0 0
        • Opoce  

          Díky, ale zas tak horký to nebude…Prostě jsem jel okolo

          A hlavně, v tu dobu jsem už měl svojí stovečku odjetou:):)

          0 0
          • Raf  

            Hledám klanějícího-se smajlíka, díky moc za všechno :)

            0 0
          • Bubaaak  

            Do hajzlu se skromností, jsem rád že lidi jako ty ještě jsou. Občas vidím lidí co nepustí sednout ani těhotnou ženskou… Takže uznání si zasloužíš :-)

            0 0
            • jonti  

              S tou tehotnou zenou je to tezke, casto do 8. mesice nevis, jestli neni jen tlusta. Je jednodussi nesedet vubec nebo si cist a neresit okoli.

              0 0
              • kycis  

                Jo, tenhle zasek se mi jednou taky podaril: "Slecno, pojdte se posadit! " Ona: " A proc? " V tu chvili mi doslo, ze je zle :-D

                0 0
      • perutacka  

        +1 :)

        0 0
    • postman79  

      Docela chápu, že autor vlákna se cítí poškozen, jelikož dítě mu tam zřejmě hupslo na poslední chvíli a ve výsledku děcko má odřený loket, kdežto Raf má gips kolem krku a část kola na odpis.

      Otázkou je, zda se zde takto ptal, pokud by dítě střet nepřežilo za stejné situace.

      0 0
      • Chlebovnik  

        A pointa?

        0 0
        • postman79  

          Pointa je ta, že kdybych děcko na kole zabil, tak bych nikam nelezl hledat náhradu i kdybych byl v právu. Ale nevím na co se přesně ptáš, na takové odkazy na filmy se fakt nepříjemně odepisuje. Proti Rafovi nic nemám, moc jsem mu tím neporadil, ale když se tu debata rozevlála kolem dokola a ne jenom kolem rady, jak na rodiče sraženého dítěte, tak jsem hodil svůj psaný postřeh.

          0 0
          • Chlebovnik  

            No, to je sice krásné, že ses s námi podělil o svůj osobní názor na následný průběh zcela imaginární situace, která vůbec nenastala.

            Nicméně každý to máme jinak a tvůj příspěvek osobně hodnotím jako zcela irelevantní pro tuto diskuzi.

            0 0
            • postman79  

              Ok, vždyť uznávám, že jsem už byl odpovědí mimo hlavní dotaz. Jen to s hodnocením nepřeháněj, nedělal bys celý den nic jiného.

              0 0
            •  

              Podle mě to irelevantní není. Podle mě neuškodí, pokud se na to člověk podívá i z té perspektivy, kterou nastínil.

              0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Hmmm, kdyby…

        0 0
    • zdenek  

      Taky nehoda: http://benesovsky.denik.cz/…0170331.html

      Berte to jako varování před psychopaty za volantem…

      0 0
      • milan.v  

        Úplně se to ve mně vaří, u takového mladého nevycválaného zmetka co zmaří mnoho životů tím, že se chová jako z… …

        0 0
      • puka  

        Najednou ty cyklostezky nejsou až tak špatné. :D

        0 0
      • jIrI___  

        No jo, na zadanou ženskou a cizí auto se nesahá.

        0 0
        • Martin  

          hlavně, když má takový mladý žalud auto jako masturbační pomůcku

          0 0
      • OstravakTu  

        Co to je za zmrda??!! 6let? ***** 20 a kazdy den 100ran bicem a kolik do ******

        0 0
    • OstravakTu  

      Bracha jel jednou po cyklostezce,bylo prazdno,tak valil.. Kdyz projizdel kolem nejakych keru a stromku,z niceho nic mu z nich vyjel maly kluk primo pred kolo. Brasin ho sice nesejmul,ale jak se mu vyhybal,sel pres obrubnik na tvrdy asfalt. Musel si zavolat zachranku,ptz nebyl schopny ani vstat a kolo mu cajti odvezli na sluzebnu,total ko. Synek samozrejme ujel,rodice nikde. Huba sesita,obe ruce narazene,kostr narazena a cely potrhany. Nic prijemneho.

      0 0
      • Martin  

        to nasere, když takhle spadnou tepy

        0 0
        • IndyCZ  

          Ale dočasně pořádně vyskočí, trénink na prahu maxHR.

          0 0
    • Robertilos  

      Nepoznáte ho?

      Obracím se na Vás o uveřejnění výzvy do tisku ve věci dopravní nehody, která se stala dne 7. června 2019 v době 21:15 v obci Ostravice na místní komunikaci u chaty číslo popisné 0927. Zde doposud nezjištěný cyklista s neustanoveným jízdním elektro kolem, při jízdě z kopce ve směru od Lysé Hory k centru obce Ostravice, zřejmě nepřizpůsobil rychlost a při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení, vjel na levou stranu komunikace, kde zezadu narazil do v té době jdoucí chodkyně. V důsledku nárazu byla chodkyně odhozena vlevo do silničního příkopu a nezjištěný cyklista přepadl přes jízdní kolo a zůstal ležet na komunikaci. Tento se následně po chvíli z komunikace zvedl a z místa odjel ve směru k hotelu Sepetná a Sluníčko.

      0 0
      • ratel  

        Asfaltka z Ostravice k transformátoru a dal je jen pro otrle. Kola,běžci, výlety, důchodci. Tu mám jako zakázanou zónu…

        0 0
      • psbiker  

        nj. elektroborci začínají úřadovat, posledně za vyjížďku jsem zaznamenal 2 vyloženě nebezpečné jedince na e-MTB, pozor na ně

        0 0
      • psbiker  

        Dal bych to ještě i do fotek, tady to zapadne..

        0 0
      • -b-n-x-  

        A co se vlastne stalo te pani?

        0 0
        • Robertilos  

          Nic bližšího o tom nepíšou, ale byli tam svědci, takže se o paní určitě postarali.

          0 0
      • Pessinger  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.