• Jogador

    Tak jsem si ted vyměnil pár meilů s manažerem Strany Zelených, a nemusíme se z jeho strany moc bát, jezdí do práce na kole, a jezdí na okoř a šárku, a prý neni ze strany sám, ta strana se mi líbí, maj pro cyklistiku pochopení:)

    Anketa: Koho budete volit?

    ODS
    127x
    57%
    29x
    13%
    8x
    4%
    0 0
    • enjoy  

      hele ja uz ti prispel do toho prvniho!:-).a tady ti zase chybi KDU-CSL:-).ikdyz jo,taky bych s nima nepocital:-)

      0 0
    • Lister  

      jediný, kdo mě poslední dobou hodně baví a taky kdo má podle mě jedinou slušnou a smysluplnou vizi tak je..........a překvapivě Rath – myslím to vážně, sice je to magor, ale i když tomu nebudete věřit tak ví co říká. Ale ani to mě nepřesvědčí dát Sociokomunistům svůj hlas.

      0 0
      • Turbo  

        Souhlasím s Listerem, podle mě ví co dělá a tp že všichni proti nemu bouří je jenom proto že pomalu ale jistě přicházej o svoje koryta.

        0 0
      • kolombo  

        Jasně že má pravdu :-D On a říšský ministr propagandy, nejaký doktor Goebbels …

        0 0
        • Lister  

          Jen dotaz – víš o čem mluvíš, pracuješ v tom???? Nechci tě nějak shazovat, ale jen by mě zajímalo, jestli to bereš z pohledu člověka, který v tom každý den žije, nebo člověka totálně výděšeného tím co tady prezentují modří foglové ???

          0 0
          • wroum  

            z pohledu moji mamy a potazmo velke nemocnice (FN Thomayerova) zas az takovej pruser Rath neni, ale z pohledu znameho (soukr. lekar) to je likvidace.

            a me se z nej chce blith.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No, sem se na to nedávno ptal kámoše doktora – urologa v nemocnici… „s těma úhradovejma vyhláškama to máš tak. to příde přimář a povidá ‚chlapci, tak sme to vyčerpali‘ no tak pak když někdo přijde tak mu řeknem ať si koupí urologickej čaj, páč prášky mu napsat nemůžem, ledaže by do tejdne skonal.“ :o)

              0 0
              • Turbo  

                No jo, ale ty mluvíš jako kdyby ty úhradový vyhlášky byly horkou novinkou. Brobuďte se – úhradový vyhlášky fungujou několik let!!!

                0 0
                • Lister  

                  Přesně, většino doktorů neserou úhradové vyhlášky, ale to že už 1/4 roku nedostali žádně prachy od VZP

                  0 0
            • black.horse  

              souhlas, oba rodiče jsou soukr. lékaři a Rath je prostě *******… ty velký nemocnice ho už zkousnou líp… každoádně kdyby měl čistě náhodou nehodu a zasekla se mo přední brzda před dropem, škoda by ho nebyla:-)

              0 0
              • norman  

                Když jim bude tak zle za Ratha, můžou jít makat do nemocnice. Místo jim seženu, pokud něco umí.Budou makat na cca 1,8 úvazku měsíčně, mít 7 – 8 nočních služeb, a budou neustále porušovat zákoník práce tím způsobem, že si budou brát náhradní volno ( čili si odepíšou hodiny za službu) ale ve skutečnosti zůstanou v zaměstnání ( neboli budou pracovat zadarmo). Zato dostanou tak 25–30 tisíc čistého měsíčně (samozřejmě si ale z toho nebudou moci odepsat náklady na auto,telefon,ben­zín,drogerii,haj­zlpapír,pračku a ledničku). Vážně se , ještě, domnívají, že za Rahta jako ministra jim bude hůř než je nemocničním lékařům dosud ?

                0 0
                • Radek Broz  

                  A vysvetlis mi teda, proc nekdo ted pracuje v nemocnici?

                  0 0
                  • Lišák  

                    Třeba proto, že nemá podnikatelský „talent“. Je dobré si uvědomit, že podnikat nemůže každý. Fakt.

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      No a proc ma pak mit stejne, jako nekdo, kdo ten talent (a talent rozhodne nestaci) ma?

                      0 0
                  • orca  

                    Dovolím si poznamenat že ten kdo pracuje v nemocnici a „nemá“ podnikatelského ducha ještě neznamená že je nějak horší . Někdy to ůže být naopak . Pokud jedu tzv. na sebe tak pacienta začínám postupně vidět jen jako nástroj k výdělku . Nejprve vyléčím a pak sednu k administrativě . Kdežto třeba lékař v nemocnici vyléčí a pak sedne k odborné knížce .
                    Také bych si troufal říci že lékařství je obor kterej člověk pokud chce dělat na plno tak tím tak nějak musí žít (nebavím se o obvoďácích) . Díky synovi jsem měl tu možnost strávit v nemocnici spoustu času a mohl jsem sledovat ten cvrkot tak nějak nezaujatě . A jedno vím že v nemocnici nemůže dělat ten kdo k tomu nemá nějakej vztah a necítí že to co dělá má nějakej smysl , a tak peníze jsou sice důležité ale někdy ten pocit že se něco povede dokáže dorovnat i výši platu . Špatně se to vysvětluje ale jsou i další zaměstnání které člověk nedělá vprvé řadě jen pro peníze – v dnešní světe něco naprosto imaginárního .

                    0 0
                • BH  

                  jen tak cvicne a v neziskovych nemocnicich ala RATH-Paroubek vam doktorum bude lip? Mozna Vam zase pacosi zacnou nosit uplatky jak za bolsevika

                  0 0
          • noname0  

            listere a co ty na zaklade ceho soudis ze Mr.Rath- nerad, je ten pravy, vyvoleny.?Pozitivne na prvni pohled se da jiste hodnotit to , ze to tam trochu provetra. Ovsem je tu jednen zakladni problem, Rathovi slo a jde jen a jen o jeho vlastni prospech, lekari ho zajimaji pouze Ti statni, pro ne se snazi ziskat maximum vyhod. Pacienti? Ti ho nikdy neinterevali a nyni jiz vubec ne, prichazi totiz s koncepci socialistickych nemocnic, kdy se pacosi formou uplatku budou doprosovat zakladni pece u asoudruhu doktoru. A v globalu jde o to, dostat pod sebe(tedy ministra) co nejvic nemocnic, rozhodovat uplne o vsem a predevsim zisklat kontrolu nad VZP.Vsechny tyto kroky pak sleduji jedno ziskat co nejvetsi kontrolu nad tokem penez, nebot na se da krasne profitovat. A to je vlastne hlavnim cilem vsech socialistu, ne decentralizace, nezavislost subjektu ale soustredeni moci a rozhodovat tak vsem a hlavne o penezich.Tedy v pripade Ratha jedna mafie vystrida druhou a kmotrem budu on. jako pocienti na tom budeme jeste hur. a jeste k te ankete, doporucoval bych brzdit v nadseni pro Zelene, jednak jsou to magori co nam zakazou jezdit po lese, zrusi jadro a budou hlasat navrat na stromy a Bursik je zaruka toho , ze jim pujde predevsim o jejich koryta.Vzdyt prosel snad vsechny strany a vsude zanechal svou stopu. Mam take pocit ze za jeho ministrovani na MZP vznikl zakon o obalech a take firma Ekokom, kde funguje jeho manzelka a ktera ma monopol na vybitrani poplatku od vsech subjektu, ktere uvadi obaly na trh.A tam jde opet o velke prachy.No a nedej boze at se zase vzchopi nyni opozicni kridlo SZ okolo Jakuba Patocky, to je primo ukazkovy ekoterorista.Takze ze Zlenyma prosim velmi opatrne.

            0 0
            • Lister  

              Já netvrdí, že se vším souhlasí, ale podlě mě přišel s jedinou možnou koncepcí, která může fungovat – systém sítě neziskových organizací. Podle mě se nikdy nemělo stát to, že se nemocnice privatizovali jako akciovky nebo sro. Buď bude u nás neziskovky nebo se náš systém buď zhroutí nebo bude postavení na soustavě nemocnic, které se budou chovat tržně, mi za to budeme muset řádně zaplatit, věřejné pojištění to neutáhne, takže bude muset nastoupit systém jako je třeba v USA, který mimo jiné znaméná, mnohem větší náklady jednotlivce. Budeš si moct vybrat, jestli chceš šetřit nebo si pořádně připlatit za jistotu, že ti ošetří všechno. U nás jsou lidi moc zhýčkaní, neváží si toho co mají, neváží si práce dokotů neváží si jejich času, nemají soudnost a vše chtějí hned a zadarmo. Běžný doktor totiž napracuj, ale podle nich plní poslaní, navíc nemá právo na sokromý život a volný čas – přece když přijdu do nemocnice v pátke ve tři hodiny, tak se mi musí věnovat, co to je za hovadinu, že má rodinu a jede s ní na víkend pryč, běžný doktor přece nespí a je vždy připraven plnit mé přání, nemá pouzu na oběd – přece tady nebudu tu půl hodinu čekat........ Tak jsem se vypsal a můžete se do mě klidně pustit :o)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ty si opravdu myslíš, že problém našeho zdravotnictví vyřeší neziskové organizace a vše ostatní zůstane tak jako je to dnes ? Pan MUDr.Rath moc dobře ví, že lidi si budou muset sakra připlatit, ale teď nic takového prosazovat nebude, budou přeci volby.

                Měj se.

                0 0
              • noname0  

                velmi rad se do tebe „pustim“ . totiz koncepce Rath je presne o tom, ze se zakonzervuje stavajici socialisnus ve zdravotnictvim,kdy jednak pacosi zneuzivaji toho , ze je pece jakoby zadarmo a tedy zatezuji ordinace apod. prkotinama (zejmena duchodci,ale take nefachcenkove i ti kteri tim resi svuj vyhazov z prace) apak jsou tu lekari, kteri na to kaslou, nebot cim vice a kvalitneji osetri, tim jsou na tom hur a take si neumi zorganizovat svoji praci.(znate to vsichni,cekani v preplnenych cekarnach a pak sprint ke dverim, kdyz vyjde sestricka. pritom by stacilo vystrcit nejakou sestru s ofice pred dvere, at tam zuraduje a zavede nejaky system)Takze zavedenim site neziskovych zarizeni , ktere skoro jako jedine dosahnou na penize z VZP( vyjimek bude par), se tento sileny stav vubec nevyresi, to se nebavim o uhradopvych vyhlaskach a pak neuveritelnem korupcnim prostredi at se tyka leku, uklidu, stravovani a ja nevim ceho, to se timto jenom prohloubi. I komancove zjistili, ze zadny slozity system nejde uridit z centra, na tom nakonec dojeli predevsim.A na to drive nebo pozdeji dojede i nase zdravotnictvi.takze pouhou selskou uvahou si myslim, ze by pomohlo napr. zavest polatek za osetreni u lekare (viz. Slovensko), zavest prisna ekonomicka kriteria do sytemu, tak aby doktori nemohli jezdit na dovolen za to ze predepisuji leky firmy xy, ale na druhe strane aby dostali zaplacena za to pacientovi nalezi.Urcite bch se primlouval za zavedeni induvidualnich uctu, rad bych konecne vedel co si na me system vlasten vykazuje atake abych si mohl dovolit nadstandartni sluzby , kdyz do systemu valim tolik penez a ne abych byl na pokoji s petici lidi, kteri jsou socialky, do systemu nedavaji nic a nebo minimum a maji stejnou peci jako ja. Proc? Ja si myslim, ze nema cenu vymyslet jiz vymyslene, Slovaci jsou v tom urcite dal nez my a z Ameriky se da take vzit priklad, nebot je to tam na osobni odpovednosti. Kdyz si platim adekvatni pojisteni nemam probem a kdyz ne, tak mam smulu.A pral bych ti videt ty sluzby a pristup v napr. v zubni ordinaci, kterou jsem tam musel navstivit,to je sen ceskeho pacienta.

