• Motorista

    Tak je tu jaro, krasne pocasi. Vsichni vytahli kola na silnici, ale vetsina patrne nechala jeste mozek ve skrini… Vim ze uz se tu asi tisickrat probiral vztah ridici vs. cykliste, ale co se dnes delo na silnici to prekracovalo vsechny meze. Na to, ze jezdite i tri vedle sebe jsem si uz zvykl. To ze odbocujete bez rozmyslu a podivani se mi nezbyva nez tolerovat… Ale ze jsem dnes potkal kaskadera na dalnici suverene v pravym pruhu jsem uz malem nerozdychal. A pak jsem na okresce dojel kamikadze, co mi klickoval pred autem. Trochu jsem mu pomohl do pangejtu. Nebojte, nic se mu nestalo. Hned vyskocil a hrozil pesti… Jen doufam, ze kolo ma pochroumane a uz nevyjede… Omlouvam se vsem myslicim cyklistum, ze Vas dnes hazim do jednoho pytle, ale kvuli temhle idiotum proste roste nevrazivost mezi nami motorizovanymi a Vami sportovci…

    0 0
    • goofy  

      ??? aha to asi mel byt vtip, tak to jo… :o)

      0 0
    • Martyss  

      Myslím, že nejdříve by bylo dobré si udělat pořádek ve vlastních řadách..:-)…no flame,please…

      0 0
      • Motorista  

        Sorry, ale to je asi nemozny… Ridicak daj dnes kazdymu…

        0 0
        • CZiko  

          takže vy motoristi jste na tom stejně jako my cyklisti…

          0 0
          • Motorista  

            Ale s tim rozdilem ze mame treba zrcatka… Ale mas pravdu. V obou taborech jsou prasata…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Jestli muzu za nas „sportovce“ [to nejsou ty liny prasata za volantem] prosit, pouzivejte je. Dekuji.

              0 0
              • Lance  

                Jo to je jedna vec,ale kdyz budou ty 3,14ce pouzivat hlavne hlavu (tim padem i ty zrcatka) tak to bude stacit, protoze me toci vypaseny i nevypaseny ****,ktery je tak tupy,ze mu nedojde,ze na tom kole muzes jet 60 a vic a vzdycky si mysli,ze vse stihne a ja pak musim na brzdy,to je vzdycky strasne mile od neho. To se mi ulevilo:) Skoda,ze u nas se spousta lidi posere z toho jake ma auto,holt si mysli,ze je nevim co,ale pro ostatni totalni nymand! To jsem chtel dodat.

                0 0
                • fousac  

                  ad pouzivani mozku.. nektery motoristi to opravdu nemaj v hlave v poradku.. jel sem vcera po „podbrdsky“ silnici revnice-horovice, takova nadherna asfaltak vinouci se mezi poli.. no a protoze jak na tech polich, tak i na Hrebenech taje snih, bylo dost useku, kde se pres tu silnici valila voda.. usek treba 50m dlouhej a 15cm hlubokej.. no a ty auta tam leti 90kou a sup do vody.. a uz litaj sem tam plny ruce prace… bohuzel me motlitby nebyly vyslyseny a zadnej z nich na poli v kotrmelcich neskoncil.. :((

                  0 0
                  • Seveřan  

                    Mě to nedávno ženská řízla z vedlejší pár metrů před nosem, měl jsem přes čtyřicet a skončil jsem nakonec ve škarpě s bodlou gumou. Asi neuměla značky a nevěděla co znamená dej přednost v jízdě. Takže teď si dávám pozor i na hlavní, nevíš koho potkáš. Nějak nás moc řidiči neberou vážně, kdyby jsme měli okolo sebe víc plechu, tak by asi brali, a nebo že by to bylo tím že máme biologickej motor, fuj diskriminace :O)

                    0 0
                    • Vymi  

                      jo tak to taky znam… hlavne ty s kloboukem co jedou poctive a poctive pomalu a podle predpisu… hraje jim z radia… ja jsu mali myslivecek… a na krizovatce se zacne hadat jestli nahodou nestoji moc blizko jeho auta…

                      0 0
        • Martyss  

          Osobně si nemyslím, že je problém v úrovni nároků na získání řidičských průkazů, ale v mentalitě řidičů. btw Jak může někdo chtít dodržování předpisů, když ani zákonodárci je nedodržují..:-/ Nu a dál bych chtěl podotknout, že nemá cenu to tu řešit, protože se stejně k ničemu nedojde. Možná nejlepší by bylo tuhle diskuzi zamknout.

          0 0
          • Motorista  

            Sorry, ja tu nechtel vyvolat flame. Jen jsem to proste musel ventilovat… Mozna by bylo lepsi kdybych zastavil a dal mu par facek… Ale nebyl cas.

            0 0
    • BOREK  

      aha a v plechovkach se vsichni chovaj sqele ze? samo ze ti DVA byli mimo nas

      0 0
    • sil  

      Myslím, že tvůj příspěvek je dost mimo – si porovnej kolik cyklistů skončí pod autem a kolik motoristů pod bikem, heh. Auto je narozdíl od kola smradlavá a nebezpečná zbraň. Asi tady nemusíš lidem radit, aby nejezdili po dálnici a kličkovali po okrskách, normální člověk to ví sám od sebe, blbovi to nevysvětlíš. Takže hlavně by měli myslet benzínožrouti…

      0 0
    • slayer  

      No to seš teda frajer. Snad ti taky jednou pomůže někdo do pangejtu, třeba nějaká tatra motoristo přiblblej.

      0 0
    • Pekáček  

      „Trochu jsem mu pomohl do pangejtu.“ To jsi alespoň ukázal co v tobě je, blboune. Co kdyby se mu něco stalo? Napadlo tě to!!??

      0 0
      • pinot  

        souhlasím s motoristou

        0 0
      • Gumicuk  

        Fakt by me zajimalo proc se do Motorysty navazite… nejak to nemuzu pochopit, vsechno psal ve vsi slusnosti a bohuzel mel pravdu. Sam jsem cyklista i motorista v jedne osobe stejne jako vetsina z Vas a nemam nic proti slusnejm lidem z obou taboru. A kdyz jedu autem tak nadavam na vsechny kteri se chovaj jak magori. A to ze nekteri cyklisty jezdej hodne zhovadile mi moc ser… a u motoristu je to to same.

        0 0
        • Gumicuk  

          A nehodlam se zastavat kterehokoli z techto dvou skupin. Snad jen ze ten cyklista by mel bejt o neco opatrnejsi protoze kdyz ho sejme nejake auto tak to ma dost zle a motoristy bych zase upozornil ze u nich je velka sance ze muzou ohrozit jine ucastniky dop. provozu a vlastne i chodce :-)

          0 0
          • Gumicuk  

            Takze bych nazev threadu poupravil na „Lidi myslete“

            0 0
            • Mike 21  

              Já jsem taky cyklista-motorista a myslím si ,že BLB je holt BLB a je úplně upr…, jestli jede na kole, autem, na koni nebo třeba na běžkách.Příklad jedu ráno v zimě do práce autem a bezmozek na kole ušetřil za zadní blikačku a můžu myslet jak chci. Anebo jedu na kole náhodou po široké silnici (do proti nic nejede) a lobotom v BMW mě při „předjíždění“ dá přes levou zadní půlku špíglem.

              0 0
            • kolda  

              ze by tu byl Gumicuk jediny rozumny clovek? souhlasim na 100% – blbci se najdou vsude. A reakce nekterych zde pritomnych jsou trosku tristni…

              0 0
        • Pekáček  

          Nepřipadá mi to jako důvod dopouštět se na druhých násilí v jakékoliv formě. A nemyslete si že mě nevytáčej jen motoristi, neukázněných „cyklistů“ (myslím ti ne v dresech) potkávám dost. Nebo si myslíte že bych měl řidiče co mě málem přejel na přechodu když jel na červenou vytáhnout z auta a hodit ho na trávník?

