• jakub

    gdyz prijedete z vyjizdky, jak se starate o bika, jakou mu doprejete aspon zakladni udrzbu pokazdy???

    0 0
    • MARIN  

      ocistit retez-pastorky-kladky prehazky-prevodniky

      0 0
    • Daf  

      Po kazde vyjizdce otru akorat kluzaky vidlice. Jinak vetsinou po 3 az 4 vyjizdkach vycistim a namazu retez. Ostatni delam dle stavu a potreby.

      0 0
    • MartinXC  

      Normálně trochu otřu řetěz, dobře otřu kluzáky vidle a kápnu na ně trochu oleje. Když se mi chce (ale ne po vyjížďce), tak vezmu hadrem pastorky a placky, smyk a šaltr, brzdy a rám od prachu a přimáznu řetěz a řazená a prošplíchnu nášlapy. Jedině když je kolo od bláta k nepoznání, tak vezmu zahradní hadici, ale pak to chce pořádnou údržbu (sušit, mazat), většinou vyperu i řetěz a prošplichuju i bowdeny. Do vany jsem zkusil kolo kdysi jen jednou, a hned bylo práce trojnásobek! Z té vany a kachlíků šmír skoro nešel pryč, navíc se zažral i do podlahy, když jsem mokré kolo vlekl do chodby. Never more.

      0 0
      • jakub  

        pouzivte pracky na retez a s jakym uspechem?

        0 0
        • MartinXC  

          Když meju hadicí, tak napřed rozpustím zbytky maziva v pračce (jar, pak líh), pak vezmu důkladně ostrým proudem vody i řetěz (prošplíchávám na velkém pastorku, tak ěé otáček klikou). Výsledek: mech.nečistoty OK, zbytky maziva nevím, do rolniček není vidět. Pak mažu motokrosovou vazelinou ve spreji (žlutá), bezvadně vzlíná, drží, je odolná proti otěru a docela odpuzuje špínu, zvláš? v blátě. Je okem poznat, která místa potřebují domazat – žlutá barva na nich chybí). Řetěz stačí po jízdě otírat hadrem, 1× namazání vydrží cca 200km (i v zimě ve sněhu ! Sakra, to jsem se zase rozepsal :-)

          0 0
          • Mamutt  

            Hele, teď jsi mě ale vážně navnadil. Mohl bys sem napsat značku a kde se to dá koupit? Do sucha jsem byl vždycky spokojený s voskem (vydrží i přes 300), ale potřeboval bych něco stálejšího do deště. Díky!

            0 0
            • MartinXC  

              Jmenuje se to MOTUL – Chain Lube Offroad, extra protection, je toho 400ml, stojí cca 250Kč. Koupil jsem v krámě s potřebami pro motorkáře, měli jich několik druhů (do sucha, do mokra, na silniční řetězy, …) a od různých firem (a v různých cenách). Já si řekl o takový, který je na krosové použití do bláta a mokra. Mimochodem na suchu je taky velice dobrý, neubývá skoro vůbec, prach jde z něj utřít docela lehce (ta vazelína špínu nelepí).

              1 0
        • kovar  

          pouzival jsem, prodlouozeni zivotnosti retezu = O , takze po one zkusenosti uz nepouzivam, nebot prani je naprosto k nicemu.

          0 0
          • vlty  

            Kovari, jeste na starym BF jsi psal neco o otestovani cz retezu. Jak to nakonec dopadlo?

            0 0
    • Martin  

      Umeju v myčce WAPkou a nastříkám patřičné části WDčkem. Před jizdou namažu olejem řetěz, někdy SPDčka.

      0 0
    • fousac  

      doma dam bika do garaze a je to… veskerou udrzbu provadim v praci v pracovni dobe a pomoci firemnich prostredku (wap, maziva, naradi)… :)))

      0 0
      • marhi  

        Jelikož jsem leštič a kolo mám rád nablýskané tak údržba víc než častá. Pro mě je údržba relaxace po švihu. A mám taky jistotu spolehlivosti.

        0 0
        • JJ  

          Ja mam zas jistotu spolehlivosti, kdyz na nej nesaham:) No ale ten retez obcas utru a namazu

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.