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Valim bulvy z kubiolitu :)) Tohle nepotřebuje komentář, jdu čučet na bednu dávají Lusesitu..........

                  0 0
                • Lister  

                  že já se s těma anonymama vůbec bavím :o((((

                  Myslím že by tě tvůj optimismus s adekvátním pojištěním přešel, kdybys věděl na kolik by tě to přišlo :o)

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    A vis, kolik te prichazi pojisteni ted? Je jedno, ze ho plati rovnou zamestnavatel a ty ty penize teda do ruky vlastne nedostanes.

                    0 0
                    • Lister  

                      ano vím

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Vcetne toho, co neni videt na vyplatni pasce? A neprijde ti to, ze platis dost, jenom ty prostredky nejsou pravne vyuzity?

                        0 0
                        • Jenda  

                          proboha vis vubec kolik stoji zdravotni pece? – videl jsi nekdy ceny zdravotnickejch pristroju?

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            A ten pristroj pouziva jen jeden clovek? Jsem presvedcenej, ze pracujici odvadi do zdravotnictvi dost. System je deficitni kvuli tomu, ze jsou nizky platby od lidi, za ktery to odvadi stat (studenti, nezamestnani, duchodci) a soucasne je naduzivan tim, ze pokud je vsechno „zadarmo“, spousta lidi si chodi pro paraleny, spousta vysetreni se dela zbytecne vickrat, protoze se to nekoordinuje, nemocenska je dobry zpusob, jak si udelat dovolenou, zdravotnicka zarizeni nejsou motivovana k tomu, aby se chovala ekonomicky (co neutratej, tak jim stejne vezmou a priste jim daji o to min, takze je lepsi utracet, co to jde) atd. atd.

                            0 0
                        • Lister  

                          No ale vždyť o tom jak se s tím hospodaří to celý je, jinak většina lidí fakt nemá tucha kolik stojí léčbě těžce nemocných lidí PS: když píšu, že vím, tak vím, podle mě nemá cenu tady vypisovat, že to co mám na pásce jej jen tam menší část a že jsem si vědomý kolik doplácí zaměsntavatel apod

                          0 0
                  • noname0  

                    a ty navrhujes co?Oba vime ze z kazde tve (i me) vydelane koruny(brutto) je odvod soc a zdravotni 12,5%.(jeste je k tomu je pak dan z prijmu) Ovsem to jeste za tebe firma zaplati dalsich 35%. takze sumasumarum z objemu prostredku, ktere za tebe tvuj chlebodarce vynaklada jde cca 45% do chranu nezraneho statu. A ted si vem ze vydelavas 100000 mesicne, coz je u nas manageru bezny prijem. takze mesicne si z Tve prace stat vyinkasuje 47500,– Kc.Tak ted si vem ze za tahle prachy jsi z hlediska pece na tom stejne jako nejaky bezdomovec. takze nezlob se na me , radeji budu tyto prachy davat na svuj ucet pojisteni a budu si z nej s radosti platit vse potrebne, nebot oproti vetsine populace se o sve zdravi i staram, nekourim, nechlastam, sportuji. Ne,ne priteli jsi socan az na pudu, jo rovnost to by se vam libilo, delat h… ale mit se stajne jako ten co maka , ze? To je presne princip reformy ala tandem RATH a PAROUBEK. a v zavesu Lister

                    0 0
                    • mm  

                      trosku demagogie. stat asi tezko rve tvych zminenych 47500 jen do zdrav pece. i kdyby ano, zkus si spocitat, jak dlouho bys setril, mel-li bys podstoupit mnohamilionovou operaci

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        To jste ale asi vubec nepochopili princip pojisteni. To, ze budes platit rovnou dan a zdravotni pojisteni dle volby si platit sam prece neznamena, ze budes stradat do kasicky a ty penize se pouziji jen pro tebe a kdyz to presahnes, budes mit smulu. Jde o to, ze vsichni plati pojistovne a vetsina lidi tolik zpatky nedostava a z toho se financuji nakladne operace apod.

                        0 0
                        • Lister  

                          Máš pravdu, ale to mistr anonzm přece nechce, on chce svůj účet a z něj pak bude všechno platit, jasně to přece napsal :o)

                          0 0
                          • noname0  

                            tak to jsem tedy nenapsal, je mne jasne ze cast meho pojiteni pujde na najaky ucet solidarity,ktery mohu koneckoncu cerpat i ja pri nejak velkem prusvihu. Ale uz si nebudu rovny s kazdym houmelesakem.tady stejne nejde o detaily jde o princip, bud me stat bude furt okradat a nebo budu mit moznost volby jak a kolik . Ja jsem pro vlastni odpovednost a ty Listere?

                            0 0
                            • Lister  

                              A když třeba uprostřed operace bude potřeba transfuze, kterou si dopředu neschválil, tak tě mají vzbudit aby si podepsal souhlas nebo těm mají nechat exnout, protože si na to měl zodpovědně myslet už předtím????

                              0 0
                          • Radek Broz  

                            Jestli to myslel az takhle, to nevim. Kazdopadne to tak ale nikdy nebude, i Julinek (priznavam, ze taky nejsem zrovna jeho fanda, aale jeho koncepce se zda byt pouzitelna) chce osobni ucty jako formu DOBROVOLNEHO PRIPOJISTENI – povinne pojisteni zustane, takze rozhodne nenechame nikoho umrit jen pro to, ze nema penize na osetreni. Tohle by se rozhodne netykalo jen bezdomovcu – jsem presvedcenej, ze kdyby se nemuselo platit zadne pojisteni (s tim, ze kdyztak nedostanes zadnou peci), ze by to radsi prochlastala velka cast populace;-)

                            0 0
                            • Lister  

                              Mluvíte s nonemem o tom samým, ale zareaguju na tebe. Já nejsem proti připojištění, ale už jen z formulace dobrovelné PŘIpojištění je podle mě naprosto jesné že nepůjde o snížení celkového objemu, ten si myslím, že zůstane, ale k němu se budeš moct připojistit, takže vlastně zaplatíš víc, podle mě není možné snížit objem toho co se vybírá a spoléhat na to, že se najde dostatek lídí, kteří se připojistí a tímse to dorovná. Jen tak úplně nechápu co si vladtně budeš připojištovat – základní péči máš přece zaplacenou, tu dostaneš tak jako, tak, nidko tě nenechá umřít, nadstandart si můžeš vždycky zaplatit, když ho potřebuješ, nemusíš ho připojištovat, tak mě napadá tak maximálně snížení doplatků za léky a třeba služby typu lázní apod, ale tam jde zase o to jestli v podstatě za tu dlouho dobu ce budeš státu přispívat nezaplatíš víc než kolik pak budeš krátkodobě čerpat.

                              0 0
                          • Radek Broz  

                            BTW: v cem jsi ty min anonymni nez noname?;-)

                            0 0
                            • Radek Broz  

                              …teda az na to, ze si te diky nicku neustale predstavuju cernyho a s dredama, zatimco nonama tak nejak neurcite:D

                              0 0
                              • Lister  

                                No vidíš aspoň znáš moji tvář :o) Jinak opriti němu, víš kolik mi je, víš kde bydlím a z toho co tady píšu tak asi taky víš co dělám, tož tak :o) A jméno to je podle mě podružné, co ti to řekne, když se neznáme :o)

                                0 0
                        • mm  

                          ja to chapu dobre a mam v teto oblasti stejny nazor jako ty. jenom sem reagoval na autora noname, ktery bud pise nesrozumitelne nebo … :-)

                          0 0
                          • noname0  

                            chapes tak kulove s prehazovackou­,kdyz mas pojistene auto a pojistovan Ti plni opravu nejake skody, tak Ti ta pojistovan polni jen do vyse uhrazene pojistky?Jenze mas moznost se rozhodnout jak velkou pojistku a no co si zaplatis, ne?

                            0 0
                            • mm  

                              ted uz ti rozumim a souhlasim s myslenkou. pis srozumitelneji

                              0 0
                    • Radek Broz  

                      Jeste bych doplnil, ze ze zbytku platis jeste neprimy dane – stat celkove shrabne mnohem vic.

                      0 0
                    • Lister  

                      Nechi ti kazit radost, ale stačí banální komplikace při běžné operaci ( třeba slepák), pomocí které se rozaběhne kaskáda srážení a posléze rozpouštění krve a pak do tebe jen na sále nalijou přípravky za několik desítek milionu korun a tvůj účet je víš kde :D

                      0 0
                      • Vrci  

                        Co se mi nelíbí je jiná věc, pokud chce někdo peníze z mého povinného ručení, musím to odsouhlasit na pojišťovně svým podpisem nebo to musí potvrdit policie (nezávislá autorita). Zdravotní pojišovna platí každému, kdo si řekne.

                        0 0
          • kolombo  

            Myslím si že vím, chodím si jednou za čas pro recepty na poměrně drahá léčiva :-( Do nedávna mi je bez obav napsal kdokoliv, dneska je to složitější, protože vše nad limit platí doktor ze svého + penalizace. Navíc, statistika je jasná, máš průměrá čísla a třeba 100 pacientů určité pojišťovny a 12 měsíců. Představ si, že jeden měsíc přijde jeden, pak jich přijde 50, pak zase 2, pak jich přijde 7 atd. Zkus vykazovat výkony stále podle stejného limitu, když máš nestejný počet ošetřených a plať ze svého to, co překročíš na limitu, který dopředu neznáš. Musím podotknout, že já nemám problém si ty léky klidně zaplatit ze svého, raději dýchám, než šetřím, ale jde o princip. Pokud přestaneme zadarmo fasovat paralen a kapky na kašel a pak začneme šetřit, tak to chápu, ale tohle je přesně obráceně. Šetří se na opravdu nemocných a prkotiny jsou furt zadarmo.

            0 0
            • sun7dots  

              To je přesně ono. Neskutečně mi vytáčí když jdu jednou za uherák k doktorovi a tam sedí lidi, kteří si jdou pro Paralen. Za recept by se prostě měla platit třeba dvacka a oni už by si to rozmysleli.

              Takhle se přesně vyhazujou peníze za prkotiny co si každý může koupit sám a na skutenčě nemocné se pak musí pořádat veřejné sbírky. No hlavně, že jsme si všichni rovni a nikdo nestrádá.

              0 0
              • dydy  

                presne tak, solidarita postavena na hlavu, to co dela Rath a CSSD neni solidarita, ale uplaceni davu

                0 0
                • Milenius  

                  o to prece jde – presvedcit dav aby mne volil a ja zustal u koryta, cim vic socek, tim vic mych volicu – zacarovanej kruk

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Mě přišlo divný dyž sem musel za léky na epilepsii doplácet… asi sem měl luxusní péči… No eště že už to brát nemusim klepklepklep, bejt nemocnej i dyž ne vlastní vinou se nevyplácí. Jinak se přiznám že kapky na kašel sem si jednou šel nechat předepsat… to mě slečna dokopala do ordinace po měsíci kašlání… a doktorka mě přeměrovala na plicní. :o)

              0 0
        • dancing dog  

          Tak sorry, náhodou o tom něco vím, a ikdyž se to spoustě lidí nezdá, tak Rath má v mnohém pravdu. A jepravdou, že jeho největší odpůrci jsou ti, kteří na špatně nastaveném systému financování zdravotnictví tynou- farmaceut.firmy, majitelé lékáren, zubaři, část privátních lékařů. Bojí se jakékoliv změny, protože ví, že téměř každá znamená riziko poklesu jejich zisků a luxusu. chápu, že nechtějí přijít o prachy, ale ať to řeknou rovnou a nezaštitují se pacientama- ti jsou jim žel většinou úplně volní. Např. jedna praktička z městečka kousek od nás si z nedávno z kola za 80 000 uděla zimíka, protože si koupila nové za 120 000, načež pár dní na to jela demonstrovat do Prahy proti Rathovi,že nechce umřít hlady. Pokrytectví a nenasytnost jak kráva. Aspoň že to dala za kolo a ne třeba hadry. Zdravím všechny, hlavně PEACE!