          0 0
          • Vilém  

            A ti v dresech jsou vsichni ukazneni?Videl jsem uz dost odresovanejch blbcu.V dresu to nebude.

            0 0
          • vili  

            zrovna ti v dresech konkretne tady v brne z nejakych klubu jezdi jak hovada ve meste.jedou po silnici a maji cervenou tak vyskoci na chodnik a prosvisti to po prechodu klidne i 40 kdyz tam nikdo nejde a ja jedu autem odbocuju a chodce ktery dou pomalu pustim pres prechod za krizovatkou,necham je projit a pak si rikam tak jedu a zniceho nic se tam vyriti nejakej chrt a ja na to musim skocit abych zastavil.takze to o dresech vubec neni.streetari aspon jezdi pomalu.

            0 0
            • hanz  

              stejnej případ ve Zlíně…Jakmile vidím ten odpornej dres KCK tak si dávám majzla protože ti dementi mi sami najeli pod kola už mockrát. Vím že v každý skupině jsou hovada, ale u KCK je to snad podmínka pro přijetí do klubu…a aby to bylo pravidlo tak tam znám aj vyjímku.

              0 0
        • goofy  

          to jo, ale neznamena to, ze nekomu pomaham do pangejtru…

          0 0
      • zvedavec  

        Chci jen ragovat cyklisti puvodni informaci byla ze cyklista byl na dalnici at se chcem zastavat cyklistu chci se mezi ne radit ale na dalnici asi jezdit nemuzem ne? a kdyz se budou obe strany chovat slusne nikdy k temto diskuzim dochazet nebude vina je na obou stranach

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Kdyz pojedes rychle (nad 50km/h) a budes mit pridavnej motorek, tak teoreticky… :)

          0 0
          • wroum  

            obavam se ze uz to tak nejde. nejsem si jist, ale minimalni konstrukcni rychlost vozidla, ktere smi na dalnici byla posunuta na 80 km/h, to uz by asi nedal ani Enjoy :-)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              No s tim enjoyem fakt nevim, bych jeste nezavrhoval, treba jeste prijde s lepsima cislama :) No ja jsem to s tou 80kou taky slysel, ale nejak se mi tomu nechce verit a dobrzdovani za Avie mi docela dava za pravdu.

              0 0
              • wroum  

                mas pravdu, asi ho zbytecne podcenujem. je jen otazka casu kdy na rovine proti vetru zvladne 100 km/h. drzme mu palce :-)

                0 0
            • Pá-dlista1  

              Tak je to snad maximalni konstrukcni rychlost vozidla. Tzn. snad silnicni kola nemaj nejaky rychlostni omezeni ;) A podle me furt plati, ze musi trvale udrzet rychlost vyssi nez 50km/h.

              Ale stejne nechapu jak se mi muze stat, ze na dalnici dobrzduju za Avii a ziram na samolepku s preskrtnutou­ 80kou.

              0 0
              • wroum  

                na dalnici nesmi vozidlo jehoz maximalni konstrukcni rychlost napsana ve velkym TP je mensi nez tech 80. jinak mas recht, aviatici sou postrach. a smrdej :-(

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Se v tom moc nevyznam. Takze to co ma v TP ma i na ty samolepce vzadu?

                  0 0
                  • wroum  

                    nee. konstrukcni rychlost (ta co je v TP) je maximalni rychlost, na kterou je vozidlo konstruovano (brzdy, prevodovka…). to co ma auto nalepeny vzadu je rychlostni omezeni vyplyvajici ze spusobu uziti vozidla nebo treba i jen kvuli nejakym upravam na vozidle nebo i treba kvuli legislative v danym state. priklad: avie ma konstrukcni rychlost treba 100, ale ja na ni dam mrazici nastavbu a ta je homologovana do 70 km/h. v TP zustane tech 100, ale dostanes nalepku 70. na dalnici muzes, protoze v TP je tech 100.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      To jsem chtel slyset. A ted se s fousacem poperte :) Ja se priklanim spis k fousacovi.

                      0 0
                      • wroum  

                        uz sem si to zkontroloval. fousac ma pravdu. v mym prispevku si odmaz tu posledni vetu a je to OK. ostatni je tak jak sem napsal.

                        0 0
                    • cabbage  

                      koukam ze pravidla vymIslel zas nejaky inteligent:((

                      0 0
              • fousac  

                zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích § 35 (1) Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší než 80 km.h-1.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Tak to me utvrzuje v tom, ze Avie nemaji na dalnici co delat. O tom motorku jsem se zminoval prave kvuli dodrzeni toho „motoroveho vozidla“ kvuli pohonu je to zbytecny. To prece dokaze kdejaky nezavodni cyklista… teda podle toho co jsem cetl :) O ty trvaly 50km/h tam nic neni?

                  0 0
                  • fousac  

                    nejak nevidim.. ale je tam treba, ze mimo obec pro cyklistu neplati 90km/h limit, ten je jenom pro motorovy vozidla.. ;)

                    a k tomu motoru: pokud si na bika das pomocny motor do 50ccm objemu, 1kW (mozna 1,5kW, ted nevim) a bude to mit maximalku do 25km/h, tak aby nebyl proveden nejaky zasadni zasah do konstrukce kola, je to stale povazovano za jizdni kolo.. ;)

                    0 0
                  • sis  

                    V autoskole nam rikali, ze takova avie s tim omezenim 80km/h musi na dalnici nasadit tech 80 a drzet:-) jinak porusuje predpisy…Cyklista na dalnici a na silnici pro motorova vozidla NEMA CO DELAT! Kamose polisi zdupali ze jel na dalnici na simaku

                    0 0
                    • fousac  

                      nikde nepisou, ze ten silenej aviatik nesmi po dalnici treba 50kph, kdyz bude mit v papirech, ze jeho uzasna kara smi jet vic nez 80kph vcetne…

                      0 0
                      • sis  

                        Na dalnici je !min! rychlost 80km/h. Proste se tam pomaleji nesmi (nemelo by se)

                        0 0
                        • kolombo  

                          Tak nesmí nebo nemělo by se? Je to relativně jednoduchý zákon, tak to dvy výklady mít nebude! A podle zásady, nesmím pomaleji než 80 Km/h jezdí Ti, co končí v hromadných nehodách. A to se ještě pletou a jedou raději na horní limit. Můžeš samozřejmě jet pomaleji, ale musí to mít důvod ve sjízdnosti silnice. Pokud je to z důvodu technické závady, tak musíš z dálnice sjet na nejbližším sjezdu.

                          0 0
                          • rock  

                            361/2000 Sb.

                            § 18 Rychlost jízdy

                            (2) Řidič nesmí

                            1. omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.

                            § 35 (1) Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší než 80 km.h-1.

                            § 36 (2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km.h-1, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu.

