• BoB

    Čeká mě plnění zadní hydrauliky HOPE. Brzdovku mám, chu? a odvahu taky. Jenomže jsem našel dva rozdílné postupy – jeden v návodu, kde píšou že vzadu (na třmenu) povolím odvzdušňovací šroub a leju to tam přes expanzku na páce potom mačkam páku dokud neodejdou všechny bubliny. Druhý postup jsem našel v MBAction a jinde pro Hayesy, a lejou to tam odzadu přes odvzdušňovací šroub, což mi přijde logičtější, protože bubliny svého stoupají nahoru. Poradíte mi?

    0 0
    • Pá-dlista1  

      V cem jako? Vzdyt oba postupy znas :) Ja jsem osobne pro ten spodem.

      0 0
    • BUCEW  

      mel se promax,525,saint a ted mono m4 a použil jsem na ně všechny systemy afungoval jenom ten jejich Hope.Musíš mít ale páku níž něž prase abys tím mačkáním ty buble vytlačoval nahoru.Jestli to jde tak to sundej z kola a dej si prase někam nahoru.

      0 0
      • BUCEW  

        a ještě jsem zapoměl HFX 9.

        0 0
      • BoB  

        To ale až po naplnění jako odvzdušnění není liž pravda.

        0 0
        • BUCEW  

          ne takhle sem je i naplnil(musel sem ji rozpojit tak to vyteklo)udělej to tak a bude to fungovat napoprvé.

          0 0
          • BoB  

            No já vim že je to blbá otázka, ale když máš prase nad páčkou, tak do expanzky nenaleješ kapalinu, protože neteče do kopce.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              To mas bud spatnou kapalinu nebo do toho moc rejpes :) Tady jsi na bike-foru. Sem fyzikalni zakony netahej :)

              0 0
            • BUCEW  

              neleješ protože v ex.jsou dva jednocestný ventily.Jeden ti funguje když mačkáš páku,tak pístem tlačíš kapalinu do systemu a tím jedním ventilem se ti tam doplnuje a ten druhej funguje při přehřátí kapaliny aby ti to nebouchlo tak se ta horká kap.přetlačí do nádobky.Kdyby tam byl ventil jenom jeden tak to ani nenaplníš a kousnou se ti desky když se to zahřeje protože by se to vzájemně přetlačovalo.Když otevřeš exp.tak u levnějších jsou tan vidět dvě dirky a u (525,SHMN,hope) je nad tou jednou dírkou plíšek aby ta kapalina nevylítla nehoru když se rychle zahřeje.Otevři to a budeš tam mít plíšek a hned vedle dírku proto to můžeš dát nahoru.

              0 0
              • BoB  

                Aha, Takže jinými slovy naleju do expanzky, zmáčknu páku čímž přečerpám do hadice, doleju expanzku atd atd dokud mi ze šroubu na třmenu nepoteče jen kapalina. To zní jednoduše. Ale pak nechápu jak se dá kapalina naplnit zezadu, když je tam ten ventil – to musí být stisknutá páka? Asi to moc rozebírám, když se dostanu včas domů, tak jdu do toho.

                0 0
                • BUCEW  

                  když to tlačíš spodem tak máš celej systen otevřenej tudíž ti to leze tou dírkou která je otevřená.když máš páku volně tak je ucpaná ta dírka která je blíž prstové páčce tak ti to poleze tou druhou tam kde je plíšek.Když mačkáš páku=hejbeš pístkem tak se ucpávání dírek střídá jinak by to nefungovalo.

                  0 0
                  • BUCEW  

                    co se tíče odvzdušnování tak to udělej jak je to tam napsaný.odpovídá to logice. zmáčkneš páku=posuněš kapalinu zavřeš šroub nahoře pustíš páku=nasaje se ti kap.do systemu druhou dírkou. otevřeš šroub zmáčkneš páku…atd.

                    0 0
            • BUCEW  

              já sem toblbě přečet.Kapalina neteče do kopce ale tím mačkáním pístku ji „násilím“ posunuješ=vytla­čuješ bubl.

              0 0
              • BoB  

                Tak se musim pochlubit. Všechno šlo jak po másle, naplnil, odvzdušnil, absolutně dokonalý. Jenom kdybych já BLB neurazil večer lahvinku a pak se nešel podívat na kolo do svěráku po venčení psa, který jsem nechal aby se úúúúplně všechny bublinky dostaly do odvzdušňovacího šroubu a já moh ráno jenom zmáčknout, sestavit a jet. No takhle mě napadlo, že se podívám jak se vysouvaj pístky. Vysouvaj se božsky – až na podlahu :-(((. No viděli jste většího blba? Ráno du do toho znova.

