• obludaII

    Jsem naprosto zoufalej :-) Říkal jsem si jak to přišlo tak to odejde, ale vono prdlajs. Vše jsem rozebral několikrát, vyčistil a promazal, dokonce v neděli ráno vypil pixlovku piva narval mezi sedlovku a rám, 10min. ticho jak v kostele a pak to začalo znova. Rám GT Avalance 0.0. model 2001, sedlovka Syncros Al 6061 T6, napadá mne jediná varianta, ale docela drahá, nákup nové sedlovky. Za radu dám půl princezny a celé království za ženu :-)))))) Až uslyšíte na Králi jak se nese šílený zvuk lesem tak to jsem já.

    0 0
    • SID  

      mas namazanou sedlovku??muze to byt i objimkou sedlovky popripade dvou rozdilnych spatnych materialu…jses si jistej ze to jde od sedlovky a ramu?

      0 0
    •  

      ted se mi to objevilo taky, sedlovku mazat odmitam protoze se mi pak toci a zajizdi,kdyz sem ji jednou trochu maznul tak sem pri utahovani aby se mi nehejbala ohnul packu rychloupinaku, a uz ted ji mam v miste kde se utahuje mensi tak o 0,3 mm, jak mi pak furt zajizdela, ale mozna to bude tim ze mam ram vevnitr trosku poskrabanej, kdyz se mi z nevim jakyho zahadnyho duvodu na konci „nasekla“ sedlovka, proste takovej velkej otrep no,

      0 0
      • SID  

        v ramu jsou obcas u svaru takovy cucky

        0 0
        •  

          no to uz sem snad pilnickem odstranil,ale je to vevnitr takovy dost poskrabany no

          0 0
    • Meesha  

      a co treba prasklej ram v tripple trianglu… takhle to mel kamos…

      0 0
      • obludaII  

        no to nestraš, zítra bude slunko, ostré světlo tak budu čumět hodina na rám, ale jak to že nic neprasaklo s jinou sedlovkou?

        0 0
        • Meesha  

          nebyla delsi? Kamosovi to prasklo nekde v tom TT – bylo to moc vytazenou sedlovkou a kdyz ji zasunul, tak byl klid…

          0 0
          • obludaII  

            nee naopak říkal že ju má krátkou tak jsem ji vytáhl na max. délku, ale překontroluju TT, před Králem zkusím ještě poslední kejkle, abych nerušil okolní přírodu, která už tak bude vystresovaná z 3000 pre?ekárů a pretekárek :-)))

            0 0
    • Andrzej  

      nejdriv dej do placu fotku te princezny, a pak se budeme dal bavit

      0 0
    • RomanH  

      To jsi vypil malo piv, musis tam narvat nekolik plechovek :o)

      Vezmu svoji starou sedlovku do prace, dam si sraz z Evcou a ta Ti ji na Krale priveze, at neplasis veverky.

      Cau

      0 0
      • obludaII  

        Romane diky, když tak potom, před Králem nebudu nic měnit, když to funguje akurat to vylozuje jiné zvuky no.

        0 0
    • Daf  

      Na tehle sedlovce muze byt povolenej ten lepenej spoj mezi trubkou a zamkem sedlovky. Me se to prave u teto sedlovky stalo.

      0 0
    • saly  

      Mne to taky delalo – dostal se bordel do sedlovy trubky tim vyrezem v trubce pro umozeni stahnuti. Abych to zatesnil, zamaznul jsem ten otvor silikonem a vymaznum malinko i vnitrek trubky (tak 3cm hluboko). Ma to navic i ucinek, ze sedlovka uz nezajizdi ani nahodou.