                            0 0
                            • Koala  

                              Jasně že smím jet i pomaleji, pokud to vyžaduje aktuální stav vozovky. Na zasněžené a zledovatělé dálnici mě asi nikdo nebude nutit jet minimálně 80. I když už jsem slyšel jednou v radiu vyjádření tiskové mluvčí dopravní policie na otázku posluchače, jestli může v Praze na okruhu jezdit na sněhu s řetězy (tehdy i v Praze přes noc napadlo víc než 20cm a silničáři nestíhali): Není to možné, protože na dálnici a silnici pro motorová vozidla je min. povolená rychlost 80km/h (pokud vím, tak ve městě max.-pozn. autora) a s řetězy se smí jet max. 50km/h – no logiku to má, žejo :-)

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                No a neni to tak, ze v ten moment (s retezama) je maximalni povolena rychlost vozidla mensi nez 80km/h, tak nesmi na dalnici? Co na tom, ze by s retezama jel dvakrat rychleji nez ti bez :))

                                0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Nechci snizovat dulezitost retezu, ale urcite jsou mista v republice, kde je celou zimu vic snehu nez kdyz je v Praze kalamita a nikoho retezy ani nenapadnou :) Nj. prazaci, ale smysl pro humor maj, to zase jo :)

                                0 0
                                • Koala  

                                  Nech bejt, takovej pražák na letních gumách ve sněhové kalamitě (což v Praze znamená i 5cm) je mi stokrát milejší s těma řetězama, než bez nich. (Nechme stranou, že když nemá na zimáky, většinou nevozí ani řetězy)

                                  0 0
                          • Pá-dlista1  

                            No jako uz jsem letos po dalnici jel i min nez 80km/h, ale tam uz aviatici ani nedojeli :)

                            0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Prave, ze pisou. Takze ten chudak Aviatik aby mel tempomat jinak ma na krku floydy :)

                        0 0
                      • Volf  

                        Minulý měsíc jsme dělali referentský zkoušky a ten přednášející tvrdil, že min. rychlostí kterou smíš jet po dálnici je fakt 80 pouze s vyjímkou jízdy do kopce. Jestli je to ale tak uvedeno v zákoně, tak to jsem opravdu nezjiš?oval.

                        0 0
              • hanz  

                celou tudle diskuzi o AVII nechápu…to nemáte oči aby jste si všimli že AVIE je jedno z nejrychlejších aut na světě?.....vždyt pokaždý když nějakou potkám tak je uplně včele celýho pelotonu a to systemem start-cíl

                muhehe

                0 0
                • Man  

                  hanzi, myslim, ze Skoda 1203 jej dost uspesne konkuruje :-)

                  0 0
                  • hanz  

                    jj razdvatrojka patří do stejný kategorie, ale u starších modelů je se z ní díky volné zadní nápravě stává 4-stopé vozidlo a to už je zase jinej level

                    0 0
    • Pekáček  

      Admine nebylo by lepší tuhle debatu smazat než se to tu rozjede naplno?

      0 0
      • Meesha  

        jj, pak se to rozjede do sirky a clovek to nestiha cist… :-)

        0 0
        • Gumicuk  

          Jojo uznavam ze ho nemel poslat do toho prikopu… ale na druhou stranu si to ten dotycnej cyklista treba bude pamatovat. Proc se asi stenatu vymacha cumak v louzicce? :-)))

          0 0
          • Pekáček  

            Štěně v loužičče neutopíš, pádem z kola se můžeš zabít i při malý rychlosti a to ti ani nemusí pomáhat „vychovatel“ v plechovce.

            0 0
            • Gumicuk  

              Jojo uznavam ze ho nemel poslat do toho prikopu…

              0 0
              • McBlacky  

                hele já to pochopil že to byl vtip s tím že ho sejmul do pangejtu. Jestli ne, tak je to mega debil a nemá cenu se tady vůbec o lidech jako on bavit…

                0 0
                • Seveřan  

                  Sem chodec, sem kolálista, sem řidič. Řidiči se chovají jako prasátka (ne zase všichni). Jedu z ženou autem, borec v dodávce proti nám, noviny na volantě, a za jízdy si čte :-( Jdu po ulici, a ejhle, žena na kapotě, šla si tak po přechodu, jedno auto zastavilo, druhý spěchalo. Jdu zas po chodníku, matka s kočárkem přechází, tu se vyřití auto, 50 nemělo, končí na chodníku. Jdu zase jindy, přecházejí školáci, řádně se rozhlídli, zase jeden magor zastavuje od jdoucích kluků na 20 cm z očima vytřeštěnýma na vrch hlavy, zase rychlost a bezohlednost. Jedu si takhle na kole, taková ta okreska, kde skoro nikdo nejezdí, všude prázdno, hezky jedu u krajnice, a jeden inteligent v dodávce, ani se neobtěžoval překažku, kterou jsem byl shodou okolností já objet, prostě to fiknul pár centimetrů od řidítek. Byl docela silnej nárazovej vítr, dobře mě zalepilo :O) Kdyby tak byl alespoň sám :O( ono jich je víc. A co je zvláštní, oni nejsou vůdči sobě ohleduplní ani motoristé, silná auta asi odkrvují mozek. Najdou se i taci ovšem, kteří zpomalí a pak předjíždějí, udělají řádný oblouček, tak aby neohrozili ty druhé, většinou se jedna o ženy a starší lidi. Většina jich ovšem spěchá, kam asi, že by do průseru. 5 minut, které ztratí zastavením u přechodů nebo předjetím cyklistů určitě stojí zato, vyšetřování kolize, případná časová ztrátá, která může být i několik hodin a případně i let, soudní tahanice a výčitky svědomí, pokud tedy jsou, dozajista nestojí za to. Věci, které se stanou nelze vrátit, čas jde pořád dopředu. Kdyby, neexistuje. Pokud jsi ho opravdu vytlačil ze silnice jseš … Jeden z mnoha hrdinů, který je hrdinou do té doby než uvidí uniformu, pak má staženou pr.el. Jójó. Pokud si napsal tvoje číslo a bude mít svědka, tak se s ním možná ještě uvidíš, pak ti přeju hodně zdaru. A raději nebuď cyklistou, protože budeš pravděpodobně taky vytlačen do škarpy zase někým jiným. Jinak všem ostatním přeju: a? potkáváte slušné řidiče a ne takové jako je MOTORISTA.

                  0 0
                  • goofy  

                    tak pod tohle se podepishu. snad jen, ze ta strata vetshinou neni ani tech 5 min…

                    0 0
                  • BB  

                    Mas pravdu, hezky jsi to napsal, ale asi nam nezbyva nic jineho, nez zacit a taky skoncit u sebe. Ta horda blbu totiz ani necte, takze si tvuj prizpevek nemuze vzit k srdci. Dik.

                    0 0
          • wraftler  

            TO JE NAJIDIOTSKEJSI SPOSOB VYCHOVY PSA AKY EXISTUJE!!! TEBE ASI KINOLOGIA MOC NEHOVORI ZE!

            0 0
    • Motorista  

      Ojoj, takovych nadavek na moji hlavu… A to jsem jen upozornil na dva blby… Chci podotknout, ze patrim mezi ty slusnejsi ridice, kteri nemaji nic proti MYSLICIM cyklistum. Objizdim je vetsim obloukem a kdyz to nejde, tak jedu chvilku za nima. Ale tohle bylo pako co klickovalo uprostred silnice. A nevytlacil jsem ho naraznikem nebo co jsem se tu docet, ale proste jsem pouzil standartni vybavu kazdeho auta – klakson. Jestli se lek nebo co uz nevim. Ale na tom ze mu to preju trvam!

