Praskání rámů, reklamace, ....., správný průměr sedlovky

3 nepřečtené
  • fík

    Duben 98 – zakoupil jsem kolo AUTHOR Kinetic 21´´Trimoly v CYKLOPRAGu v Praze 10, Milánské ul.. Vzhledem k mým parametrům cca 197cm, ±100kg ale hlavně 100cm od země do rozkroku jsem pořídil novou sedlovku MAVIC 400mm. Srpen 00 – reklamace praskliny rámu v „protivrubovém zápichu“ na konci rozříznutí sedlové trubky. Reklamace uznána. Sympatický prodavač (?p.Novák Václav?) přiznal, že je to častá závada a poradil, a? jezdím dál a a? využiju záruku na rám 5 let. Nabízel jsem doplatek za výměnu za rám SECTOR, ale AUTHORem nebylo odsouhlaseno. Prosinec 00 – jem dostal konečně nový rám, vzhledem ke zpoždění vyřízení reklamace, VERSUS 21´´Cr-Mo. Listopad 01 – reklamace stejné závady jako v srpnu 00, ale na nám. Jiřího z Poděbrad. Reklamace „uznána“, ale nesympatický „?majitel?“ obchodu (?Pelák Martin?) měl „zajímavé“ komentáře např. .proč jsem si nekoupil delší sedlovku, (kolo k reklamaci jsem dával vždy s původní sedlovkou), … to tu budu každý rok, když neumím zvednout zadek, … atd. Byl mi nabídnut „duralový“ rám TRACTION 21" s doplatkem za nový přesmykač (?a sedlovku?), s nabízeným rámem jsem nesouhlasil, chtěl jsem ocel. Vzhledem k průběhu reklamace a způsobu jednání „?majitele?“ jsem si raději začal shánět rám sám a v KOLA ŠÁRA jsem objevil SECTOR 23" Cr-Mo Ritchey (4990,–Kč). Opět jsem nabídl doplatek za tento SECTOR, no a najednou to šlo, sice jsem doplatil 2000,–Kč !!!, ale snad bude na nějakou dobu pokoj. Problém byl i se sedlovkou. Ačkoliv mi „?majitel?“ nejdříve vyčítal, že jsem si nekoupil delší sedlovku, tak teď mi ke kolu chtěl prodat normální neprodlouženou 300mm sedlovku o průměru 27mm. AUTHOR ji dával (dává) asi na všechny SECTORy a kdo ví co dává na ostatní rámy. Tu jsem ale odmítl, protože při shánění rámu v průběhu reklamace jsem byl naštěstí p.Kvasničkou v MKV SPORTu upozorněn, že do SECTORu patří sedlovka o průměru 27,2mm. Toto jsem si ověřil pomocí trnu nabroušeného na průměr 27,2mm a objednal jsem si u p.Pavlíka ve SFINXu RITCHEY délku 400mm. Jako naschvál zakoupená sedlovka měla o cca 0,1mm menší průměr, ale tu mi pak naštěstí ochotně vyměnil sám p.Langr. Od té doby cca 3000km v nejrůznějším terénu i s batohem na zádech a zatím (?uk ?uk na dřevo) žádný problém s rámem.

    0 0
    • Daf  

      On author opravdu dava sedlovky 27 k sectoru a k hlinikum 27,2. Problem je ze ty sedlovky jsou v tech ramech hodne volne. Kamarad si prave do sectora daval 27,2. Muj bracha ma visiona a tam je zas 27,2 hodne volna myslim ze by se tam klidne mohla pouzit i sirsi.

      0 0
    • Jenda  

      tak ja taky pridam svoji story:-) Rockmachine CPS 2.0 dvakrt zeslabovanej CrMo 20" mam 180cm asi 80kg. Jezdil jsem ho asi dva roky a pak jsem zjistil ze mam naprasklou sedlovku (original hardware) protoze mi tam prisla ponekud volna, koupil jsem EXU o 0.2 mm sirsi. Sla tam naprosto v pohode, dlouha byla az az. Po case jsem objevil prasklinu taky presne na konci toho proriznuti na sedlovku:-( papiry jsem od nej nemel (kupoval jsem to primo z velkoskladu:-) tak jsem objevil na cyklosvec ze maj uplne ten samej za 1600Kc. Takze ten mi vydrzel ani ne dva mesice (2kkm?) poslal jsem ho na reklamaci a koupil si Superior XP930 19". Ten ram na reklamaci ztratili:-) a po dlouhych prutazich jsem dostal novy. Ted mam prozmenu na reklamasi toho Supa a hadejte kde mi prasknul:-( sedlovka byla vytazena presne po rysku prumer doufam spravny, resp. kupoval jsem ten ram i se sedlovkou. Tak jsem zvedavej jaka bude letosni sezona jestli bude zase spotreba ramu vetsi nez spotreba retezu. Ten Rockmachine jsem chtel prodat ale mam takovejdojem ze si ho necham do zalohy kdyby me doufam ze uspesne vyreklamovany Sup uprostred sezony opet opustil:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.