RockShox Judy TT 04 - výměna pružin za měkčí a údržba

12 nepřečtených
  • Mayan

    Má tu někdo zkušenost s chováním vidle RockShox Judy TT (model 2004) po výměně pružin za měkčí? Vážím 64 kg a v poměrně nenáročném terénu (lesní cesty, kořeny, žádné divoké sjezdy a maratony, spíš pohodové vyjížďky) zajíždí max o 3 – 4 cm, průměrně max do 3 cm včetně sagu na nejměkčí nastavení. Už slyším jak píšete, že ji mám vyhodit a našetřit na lepší, ale na to nejsou prachy a mě tato vidle docela dostačuje (byla na Mongoose LTD). V servisní příručce RS pro Judy je uvedena standardní pružina do 63 kg a měkká pod 63 kg. Rád bych věděl jestli není po výměně pružin zase příliš měkká (jelikož nemá tlumení, aby zase moc neházela), prostě jestli jste spokojeni. Také bych se rád zeptal čím konkrétně tuto vidli mažete a jak ji udržujete.

    0 0
    • Mayan  

      Jo, aby nezvnikla mýlka, tuhost není způsobena mrazem. Chování vidle je takové v létě, resp. při normálních teplotách, nejezdil jsem ji teď v zimě.

      0 0
    • miche  

      Ja mam tudle vidlu taky (Mongoose LTD) a zatim si na ni nestezuju, mam taky kolem 80-ti kilo :-)) To sem ti pomoh co … A jak jsi spokojen s tim LTD-ckem, ja celkem jo, pro zacatecnika (ne teda vekem :-)) se to da (takovej freeride). Komponenty vyhovuji memu stylu, ale casem by to sneslo delsi ram (aspon 5 cisel).

      0 0
      • Mayan  

        S vidlou jsi mi moc nepomoh :), ale jsem rád, že je tu další spokojený s Mongoose LTD. Já koupil před rokem čerstvou 2004 sérii, měl jsem ten typ vyhlídlý a strašně se na něj těšil:). Taky jsem začátečník. Dělal se pak i ve Sramu, ale já jsem rád, že mám to osazení Deore. Líbí se mi, že toto kolo má všechno docela vyvážené, žádné slabé stránky a navíc je krádné:). Rám mám S (mám 167 cm). A jak tu vidli udržuješ? Mažeš něčím nohy nebo čistíš ty gumobé „stěrky“, nevím jak se to nazývá:). Nemyslím tím prachovky přes nohy, ty model 2004 už nemá.

        0 0
        • Mayan  

          „krádné“ mělo být „krásné“, ne „kradené“ :)))

          0 0
        • miche  

          Uprimne, ja udrzbu neprehanim (jak rika zenska, nikde :-))) Ja to koupilna podzim v ty akci (12990,– v shimanu Deore) velikost L, mam asi 185 cm. Trochu sem to nezvladl a ram je mi jaksi kratky, jak uz sem psal, takze z jara du do rovnejch riditek + rohy, abych to trochu prodlouzil (pac ty vlastovky ubiraj tak 5 cm kvuli jejich uhlu). Je to freeride a na druhou stranu se s tim aspon naucim jezdit. Jestli vydrzi zdravi a vule jezdit, tak uz posilhavam po nakym peknym XC-cku (libi se mi Ravo nebo Apache). Jinak znova opakuju, cena vykon bez konkurence ! Naslapy v cene, to byla jasna volba :-)))

          0 0
          • Mayan  

            Jj, právě, nášlapy v ceně, cena/výkon skvělá. Jak říkám, jezdím v tom spíš výlety v přírodě, po Karpatech nebo po Brňěnském okolí, žádné skoky, ale chtěl jsem, aby to kolo něco zvládlo. Pořádně se nevyznám co je freeride a co XC, ale ta geometrie LTDčka mi přišla akorát vhodná pro můj účel (i když při velikosti S už stejně moc rozdílů dělat nejde:)). Jo, jinak Mongoose dělá spíš kola pro ten freeride, ale právě LTDčko mi přišlo stylem něco jako Ravo nebo Author, akorát, že kvalitnější a hezčí :).

            0 0
            • miche  

              Ne hezci ale nejhezci, ja mam cerno zlatou kombinaci (prevlada cerna) a byla to laska na prvni pohled :-)) Ne vazne, rozhodoval sem se mezi GT-Author-Mongoose a co se tyce vybavy, vypadali pri stejne cene ostatni jako chudi pribuzni, proste dobra akce … snad :-))

              0 0
    • blue.sun  

      Divím se tomu, měl jsem ji taky, vážím sám 62–63 kilo a při menších skocích (do 30 cm výšky) jsem ji dostával na doraz. Ale to byla TT 2002. V běžné jízdě chodila tak 5, 6 cm… Opravdu netuším, čím by to mohlo být. Na mazání jsem měl vazelínu od Yarroline…

      0 0
      • Mayan  

        Skoky nevedu,neumím:) akorát když při sjezdu se naráz objeví díra:), ale ani tak ji rozhodně nedostanu nadoraz. Jak se Ti chovala při jízdě v terénu po překážkách tak 4–5 cm vysokých (někam do kopečka, kde se vidla nadzvedávat nechce ani trošku:)) ?

        0 0
        • blue.sun  

          Do kopce moc nepruží nic… Funkce vidle se pozná z kopce dolů daleko líp… Aspoñ to je moje zkušenost. Ale ve slušný rychlosti brala i ty 4 cm docela v pohodě. Nežehlila, ale sloužila dobře…

          0 0
      • Karaya  

        No jo, ale TT02 je uplne jina vidlice nez TT04.. Zkus vyndat jednu pruzinu.. TT02 mela druhou nohu prazdnou…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.