• Darius

    zdravim, naposled zadam radu ohledne klik, uz musim kupovat…a porad vaham

    studiem webu jsem zjistil, ze Race Face ma na rozdil od ostatnich jiny system a to tak ze leva klika je spojena s osou a prava se montuje pres klasicke ISIS drazkovani; ma to nejake vyhody ci nevyhody oproti shimano standardu HT II?

    jeste by me zajimalo jak je na tom Truvativ Stylo s prevodniky… razeni, vydrz

    0 0
    • JMT  

      ja sem na to taky koukal, jelikoz o tom uvazuju a prislo mi ze ten race face system je jedinej s „tlustou“ osou u ktery se daj vymenit stredova loziska p.s. na stylo se zeptej Pekacka :-)

      0 0
    • raceface  

      RF Deus X-Type jezdim asi půl roku (přes zimu sem tomu ale moc nedal) a jednou sem reklamoval uvolněnej spoj levý kliky s osou (výměna bez problémů, od tý doby v pohodě)… Trošku mi přidrhává levý ložisko… Převodníky – výdrž průměrná, řazení – nic lepšího sem nejezdil… Spoj osa/pravá klika není klasickej ISIS… Váha je super, vzhled taky, tuhost dobrá… Víc ti řeknu na konci sezóny:-)

      0 0
      • Darius  

        dotaz1: na MTBR se to hemzi stiznostmi na chod lozisek… tve ‚pridrhava‘ znamena presne co? dotaz2: nekolik lidi tam taky pise, ze je dulezita spravna montaz, montoval si sam, je tam neco specialniho? stahnul jsem manual a nic extra jsem nenasel

        0 0
        • raceface  

          Na montáž potřebuješ imbusy 8 a 10 mm (osmičku pořádně dlouhou pro dobrou páku) a klíč na utažení středovejch misek (ten je kompatibilní s tim na Shimano Holowtech II), jinak nic, možná jen trochu šikovnosti a vazelíny, he…

          Moje přidrhává, znamená že nechodí úplně čistě a prostě přidrhává no… Možná se jen jedná o vadnej kus…

          0 0
          • Seveřan  

            Nezní to moc povzbudivě: mínusy: přidrhává, ložiska, uvolněný spoj kliky plus: dobře řadí

            :O(

            Další kandidát odpad

            0 0
            • Indian  

              Asi to budou pěkný šmejdy. Taky sem o nich uvažoval, nakonec to vyhrál Octalink XT střed a na něm Rooxy MXC- nemůžu si ani trochu stěžovat, prostě o tom 10 000km nevím :-) PS: No nechci štouchat,ale zatím jsem slyšel mnoho stížností na X type a? Holow.II nebo fejsy. No uvidíme.

              0 0
              • raceface  

                Kdybych teď měl možnost, tak bych koupil Race Face Turbine LP / Race Rings / čtyřhranou osu – komplet, kterej se dělal tak před 6 – 7 rokama. Nikdy sem se čtyřhranem neměl žádnej problém, tyhle nový systémy mě fakt neoslovily… Ale na druhou stranu, člověk je IN, když to má, ne?

                0 0
                • Indian  

                  Tak v tom opravdu s tebou souhlasím. Sám je mám. Dělalo se to už asi v r.1995 mělo to fialovej elox a za studena kované.-Absolutně nejlepší kliky na světě. Bohužel 4hran měl jisté nevýhody,které odstranil Isis a u šimana prakticky to samé Octalink. Dle mého je klasika tj. střed našroubovanej v rámu a natáhlé kliky 8kou imbusem to nejlepší co je. Na ikstéčkovej střed Octalink najedu tak 20 000km a pak si ho za 700kč za 15minut vyměním za použití 32bočáku a 8ky imbusu,tak vo co go?

                  0 0
                  • raceface  

                    máš recht

                    0 0
                    • zac  

                      Nemas nahodou zkusenosti s osama Signature (isis)? Ted ji budu porizovat prave k Turbine LP a rad bych vedel, jestli stoji za to.

