• pepa_16

    Cetl jsem spoustu rad, jak odvzdusnit Maguru Louisu z roku 2001(ma odvzdusnovaci sroubek v imbusu na doraz desticky). Nekde rikaji, ze se leje olej do expanzni nadobky na pace, jinde zase, ze se to tlaci zezdola injekcni strikackou a nahore jdou bublinky. Jak je to doopravdy? A muzu odvzdusnit tuhle brzdu, kdyz nemam ten odvzdusnovaci sroubek? Dik

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Bez sroubku muzes, ale musis to tedy prolit vrchem a spodem nechat vytekat. Jinak jsem spis zastancem protlacovani spodem.

      0 0
      • pepa_16  

        Ale v zasade je to jedno, ne? Ale kdyz to necham protekat spodem, tak se mi to vsechno vyleje, protoze tam nebude podtlak, kdyz to budu mit nahore otevreny.

        0 0
      • blue  

        kdyz to protlacujes spodem, jak resis vytejkani kapaliny nahore? omotanym kusem hadru kolem paky?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Odsavanim strikackou nebo hadickou napojenou na expanzku a nadobkou… zalezi na brzde. Ten hadr tam stejne mam. A zvu si asistenty :)

          0 0
        • pepa_16  

          Bud, anebo to odsavas injekcni strikackou. Me by spis zajimalo, jestli by to spodem slo, kdybys tam do ty diry narval strikacku, to by prece melo plus minus tesnit, ne? Nemuzu totiz nikde ten sroubek sehnat

          0 0
          • Indian  

            Hele je to uplně jednoduché. Vem klasickej šroub M5,uřízni ho na délku cca 2–3 cm a vyvrtej do něj díru tak 2kou vrtákem durch.pro jistotu když to budeš šroubovat do toho třmínku, můžeš ho trochu omotat koudelí pro utěsnění. Princip je pak už jasnej. na jeden konec navlíkni hadičku třeba od vzduchu k akvárku a injekci doporučuji tím prohnat aspon 1dcl. Nahoře odebírám injekcí. Nikoho k tomu nepotřebuji.

            0 0
            • pepa_16  

              To je dobry napad, ale on je ten sroubek protahlej dozadu (je na tom takovej kuzel), nebude to vadit, kdyz to na tom sroubku s tou dirkou nebude? A nepraskne to, kdyz do toho budu vrtat?

              0 0
              • Indian  

                Ten kužel je dosed,proto použij tu koudej na utěsnění a našroubuj to tak jak to půjde a dotáhnout opravdu s citem,nemůže nic prasknout. Dělat sem to pár krát a pokud nejseš uplnej trotl tak to v poho zvládneš. Té koudele jen tak 3pramínky přímo do závitu a šroubovat prakticky rukou. Nemužeš nic pokazit.

                0 0
                • Indian  

                  Jo a ještě něco. To, narvat do té díry jenom stříkačku jsem zkoušel taky, raději nebudu už psát,jak to dopadlo,myslím že by si ze mne autor seriálu A je to… vzal příklad…

                  0 0
                • Pá-dlista1  

                  Me by spis zajimalo kam navlekas tu hadicku.

                  0 0
                  • Indian  

                    Myslím,že je to uplně jasný né? No na ten šroub z druhé strany,než se šroubuje do toho třmínku.Ideální je, použít šroub kterej má přechod do hola a navléci to na to holé místo. Já myslím,že je to zřejmé.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Jo bez hlavicky? A proto musis tesnit koudeli… no ted uz je mi to jasny. Asi. A sroubujes to rukou, protoze vlatne ani jinak nemuzes.

                      0 0
                • pepa_16  

                  Ja se bojim aby se ta koudel nedostala dovnitr, protoze tam uz to nikdo nevynda a muze to tam delat nakou neplechu. Myslis ze ne? Takze az provrtam ten sroubek (jestli mi nepraskne), tak tomu uriznu hlavicku, a vznikne z toho takovej cervik. Pak na to nasadim hadicku, na hadicku strikacku a odvzdusnim to. To je vsechno?

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Kdyz to budes delat takhle podoma, tak bych ten zavit nechal delsi, doprostred proti sobe dotahnul dve kontramatky a navliknul O krouzek. To jen tak jednoduse. Jinak bych si to vysoustruzil a nebo za par desetikorun koupil. Ja sem postupoval takhle: Nechal si odvzdusnit, chtel vyrobit, prolil vrchem, koupil sroubek, prodal brzdy :)

                    0 0
                    • pepa_16  

                      Ja bych si to nejradsi koupil, ale nemuzu to nikde sehnat. Nikoho kdo ma soustruh neznam, takze si to budu muset udelat sam........a hlavne uz chci jezdit

                      0 0
                  • Indian  

                    Tu koudel tam dávat nemusíš.Jde to i bez ní.Dotáhnout opravdu s citem. Pokud si netroufáš to vrtat,dej to zámečníkovi a za dvacku ti to udělá.Chce to strojní vrtačku.Ideální je, jak už sem řekl,použít šroubek kterej má ten přechod kdy končí závit a začíná „hladko“ a na to „hladko“ navlečeš tu hadičku.Samozřejě hlavičku musíš odříznout. Ještě doporučuji opilovat jemným pilníkem konec toho šroubku do hladka. Originál šroubek totiž asi neseženeš,nebot se prodává jen v sadě pro odvzdušnení od Magury. a ta sada začíná tuším někde na 900.-

                    0 0
            • pepa_16  

              hele bacha, ten sroubek ma zavit M4

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.