• RS

    Možná můj dotaz vzbudí úsměv u mnoha přispěvovatelů bike-fora, ale přesto. Jezdím tuto vidlici již druhý rok, byla na kole z výroby.Je to pružinová vidle z roku 2001bez tlumení a zatím s ní nejsou žádné problémy.Říkám si že bych ji měl jako správný biker už konečně vyměnit za něco lepšího. No pěněz není na zbyt, za ty prachy co bych dal za novou bych pořídil svým dětem dvě kola. Tak nevím jestli investovat do vidle, bude například M MX comp za cca 7000Kč velkým přínosem ? , či se mám spokojit s judinou a dojezdit ji až do smrti (třeba už dlouho nevydrží). Možná bych mohl judinu zatím uložit do lihu a namontovat pak děckám na kolo, ale než na ni vyrostou, tak to už bude vykopávka.Vlastně jsem žádnou pořádnou vidlici ani neprojel. Tak vyměnit nebo nevyměnit?

    0 0
    • kovar  

      zivot je kratky, a kdo vi, jestli zitra se uz nebudes muset modlit jen k alahovi, tak proc ted zatvrdnout na jedne vidli?

      0 0
    • lubos  

      Nema tlumeni ?

      0 0
    • Martin  

      Ta vidle te prezije. A jestli jsi s ni spokojenej tak ji nezavrhuj. I kdyz, pokud myslis, ze nova vidle zvedne tvuj vykon.....

      0 0
    •  

      Dokud funguje, tak bych to neřešil. Požitek z nový vidle si vychutnáš tak max. tejden a pak to bude už zase jen rutina. Pokud nepotřebuješ vidlí podpořit výkon, nech jí zestárnout.

      0 0
    • Karaya  

      Mel jsem do minuleho tydne JudyTT 2002 a zadny elastomer v tom tedy neni, po rozdelani se to sklada z asi 7 dilu :-) Tam se nema co pokazit. Ted mam MX Comp Eta a rozdil v lese je citelny.. Aby taky ne za ty prachy… Jetli mas penize, jdi do ni…

      0 0
      •  

        To je nějaký divný, mam taky Judy TT a jsou v ní péra a otevřená olejová lázeň (pravá noha). Zdvih 80 mm a žehlí parádně…že by protekční? :-))

        0 0
        • RS  

          nevíš prosímtě z kterého roku ji máš, ta moje je 2001 a olej tam rozhodně není, ale co kdybych ho tam zkusil nalejt, koukal jsem do pravé nohy, nic tam vlastně neni a ta trocha oleje by tomu rozhodně memohla ublížit (ovšem pokud se tam ten olej udrží a nevyteče).

          0 0
          •  

            Kupoval jsem jí loni už použitou – byla na nějakym kole na nějaký výstavě. Myslim, že když tam ten olej naleješ, tak akorát že to tam bude šplouchat a možná zmenšíš zdvih. Každopádně pro účel tlumení to asi stačit nebude.

            0 0
          • 100kg  

            Měl jsem elastomerovou RS Quadru (1994) a v servisu mi do ní nalili olej. Pak na své 4 cm zdvihu chodila hladce a bez výrazného opotřebení několik let. Takže použití oleje doporučuji.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.