      0 0
    • steel is real  

      dela mi to taky, na novym cr-mo ramu – sedlovka roox s4.2 – zkusil jsem mozny a nemozny trochu to ustalo a objevuje se to znovu – posledni moznost (konzultace u sterby) vytocit cely podsedlovy sroub a promazat, ale ty tam mas objimku vid? jo radil mi maznout to spis reteztovym olejem nez vazelinou. ps: je to tady poslednoi dobou casty dotaz – mozna kdyz si dame vsuchni sraz – to bude koncert :-))

      0 0
      • Petrant  

        To teda koukám, já myslel že jsem sám. Výrobce mého rámu je ze mě už zoufalý jak ho neustále bombarduji s nároky na odstranění toho nervydrásajícího praskání. Hliníkový, rok starý rám a sedlovka Ritchey Comp a od té doby praskám a praskám a praskám …

        0 0
    • Peslezedirou  

      Podobné zkušenosti mám i já se starým rámem. Sedlovku jsem promazával znova a znova. Nakonec jsem koupil novou objímku s klasickým šroubem a okolo sedlovky jsem dal elek. pásku, tak aby se mezi sedlovku a rám nedostával prach. Nemůže to být třeba zámkem sedlovky?

      0 0
      • steel is real  

        muze to byt ledas cim :-))

        0 0
      • milo76  

        Ne Petře je to tím, že to kolo co máš je Durawreck :-) Jedinou radu co ti dám, jsou sběrný suroviny, navíc za hliník dostaneš slušný prachy.

        0 0
        •  

          Vubec nechapu kde si vyšmoulil toho Petra, asi naky haluze ne

          0 0
    • rock  

      Psal jsi, že když sis prohodil sedlovku s kamarádem, bylo ticho … na obou kolech ? Jemu Tvoje sedlovka nepraskala ?

      0 0
      • RomanH  

        Byl jsem u toho. Kluci si prohodili sedlovky a na obou kolech byl klid. Jak si je vratili zpet, ObludeII zacalo kolo po 10s opet vrzat. Uz zkousel sedlovku i ram cistit, vymenil i sedlo, ale porad to praska. Nemusi ani slapat, staci, kdyz sedi, jednou rukou se drzi stromu a pohybuje se po sedle.

        0 0
        • pos3k  

          me to delalopred nedavnem tez, zjistil jsem ze jsem mel pretazenou objimku, sedlovku a vnitrek ramu jsem vypucoval co to slo, sedlovku namazal, vlozil prouzek plechovky a s citem dotah…je pokoj

          koukam ze se to zaradi pod RomanaH, snad to neva :-)

          0 0
    • quassar  

      Dela mi to to samy na Meride, vzdycky pomuze poradny ocisteni sedlovky a vnitrku sedlovy trubky, je pravda ze mam kratkou sedlovku, vytazenou cca 0,5 cm nad rysku, koupim delsi a poradne to utesnim, pak verim, ze budu mit pokoj :)

      0 0
    • MartinXC  

      S Ritchey WCS hokejkou jsem něco podobného zažil taky (trubka a zalisovaný zámek). Zámak se mírně vyviklal a popraskával. Nakonec pomohlo stříknout trochu vazeliny dovnitř, zateklo to do spáry mezi zámkem a trubkou a byl klid.

      0 0
      • obludaII  

        Kucíííííííí, děkuji fšem za rady a tipy, je vidno že nejsem sám a dneska budu odstraňovat, už jsem si to sepsal co to všechno může být a je toho celá A4. A pokud uslyšíte za sebou nebo před sebou na Králi vrzajícího cyklistu na GT tak to budu já :-)))))))

        0 0
        • Roman  

          Pak je tady ještě varianta fň, že tam na toho Krále pojedu taky a prohodíme si ty sedlovky zas jak s sobotu :o)

          0 0
          • obludaII  

            no to je nápad, 100km na jiném sedle to bude sadomaso :-) to raději budu vrzat, ale už jsem to opět fšechno rozebral zítra promažu složím, vrazím tam kus plechu a ........... ?

            0 0
            • BH  

              zrovna tu mam na stole 2 sedlovky syncros, obe jsou prdle v miste, kde je trubka zasazena do zamku. Jsou to podelne praskliny trubky. Myslis , ze pricina tvych problemu muze byt podobna. tak si tu sedlovku poradne prohledni, at ten zavod dojedes.