      0 0
      • orca  

        Dovolim si take komentovat v teto emotivni diskusi. Jsem cyklista + ridic na zacatek. Po pravde rikam jako motoristu me totalne vytaci neosvetleni cykliste vecer a kazdej ridic vam potvrdi jakej to je sok kdyz se vyloupne nekde a potom na posledni chvili ho objet, at si rika co kdo chce tak pokazde zatroubim na toho hňupa :-( A pokud jedu na kole a dojedu neosvetleneho cyklistu tak ho brutalne servu , s jednim jsme se zastavili a malem doslo na rvacku.(osobne mam vzadu dve blikacky jednu na kole a jednu na batohu)
        A zel prave taci kazi renome . Takce cykliste az potkate nekoho kdo hrube porusuje dopravni prdpisy upozornete ho na to pokud ne tak pak budou nadavat na nas jako na cyklisty obecne :-(
        A k tomu prvnimu prispevku usuzuji podle „klickovani“ ze byl asi radne nalitej…
        A na zaver ? snad obecnou ohleduplnost na silnici – jezdime spolem a myslim ze se tam muzem vejit kdyz budem premyslet . Jednou jsem ja na kole a po druhe v aute . Takze emoce stranou a mejme se radi… Mnoho spokojenych km jak v sedle tak za volantem .

        0 0
        • Mamut  

          Nemal by si ak ovodic prisposobit rychlost podmienkam, to znamena aby si mohol zastavit pred neocakavanou prekazkou? Viem, ze to skoro nikto nedodrzuje, ale 10m odstup od predchadzajuceho auta v 50km/h mi pride uplne nedostatocny (vela aut, ano busov nedodrzuje ani to). Ak by to nebol neosvetleny cyklista, ale auto, ktore sa vyburalo tesne pred tym, ako tam prechadzes ty (takze este nestihli nahodit 3-uholnik, prip. je cela posadka po smrti)? a kldne si moze rozflakat svetla, takze je neosvetlene rovnako.

          0 0
          • Mamut  

            http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?…

            Chlapik nafasoval pokutu, za to, ze radsej strhol auto mimo cestu, kde sa prevratil, nez aby sejmul opilca, ktory sa pritackal do cesty.

            Odovodnenie, preco tu pokutu dostal: „Nepřizpůsobil jste rychlost jízdy. Chodce jste spatřil na vzdálenost dosvitu tlumených světel, asi na třicet metrů. Z vašeho vysvětlení je zřejmé, že jste nejel takovou rychlostí, abyste stačil zastavit na vzdálenost, na jakou jste měl rozhled,“

            Akokolvek to vyzera nespravodlivo a pravdepodobne to jeden z vodicov, ktori (co sa tyka ohladuplnosti patria k spicke) s tou pokutou suhlasim.

            0 0
          • orca  

            No nevim kolik ty jsi potkal neosvětlených cyklistů ale já hodně … A popravdě když jedu po silnici 2 a 3 třídy – úzké a klikaté je o nervy je předjíždět… po dojetí jsem vynervovanej a často by se ve mně krve nedořezal když ho spatřím za zatáčkou náhle…A plně chápu každého ynervovaného motoristu když se mu něco podobného přihodí…COPAK ZADNI BLIKACKA STIJI TOLIK ?? NAVRHUJI ABY JI PRODAVALI KE KOLU POVINNE !!!

            0 0
      • ravo  

        Jo motoristo, když jsi ten prvotní příspvěk napsal tak krásně procítěně, tak se nediv, že mnoho odpovídačů nepřemýšlí a už vůbec není schopno rozeznat míru nadsázky.

        Hezké je, jak na základě příspěvku o NEUKÁZNĚNÝCH cyklistech ihned všichni začnou probírat, kdo je jaké prase za volantem, ale že největší PRASE z řad cyklistů je NALITÝ a po nocích NEOSVĚTLENÝ cyklista, a že cyklista na dálnici je SEBEVRAH, o tom se raději mlčí, protože motorista do nás rejpnul…

        Pro ty méně chápavé – motorista neřeší bezohledné motoristy ale přiblblé cyklisty…

        0 0
      • Pekáček  

        A proč si to nenapsal hned? S tím klaksonem? Jenom jestli si to teď nechceš honem vyžehlit.

        0 0
    • RomanH  

      Az na to vytlaceni do pangejtu (pokud jsi to myslel vazne) mas pravdu.

      Prestoze se povazuji jak za slusneho ridice, tak i cyklisty, oba dva popisovane prestupky jsem obcas spachal.

      ad klickovani – vcera byly na silnici obravske kaluze vody a kdyz jsem videl, ze druha strana silnice je sucha, zaroven za mnou a proti mne nic nejelo a byl dostatecny rozhled, prejizdel jsem ze strany na stranu.

      ad dalnice – stava se mi tak 2× do roka, ze kdyz jezdim na silnici v okoli Omic a Rosic, nectene me to stahne na dalnicni privadec (konci tam lesni asfaltka a ja na to vzdy zapomenu). Musim pak cca 200 metru projet pres dalnici (ona to neni primo dalnice, ale je to 4prouda rzchlostni komunikace), nez dojedu k odbocovacimu pruhu smerem na Ostrovacice. Vim, ze bych tam nemel na kole co delat, proto tech 200 metru jedu v odstavnem pruhu a dalsi pul rok si pamatuji, ze tudy ne.

      0 0
      • 384  

        Hele, myslis ten privadec mezi Rosicema a dalnici? Tam jezdim uplne normalne. Neni to ani dalnice, ani silnice pro motorova vozidla, tak vo co de?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          O nic nejde. O tvuj zivot. Ale jestli to neni ani silnice pro motorova vozidla, pak je to v poradku a zkusil bych i predjizdet :)

          0 0
          • 384  

            Jo, mas pravdu, kazdej obcas truchu riskuje. Ale treba zrovna tenhle usek se mi zda docele bezpecnej. Treba proti silnici prvni tridy z Brna do Tisnova v patek odpolene je to projzdka ruzovou zahradou :(.

            0 0
            • RomanH  

              No mne teda usek, kde se bezne jezdi 160 moc bezpecnej neprijde. Ad silnice – Brno – Tisnov – zalezi na dobe. Je to hlavni silnicni tah na Zdarsko, tak je celkem logicky, ze v patek tudy pojede spousta brnaku na vikend a v nedeli zpet.

              0 0
    • fousac  

      je to jednoduchy.. svaty nejsou ani cyklisti, ani motoristi, ani chodci… jen ty motoristi oblozeny haldou srotu si pripadaj nesmrtelny… :(

      a pritom by stacilo dodrzovat predpisy a bejt trochu slusnej..

      ted se nechci do nikoho navazet, ale nejbeznejsi situace, v kterejch mam z aut docela hruzu: jedu po frekventovanejsi silnici (napr.: radotin – cernosice) a predjizdi me kolona nekolika aut.. no a pan machr jedouci jako prvni neda blinkr, svihne to oblouckem tesne kolem me, ostatni za nim me treba ani nemusi videt, a uz se mi jenom mihaj zrcatka kolem riditek.. :/ auto zasadne predjizdi v momente, kdyz v protismeru jede jiny auto.. cyklista je nezajmavej.. :/ v serpentinach jezdi bezne auta do zatacek tak, ze tam nevidi ani zbla a pokud tam nahodou bude cyklista/chodec, jeho smula… :/

      P.S. nehazim vsechny do jednoho pytle, i cyklisti dokazou jezdit jako prasata-sebevrazi.. kdyz sem se vcera za sera vracel z vyletu, sam sem jich potkal dost bez svetel…

      0 0
      • RomanH  

        Trosku pomaha to, kdyz jedes tak 1m od krajnice – to uz Te musi objet i ten prvni ridic. Vim, ze dle vyhlasky mas jezdit co nejvice v pravo, ale par aut, co se okolo me prohnalo v plne rychlosti, me vyucilo.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Objet ano. Mozna tesne, ale kdyz neda blinkr nic se tim nezmenilo.

          0 0
        • Darkson  

          já osobně nikdy nejedu přímo u krajnice. vždycky si nechávám rezervu cca 1 metr. když tě pak překvapí nějakek kráter na vozovce(což na českých silnicích není nic vyjímečného), máš šanci vyhnout se mu i vpravo. a je pravda, že si na tebe dávají řidiči i větší pozor.

