ČRo 2 o cyklostezkách a cyklistech

21 nepřečtených
  • JFB

    neposlouchal jste dnes nekdo tu hruzu na CRo 2 „Praha“, 9.30–9.50? v „hovorne“ meli posluchaci moznost vyjadrit se k danemu tematu, bylo to opravdu prinosne…

    0 0
    • gumid  

      Neslyšel, zajímá mne to, tak alespoň volně tlumoč názory. Jinak pro pobavení, jsem z Brna a toto město vynakládá neskutěčně vysoké částky na cyklostezky odnikud nikam, nemíním-li tím cestu od nádraží k nákupním centrům. Naopak velitel městské policie se o cyklistech s oblibou vyjadřuje jako o hmyzu..

      0 0
      • RomanH  

        Jo, Brno. Taky cekam, az v Brne spoji jednotlive cast se stredem, a ja se pak budu moci dostat z Kamennaku treba do Marianskeho udoli jinak nez pres bocni ulicky v Zidenicich a hlavni silnici okolo Spalovny.

        0 0
      • Vóca  

        No v Praze co se týče cyklostezek je to asi stejné jako u vás. A policajti? Když jsem loni vyjel ze slepé ulice a přejel kolmo chodník tak mě jeden zastavil a začal peskovat, že na chodníku nemám co dělat. Když jsem opáčil, že jsem ho jen opatrně přejížděl(šíře cca 3m) tak na mě vyjel a? se nehádám a že mám příště slézt z kola a ty tři metry jít vedle něho. A prej si mám dát příště pozor na jeho šéfa, kterej nemá rád chodce a hlavně cyklisty. To co je v řadách policejního sboru a platíme to ze svejch daní je vážně síla.

        0 0
        • Volf  

          Nechci nějak snižovat tvé rozhořčení nad tím policajtem, ale on je placenej za dohled nad dodržováním zákonů. No a ty jsi jízdou po chodníku porušil silniční zákon, který nezná termín přejet chodník. Prostě on ti musel něco říct a buď rád, že ti nedal pokutu. Pokud ti tu pokutu nedal, je vidět že to byl rozumnej policajt, kterej se snaží zbytečně neprudit.

          0 0
    • kolombo  

      Nemám pocit, že by to tu moc lidí poslouchalo. Přibliž nám o co konkrétně šlo …

      0 0
    • JFB  

      slafka dufkova, moderatorka dopoledniho programu, je vasniva turistka a tez cyklistka. proto zvolila pro hovornu (=pulhodinka, kdy volaji lide sve nazory primo do vysilani) tema cyklostezky a cykliste. slysel jsem asi polovinu a byla to hruza… tuto stanici vetsinou poslouchaji starsi lidi(nebo aspon volaji do poradu tohoto typu), takze slo vetsinou o narky na cyklisty apod. plus jeste dost lide zminovali pozitivni zkusenosti z ciziny. vlastne o nic nejde, ale cloveka zamrzi, ze kdyz uz se o"o nas" mluvi, tak jde o cas takhle ztraceny, a novic ve svem vysledku az kontraproduktivni…

      0 0
      • kolombo  

        Že je to téma velmi živé je vidět i tady, když se bavíme o soužití řidičů, chodců a pěšáků. Napiš jí maila a vyjádři se k pořadu.

        0 0
    • gumid  

      Musím jezdit od Sv.Anny- kolem nádr, Křenka,kolem gymplu zadem k žid. hřbitovu, spodem kolem Juliánova a pak prima úsek kolem spalovny. Někdy takhle jedu ráno do práce a ta Křenová – to je nářez – volný boj o přežití.

      0 0
      • gumid  

        Sorry, blbě jsem to pustil, odpo patří RomanH.

        0 0
      • architekt  

        No to jste me potesili. Budu ted o prazdninach jezdit z lidicke pres centrum, krenovu, slapanice do blazovic a zpet. Takze se mam tesit jo? :-(

        0 0
        • Santus  

          Ten usek Slatina_Slapanice je pekne hnusnej, tam jde o zivot. Da se to jezdit i mimo silnicu Prvni Brno(ABB?) kolem staryho AAA-vlakova stanicka-pod Julcem-fotb.hriste skola-fotb. hriste?-Sranska skala-strelnice-do kopca na zahradky-Kandie-Podoli-Tvarozna .Tvarozna-Blazovice po silnici, je to trochu delsi, zalezi jak mas cas.

          0 0
          • architekt  

            coz o to, ja bych to i zkusil, ale jak jsi to napsal, tak vubec nevim kudma bych mel jet ;) sutuduju v brne teprv rok a moc se tady jeste nevyznam ;)

            0 0
          • RomanH  

            Presne, je to o casu. Neminim najezdit po meste vetsinu casu z vyjizdky. Kdyz uz jedu do Mar.udoli, chci pokracovat dale smerem do Krasu. Tou nejkratsi cestou dokazu byt za 3/4 hodiny z Kamenaku na Musce, ale ta cesta tam je fakt zazitek. Dalsi moznost, jak se tomu vyhnout, je hodit kolo u nas na konecne do saliny a dojet na konecnou v Lisni, ale to trva jeste delsi cas.

            0 0
            • gadzo  

              pouze 34 minut, někdy to používám, když se nechcu stresovat na silnicích

              0 0
            • Santus  

              Rozumim,ta trasa co jsem popsal je dost po pesinkach a polnackach, tak to je takova priprava na terenek. Ja to mam zas 25km na Prigl k hrazi, diky tomu to tam nemam moc projety, asi to taky prubnu s tou salinou, uz jsem tak jel na Starobrno a dobry.

              0 0
          • gumid  

            Jó, Brno je zlatá loď,ne ale pro kolisty. Nevíte někdo, proč radnice primárně předpokládá největší zájem cyklistů o dojíždění za zábavou do Prátru? Myslím tím „skvělou“ stezku S-J, zejména pak super křížení s Hladíkovou / čtyřproudý tah městem /.

            0 0
        • rock  

          Skvělá trasa … užívej si adrenalinu naplno a každý den, protože konce prázdnin nemáš šanci dožít …

          0 0
    • kolombo  

      Postřehli jste, že dnes, tj. úterý 7.6.2005 je téma dne na Radiožurnálu věnováno rekreační cyklistice?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.