          0 0
          • Radek Broz  

            Me prijde docela ok, ze nekdo, kdo byl schopnej a ochotnej vystudovat medicinu, ma kolo za 120k a nedela tu praci jen jako charitu. Rath je predevsim populista uplne za vsim vidici „zleho modreho ptaka“, jsem presvedcen, ze po nekonecne serii neuspesnych doktoru by mel zdravotnictvi ridit ekonom s odbornymi poradci. Rizeni ministerstva neni o znalostech mediciny.

            0 0
            • enjoy  

              ja osobne mam Ratha spis rad,nez naopak,ale vim o nem,ze je i dost namyslenej,na­priklad.. totiz mam takovou historku.muj tata,vyucenej slaboproudar,se dostal buhvi jak k praci sefredaktora lekarskyho casopisu.je docela ukecanej a ma za manzelku lekarku,takze neni v tom tak uplne blbej.no a takhle se jednou dostal na nejaky lekarsky simpozium nebo jak se to.. a tam takhle jednou mluvil s panem predsedou lekarske komory Rathem a dialog znel.. Rath:„Tesilo me pane doktore..“ tata:„ja nejsem doktor“ Rath:„a pardon pane inzenyre“ tata:„ja nejsem inzenyr(tady uz se musel hrozne tlemit)“ rath:„tak nashle“. tomu jeste predchazel dialog,ve kterym Rath nepoznal vubec nic,natoz ze je tata vyucenej:-))

              0 0
              • CZiko  

                no já v tom nevidím namyšlenost… právě naopak… Právě z projevu tvého táty měl nejspíš pocit, že je to vzdělaný člověk. Kdyby mluvil opravdu s doktorem a oslovil ho titulem nižším, například „diplomovaný specialisto“ tak by toho člověka nejspíš urazil…

                0 0
            • dancing dog  

              Problém je, že spousta nemocničních lékřů dělá mnohem více než ona, o nocích, víkendech a za svůj plat nemají často ani na ojetý auto, za těch 120 ooo. V tom je právě ten rozpor, bouří se Ti, co by měli být rádi. Zřejmě nemáš tušení,jaký je iracionální rozdíl ve výdělcíchprivátů a nemocničních lékřů. Rozhodně nespravedlivý. A ne všichni se můžou privatisovat!! / častý argument/- A ikdyby jo, kdo bude ošetřovat vážnější případy v nemocnicích? Ať ty prachy mají, ale ať nelžou a ať se zlepší platy třeba nemocničním anestesiologům, chirurgům, mikrobilogům.. Nevím,jestli to chápeš, ty neopodstatněné rozdíly…

              0 0
              • sun7dots  

                Fajn.. Ať nelžou a zlepší platy třeba.. Jako kdo? Vždy se to musí z něčeho zaplatit a tím, že se nemocnice nezprivatizují se peníze nevydělají. Naopak je celkem zajímavé, že nemocnice před předáním krajům byly v číslech červených, kraje je dostaly do černých a teď je chce stát zpátky.

                Ale to je prostě rozdílné přesvědčení – já si myslím, že když je něco někoho tak se o to stará líp, než když je něco všech. Někdo je opačného názoru. (to jen abych nemluvil pořád iracionálně a naprosto od věci:)

                0 0
                • enjoy  

                  to neznamena ze se bude lip starat o blaho pacientu.. to znamena ze se bude lip starat o blaho svoje. hodne zjednodusene:-)

                  0 0
              • Radek Broz  

                Je imho rozdilpracovat relativne v klidu pro stat nebo v mnohem vetsi nejistote a s poradnym financinm a administrativnim zatizenim, ktery musi podnikatel nest sam. Podnikatel tedy musi vydelvat vic a je to tak spravne.

                Znam treba pripad soukrome lekarky, ktera diky tomu, ze ji pojistovna plati s obrovskym spozdenim a musi splacet ordinaci a platit sestru, nepobira uz hodne dlouho ani korunu.

                Toho, ze by doktori nepracovali v nemocnicich a meli jen lukrativnejsi soukrome praxe, se nebojim – neni tomu tak nikde na svete, ne kazdy je ochoten se zadluzit a nest podobna rizika.

                Stejne spousta doktoru vedle vlastni praxe ma i sluzby v nemocnicich – tam me pak obcas zarazi skutecna velikost uvazku, kdyz treba provozuji praxe i na vic mistech a mezi tim jsou v nemocnici a defacto pracuji treba 2 dny uplne nonstop.

                BTW: Jak vysoky je ten „iracionalni rozdil“?

                0 0
                • enjoy  

                  takovou nezodpovednost jako kdyz lekar pracuje 2 dny nonstop tezko hledat:-/

                  0 0
                • dancing dog  

                  Tak třeba lékař ARO s desetiletou praxí, dost stresovým povoláním,6–7 službami měsíčně cca 33 ooo, jeho spolužák gynekolog bez služeb, pracující ve své ordinaci v průměru 7 hod. denně 110 000 po odečtění všech nákladů- fakt, že má laciný nájem a spoustu klientek. Píšu to ze své vlastní zkušenosti. Chci zdůraznit- bez závisti, je v pořádku, že privátní lékaři jsou dobře zaplaceni. Ale nejsou to rozhodně ti, co by měli protestovat a stávkovat… klid všem!

                  0 0
                  • kolombo  

                    Víš určitě, že je to po odečtení nákladů? Já pro pár doktorů dělám a není to žádná socka, ale nikdo z nich nebere tyhle peníze měsíčně.

                    Mimochodem, dneska mi vypadl z novin „odborářský poradce jak volit“. Jen zběžně jsem do něj koukl a už vidím: ODS chce všechny platby pojištění zahrnout do hrubé mzdy … O tom, zě 1/2 hrubé mzdy dnes na výplatní pásce vůbec není se zapoměli zmínit … Soudruzi zase udělali chybu …

                    0 0
          • sun7dots  

            „Jo, ona ta Zagorová je docela hodná holka, že, soudruzi. Ale ona a jí podobní berou statisíce, miliony, miliony berou!!!“ :))

            0 0
      • Radek Broz  

        To snad nemyslis vazne. Tenhle bezkoncepcni odborar-demagog, co za uplne vsim vidi ODS, ktera je v jeho ocich horsi nez dabel (nejak zapomina na to, ze to uz 8 let soustavne likviduje socdem), ze ma nejakou vizi? Jakou prosimte? V ODS byl nula, tak uplne otocil a zkousi to pomoci demagogie na nizsi vrstvy. To, ze pred volbama resi problemi tim, ze choticky naleva tu a tam miliony z nasich dani, uvaluje nucene spravy a boucha do stolu, jak vsechno vyresi, ve skutecnosti nevyresi vubec nic. Nicmene jsem rad, ze jim hlas nedas.

        0 0
        • BB  

          mas ode me za jedna a MBA ti budu posilat az do roztrhani tela.

          0 0
          • Radek Broz  

            Ó, dekuji;-) Jsem rad, ze tu jsou i inteligentni lidi se stejnym nazorem. Bohuzel takovejch v zadny spolecnosti neni vic nez 50%:o(

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jen mě tak napadlo, inteligentní člověk se pozná podle toho, že má stejný názor jako ty?

              0 0
              • cabbage  

                v komunismu ano:)

                0 0
              • Radek Broz  

                To neni o stejnym nazoru. Chapu, ze na urcity veci muzou mit lidi ruzny nazory, ale treba levice dela veci spatne a vyuziva toho, ze jeji volici tomu az tak nerozumi a nechaji se nachytat na populismus.

                0 0
                • pelt  

                  Predpokladam, ze podle tebe dela levice veci spatne proto, ze je levice… to je vcelku hodnotny nazor. Jinak ono vetsina stran je zalozena na nejakem populismu a tvrdi, ze populisti jsou vsichni ostatni.

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    :o))) To uz je fakt k smichu. Proste jejich „nazory“ jako „Zvysime minimalni mzdu, cimz snizime nezamestnanost.“ nejsou „jiny nazory“, ale naprosty pitomosti. Tak to proste je. Ty to prek,rucujes do polohy, ze se mi nelibi oranzova, tak jsem proti vsemu.

                    Ano, pokud potrebujes ovladnout masu lidi, je populismus dost efektivni, takze se k nemu obcas uchyluji vsichni, socdem ale k tomu jeste prihazuje uplatky volicum z nasich dani.

                    0 0
                    • rasto  

                      „k tomu jeste prihazuje uplatky volicum z nasich dani“. mno to je otazka levice a pravice. levice prerozdeluje, reguluje, narozdil od pravice. cesi maji blize k solidarite nez k individualnimu egoismu… mimochodem, ods taky slibuje rozhazovani nasich penez, neslysel jsem, ze by meli zkatovat socialni vydaje.

                      0 0
                      • pelt  

                        potazmo jejich „rovna dan“ pry obsahuje nejakou „dotaci“ pro nektere vrstvy, coz patri mezi obzvlaste komicke prvky:).

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          zrejme tomu skutecne rozumis :D

                          0 0
                          • cabbage  

                            to tu aspoň nejseš sám;-P

                            0 0
                          • pelt  

                            Nemuzu ten rozbor dohledat:(.

                            Jinak zajimave cteni treba tady www.britske-listy.cz/…rt23274.html

                            0 0
                            • Radek Broz  

                              Pohadky pro deti, tvrda data zadna.

                              0 0
                              • pelt  

                                Kolik „tvrdych dat“ ti dava ODS? Ostatne i u „tvrdych dat“ se da naprosto falsovat jejich vyzneni, kdyz na to prijde.

                                Btw. mam dojem, ze udaje o hospodarskem rustu a vyvoji miry nezamestnanosti jsou typicky tvrda data, tedy v mire, v jake je to v podobne vede mozne. Nebo chces radeji tuny vyrobene oceli?

                                0 0
                                • Radek Broz  

                                  Co je podle tebe „udaj o hospodarskem rustu“? Jestli myslis rocni prirustek realneho HDP, tak ten o hospodarskem rustu moc nerika. Pokud beres za „vedecky“ clanek nejake novozelandske aktivistky proti globalizaci, tak prosim.

                                  0 0
                                  • pelt  

                                    No tak ono pulka „vedeckych“ clanku pisou aktivisti proti globalizaci, druhou aktivisti pro globalizaci, teda ti si rikaji neoliberalove. Vetsina jejich vystupu vychazi taky z urcitych dogmat o kterych se nediskutuje – tedy alespon mezi temi, „kteri spolu mluvi“.

                                    0 0
                                  • pelt  

                                    Jinak predpokladam, ze o rustu moc nerika do okamziku, kdy se ti to zacne hodit;-).

                                    0 0
                                    • mm  

                                      sice ekonomii nerozumim, ale kdyz se podivas na data Ceskeho statistickeho uradu, nejsou paroubkova cisla o ekonomickem rustu Cr uz tak ruzova (oranzova)

                                      0 0
                                      • Radek Broz  

                                        Hlavne za ne Paroubek ani trochu nemuze – takhle rychle ekonomika nereaguje.