          0 0
      • grafik  

        AD cykliste sebevrazi: u nas v Olmiku bezne jezdi po obchvatu /Velkomoravska – olomoucaci vedi/ rano ve spicce tzn. kolem 6:30 7:00. Rychlost je tam povolena na 70. Tito cykliste jsou fakt magori – ja bych se tam neodvazil jet ani v deset vecer … hold nekteri fakt nemaji soudnost.

        0 0
    • ADI  

      Se koukám, že jste se tu do sebe pěkně pustili:) Já zůstanu u přísloví- Mlčení zlato:), protože já se na cestu skoro nedostanu, jezdím si svůj Triálek někde na paletách a tam ke střetu s autíčky nedochází:) doporučuji vyzkoušet:) a stejně se směju:))))))))

      0 0
      • Pá-dlista1  

        To je tada dost nuda jenom po paletach. Si to s tim autem nekdy zkus.

        0 0
        • ADI  

          Myslíš tím projet se v autě nebo si na něm zaskákat?

          0 0
        • ADI  

          anobo,že bych se tím autem měl nechat srazit?

          0 0
    • Volf  

      Ty brďo ty jsi ale borec, ty musíš mít bab. Jo a myslím si, že tvá úroveň tolerance tě předurčuje k vysokému postu v KDU – ČSL.

      0 0
    • xstefi  

      Mash pravdu, ze i mezi cyklistama se najde dost magoru a zvlast na vysertreni je ten, co jede po dalnici. Nicmene kdyz uz je nekdo tak tupej, ze tam vyjede furt je to clovek a ty v aute bys mel logicky bejt opatrnej a nic mu neudelat, maximalne tak zavolat policajty at ho hodej do klidu. Namisto toho ho hodish do skarpy :) Mozna zacni priste vic myslet nez sednes za volant.

      Jinac situaci na silnicich moc nevyresime, je silena. Jediny co muzem, je apelovat na moralku, ktera je u nas davno ta tam a navic lidi neverej nikomu, kdo jezdi v elastakach… Prevcirem me hrnul manik na kapote sve nablyskane audiny, pak se strasne omlouval. Nastesti se nic nestalo, jinac bych mu natrh kusnu pumpickou :)

      0 0
    • fousek  

      No jeste ten druhej cyklista moh klickovat protoze se vyhybal diram. Taky nevim co je spatnyho na tom kdyz cyklisti jedou vedle sebe, zabiraj asi tak sirku silnice jako traktor a jedou asi tak jako traktor a na traktory taky nadavate?

      0 0
      • ravo  

        Jezdi si vedle sebe tam, kde nikomu nepřekážiš. Zajímavé, že každého štve, když se mu auto jaksi malo vyhne, ale jezdit vedle sebe je normální, že jo, protože traktor je prostě širší…

        Motorista nevypadá na blbce, který nepozná, že cyklista kličkuje, protože jsou na cestě díry.

        0 0
        • Seveřan  

          Podle vyhlášky, pokud jede skupina cyklistů, tak můžou jet vedle sebe. Není to nic proti zákonu.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            A skupina, jak z praxe zname, je jiz od dvou cyklistu :)

            0 0
          • wroum  

            je to jen bezohledne.

            0 0
          • fousac  

            podle ktery???

            ja vidim v §57 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích

            (3) Cyklisté smějí jet jen jednotlivě za sebou.

            ale klidně se necham presvedcit o nejaky vyjimce..

            P.S. „vyhlaska“ je minulost, ted je to „zakon“

            0 0
            • Seveřan  

              Semnou přichází zákon, kolaloka :O) A teď vážně, kamarád je profesionální řidič a dle novelizace je to údajně možné, protože je prý na to upozorňovali. Ale možná by stálo zato se mrknout do sbírky zákonů.

              0 0
              • fousac  

                zjisti… jsem pristupny argumentum..

                jen me napada, chodci muzou za urcitych podminek (nesnizena viditelnost…) jit dva vedle sebe.. tak nedoslo-li k mylce..

                0 0
                • Honzin  

                  mas pravdu, i v novele platne od 1.4.2004 (zák. č. 53/2004 Sb.) musi jezdit cyklisti za sebou – § 57, odst. (3)

                  0 0
        • Peslezedirou  

          Všechno je jen o toleranci. Pokud jedeme na nějaké zapadlé silničce a kolem žádné auto tak klidně jedem dva vedle sebe NO Problem. Když ale slyším z dálky auta tak se v klidu zas zařadím. Pokud jedem po víc frekventované silnici tak jedem vždy za sebou, sám člověk ví jaké je to předjíždět cyklisty, když jedou dva vedle sebe. Když jsem to psal tak jsem udělal překlep a napsal " přejíždět" :o))

          0 0
        • fousek  

          No ve skupine jezdim hodne malo kdy a kdyz nahodou ano tak se vetsinou radime zasebe kdyz vidime auto, ale obcas to proste nestihnem a plechovkari se z toho muzou poprdet a navic bych si taky tipnul ze je to zakukleny nekde v zakone.

          No jen sem podal logicke oduvodneni proc klickovat na ceste

          0 0
          • fousac  

            //Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji vozovky, pokud není stanoveno jinak. //

            o zadnym klickovani mezi dirama tam nepisou.. ;)))

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Tam kde jezdej ti co to psali zadny diry nejsou :)

              Krom toho nejsou to nahodou zvlastni okolnosti?

              0 0
            • Pá-dlista1  

              Ne, promin. Beru z5. Potkat na silnici diru neni nic zvlastniho :)

              0 0
              • Seveřan  

                To je pravda, vloni jsme jeli v noci autem, silničáři opoměli označit odfrezované díry, stálo nás to novou gumu. Značky asi došli :-) a kuželky taky

                0 0
            • fousek  

              no ta dira to je ta zvlastni okolnost i kdyz v Cechach se to stva standart

              0 0
    • Cejlon  

      No mám zkušenost ze včerejška.Tam si pěkně šlapu při krajnici a nějaký ***** s Toyotou WRC a s cigárem v ruce kličkoval mezi auty,předjížděl šlapal tomu na krk a o metr mi minul přední kolo.

      0 0
    • ravo  

      Proč tady všichni brečíte nad řidičema 4 a vícekolek? Od toho je třeba thread s „nabouraným Svoradou“, tak nadávejde na řidiče aut.

      0 0
    • Daník  

      Tohle se bude točit dokolečka. Už to tady padlo Xkrát – idiot zůstane idiotem a? za volantem nebo na kole, bohužel ten za volantem je 1000× nebezpečnější ostatním. Žijeme v době zrostoucí netolerance a agresivity a tenhle „motoristův“ příspěvek je toho důkazem. Denně trávím spoustu času za volantem a potkávám mraky pitomců, kteří mě omezují v mém spěchu, ale nezbývá, než se s tím smířit a jen si hezky zanadávat. Ale někoho ohrožovat…auto je zbraň a to by se mělo učit i v autoškole.Každý takový „motorista“ by se choval jinak poté, co by ho aspoň jednou z kola nějaké srazilo.Jen prosím za cyklisty: NECHTE NÁS ŽÍT, NEMŮŽEME ZA TO, ŽE JSME POMALEJŠÍ, NEVYPADÁME JAKO NÓBL FRAJEŘI A MOTÁME SE MEZI KANÁLY A DÍRAMI PO VAŠICH SILNICÍCH.NA CHODNÍKY NÁS NEPUSTÍ A CYKLOSTEZEK NENÍ DOST.DÍKY VÁM, MOTORIZOVANÍ NADLIDÉ!!!