                      0 0
                      • Indian  

                        Turbine jsou jedny z nej nej klik na planetě a a? mě hlava upadne jestli kecám.Bohužel už se nedělaj:-( Ten signature střed tě dle mého názoru přežije. Rozhoně vydrží déle jako jakejkoliv X-type,je to dáno konstrukcí u normálního středu jsou ložiska jako kráva. Rozhodně super volba. Praktiky X type má jedinou výhodu, díky většímu prům. osy a větších ložisek dále od sebe položených jsou ty kliky jako celek tužší a nedochází k takové páce při záběru. Bohužel je toto vykoupeno ložisky menších rozměrů a jak sem tak slyšel zatím to nemá moc ohlas. Alespon u lidí,kterým to nedělaj zdarma mechanici.

                        0 0
                    • Darius  

                      chcete tim rict, ze se mam na X-type vybodnout a jit do klisiky… v mem pripade ISIS+Evolvemodel 2004… zatim jsem mel octalink a vydrzel dooost

                      0 0
                      • raceface  

                        Víceméně se přikláním názrově k Indianovi ačkoliv sem ISIS nejezdil. Chvíli sem měl Octalink a žádnej problém (moc sem toho ale na něm nenajezdil, takže větší soudy vynášet nebudu), ale na čtyřhranu sem jezdil spousty kilometrů/hodin a nikdy sem s tim neměl problém… jezdim XC.

                        Pokud chceš, X-type si kup, ale spíš už bych teď do nej nešel…

                        0 0
                        • Indian  

                          Octalink = Isis = 4kant. Prakticky to samé. Octalink a Isis maj oproti 4kantu výhodu ve větším průměru osky a díky kostrukci osky se nevymačkají. Jinak je to to samé.

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            No tak z tohodle pohledu se od ty doby, co rimane sestrojili kolo, nic podstatneho nezmenilo :)

                            0 0
                        • Darius  

                          hm… jake kliky byste ted doporucili? Shimano nechci kvuli prevodnikum FSA je diky Vokolkovi predrazene Zbyva mi RF Evolve na ISIS, pripadne Truvativ Stylo Jake jsou dobre ISIS osy? o RF jsem moc chvaly nenasel sakra, ted jsem cely zmateny… ale kliky potrebuju

                          0 0
                          • onegear  

                            Opatrne zkusim navrhnout gebhardt kliky a un72 osu.

                            0 0
                            • Darius  

                              opatrne nemusis:-) Gebhart je na me dost drahy, puvodne jsem mel predstavu do 5,5–6k, ale cim min tim lip… ty evolvy jsou za 3400 + tak 1000–1500 osa

                              0 0
                            • Indian  

                              Gebhardt? No tak ty bych dal sestřenci na tříkolku. PS: sestřenici jsou 4 roky:-)

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Sestrenka ma dobrej vkus :) http://dolekop.com/photos/3576.jpg

                                0 0
                                • 2-czech  

                                  taky vybiram kliky…Race Face Evolve za 75dolacu na sleve jsou bezkonkurencni!!! jenom nejak poresit tu 108mm osu, asi nekde vyzkousim a uvidim, jestli nechat 113 nebo koupit novou signature 108 of RF…kazdopadne hezci kliky nez RF ve stribrnym jsem zatim v tehle cenove relaci nevidel..(snad i neco vydrzej:)

                                  0 0
                                  • Darius  

                                    jo, RF ma me sympatie, ale chybi prakticka zkusenost, nikdo v okoli je nevozi osy signature lze sehnat kde? (v CR) v ISIS osach se nevyznam

                                    0 0
                                    • zac  

                                      nejaky kousky maji jeste ve skivelo, ale napsali mi cenu 3200Kc… Nakonec ji budu mit z USA v prepoctu za 1700Kc. O tech osach jsem se bavil s Petrem Heinikem a ten mi rikal, ze ta signature vydrzi vsechno oproti te „SRX“ (nevim jestli to pisu spravne), ktera odchazi pry pomerne rychle. Osobni zkusenost ale nemam.

                                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.