                                        0 0
                                      • Luka  

                                        kdyz se podivas na cesky statisticky urad a na to z ceho cerpa zjistis, ze realita je pro ne na druhy strane vesmiru..... kolikrat se „spletou“ o nejy to desetinny misto atd… myslim, ze tenhle urad je taky pekna pakarna…

                                        0 0
                    • pelt  

                      „uplatky volicum“ jsou stejan blbost jako „okradajici stat“ – proste stat plni ruzne role a v demokraticke spolecnosti tak cini TEORETICKY na zaklade spolecenskeho konsenzu – ze se to nelibi vsem… kazdy ma moznost vyjadrit svuj nazor prislusnym podilem na rozhodovani ve volbach a mimo ne ucasti v obcanskych sdruzenich…

                      Mimochodem – na ODS mi vadi jeji programove vylucovani obcanu z rozhodovaciho procesu, coz je videt zejmena na V.K. – docela ironicke v kontextu toho „obcanska“ v jejich nazvu a heslu „spolecne“ v jejcih kampani.

                      0 0
                      • fousek  

                        bys chtel aby zednik konstruoval dopravni letadlo pro 400 pasazeru? podle me by mel kazdej delat cemu rozum

                        0 0
                      • náčelník  

                        „programove vylucovani obcanu z rozhodovaciho procesu“ – to mi prosím vysvětli.

                        0 0
                • dancing dog  

                  Nechci být nějak konfliktní a zlý, ale dovoluji si zde veřejně prohlásit, že se domnívám, že co se problému zdravotnictví týče + dr.Ratha jako ministra /ne jako člověka / , tak o tom víte jen to, co jste si přečetl v nějaké ODS příručce, případně v MF Dnes. Sorry. ODS představy o zdrav.? Zajeďte se podívat třeba do nemocnice v Ostrově nad Ohří, jak v reálu dopadá privatisace

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    A, zapadocech;-) Zdravim. Myslim, ze vim vic, nez je v priruckach ODS, ale klidne priznavam, ze zdravotnictvi me ze vsech oblasti ted probiranejch v politickych debatach, zajima nejmin. IMHO je to oblast, do ktere nevidi temer nikdo a pokud si mysli, ze jo, tak ma informace jen z urciteho segmentu a nevidi do toho komplexne. Se zdravotnictvim se da docela dobre pred volbama strasit, jelikoz zhorseni pece se kazdy boji, platit se nikomu nechce, jelikoz si zvykli, ze „je to zadarmo“ (neni), vsechno se da svadet na to, ze „VZP ma palace“ (da se takova organizace ridit ze stanu jako treba Lybie?;-) a vubec se da strasit tim, ze „zdravi budou jen ti, kdo na to budou mit“.

                    0 0
              • dydy  

                Muj hlas ma taky, na Rathovi vidim jediny a to je touha po moci co mu leze z oci. Podle me to je karierista na druhou a s Paroubem mi jako dvojka opravdu nahani hruzu. Opravdu se bojim co by se stalo, kdyby vyhrali volby.

                0 0
                • rasto  

                  stalo by se to, co doted: odstranili by pijavice z VZP, vznikly by neziskove nemocnice, obcane, rodicove by byli podporeni, nebyly by zadne experimenty ve forme rovne dane atd atd. hdp by rostlo, nezamestnanost klesala, v r. 2009 by jsme prijali euro. co myslis jineho by se mohlo stat??

                  0 0
                  • Manas  

                    Dovol abych se zasmal. A kdo to zaplati ?

                    0 0
                    • pucháč  

                      Všimni si toho slovesného tvaru: …budou podpořeni…(bude pomoženo, bude uhrazeno…). Tady už je vidět, že to vlastně nebude platit nikdo, jinak by rasto použil např. "ti kdo vydělávají a platí daně prostřednictvím státního rozpočtu podpoří (pomohou, uhradí …) ZDROJE JSOU…

                      0 0
                      • Manas  

                        Tak nejak. Cim vic se snazis, tim vic ti seberou.

                        0 0
                        • JSt  

                          ale to mas i u rovne dane. 15% z 10k je min nez 15% z 50k ;). a navic vubec neznamena, ze kazdy, kdo bere 10k, se snazi min nez nekdo, kdo vydelava treba tech 50k.

                          0 0
                          • wroum  

                            …ale procentuelne je to stejny – rozumej seberou ti stejne procento bez ohledu na to kolik vydelas a kdyz vydelas vic, tak ti taky vic seberou ale porad to bude stejnej dil z vydelku.

                            0 0
                            • fousek  

                              Vydeli ste nekdo ODS kolecko? sem si ho prohlizel a nejak to nechapu, u platu do 15t pisou ze usetrim cca 1900 a u platu 30t pisou ze usetrim 2000, podle me jestly to myslej s rovnou dani vazne tak ten co ma 30t by mel usetrit min. 5000 nebo ne?

                              0 0
                          • Manas  

                            Jak pise Wroum. Proste bych rad se podilel stejne jako ostatni. Takhle pokud ses na rozhrani danoveho pasma a pridaj ti treba 2000.- hrubyho, tak razem zjistis ze cistyho to je 250.-, coz se mi teda nelibi.

                            0 0
                          • Manas  

                            Krom toho kazdej dava stejny podil. Takhle lidi pod 10k davah okolo tech 15% (protoze jim pri vyuctovani dani vratej dle novych vyjimek a vyjimek z vyjimek). Lehce pak zjistis ze treba platis vice nez 35% na urcite hranici.

                            0 0
                      • rasto  

                        ano, rad to zaplatim ze svych dani. neni preci normalni, kdyz jenom ja z 8 spoluzaku ze ZS, s kterymi se stykam, jsem se v roce 1997 zmohl na koupe bytu. bylo to vylozene kvuli tomu, ze jsem mel stesti pracovat pro zamestnavatele, ktery mi poskytl adekvatni plat a zamestnaneckou pujcku. takze rad podporim jine spoluobcany (i kamarady) napr. tim, ze z mych dani dostanou dotace na uroky ;-) a vubec z toho nemam spatny pocit. spatny pocit bych mel naopak, kdyby mi kamaradi si nemohli koupit byt ani v 50ti ;-) zaver: v soucasne dobe byty uz ma vetsina. a to je jeden z mnoha pripadu, kam jdou me dane. vadi mi, kdyz se z mych dani (zdravotniho pojisteni) financuji pijavice napojene napr. na VZP. a kdyz tomu chce nekdo zamezit (je mi jedno za koho kope), tak mu budu tleskat!

                        0 0
                        • wroum  

                          covece ty ses snad svatej. me treba vadi platit na cikany a podobny zewlaky. proc mam nedobrovolne davat a oni jen brat? proc ma pulka naroda makat jak dementi, jen proto aby se ta druha pulka mohla flakat, mela kde bydlet, co jist…za (nejen) moje penize. prijde ti to v poradku? me ne a sere me to. pokud nekdo nemuze pracovat, tak budiz, pokud ale nechce a muze, tak bych mu nedal ani korunu – at klidne zere korinky a bydli v jeskyni. a ze moji spoluzaci nemaj na byt? je mi to lito, ale neni to duvod abych je jakkoliv dotoval.

                          0 0
                          • tjuren  

                            Dane existují všude na světě, ale nejsou to vždy přímé daně. My žijeme ve Evropě, kde je tradičně vysoké zdanění, vysoká solidarita a velký státní (sociální) vliv. To ení nic, co si vymyslely poslední vlády. Kdo pracuje v sociální a zdravotní oblasti jako já ví, jak by bylo těžké nechat někoho kdo na to nemá umírat na ulici. Nejsem věřící člověk, ale křesťanská morálka vyzývá k pomoci slabšímu, staršímu, hloupějšímu, méněcenému, méně movitému. Za řeči o přížvnících a nefakčenkách se to nedá schovat. Kdejakej cikán je společnosti užitečnější než kdejakej ouřada. O rovných šancích si taky v naší komunismem zdeformované společnosti můžeme jenom zdát. Vím wroume, že si nerozumíme i v jednodušších věcech takže tady shodu nečekejme.

                            0 0
                            • Radim_2  

                              „Kdejakej cikán je společnosti užitečnější“ to snad ani nikdo soudný nemůže myslet vážně, prosím ukaž mi kde sou to se jedu hned podívat. Tady v Kladně jich je mraky ale pracovat jsem ještě jedineho neviděl přísahám. Zato na poště u přepažky výplaty hotovosti a sociálce, to je potkám vždy.

                              0 0
                              • Luka  

                                ale jo, podivej se kdo dela kopace pro telecom napriklad, skoro samy romove. a maji se dobre… vim o cem mluvim, jedna takova rodina bydli ve stejnym vchode co moji rodice… delaji bordel, ale na byt si vydelali…

                                0 0
                                • Radim_2  

                                  Jo viděl jsem cikány metaře v oranžových vestách jak sedí na obrubníku a hulí. Viděl jsem kopáče jak sedí podél výkopu nebo se opírají o lopatu. Ale skutečně dělat jsem ještě žádného neviděl, no asi je potkávám když už mají všechnu práci hotovou zajímavé ale je že už v devět ráno.

                                  0 0
                                  • pepino  

                                    No tak takhle jsem viděl i „bílí“.

                                    0 0
                                  • JSt  

                                    je videt, zes nikdy nedelal rukama ;). ja si driv myslel to stejne… nechcu se morgosu zastavat, ale kdyz kopes 10min v kuse, si total na kasu, tak se proste opres o lopatu a jinej te vystrida. jinak to proste nejde… spis mi vadi, ze dostavaji prachy bokem a to nekolikanasobne vic nez brigosi. ted uz bohudik takovy opicarny nedelam… :))

                                    0 0
                                • Manas  

                                  To jo, ale vetsinou za tyhle firmy kopou romove co je zamestanej jini romove. Ti co kopou jsem velmi casto ze Slovenska i odjinud. Ti co je „zamestnavaji“ (spis vydiraji) vetsinou ziskaj nejvic.

                                  0 0
                                  • Radim_2  

                                    Ale jo. V tom máte určitě pravdu, že je fuk jestli na našem sociálním, nebo spíš socialistickém státě parazitují lidé tmavší nebo světleší. Prostě mně vytáčí, co se kolem děje a soc. dem. už hlásá a jěště jim přidáme, nebojte za naší vlády se žádný lenoch a netáhlo špatně mít nebude, jen když nám dáte svůj hlas. A kdo to bude platit, no přece ti co pracují a čím víc pracuješ tím tyhle typy budeš sponzorovat víc. Někde jsem slyšel. „Až na pár vyjímek se tu má každý lépe než za komunistů, ale to že někdo se má ještě líp, to jim leží v žaludku tolik že to prostě nemůžou rozdejchat. Tak to ať jsem na tom radši blbě ale hezky všichni rovně (socialně)“. Jak výstižné.

                                    0 0
                                    • Manas  

                                      To je presne ono. Nekdo se dozvi ze sem si koupil auto (jety), Mp3 nesmysl, mam kola … tak se dozvim obcas ze jsem divnej, a ze urcite dostavam prachy za nic. Pak jim reknu ze treba v sobotu v noci sem 13 hodin v praci a dozvim se proc to delam, ze oni radsi neco cornou v praci a pak to strelej. Jako co s tim …

                                      0 0
                              • tjuren  

                                Neplatí nic tak jednoznačně jak je napsáno. V tom je ale ten největší problém. Kdyby byli všichni odlišitelný na hodný a zlý a na pracovitý a líny tak je roztřídíme, převychováme a bude dobře. Protože je to guláš tak se na to vymýšlejí složité sociální systémy, které stejně nikdy stopro nefungujou.