                0 0
                • JohnLee  

                  :))))))

                  0 0
                • Pá-dlista1  

                  :-D

                  0 0
                • BUCEW  

                  jo a ještě sem ti zapoměl napsat abys nemačkal páku když tam nemáš kotouč aby ti navyběhly pístky:-)

                  0 0
                  • ddd - andy  

                    8-D

                    0 0
                  • BoB  

                    Ještě jeen dotaz – když plníte kotoučovky odzadu tak jak zachytáváte u hope kapalinu z nádržky?

                    0 0
                    • BUCEW  

                      tak co už se to to povidlo?

                      0 0
                      • BoB  

                        Ještě hákuju :-((, ale jinak ten systém že prase je nad pákou funguje, bubliny z toho lítaj, jenom ještě doplňuju, že prase musí být tak aby ten odvzdušňovací šroub byl nejvejš a nesmí se ti stát, že ta kovová destička v nádrže není pod kapalinou, jinak to zas nasaje vzduch.

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          To skoro vypada, jako ze rozdavas rady :)

                          0 0
                          • BoB  

                            To bych si nikdy nedovolil, já jen ilustruju svoji mechanickou neschopnost. Jinak se to včera zadařilo, brzda funguje ale nebrzdí, protože jsou zjevně destičky i kotouč od kvapkaliny, takže mě čeká ještě pokus o čištění kotouče a asi nové destičky. Co říkáte na goldfreny?

                            0 0
                            • blue  

                              funguje, ale nebrzdi :-)))))

                              0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Ja bych radsi zkusil KoolStopy nebo Fastopy.. to je takova moje jistotka, ale Goldfreny jsem jeste nezkousel.. porad se jim vyhejbam. Nebo Jagwiry brzdi taky dobre… ale zase mam srovnani jen Hayese a nevim jak to je u Hopu.

                              0 0
                              • BoB  

                                to Blue: musíš rozlišovat – já byl rád že se mi to podařilo složit zase dohromady tak, že se destičky přitlačujou na kotouč. A že je kotouč zamaštěný je logické a věděl jsem že to budu muset čistit. Ad destičky – já je možná zkusim neb motorkáři si je chválej a navíc mě lákaj ty sintrovaný. Akorát nevim jestli je můžu použít ale když na to maj rozměr, tak jsem si zdůvodnil že asi jo.

                                0 0
                                • BUCEW  

                                  na kotouč si ku perchlorethylen a desky mám vyzkoušený KS.jsou měkčí jdou rychlejc pryč ale brzdí zatím nejlíp z těch co sem zkusil.

                                  0 0
                              • blue  

                                kdyby te to zajimalo, tak jsem dneska poridil goldfreny do hayesu a samotny nandani bylo malinko komplikovanejsi, nez u BBB nebo fastopu, ktery mam tejden vpredu… ten vystupek, za kterej se desticka vyndava, je zhruba o polovinu delsi, nez u ostatnich, takze u vnejsi desticky sem ho musel upilovat, protoze prekazel uchytu na trmen a nezajel by dovnitr… druhej problem je ten, ze desticky jsou bez pruzinek a ty dva zobacky, za ktery se pruzinky zachytavaj, nejsou zeslabeny oproti ostatnim, takze je treba konce pruzinek roztahnout

                                0 0
                                • Pá-dlista1  

                                  My je mame doma, ale jeste jsem je ani nerozbalil. To jsou cenne informace, abych si pak nekde na zavodech nemyslel, ze proste vymenim desticky… na tom je jeste spousta prace nez padnou tam kam jsou delany :) Taky se mi zdaji malinko tlustsi nez ostatni. Nemas ten pocit?

                                  0 0
                                  • blue  

                                    to mi neprislo, teda co se tyka podlozky, srovnaval sem to s vyndanejma BBB, co se tyka smesi, tak ta mi taky neprisle silnejsi proti tem fastopum treba

                                    tedka rano sem v praci jeste laboroval s jednou pruzinkou, protoze se nechtela chytnout k pistku, ale snad uz to bude v pohode… a zatim brzdi dobre

                                    0 0
                                • BoB  

                                  To mě zajímá pak prosím napiš jak brzdí.

                                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.