      0 0
      • Honzin  

        no to je fakt, na auto by mel bejt zbrojni pas!

        0 0
        • wroum  

          myslis ridicak?

          0 0
          • Honzin  

            jasne, misto ridicaku vydavat zbrojni pas na auto. na zbrojni pas potrebujes i psychotesty na auto staci jenom znat vyhlasku.

            0 0
            • Pebe  

              Ale, od kdy jsou na zbroják psychotesty? Stačí potvrzení obvodního lékaře o zdravotní způsobilosti, udělat písemný test a složit praktickou zkoušku střelby a zborka/rozborka.

              0 0
              • Honzin  

                jsi si jistej? ja jsem si teda az do tedka jistej byl :-). jestli ty testy nejsou treba, tak by to pak samozrejme nemelo vyznam.

                0 0
        • fousac  

          kdyby si lidi aspon precetli tohle a chovali se podle toho.. doporucuju, moooc zajimavy cteni.. ;)))

          http://i.iinfo.cz/…47835301.htm

          0 0
      • Děcko  

        … Můžeme o tom diskutovat, můžeme s tim dokonce i nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co můžeme… Jedině, že by se naši policisti občas projeli na kole po silnici :) Peace!

        0 0
        • Seveřan  

          A zkusili přejít přechod bez uniformy. Nechápu jednu věc, stojím a chci přejít na přechodu, auta jezdí, možná desáty či 15 zastaví, když chce přejít policajt, tak zastaví už to první. V čem je rozdíl :-) hádejte…

          0 0
          • Děcko  

            A co si takhle někde pořídit takovou tu vestu „policie“, taková ta zelená svítící, toho se řidiči bojej :). Ale to asi není v souladu se zákonem co? Já vim, jenom sem to zkusil… Protože stejně hodně lidí tady jezdí v černejch budnách, jak sem se dočetl a většinou maj i černý zeteplený kalhoty, takže by to z dálky vypadalo docela důvěryhodně, jako že policie na kolech…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              To se nesmi? Ja myslel, ze je to ve sluzebnim voze povinnost mit reflexni vestu (a barvy jsem videl minimalne tuhle zelenou a oranzovou). Tzn. si myslim, paklize neni uvedeno jinak, by to nemelo vadit.

              0 0
              • Děcko  

                Ale to jo, tyhle vesty se asi vozit na kole můžou, ale určitě na nich nesmí být nápis POLICIE, ale třeba šikovnej grafik, by to mohl napsat tak jak to dělaj vietnamci, třeba jako POLICIIE, POLCIE, hlavně aby to ty řidiče konečně přimělo objet cyklisty s dostatečnym odstupem. No ale asi si jednu takovou seženu, někdo to tady dokonce vozí, myslim že kralovek, nebo tak někdo…

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Tak tohle se opravdu nesmi :)

                  0 0
                • martt  

                  aj ja ju vozim a je zaujimave ako disciplinovane ma auta obchadzaju

                  0 0
                  • Děcko  

                    Takže to funguje :) ? Jupíí!!!

                    0 0
                    • martt  

                      aby nvznikla mylka. Mam tu zelenu vestu (rovnaka farba ako policia) ale bez napisu policie

                      0 0
                • wroum  

                  co treba POLUCIE :-)

                  0 0
                • fousek  

                  S tim napisem policie opatrne, jeste by si te nekdo mohl splest s policajtem a preject te:-)

                  0 0
                  • Děcko  

                    No jo to by bylo zlé :(. A co takhle nápis: Svatý Kryštof, toho maj motoristi rádi ne? Všichni na něj trouběj, blikaj, mávaj, je to jak nějaká modla, teda já vim je to patron českejch silnic, tak možná za nim zajít a něco mu o tý situaci na silnicích říct, třeba má nějaký kontakty tam nahoře. A nebo ho posadit na kolo :) To by si potom plechovkáři vážili nás cyglistou!

                    0 0
            • xstefi  

              Pokud vim nikde neni zakazane chodit v reflexnim obleceni, takze proc ne. Asi by byla prdel, kdyby pulka republiky zacala nosit ty zeleny vesty. Policajti by pak nevedeli, kdo je s nima a kdo proti :)) no a ridici by radsi jenom stali.

              0 0
              • Jogador  

                Tak jo, zítra si ji vemu na sebe, schválně, kolik lidí se kemě přidá…:)

                0 0
    • Jogador  

      Já s tebou souhlasím, ale blbci se nejdou všude, řeší se to tu často,nejdřív byli špatný myslivci, pak policisti, ted zas motoristi, a já jen nechápu, proč to tu řešíme, blbci jsou v každé z těchto part, i mezi bikemany, hodně znás si myslí, že když my jsme ti, co nejsme líný, nežereme benzín, že jsme páni silnic. Já osobně, když potkám cyklistu blba, co jede jak prase,tak ne že bych ho srazil,ale místa mu moc nenechám, teda nechám, to on mi jede blízko u auta, že jede metr od kraje vozovky to je jeho věc.

      0 0
    • Trek  

      Zdravím, už jsem psal do příspěvku o Svoradovi. Ve středu mě srazil řidič, přehlédl mě na křižovatce (měl jsem blikačky a druhý řidič mě viděl). Nejsmutnější ale je,že i moje sestra si v podstatě myslí, že si za to můžu sám. Nemáme podle ní na silnici co dělat a zavazet autům. Bohužel tento netolerantní názor má spousta lidí.Samozřejmě jsou to ti, co za rok(sestra k nim patří)na kole ujedou tak 50 km a nebo nejezdí vůbec. Takže, jak by řekl Pitkin ,, a vo tom to je,,.

      0 0
      • wroum  

        nezlob se na me, ale ja jakozto cyklista si myslim skoro totez co tva sestra. cyklista na silnici pouze prekazi. samozrejme je nutno rozlisovat druh silnice. treba v praze bych zakazal cyklistum jezdit po hlavnejsich silnicich. na okreskach mi to je fuk. ale v beznym provozu cyklista zpusobuje akorat problemy. kdyz jedes treba 70 autem a dojedes cyklistu kterej jede 20, je to jako bys najednou musel v 50 objet zaparkovany auto. ten rozdil rychlosti a viditelnost cyklisty dela z kolare snadnej terc. neni to o toleranci, ale o rozumu. cim mene cyklistu na silnicich bude, tim mensi budou skody na obou stranach.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To je spravny nazor a dalo by se to i jednoduse resit. Motorova vozidla by smela jezdit jen po dalnici at si tam jezdi tech svych 80 a na oplatku by tam cykliste nesmeli a spokojenost by byla na obou stranach.

          0 0
          • wroum  

            a na kazdym konci dalnice bude megalni parkoviste a pujcovna kol.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Asi bude muset, kdyz se nechces zdrzovat. Ale aspon si protahnes perka cestou do prace, páč u nas tech dalnic moc neni :)

              0 0
        • Daník  

          A taky bych to zakázal všem traktorům, pomalým náklaďákům a vůbec všem řidičům, kteří jezdí pomaleji než já, protože to mastím po městě vzhledem ke svým schopnostem min. 100 a objíždět mantáky co se vlečou 70 je zbytečně riskantní.Mantáci, vypadněte z mých silnic!!!!