                                0 0
                                • Milenius  

                                  Jakto, že nefungujou? Jeden zářný příklad funguje od pradávna – příroda, podobná komunita je třeba u mravenců nebo včel, když nebudeš pracovat a jen parazitovat, tak tě sežerem, stejné je to ve smečkách šelem, opic atd. kde je vedoucím ten nejsilnější a nejschopnější jedinec, jenže tady to funguje úplně jinak – ve vládě jsou neschopný lidi, který nic neuměj, ministr financí ani nevystudoval atd. atd., vše pod maskou sociálnosti, blabohytu, rovnosti, spravedlnosti, tedy pojmů, které v podstatě nejde přesně definovat, na tomto v podstatě skončily všechny dávné civilizace a stejně tak skončí i tato, vždyť se ani nedokážeme vypořádat s nebezpečím od nepřítele, který nám hrozí, opět pod maskou spravedlnosti a „nejsme jako oni“, kolikrát už tady tohle bylo a je to pořád dokola…

                                  0 0
                            • wroum  

                              jsem naprosto smiren s tim, ze dane se platit musi a budou muset, ale jaksi se nedokazu smirit s tim, ze jinejm dotuju zivot. tim ale nemyslim uplne vsem, jsou lidi co nemuzou pracovat a jsou odkazani na pomoc statu a s tim samozrejme problem nemam, ale kolik lidi nepracuje jenom proto ze se jim nechce i kdyz by urcite mohli? a tohle mi vadi a vadej mi samozrejme vsechny mozny postupy, ktery vedou k zvysovani prijmu takovych lidi. cim slozitejsi by pro ne bylo ziskat podporu a podobne davky, tim lepe. proste nutit lidi do prace a ne delat jim podminky pro pohodlny zivot za cizi penize. a to ze je kdejakej cikan uzitecnejsi nez urednik je pravda, protoze kdo nic nedela, ten nic nezkazi :-)

                              PS: mas pravdu i kdyz me tenhle princip fungovani spolecnosti irituje.

                              0 0
                              • tjuren  

                                Nemysli si, ze lidi jako ja, co tento system obhajuji, maji patent na rozum a jsou si jisti ze jejich system je ten spravny. Je to proste zalozeno na uvaze, ze tech nekolik tisicovek lenochu uzivime a mame diky tomu zachytnou sit pro ty co jsou v tom nezaslouzene. Jina vec je, ze natom parazituje i spousta administrativni sily a to mozna stoji vic nez vsichni cikani dohromady.

                                0 0
                        • Radim_2  

                          Ano to si trefil uplně přesně potřebuješ úlevy na byty pro své kamarády, protože takhle to dopadá vždy když něco nedostatkového přerozděluje státní úředník, skončí to u nějákého jeho kamarádíčka, známého nebo někoho kdo ho řádně podmazal. Prostě čím míň stat přerozděluje, tím menší je prostor pro korupci. Proč má někdo platit hypoteku až do smrti a jiný to má dostat hezky zadara, čím si právě on zasluhuje toto privilegium a kdo bude určovat kdo ten nárok má a kdo už ne. To mi prosím vysvětli co je na tomhle spravedlivého. A když už máš tak hluboké sociální cítění proč si nezajedeš k bývalému masokombinátu v Kladně a neadoptuješ si tam jednu takovou milou rodinku co potřebuje sociálně pomoci, uvidíme jak dlouho ti to vydrží, ale aby ti doma zustala alejspoň podlaha a holé zdi.

                          0 0
                  • Radek Broz  

                    me jen zarazi, ze jsi podle tvych slov vystudoval nejakou ekonomickou fakultu.

                    Budou „neziskove nemocnice“ hospodarit efektivne nebo se budou dnazit spotrebovat co nejvic, protoze na to prece dostano zatimco pokud usetri, dostanou v dalsimroce o to min?

                    Jak podle tebe socdem zaridi pokles nezamestnanosti? Dej mi priklad z jejich programu, ktery k tomu podle tebe neochvejne vede. Pokud skutecne veris, ze se toho dosahne napr. investicnimi pobidkami privilegovanmy (za provizi) na ukor domacich podnikatelu (nehlede na to, ze tyhle vladni vydaje vytesnuji soukrome investice) nebo nejakym jinym „zarucenym receptem“, proc to nezvladli behem tech 8 let?

                    Jak zaridi socdem rust HDP a do jake miry to podle tebe vlada vubec muze ovlivnit?

                    Co je tak super na prijeti eura o rok ci 2 drive? Soucasna politika CNB je docela uspesna (mimocodem ČNB je vedena velice liberalnimi ekonomy jako Tuma nebo dokonce Holman). Koruna je silna a stabilni a dari se drzet cilovanou nizkou inflaci – v cem by pro nas bylo euro tak vyhodne? Ze nemusis jit pred dovolenou do banky?

                    Jineho se stane to, ze na VZP a dalsi subjekty se prisaji oranzove spratelene pijavice, neziskove nemocnice povedou ke zhorseni pece a jeste neefektivnejsimu financovani, tvy „podporeni“ obcane budou podporeni tak, ze jim stat mnoho veme, prozene to nakladnym byrokratickym aparatem, ktery cast jejich penez zbasti a podle sveho uvazeni jim po vyplneni mnoha lejster cast vrati zpet. HDP (coz opakuji po 10× je suma spotreby, jez je pri soucasnem zadluzovani vysoka) i nezamestnanost se bude vyvyjet tak nejak porad stejne nehlede na to, kde socialni inzenyri za penize z nasich dani jak „tvori“ nova pracovni mista. Euro mozna prijmeme v 09, mozna ne. Vuc EU budeme ve vsem ustupovat Francii a Nemecku, ktere si budou v klidu prosazovat sve zajmy. Bude dochazet ke stale vetsi byrokratizaci, omezovani podnikani i dalsich svobod, navic se na moci budou stale vice podilet komuniste.

                    0 0
                    • kovar  

                      je mi zcela jasné, proč nemluvíš o pijavicích z ODS :-)

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Nedelejme si iluze, ze nekdo tohle vymyti. Socdem ma ted korupcnich skandalu vic nez dost a jestli si myslite, ze Rath „odstrani pijavice z VZP“, tak jste na omylu – maximalne je nahradi svymy. Jde o to, jak velky objem prostredku se prerozdeluje a jak velka prilezitost k vyzirani systemu tedy existuje.

                        0 0
                        • kovar  

                          slez z toho řečnického pultíku:-)

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Uz vam dosly argumenty?

                            0 0
                            • kovar  

                              s ideologama se neargumentuje:-) A že nebudu volit ani ODS ani socany ani další pijavice, proto mi nemusíš vykat,a nebo je to tak vážné?

                              0 0
                              • kolombo  

                                Ale ani tohle není argument na podložení nějakého názoru :-)

                                0 0
                    • Peslezedirou  

                      Slušná agitka, ty volbama vážně žiješ.....

                      0 0
                    • rasto  

                      ano, minuly rok jsem promoval… ;-)

                      ad „neziskove nemocnice“ hospodarit efektivne: kdyz se nastavi system rizeni nakladu, proc by nemely hospodarit efektivne? copak si myslis, ze ve statech, kde funguji (DE, USA/ UK…) se jedna o viry penez?

                      ad Jak podle tebe socdem zaridi pokles nezamestnanosti? porovnej si, kolik investoru prislo za vlad socanu. a kolik jich prislo za vlad ods? (a kolik firem zkrachovalo/ bylo vytunelovano zazracnymi Saudky/ Stehliky atd atd)

                      ad Jak zaridi socdem rust HDP a do jake miry to podle tebe vlada vubec muze ovlivnit?: tak tos ulit :-) samozrejme, ze to muze ovlivnit: vlada ovlivnuje HDP+nezamestna­nost+inflaci ve spojeni s CNB, ktera ma vliv na sazby.

                      ad Co je tak super na prijeti eura o rok ci 2 drive?: napr. budou z toho profitovat exporteri (80% CZ vyvozu jde na trhy EU). cim vic budou profitovat exporteri, tim vic prace bude pro obcany. ad Soucasna politika CNB je docela uspesna: ano, davam Ti za pravdu. obavam se ale, ze po te, co vsechy okolni staty prijmou EUR, spekulanti se zameri na CZK :-/ i proto je prospesny spech se zavedenim. nehlede na to, ze proste nemame na vyber. takze cim driv „to“ bude, tim lepe.

                      ad Jineho se stane to, ze na VZP a dalsi subjekty se prisaji oranzove spratelene pijavice: mno, neni normalni, aby na nemocnice byly nabaleny zpratelene organizace. at uz oranzove ci modre! predpokladam, ze proti tomu by se melo bojovat.

                      ad neziskove nemocnice povedou ke zhorseni pece a jeste neefektivnejsimu financovani: jsem presvedcen, ze akciove spolecnosti by peci zhorsily! nechci se dozit toho, ze si na Kladne zlomim nohu a doktori me poslou do Brna, protoze nikdo jiny zlomeniny nesadruje (protoze se to nevyplati!)

                      ad tvy „podporeni“ obcane budou podporeni tak, ze jim stat mnoho veme, prozene to nakladnym byrokratickym aparatem, ktery cast jejich penez zbasti a podle sveho uvazeni jim po vyplneni mnoha lejster cast vrati zpet: jsem rad, ze se prerozdeluje. dostanou vic lide, kteri maji min. proto je v CZ nejmene chudoby v EU. a chci, aby tomu tak bylo i nadale.

                      ad Vuc EU budeme ve vsem ustupovat Francii a Nemecku, ktere si budou v klidu prosazovat sve zajmy: FR a DE ve svete nic neznamenaji. proto byla ustanovena EU. kdybys prostudoval historii EU, zjistil bys, k jakym kompromisum musi dojit staty EU, aby se na necem dohodli. jedine EU je hracem v globalnim meritku (proti Cine, Rusku, USA…)

                      ad Bude dochazet ke stale vetsi byrokratizaci: nevim o tom, ze by meli vznikat nova ministerstva ad omezovani podnikani i dalsich svobod: naopak, podnikatelske prostredi v CZ je velice liberalni (v porovnani s EU). od 1.1.07 se maji jeste vice zvysit odpisy

                      ad navic se na moci budou stale vice podilet komuniste: kdyz jim budou rust preference, proc ne? nemuzes 10–20% obcanu teto zeme zahodit do kanalu. doba, kdy se zaviralo a deli zverstva za politicke nazory je definitivne pryc. (mimochodem, si nemysli, ze v USA se nedelo to same, ale v opacnem gardu. o tom se zde moc nerika)

                      0 0
                      • pucháč  

                        Takřka v ničem s tebou nesouhlasím, ale nejvíce mě rozesmálo: „…v ČR je nejméně chudoby z EU…“ Myslím, že v mnoha zemích EU je český průměrný příjem (který je sice průměrný, ale každý průměrný Čech ho nedosahuje) pod hranicí chudoby. Hlavně mi neříkej, že tu máme nižší ceny než v EU. Máme, ale zdaleka ne u všeho zboží.