              0 0
    • Leo  

      Praskání se u mne ozývá také (zvláště když šlapu). Sedlovku mám dost zastrčenou a před měsícem jsem koupil novou, ale pořád se ty zvuky ozývají. Bude to dělat buď sedlo nebo je něco s rámem (druhá kratší sedlovka s jiným sedlem to nedělala).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ty j oto mi dělá taky,ale ani pořádně nevim odkud to jde… Asi od sedla, nevim…

      0 0
    • Smazaný účet  

      jj!! měl sem avalanche z roku03 a hlavnim původcem křupání byla fakt tahle dirka…mě stačilo to zalepit paskou(zevnitr,zven­ci) a bylo po problemech. samozrejme ne nafurt ale pomáhá to!

      0 0
    • Petr_67  

      Já mám ten samý problém. Mám fungl novou Meridu SE s odpruženou sedlovkou a ten praskot, co se ozývá, hlavně když šlapu, je nesnesitelný. Dělá to ale i když se na sedle jen vrtím dopředu a dozadu. Mám sto chutí koupit novou sedlovku, asi to bude tím pružením. Nebo ji mám namazat? :-/

      0 0
      • vlk  

        taky mi to začalo dělat i když na jiným kole.Měl jsem toma tenoulinkou lepící pásku asi 5cm širokou tak jsem sedlovku na konci oblepil-stačila jedna otáčka už a je pokoj, teda ještě musím dotáhnout pravý pedál :o).

        0 0
    • Vašur  

      Já měl to samý na Avalanche 0.0 2004, 5 měsíců zoufalství. tři různý vazelíny na sedlovku, koupil jsem objímku na šroub, pak širší objímku na šroub, mazal jsem to před každou jízdou, i v krámě mi to mazali. U jsem vyloučil i sedlo a zámek, protože to už dělalo když jsem chytil samotnou sedlovku a páčil. Už jsem ten zvuk slyšel, i když jsem na kole neseděl. No a š?astný konec: záruční výměna rámu, stejná sedlovka a od té doby tisíce š?astných kilometrů. Prý to bylo širší dírou dole v trubce a tak sedlovku držela jen objímka a dole byla vůle. A to na mých 90kg nestačilo

      0 0
      • BB  

        podobna zkusenost, ale netroufl jsem si udelat tento jednoznacny zaver, ale tys mi to stvrdil. Predchozi ram byl tesny u objimky a smerem dolu se sedlova trubka lehce rozsirovala. Praskalo to porad, krome tak cca 10 minut po vycisteni a namazani vazelinou. Po vymene ramu to zmizelo. A urcite jde do hry vaha jezdce, kamarad, lehci vaha, kdyz sedl na me kolo, tak mu to nepraskalo. Kontrolu sedlove trubky zaradim do seznamu podrobne testovanych vlastnosti pri koupi neveho ramu.

        0 0
    • steel is real  

      celý jsem to rozdelal vcetne vytoceni podsedlovyho sroubu a promazal – a uz to nedela !! je to celkem uleva :-)

      0 0
    • ToBo  

      mne to robilo to iste na GT Zaskar. dotiahol som poriadne upinak a bolo po probleme… uz som bol zufaly, ze praskol ram… ;-) sedlovka bola pell's, teda este je…

      0 0
    • JDF  

      Musim se pridat ke skupine se stejnym problemem.

      Taky mam otravne krupani v ramu pri jakekoli nerovnosti nebo pri zastaveni. Vim jiste, ze to jde od sedlovky, tzn od trubky, do ktere je zasazena.

      Vymenil jsem uz sedlovku za delsi – Thomson Elite (orig byla extremne kratka a vlastne se divim, ze jsem tu trubku neurval, kdyz vemu v potaz svou vahu) a chvilku (cca 100 km) bylo ticho. Rikal jsem si, jak jsem to vychytal, super. Jenze ejhle, praskani zacalo znovu ve stejne mire. Prohlizel jsem ram jak sileny a prasklinu nikde nevidim, tak jsem z toho jelen. Selovka nova, sedlo nove, zbyva zkusit vymenit podsedlovy rychloupinak. Jenze co kdyz to nebude ani tim? :)

      GT Avalanche 2,0 2008

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.