          0 0
          • wroum  

            ale no tak! kolik traktoru potkas v praze? prehlednes spis traktor (nakladak) nebo cyklistu? pres auto pred tebou uvidis spis nakladak kterej jede pred nim nebo cyklistu kterej jede pred nim? navic kazdej nakladak i traktor maji svetla, ktery sou videt. pohybuju se po Praze autem pomerne dost a nechapu lidi kteri dokazou jet po silnici typu Evropska, Plzenska, Modranska, Jeremiasova, Belohorska… na kole. To sou sebevrazi postradajici zbytky zdraveho rozumu. To mi vadi, protoze tam jde skutecne o zivot (vim o cem mluvim – na podzim sem zbiral ze zeme zenskou kterou sundal taxikar na Podbelohorsky. jel normalne, auto pred nim ji objelo, on ji prez to auto nevidel, pak jelo auto proti, takze se nemoh vyhnout a ani dobrzdit nedokazal. ja jel za nim a vsechno sem to videl na vlastni bulvy. pochop ze kdyz ta zenska jela rychlosti cca 10 km/h a ty jedes cca 50–60 a vidis ji na posledni chvily, je to jako by ti najednou pred auto spadnul kamen – nemas sance. kdyby mela trochu rozum, jela by o 400m vedle po cykloztezce, temer bez rizika). jezdit po meste na kole je mimoradne vysoke riziko pro vsechny ucastniky. nejvic samozrejme pro toho cyklistu, ale on s tim musi pocitat, ze je hur videt, ze rozdil rychlosti neumoznuje vcasnou reakci a ze je veeeelmi zranitelnej. svym zpusobem proste na silnici prekazi.

            0 0
            • fousac  

              nekdy bohuzel neni vyhnuti.. ja kdyz se chci ze zbraslavi dostat do centra na silnicce, tak se proste hlavni/frekven­tovany nevyhnu.. :((

              0 0
              • wroum  

                po Strakonicky bych na kole pokud mozno nejel. ale kdyz uz nic jinyho, tak tam je siroka krajnice a cela ta silnice je relativne prehledna, budiz. ale kazdopadne bych tam jel jen kdybych opravdu MUSEL. je fakt, ze obcas neni (pro nekoho) vyhnuti, ale ja se uspesne podobnejm mistum na kole vyhejbam.

                0 0
            • Pá-dlista1  

              Ja sem pro, ale nejdriv musis mit nejaky cyklostezky (mimo silnice), abys mel kam ty cyklisty premistit. Taky musi byt rozumne reseni, protoze pro cyklistu neni tak snadny zajet si par kilometru na cyklostezku. Trebas zrovna s tou babkou. Je hezky, ze by mohla jet o 800m dal a po cyklostezce, ale co kdyz jela jen 500metru pro rohliky nebo ke znami co v ty ulici bydli. Jak daleko to melo to auto na paralelni silnici? Taky mohlo jet tam :) a bez rizika :)))

              0 0
              • wroum  

                konkretne tahle zenska jela do nemocnice Motol odnekud z „podstrahova“ , tech par set metru by ji neuskodilo. takhle se ji to krute nevyplatilo – zniceny kolo (obycejny ale na odpis), odrena, v soku, znicena helma, kolo sem ji odvez autem a ji odvezla sanitka. uz na prvni pohled je ulice podbelohorska (nad autodilnou Maier) naprosto brutalni na kole – kdo zna, snad pochopi.

                0 0
            • Trek  

              Promiň, ale až bude sí? cyklostezek taková, jak je sí? silnic(což nebude nikdy),až ,,poručíme větru dešti,, čili nebude sněžit a pršet aby člověk nebyl např. na jaře když taje, jako prase a nemusel pořád mýt kolo a sebe, tak potom se vzdám, a rád, silnic.Apropo, jsem také i řidič, ale tvůj názor nezdílím.

              0 0
            • Daník  

              Jestli to auto, co ji objelo, dávalo znamení o změně směru, mohl tušit, že tam je překážka. Jestli nedávalo, jak je u nás poslední dobou „dobrým“ zvykem, byl viníkem on.Podle platných pravidel. Postiženým ovšem ta ženská. Jinak občas taky žasnu, kudy a jak si někteří troufají jet, bohužel za posledních 10let se situace na cestách změnila natolik, že z hlediska bezpečnosti bys na kolo ve městě nemohl nikde.Taky tam místo na kole někdo mohl jet na zvířeti.Já fakt nevím kudy mám vlastně jezdit: na silnici jde o život, na chodníku se na mě vrhnou policajti a báby s berlemi, cyklostezky nejsou nebo jsou nepoužitelné a sotva vjedu za městem do přírody, snaží se mě zinkasovat nějaký pseudoochránce, který tam stojí za bukem s autem. Asi skončíme všichni na válcích…

              0 0
              • wroum  

                vubec nejde o urceni vinika, to ti zdravi nebo zivot nevrati. na silnici jde o zivot (to je realita), na chodniku jde o hovno (abys nerozjel) a policajti sou pomaly a i tak radsi zaplatim pokutu nez aby me nekdo sejmul. pokud uz musis jet nekam, kam se nedostanes jinak nez po silnici, jed po malo frekventovanych ulickach. je to sice delsi ale mnohem bezpecnejsi. riziko je nepomerne mensi. a aut bude pribyvat…

                0 0
                • Pebe  

                  Taky jezdim autem, ale ani v ulicích typu Modřanská, belohorská apod. nejezdím tvých 60–70km/h :-) Možná to nebude v cyklistech :-)

                  0 0
                  • wroum  

                    tak to budes jeden z mala (ne-li jedinej). chvala ti :-), ale jedna vlastovka…

                    0 0
            • orca  

              Po praze to moc neznám , ale navštívil jsem jako motorista pár měst v německu poblíž Holandska a pečlivě sledoval množství cyklistů , jejich chování a mototristů . A vyšlo mi jediné – je to čistě o ohleduplnosti… Sám jsem jel velmi pomalu a sledoval kde kdo se vyloupne ale je zajímavé že podobně jezdili i místní, po městě si to nikdo nevalil 70 a víc… Takže jediné co mi vychází je že silnice (krom dálnice) není omezena pouze na motorová vozidla a tak na ni mají přístup fšichni včetně volského povozu :-) A tak v klidu a v pohodě … a kdo to neumí…nemá na silnici co dělat … a je jedno co řídí…

              0 0
            • miťo  

              Svym zpusobem prekazi takovejm, jako jsi ty a s tebou 99% naseho malyho naroda. Samej spech, nervozita, zavist a nenavist. Podivej se za nase hranice, treba jak psal Orca o Holandsku, tam TO funguje. Tolerance a ohleduplnost. Osobne se na silnici snazim chovat slusne a sporadane, kolo mam osvetleny a polepeny reflexnima foliema (jinak bych zimni pozdne odpoledni treninky za tmy neprezil), ale stejne se minimalne jednou za trenink na silnici najde blbec, kterej jede jako prase. Nenecha si odstup, neda prednost atd. Bohuzel ma prevahu odolnosti, vykonu a rychlosti. Je to nefer boj, velmi nerovny. A blbci v plechovkach si to uvedomujou a proto jsou tak silni. To je jako kdyz na skole osmaci mlatej pataky. Je to UBOHY. PS: Proto se za volantem snazim chovat ohleduplne. Kdyz me nejakej cyklista nastve, bud dela umyslne slalom, nebo je neosvetlenej a bez odrazek, pouziju klakson, ale k jeho „napraveni“ vytlacenim do skarpy, jak psal motorista, bych se nikdy nesnizil. Treba by se mohl zranit ci zabit, ale to uz je pak pozde. Ridici si neuvedomuji nasledky svych (pre)cinu.