                        0 0
                        • JSt  

                          je videt, ze o tom nic nevis, tak se moc nesmej ;) opravdu je v cr nejmensi % chudych lidi ze statu eu. jako kriterium chudoby se bere, % lidi, kteri nedosahuji 60% prumerneho platu v danem statu. je to pomerne zavadejici, uznavam, ale tak to je…

                          0 0
                          • Manas  

                            No jo, to blby na tom je ze prumerny plat u nas je hranice chudoby jinde :-)

                            0 0
                            • JSt  

                              videl sem tabulku srovnani platu ruznych profesi, prumerneho platu, nakladu na zivot etc. v cr a nemecku. byl sem prekvapeny, ze to ± procentuelne korespondovalo 8-O. jen doktori u nas meli vyrazne vyssi plat :) a ucitele zas dost nizssi (brano vzhledem k prumernemu platu). kdyz si nekdo stezuje, ze se tu ma spatne, nikdo mu dnes nebrani odejit do zahranici, kde (pokud na to ma) bude treba spokojenejsi. jenze to nejspis nic nevyresi, pac podobne diskuze jako tato probihaji urcite i v nemecku, gb, rakousku…

                              0 0
                      • Vrci  

                        Poznámka k úspěšné pobídkové politice vlády. Zajdi si popovídat se zaměstnanci Koh-i-hooru, Gamy a Gamexu v Č. Budějovicích. Vedenéí těchto firem, chtělo stejnou pobídku, kterou dostalo Stabilo v Krumlově. Od ČR ji nedostalo tak tu končí.

                        0 0
                      • Radek Broz  

                        ufff, to zas dneska nic jinyho neudelam…:o)

                        AD1)Protoze pokud nekdo spravuje cizi penize, snazi se jich mit vzdy pod kontrolou co nejvic, jelikoz tim roste jeho vlastni dulezitost. Hospodarit efektivne proste nebudou, pokud nebudou na vysledku hospodareni nejak zainteresovani. Srovnavat Rathuv koncept se zdravotnictvim USA/UK, kde je velka mira spoluucasti pacientu je fakt nesmysl – to je to, co ty nechces.

                        AD2) Neptam se, kolik prislo jakych investoru (navci srovnavat 89–97 a 98–2006 je trochu nekorektni – jsou to uplne jine podminky) financovanych z dani na ukor ostatnich. (Navic uz ted vidime prvni pripady, jak dopadne firma, kdyz ji danove prazdniny skonci – na vychod od nas je jeste porad spousta mist, kam se presunout). Ptam se, jak to ovlivnilo nezamestnanost. Prisli zahranicni montovny soucastek, ktere maji danove prazdniny a zanikaji napr. zivnostnici.

                        AD3) Mel bys vedet, ze nezamestnanost je prostrednictvim sazeb ovlivnitelna jen v kratkem bdobi. Pokusy o ovlivnovani realneho HDP vedou diky dlouhe a nejasne reakcni dobe jen k vetsimu rozkolisani cyklu. CNB je na vlade nezavisla navic soucasna CNB reprezentuje tebou nenavideny liberalni smer.

                        AD4) Nemyslim, ze by prijeti € na Slovensku a v Polsku melo zasadni vliv na korunu. Na vyber mame, ne vsechny zeme EU jsou i cleny EMU i kdyz jsem pro prijeti € (ale az to bude vyhodne, ne co nejdriv za kazdou cenu.)

                        AD5) To rozhodne melo, jenze podle me jedinym zpusobem, jak proti tomu bojovat, je zmensovat prilezitosti, kde se tomu muze dit, nez zpetne kontrolovat.

                        AD6) Tomu sam neveris – predstava, ze se vsechny nemocnice zacnou orientovat vyhradne na plastickou chirurrgii, je blbost. Navic 100% a.s. by byly kraje, ne nejaky rusky oligarcha, jak si lide mysli. Uz dneska diky systemu plateb dochazi k tomu, ze se pred koncem roku odkladaji vsechny operace „az budou po novym roce penize“ – dalsi rok penize dojdou zase o neco driv…

                        AD7) To je tvuj nazor, na ktery mas pravo – ja jsem proti prerozdelovani. To, ze cast prerozdelovanych penez se samotnym prerozdelenim ztrati poprit nemuzes.

                        AD8) Musi dochazet ke kompromisum, ale my jsme ti prvni, kdo uhnou. Ano, EU musi proti USA, Cine a Rusku vystupovat jako silny jednotny trh – to znamena odstranit vsechny prekazky jak uvnitr (napr. volneho pracovniho trh se ale jeste chvili nedockame), tak ale i navenek – to, ze budeme vynakladat ohromne prostredky na subvencovani drahych francouzskych zemedelcu, kdyz by se stejne kvalitni zbozi dovezlo levneji, z nas silnou ekonomiku neudela.

                        AD8) Nejde jen o ministerstva – ty jsou vzhledem k cele statni sprave kapkou v mori a i ruzne slucovani ministerstev slibovane treba ODS je populismus (navic bude potreba pro koalicni partnery co nejvice postu takze k tomu nedojde;-) ) Me spsi slo o to, ze bude stale vetsi mira regulace vseho mozneho, vetsi mnozstvi nesmyslnych zakonu, vice nutnych povoleni (a tedy prostoru pro korupci). Podle me ma byt stat stihly a efektivni, zajistovat pouze zakladni funkce, ostatni ma byt na obcanech – nejsou to male deti.

                        AD9) Muzu, kdyz jejich strana chce nicit prava tech zbylych 80%. V Nemecku se na moci taky nesmi podilet NSDAP. V USA to samozrejme teky nebylo ruzove – takovy ten svet behem studene valky byl. Ani v nejmensim to ale nedosahovalo toho, co se delo ve vychodnim bloku.

                        0 0
                        • rasto  

                          ty brdo Radku, kvuli volbam budu mit prusvih u zamestnavatele :-) nejde mi o to, nekoho presvedcovat pouze vysvetluji sve stanovisko k veci ;-) HLAVNE ABY NAM TO SLAPALO!! 1: akciovky jako nemocnice, proc ne? ale ne jako hlavni pater!! vzdyt by to byla cesta do pekel! sam pracuji v a.s. (7k zamestnancu). vylozene jdeme po zisku i na ukor klientu!! nechci, aby takto fungovaly nemocnice. nehlede na dnes schvalovany zakon o nemocnicich, udajne obsahuje veskere pozitiva z okolnich statu.

                          2: srovnavat 89–97 a 98–2006 je trochu nekorektni – jsou to uplne jine podminky: jak to myslis? v cem jine? horsi? mi nerikej, ze kdyby nekdo nechtel, investory by sem nedostal?

                          3: Prisli zahranicni montovny soucastek: mno, nazyvat Oracle (vyvoj) nebo DHL (taky vyvoj) zrovna montovnami… pausalne nemuzes. nehlede na to, ze automobilky privezou taky hooodne jinych investoru.

                          4: zanikaji napr. zivnostnici: mno, tim, ze se otevre nova fabrika preci nemuze zaniknout zivnostnik? spise dalsi vzniknou: vecerky, bufety, trafiky atd atd lidi budou mit penize, tak to budou utracet…

                          5: Mel bys vedet, ze nezamestnanost je prostrednictvim sazeb ovlivnitelna jen v kratkem bdobi: mno, nerikal jsem, ze zamestnanost je DD ovlivnovana prostrednictvim sazeb… to bych odevzdal diplom :-)

                          6: Pokusy o ovlivnovani realneho HDP vedou diky dlouhe a nejasne reakcni dobe jen k vetsimu rozkolisani cyklu: ajajaj HDP se preci ovlivnuje pobidkami a nevim cim jeste?

                          7: CNB je na vlade nezavisla navic soucasna CNB reprezentuje tebou nenavideny liberalni smer: mela by byt nezavisla ale mela by fungovat v souladu s vladni politikou.

                          8: Nemyslim, ze by prijeti € na Slovensku a v Polsku melo zasadni vliv na korunu: kam pujde spekulativni kapital? na slabou ekonomiku. aby turbulencemi vydelal. Na vyber mame, ne vsechny zeme EU jsou i cleny EMU i kdyz jsem pro prijeti € (ale az to bude vyhodne, ne co nejdriv za kazdou cenu.): to, ze prijmeme EUR jsme se zavazali pri vstupu do EU. (nezavazali se pouze stare staty, v te dobe tato podminka nebyla) mas pravdu v tom, ze jsme nerekli, v jakem horizontu.

                          9: Tomu sam neveris – predstava, ze se vsechny nemocnice zacnou orientovat vyhradne na plastickou chirurrgii, je blbost: v roce 1948 taky nikdo neveril, ze zivnostnici pujdou do uranovych dolu. v roce 1935 taky nikdo neveril, ze Hitler rozpouta valku. v roce 1995 taky nikdo neveril, ze v roce 1997 skoro zkolabuje ekonomika… (sorry za expresivitu ;-) nehlede na to, ze taky neverim tomu, ze vsechny nemocnice se zacnou orientovat na plast. chir. to jsem ani netvrdil. ja jen, ze se klidne muse stat, ze obor, ktery nebude ziskovy pro kladenskou nemocnici proste zavrou. a ja budu muset cestovat nevim kam, aby me osetrili.

                          10: Navic 100% a.s. by byly kraje: na jak dlouho? kto by je prinutil, aby to neprodali nekomu jinemu? kdo zabranil Nomure, aby neprodala Plzenske pivovary? Uz dneska diky systemu plateb dochazi k tomu, ze se pred koncem roku odkladaji vsechny operace „az budou po novym roce penize“ – dalsi rok penize dojdou zase o neco driv…

                          11: To je tvuj nazor, na ktery mas pravo – ja jsem proti prerozdelovani. To, ze cast prerozdelovanych penez se samotnym prerozdelenim ztrati poprit nemuzes.: k tomu nemam co rict. ztrati se ve VZP (postavi si mramorove palace), ministerstvo MF si koupi nove bouraky (z mych dani) atd atd. to by se dit nemelo. prinos prerozdelovani ale pro me prevlada :-)

                          12: Musi dochazet ke kompromisum, ale my jsme ti prvni, kdo uhnou.: maly, slaby narod musi uhybat :-/ proste nemuzeme hrat prvni housle, kdyz na to nemame. to je politicky fakt. nekdy EU da i na nazor malych (napr. socialni bydleni, snizena DPH za teplo). ale je to znovu o kompromisech, nekde musime ustoupit my (napr. volny pracovni trh).

                          13: Me spsi slo o to, ze bude stale vetsi mira regulace vseho mozneho, vetsi mnozstvi nesmyslnych zakonu: jasne, nemusime regulovat nic. pak se ale musime uspokojit s tunelari, LTO a nevim s cim vsim. podporuji i regulaci z EU. napr. detska hriste: budu rad, kdyz budu vedet, ze moje dite, ktere si bude hrat v Rumunsku/ Italii na hristi, se neporani, protoze hriste bylo vyrobene dle regulace EU.

                          14: vice nutnych povoleni (a tedy prostoru pro korupci). Podle me ma byt stat stihly a efektivni, zajistovat pouze zakladni funkce, ostatni ma byt na obcanech – nejsou to male deti.: takove experimenty zde jiz byly. v podobe napr. volne ruky trhu. evidentne nezafungovaly :-/ (taky z toho nemam radost, nemysli si) zrusme regulaci v podobe silnicniho zakona, pak bys videl, jak se my, kteri nejsme male deti, dokazeme chovat! podivej se do ankety o srazenych cyklistech :-( body meli byt jiz davno zavedene!!

                          0 0
                          • Manas  

                            DHL zamestnava okolo 20% Cechu a pocet se snizuje. Krom toho se to centrum pomalu bude outsourcovat z Ruska. Taky jsou jiste signaly ze tu bude presne po dobu kdy se to vyplati. To jest tak 5 – 10 let maximalne a pak hura dal.

                            0 0
                            • Manas  

                              Jeste k bodu 4. Ty lidi nepujdou do techto kramu, ty pujdou do supermarketu. Ktery ma danove prazdniny. A mas tu kruh.

                              0 0
                          • Vrci  

                            ad 9. Kdo určuje výši úhrad/ziskovost za jednotlivé diagnózy, a proto jejich dostupnost – nedostupnost. Pokud zdravotní pojišťovny/stát nastavý úhrady tak, aby všechny obory byly stejně rentabilní tak ta a. s. nic nezavře.

                            0 0
                            • Vrci  

                              ne diagnózy ale obory/specializace ne nastavý ale nastaví

                              0 0
                          • Radek Broz  

                            Jako nenechame toho radsi??:o)))) Jestli na to budud reagovat, tak je zase min. pulhodina v haji… mozna pozdeji;-)

                            0 0
        • dancing dog  

          další omyl. Rath vystoupil z ODS především proto, že ODS= tehdy Klaus, přes veškeré proklamované pravicové potírání rovnostářství a cenění si vzdělání, se totálně na nemocniční zdravotníky vykašlal a naopak je posílal prodávat zeleninu… vůbec se Rathovi nedivím, na jeho místě bych taky utekl

          0 0
    • CZiko  

      ty voe… jsem si teď uvědomil, že už vlastně můžu jít volit:-P… hold… už je ze mě velkej kluk:-D

      0 0
      • enjoy  

        tak to si minimalne zmen profil:-)

        0 0
        • Lišák  

          Věk v profilu se změní automaticky v den narozenin. Musíš si ho ale vyplnit.

          0 0
          • CZiko  

            aha ty voe:-) je to tam!!! už můžu na to pívo legálně:)))

            0 0
        • CZiko  

          volby budou až po narozkách:-) ono se to změní:-)

          0 0
    • pavelr  

      Před posledními volbami jsem se díval na stránky zelených a první, co mě binklo do očí, bylo zavření jaderných elektráren. Normální člověk přece tohle nemůže myslet vážně. Sou to magoři.

      0 0
      • náčelník  

        Přesně tak, odmítáním jaderné energetiky zelení vlastně podporují tu nejhorší variantu – uhelné elektrárny. Alternativní zdroje nebudou nikdy stačit.

        0 0
        • petebike  

          treba budou vsichni slapat na kolech aby tu elektriku vytvorily :-DDD

          0 0
        • Páník  

          v poslednim „uvolnete se,prosim“ se Bursik ohanel vetrnyma elektrarnama…takovy ty keci jako ze se zrusi Temelin jsou blbost,pac by museli narvat strasny penize do alternativ a na to jaksi nemame:)…ale trochu vic ekologie by v tomto state neuskodilo,hlavne natlouct lidem do hlavy,aby se prestali chovat jak prasata

          0 0
          • Martyss  

            Já myslím, že by stačilo každému „ekologovi“ umístit na zahradu větrnou elektrárnu…:-)

            0 0
            • Páník  

              jj…taky nemohl pochopit,kdyz mu Kraus vysvetloval,ze strom vypada v prirode lip,nez velkej klacek s vrtuli:)

              0 0
            • Smazaný účet  

              A každému „rozumnému“ na zahradu kyblíček s vyhořelym palivem. :o)

              0 0
              • Martyss  

                Když mi ho dáš do hlubinného úložiště, tak klidně..:-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  sem si zrovna včera čet článek zabývající se trvanlivostí zatvrdlý cementový kaše když se použije jako „sarkofág“ na vyhořelý palivo. jednoduše řečeno, „asi“ to vydrží dlouho, ale nejistoty při modelování takhle dlouhodobý reakce jsou zatím obrovský…

                  0 0
          • Jenda  

            problem je ze tusim podle studie UFA (ustav fyziky atmosfery) i kdyby se pokryla cela ceska republika vetrnejma elektrarnama tak to da max 5% celkovy spotreby. Navic malokdo si uvedomuje ze vetrna elektrarna ma v nasich podminkach nemalou spotrebu elektriny na vlastni provoz protoze vitr sam ji neroztoci – musi se nejdriv „nastartovat“ a to pak musi foukat hooodne dlouho aby se ten start energeticky vratil

            0 0
            • JJ  

              No tak strasny to zase neni, vetsina elektraren se dneska startuje prestavenim listu. Nicmene to nic nemeni na tom, ze vetrne elektrarny sou u nas jednim z nejhorsich zdroju:)

              0 0
    • Q  

      U nás není nikdo, komu bych rád dal hlas. Takže budu volit proti komunistům a to Stranu Zelených.

      0 0
    • Q  

      A nebo Sládka. Mr. Bean se nikdy neomrzí :-))

      0 0
    • kolombo  

      Není pochyb o tom, že účast Zelených posílí možnosti dopravní cyklistiky a povede k vetším obstrukcím například proti kamionové dopravě a některým úsekům silnic. Na problémy energetiky bude mít asi vliv především dodržování limitů těžby uhlí, Temelín asi obratem nikdo nezavře. Druhá strana mince je, že to povede i k posílení „zelených spasitelů“, kteří prosazují nerealistické a zmatené hovadiny, mnohdy i na kandidátce Strany Zelených :-(

      0 0
    • Martyss  

      No já jsem si trošku pročítal jejich program a celkem znepokojil. Bohužel jejich volebním kampaň bude založaná asi jenom na poukazování, že by se měli dostat do sněmovny, aby tam by někdo nový..:-/ Sice u nás skoro není volitelná strana, ale z mé strany je asi nejmenší zlo modrý pták..:-/

      0 0
      • Martin  

        Jsem na tom úplně stejně. Ale už mě moc nebaví volit nejmenší zlo. Ale zas si říkám, že jsem tolik nezlobil, abych musel mít za premieára Paroubka.

        0 0
      • rasto  

        tak zrovna modry ptaky nemusim. nemaj to moc srovnane – kazdy tyden meni danove zakony. na dotaz, proc maj v modre sanci (?) zpoplatneny vsechny navstevy doktoru + recepty atd rikaj, ze jde o soukromou iniciativu Julinka, pry to neni oficialni :-/ a rovna dan (taky zverejnena v MS) neni soukroma iniciativa (tentokrate Tlusteho)? a taky nechci, aby lidi, kteri si nemuzou najit praci zacali umirat hlady. radeji jim z mych dani zaplatim na zivobyti! nehlede na to, ze uz jednou nechali skorozkolabovat ekonomiku. dekuji, nechci!

        0 0
        • Lance  

          jo jo, ta jejich legalni zlodejna privatizace, si pamatuju jak z toho spousta lidi bylo posranych i ve skole ekonomove, lidi budou akcionari:) a budouse podilet na firme, to nas ucili si pamatuju jak by to bylo vcera:)

          0 0
        • Martyss  

          To možná ano,ale aspoň je tam náznak řešení. ČSSD tvrdí, že vše vydrží – důchodový systém, zdravotnictví..:-/

          0 0
          • pavelr  

            ČSSD určitě netvrdí, že vše vydrží. Jenom nechce udělat radikální reformy v důchodovém systému a ve zdravotnictví. Protože kdo tenhle nepopulární krok udělá, tak příští volby určitě prohraje a bude to s ním spojováno další desítky let jako ODS s privatizací.

            0 0
        • RomanH  

          Podivej, nezlob se na me, ale jako nejspravnejsi mi pripada ta alternativa, ze si o sobe kazdy rozhoduje sam a stat se chova ke vsem stejne. Treba rovna dan – nejde mi ted o castky, ale o to, ze kazdy zaplati treba tech 15 procent. Bohatsi dat ve finale vice, ale je to porad stejne procento.

          Co se tyka zdravotnictvi, uz davno meli zavest individualni ucty a pripojisteni. S leky se taky neskutecne plytva – kdyby si je museli castecne lide hradit sami, tak verim, ze by tomu tak nebylo (podobne jako s nekterymi navstevami hypochondru u lekare – stanovit nejakmou maximalni castku, kterou by clovek za rok zaplatil a pak uz by to mel zdarma jako treba na Slovensku).

          Co me na ODS vadi, je ta jejich arogance. Nicmene radeji budu volit ODS, nez nevypocitatelne Zelene ci KDU-CSL, o levicovych stranach pro nemakacenka ani nemluve.

          0 0
          • Lister  

            Ad zdravotnictví – ení to tak jednoduchý, individuální účty, dobrá, ale to bohužel přepodkládá určitou „hodnotu“ inteligence, nejsem si jistý, že tou většina lidí u nás disponuje. Od limit – nesmyls, někdo nepotřebuje péči vůbec, jiný jí potřebuje za 100 nebo klidně i za 1000 lidí, tohle se nedá zprůměrovat.

            Problém je v tom, že u nás je obecně velmi špatná morálka pokud jde o využívání zdravotnických služeb, patříme mezi státy z největším počtem kontaktů lékař pacietn a navíc většina z těch kontaktů jsou naprosté hovadiny. ******* je, že pokud ovšem fakt jde o život, tak zase k doktorovi nikdo nejde, paradoxně ztrach z toho vědět co mi je je mnohem větší než ztrach z nemoci samotné…

            A ještě k lékům, většina lidí pokud u nás odchází z ordinace bez receptu ( néjlépe na ATB, protože to jsou přece léky na všechno) tak není léčen. Četl jsem hezký článek o péči v severských zemích – pokud tam přijde člověk s bolestí v krku a je v ordinace pět minut tak odchází s antibiotikem, pokud je tam 10 minut tak odchází s paralenme a pokud je tam 15 minut tak odchází s radou že se má vypotit, být v klidu a hezky kloktat :o) Uvědomte si že u nás máte fakt hodně málo času na pacoše a pak co z toho asi vyplývá :o))))

            0 0
            • RomanH  

              Presne, a proto si myslim, ze kdyby jsi za navstevu lekare musel zaplatit treba 200kc, tak by to mnoho lidi u banalnich pripadu odradilo a k doktorovi by sli jen tehdy, pokud by jim neco bylo. A aby se opravdu nemocny clovek nebal jit k lekari, proto by tam byla ta maximalni castka za rok. Nadruhou stranu, ono je skoro jedno, jaky system se zvoli, ale mel by se zvolit rychle.

              0 0
              • OCG  

                Ono by stacilo, aby byl nejaky poplatek za leky, proste pacientova spoluucast na lecich. Myslim si, ze spousta lidi by si navstevu doktora kvuli nachlazeni rozmyslela uz z tohoto duvodu – platili by za paralen a stoptussin treba kilo. Tzn. jsem pro zpoplatneni receptu. Zdanlive to neresi velky pocet pacientu u lekaru, ale myslim si, ze v konecnem dusledku tohle teb pocet hypochondru v ordinacich snizi. Pocitam s tim, co tady psal nekdo vys, a totiz ze Cech nema pocit, ze je lecen, kdyz si od doktora nenese recept byt jen na paralen. Takze OK, dostanes recept na paralen, ale desetinasobne ho preplatis. Jsem si jist, ze priste uz takovy nachlazenec neprijde. Radsi pujde do drogerie, koupi si tam za 10 Kc paralen, za 35 Kc echinaceovy sirup a za 29 Stoptussin, nebude se muset zdrzovat cekanim v cekarne a nebude obtezovat doktory, kteri tak budou mit vice casu se venovat vice nemocnym pacosum. Ale mozna je to kravina, ja jsem filolog :o)

                0 0
          • Páník  

            je fakt,ze zdravotnictvi je v soucasne podobe asi neudrzitelne,ale pana Julinka neee…opet poukazuji na „uvolnete se, prosim“,vim,ze Kraus dokaze zdeptat kde koho,ale tenhle clovek nedokazal rozumne odpovedet ani na lehkou logickou otazku…doporucuji shlednout (bohuzel datum uz si nepamatuju-cca 2 mes zpet)

            0 0
          • JSt  

            ad rovna dan: pises, ze ti nejde o castky, ale o castky jde! je docela pruser, kdyz musis odvest treba tech 15% z 10k, ale je ti k smichu, pokud mas zaplatit 15% ze 100k. rovna dan neni spravedliva – se tak jen tvari. treba v nizozemi odvadi nejvice vydelecni az 60% a jsou spokojeni, pac jim furt zustane dost…

            0 0
            • náčelník  

              Progresívní daň je trest za to, že máš vysoký příjem.