              0 0
              • wroum  

                me neprekazej, jenom vim ze to je nebezpecny pro obe strany. tot vse. jezdim v podstate podle zakona a nebezpecnej ridic taky nejsem. na useru pises ze ses z HK, HK neni praha, tam je ten provoz o neco vetsi, ja mluvim hlavne o praze. tam je takovej provoz, ze kazdej kdo na kole vyrazi po hlavnich v praglu, je potencialni darce organu. s toleranci to podle me nema mnoho spolecneho. a i kdyz si uvedomis nasledky toho, co se muze stat, tak co? budes jezdit 30? nebudes jezdit radsi vubec? to ze jezdis podle predpisu a domyslis nasledky svych cinu, prece neznamena, ze nemuzes sejmout cyklistu. ver tomu ze cyklista je snadnej terc, snadno prehlednutelnej a hodne zranitelnej. to by si mel uvedomit predevsim on sam, on sam totiz muze nejvic ovlivnit to, jestli prezije. a srovnavat cr s holandskem, kde je vic kol nez aut je trochu od veci. je to nesrovnatelny.

                0 0
                • martt  

                  myslim si, ze Vieden je velmi dobre zrovatelna s Prahou. Velkostou, pocasim, terenom, mentalitou ludi atd. Zaujimave je, ze vo Viedni cyklisticka doprava dobre funguje – vsade.

                  Dalej je zaujimave, ze ked moji rakuski kolegovia pridu do Ceska alebo na Slovensko, nestacia sa divit, co sa tu deje v premavke. Asi tu bude takych motoristov ako ten co zacal tento thread nemalo.

                  0 0
                  • wroum  

                    viden je sice vsim moznym srovnatelna, ale neni to praha, nezijou tam cesi. sou to rakusaci a ti sou jini. treba vyspelejsi, ale kazdopadne jini. pokud berou cyklisty tak jak by se sluselo a jak by bylo dobre, je vse OK. v CR to tak ale neni a je nutny se podle toho zaridit dokud to nebude jako jinde. az si to ridici uvedomej a budou pocitat s tim, ze za kazdym sloupem muze cihat prekazka, muzou cyklisti jezdit po meste relativne bezpecne. do te doby to bude porad nebezpecny pro obe strany.

                    0 0
                • miťo  

                  Jsem sice z HK, ale puvodne pochazim z Plzne a skolu jsem dodelaval v Brne, takze zadny vesnice ohledne provozu aut. Ale na Prahu to nema, hlavne na Prazaky. Jak pise kolega, jak to, ze to treba ve Vidni funguje? Vis, nastvalo me, jak jsi psal o tom, ze cyklisti na silnici jen PREKAZI, coz je typicka CESKA soferovska myslenka…

                  0 0
                  • wroum  

                    HK i Plzen sou oproti Praze maly, nerikam vesnice, ale plzen je cca 10X mensi nez Praha. Takze to nelze srovnavat. Znam situaci v Plzni i v HK celkem dobre na to, abych to mohl rict. Sem cyklista, autem jezdim pokud je to pro me nevyhodny nebo nemozny jet na kole a presto ze cely leto jezdim po praglu na kole, musim rict to, co uz sem rek: na hlavni silnici v Praze muze jet na kole jenom sebevrah. riziko je prilis velky a nenecham se zabit jen kvuli tomu abych ukazal ridici ze mam taky pravo pouzit silnici. jako ridic (ač treba ohleduplny) to vidim stejne. treba jednou bude doba, kdy bude cyklista rovnoceny ucastnik provozu, ale to potrva a urcite bych se na to ted nespolehal a volil bych na kole takovou cestu, ktera pro me jakozto bikera bude predstavovat nejmensi riziko. a ver tomu ze po hlavni silnici v praze ta cesta nevede. a jestli te to nastvalo? tvuj problem…ziju tady a vim co a jak. navic nejsem jen cyklista a dokazu to posoudit z obou stran . nic ve zlym.

                    0 0
                    • miťo  

                      No a prave to, ze i jako RIDIC to vidis stejne, z tebe dela toho typicky Ceskyho sofera, chapes? Stejne jako ty to vidi vsichni, proto to u nas vypada tak, jak to vypada. Mame se od Videnaku a Holandanu hodne co ucit…

                      0 0
                      • wroum  

                        mas pravdu, ze se mame co ucit, ale to, ze to vidim tak jak to vidim je z vlastnich zkusenosti a za stavajicich okolnosti svuj pohled na vec nezmenim. ani z pohledu ridice a ani z pohledu cyklisty. tyka se to ale hlavne pohybu cyklistu na vetsich komunikacich ve vetsich mestech a myslim si, ze vzdy je moznost ze strany cyklisty snizit riziko tim, ze pojede jinudy – po silnicich s temer nulovym provozem i za cenu ponekud narocnejsi trasy. na okreskach je to samozrejme bez vetsich problemu diky male hustote provozu a relativne velke prehlednosti. tam problem nevidim, ten je v hlavne mestskem provozu.

                        0 0
        • Seveřan  

          Cyklista, kterej jede 20. To zas taková hrůza není, na babetě udělam, když se rozjedu tak 25. Ale mám motor a řidiči mě maj rádi :O) Jó, ale když je biopohon, tak to je k odsouzení. Pryč s cyklisty z našich cest, kdo nesmrdí a? nejezdí.

          0 0
        • miťo  

          Staci jen sundat nohu z plynu, nebo je tvych par minut casu dulezitejsi nez srazeny cyklista? To je pro nas Cechy TYPICKY!!!!! Tolerance zadna, jsme asi narod blbcu a vzteklounu …

          0 0
      • kankrlicek  

        Jako řidič jsem se blížil ke křižovatce tvaru kříž. Hlavní byla kolmá na vedlejší, já jel po vedlejší a odbočoval doleva. Proti jel cyklista a jel přímo. Podíval jsem se na něj (opravdu jsem o něm věděl) a těsně před ním jsem zahnul doleva. Zkrat jak blbec, ten chudák div nespolk řidítka a já se stydím ještě teď. Ale nezastavil jsem, protože jsem se bál, že mi dá přes hubu. Viděl jsem ho a přesto jsem se choval, jako by tam nebyl. Někdy se to divně sejde.

        0 0
    • Daník  

      VELKÝ MOTORISTO, KTERÝŽ JSI NA SILNICÍCH, POSVĚ? SE JMÉNO TVÉ, PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ, BUĎ VŮLE TVÁ JAK NA SILNICÍCH PRVNÍ TAK I DRUHÉ TŘÍDY…A ODPUS? NÁM NAŠE VINY, NEBO? I MY ODPOUŠTÍME CHODCŮM NA CYKLOSTEZKÁCH…A NE­UVEĎ NÁS V POKUŠENÍ VYTÁHNOUT SI TĚ Z TÉ TVÉ PLECHOVKY, NEBO? TVÉ JEST KRÁLOVSTVÍ NA CESTÁCH, I MOC, I SLÁVA NA VĚKY.AMEN

      0 0
      • Pekáček  

        To je dobrýýýý!!! :o)))

        0 0
        • Jogador  

          Sory, alě mě to přijde ubohí, neberte jméno boží nadarmo,neni to z desatera?

          0 0
          • cabbage  

            buh jezdi na biku? jestli ne, tak at si ****** *****! p.s. UBOHÝ

            0 0
          • Lišák  

            Nemám pocit, že by se tam někde mluvilo o Bohu… Pokud ti to tak připadá, tak byla podobnost asi čistě náhodná… :-)

            0 0
          • wraftler  

            motoristo nas:)

            0 0
          • Daník  

            Kam ta mládež spěje :-)? Otčenáš si plete s desaterem, Boha s motoristou a tvrdé Y s měkkým…;-)

            0 0
          • Mamut  

            Smarja Jogador! To uz je aj pre teba Velky motorista Bohom??

            Aj ty Brutus?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.