              0 0
            • Martin  

              Hele, upřímně – to co jsi napsal si fakt myslíš?

              0 0
            • RomanH  

              Podivej se ale, co tam Ti lide za svych 60% dostanou v Holandsku (duchodovy vek, duchod, zdravotnictvi).

              Proc chces trestat nekoho, ze vydelava vice ? Za to, ze je schopnejsi ? Nebo si myslis, ze kazdy bohatsi je podvodnik ? Bohatsi clovek ma treba zase nakladnejsi bydleni (a tim zase dava praci ostatnim). Nezavidim nasemu rediteli, ktery pracuje prumerne 12–16 hodin denne dlouho do noci. Proc by mu za to meli srazet vice penez nez nekomu, komu po 8-mi hodinach padla ? Je to kazdyho volba a zadna strana do toho nema co kecat.

              Mne strasne vadi treba to, ze jsme se zenou poctive platili dane, splaceli hypoteku, leasing, platili si pojisteni. Kdyz prisla zena do jineho stavu, dostala trapnych 3500 Kc. Proc ? Pred tim nas skubali, jak to slo. Letos konecne mame spolecne zdaneni, ale to zase neni systemove a je to jen pro nekoho (zrovna sousedi maji smulu, prestoze na tom jsou stejne jako my, ale nejsou vziti). Proto razim heslo vsem stejne a kazdy at se o sebe postara, jak umi.

              0 0
              • JSt  

                sak rikam, ze sou v nizozemi spokojeni :).

                nechci trestat nikoho. to, ze nekdo vydelava vic nez druhy, nutne neznamena, ze je schopnejsi. urcite si nemyslim, ze bohaty=podvodnik. aby bylo daneni uplne spravedlive, museli bychom zavest nulovou dan. a to by asi neklaplo… :D

                tve rozhorceni chapu – holt nezijeme v idealnim state. to spolecne zdaneni je taky vyhodne jen pro nekoho. pokud oba manzele vydelavaji ± stejne, muzou akorat pokrcit rameny.

                0 0
                • Martin  

                  tiše předopkládám, že i Nizizemec, který by platil místo 60% daní 15% by byl nadále spokojen. ale jak píšeš, tak třeba ne. vydělávám a zabývám se ekonomikou zatím jenom 15 let, tak jsem zatím asi fakt neprozřel.

                  0 0
                  • JSt  

                    tak emigruj do monaca. mas tam velice nizke dane, ale pochybuju, ze by se ti zlepsila zivotni uroven. vsechno by sis musel platit sam (treba blba operace slepeho streva) a nakonec bys prisel na to, ze pokud nevydelavas opravdu hooodne penez, tak te vyjde levneji zaplatit vyssi dan v jinem state.

                    ps: obcas vydelavam :), ekonomikou se nezabyvam. ale co pisu, tomu verim :). vsichni argumentuji tim, ze kdyz se snazi, stat je za to jeste okrada. co se na to podivat z jine strany? stat mne umoznil vydelavat vic penez, tak mu budu vdecny a odvedu vyssi dan.

                    0 0
                    • Martin  

                      Stát ti umožnil vydělat víc peněz???? Čím?? (pokud tedy nejsi dobře placený státní zaměstnanec)? Je to jednoduchá matematika – velmi snadno se dostaneš k částkám, kdy progresivná zdaněnění znamená, že ve skutečnosti si odneseš peněz míň ač máš vetší základní mzdu. BTW: nechci řešit výši daní, ale připadá mi velmi spravedlivé stejné procento daně pro všechny.

                      0 0
                      • JSt  

                        cim? kde ma bezny obcan lepsi zivotni uroven? v cr nebo treba ugande? uz rozumis? jak rikas – je to jednoducha matematika. staci ten „progress“ rozumne nastavit. rovna dan by byla spravedliva, ale pouze ve dvou pripadech: bud zadna nebo absolutni. taky dam btw :) ja ti samozrejme rozumim, jak se se na to divas. ale ja to povazuju za chybny pohled a asi me jen tak neco nepresvedci o opaku.

                        0 0
                        • Manas  

                          Dobre, takze ja se budu vzdelavat za svoje penize a stat mi bude brat cim dal tim vic. Pokud se nahodou nekde zminim, nechtene, kolik beru tak mi nekteri nadavaji jaktoze oni maji tak malo kdyz jsou starsi nez ja. Jenze oni nebyli ochotni do sveho vzdelani investovat … tak potom kde je ta motivace delat vic. To to pak muzu tady rovnou zabalit a pujdu jinam. Protoze me to tu proste nebavi.

                          0 0
                          • Martyss  

                            Ono je spíš taky o tom, že když člověk ve 24 letech dodělá VŠ, tak nic nemá. To je dle mého názoru ten největší problém…:-/ To bohužel ten ty lidi nevidí, ale zase jim je proti srsti, že pak někdo bere třeba 25 čistého..:-/

                            0 0
                            • sun7dots  

                              No nic nemá. Na spoustě škol není problém pracovat při škole. Hlavně na technikách. Doktoři to teda mají těžší, ale v když chtějí tak se taky nějaká možnost najde (ať už brigády, vědecká činnost).. Chce to jenom chtít. A že to říkám ultralenoch já, tak to už je co říct.

                              0 0
                              • Manas  

                                Jasne, ale uznej ze treba to nejde ani na lecktery technice. Nicmene kdyz obetujes tech par let zivota tak potom treba jo ..

                                0 0
                              • Martyss  

                                Nevím, jakou techniku studuješ ty, ale na mé to rozhodně nejde. Pokud chceš dělat při studiu nějakou vědu, tak za to moc korunek nemáš a aspoň já a spousta mých spolužáků má problém v nedostatku času. Ano chce to chtít, ale den má jenom 24 hodin a taky by ti ta škola měla něco dát.

                                0 0
                                • sun7dots  

                                  Ja delam FEL. Co ty?

                                  0 0
                                  • Martyss  

                                    Tak se ve škole v dejvicích podívej z okna přes ulici, co stojí naproti..:-)

                                    0 0
                                    • sun7dots  

                                      Delvita?))))

                                      0 0
                                      • Martyss  

                                        Zkus jihozápadní okna..:-)

                                        0 0
                                        • sun7dots  

                                          Jezis, zemepis mi nebereme;)

                                          0 0
                                          • Martyss  

                                            Tak směrem k rektorátu..:-)

                                            0 0
                                            • sun7dots  

                                              No dobre, tak teda chemie, co? A tam si privydelavat nemuzete?)) Nahodou mate nejlepsi podminky, ceny na trhu s drogami nejsou rozhodne nejnizsi:)

                                              0 0
                                              • Martyss  

                                                No konečně:-) Hele fakt to moc nejde. Třeba já jsem teď ve druháku. Vědu tam moc dělat nemohu, protože když se přihlásím někam na ústav, tak jim tam maximálně mohu utírat stoly. Mám nasázeno předmětu za 28 kreditů a hodin mám týdně lehce přes 20, což celkem jde a není nutné chodit na vše. Zní to hezky, ale když pak každý týden máš dělat přípravu do laborek, učit se každý týden na průběžnou písemku a k tomu třeba dodělávat nějakou zkoušku, tak fakt není čas ani energie. Vím o pár lidech, co třeba dělají(li) finanční poradce. Můj názor je, že bych měl teď věnovat maximum energii studiu, abych byl pak dobrý v oboru. Toť můj názor

                                                0 0
                                                • sun7dots  

                                                  No tak to jo. Bude to asi tim, ze ja nejsem tam skolopilny:) Tak hodne zdaru

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Dyž nad tim přemejšlim, z těch 4 spolubydlících co dělali FEL 3 chodili do školy 2–3× týdně a zbytek času pařili CS. Čtvrtý neměl komp a tak četl fantasy. Ten jedinej tu školu dodělal, ostatní skončili ve druhym až třetim ročníku. :o) Ale jinak nic proti. :o)

                                                    0 0
                                                  • sun7dots  

                                                    No aspon je videt ze nejsme tak lehka skola, kdyz jich tolik vyhodili:)

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    Nebo je spíš vidět, že máte lehké přijímačky:-)

                                                    0 0
                                                  • sun7dots  

                                                    To je fakt, to mame. Na druhou stranu mi prijde lepsi dat sanci skoro vsem a pak to vyhazet, nez to filtrovat rovnou u prijimacek. Ale to uz dost odbiham;)

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    Možná ano, ale zase u nás byly dříve prijímačky z matiky a chemie a opravdu velmi symbolické, aby se vyčlenily ty největší plevy. Teď se bere bez přijímaček podle známek ze střední a je to dle mého názoru daleko horší, ale zase vedení může plácat po zádech, že se jim podařilo zastavit pokles přijímaných studentů:-(

                                                    0 0
                                                  • sun7dots  

                                                    No ja taky nejsem nadsenej z toho ze se u nas zlehcuje studium, zvlast kdyz ja jeste jedu podle staryho systemu:)) Pak kdejakej hejhula co ani nemusi delat pulku zkousek bude mit stejnej titul jako jak:))) Je to ale nespravedlivy svet;))))

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    Pokrok nezastavíš a bude hůř…:-)

                                                    0 0
                                          • pepino  

                                            Češtinu taky ne:-)

                                            0 0
                            • OCG  

                              Proti srsti… Vzpominam si jak, Dr. (na)SRath rekl neco v tom smyslu, ze odmita bohate lekarniky. Jo, lekarnici sou bohati, ale taky si to zaslouzi. Mam kamose, kterej je v Mor. Trebove, mesto s cca 30% nezamestnanosti, ale on jako PharmDr. bere nejakejch 22 cistyho a to de facto okamzite po skole. Lidi se na nej divaji jako na prodavace, spouste budizknicemu vadi jeho prachy (za to, ze stoji za pultem a PRODAVA leky). Ale spousta lidi nevidi, ze zatimco pro me nejtezsi zkouska na CJ byla staroslovenstina a jejich cca 150 stran skript (nazpamet), pro nej obdobna zkouska byla naprostou samozrejmosti. A to nemluvim o organice a anorganice, to se drtil tri tydny 12 hod. denne… A pak bude nejakej sulin vyskakovat. A to nemluvim o situaci ucitelu, k nimz sam nalezim… Hanba.

                              0 0
                              • Martyss  

                                No on je problém v tom, že on vlastně prodavač je..:-(. Bohužel, ale tuhle práci nemůže dělat každý ňouma s maturitou, ale to prostý lid nevidí..:-( ..O organické chemii mi ani nemluv. Jsem na VŠCHT..:-)

                                0 0
                                • OCG  

                                  Hmm, je prodavac, ale co kdyby tem babkam dal misto Anopyrinu nejakej dryak? Jde brucet, I suppose. A za to muceni se skolou si ty prachy zaslouzi. Jen jsem zvedav, jestli pridaji ucitelum, po peti letech studia za cca 13000 hrubyho a bandu pubertalnich frocku na krku. A najdou se taci, co rvou, ze ucitel ma dva mesice prazdnin. No jo, ze ja nesel delat remeslo, to by mi bylo hej. S CSSD plnou ParouBack

                                  0 0
                                  • Martyss  

                                    Mi přijde, že jsi nečetl celé, co jsem psal. :-(

                                    0 0
                                    • OCG  

                                      ale cetl :o)

                                      0 0
                                      • Martyss  

                                        Tak buď si mne nepochopil nebo já jsem se špatně vyjádřil, ale náš názor ohledně lékárníků je stejný. Akorát bych se vyjádřil k tomuhle – „Jen jsem zvedav, jestli pridaji ucitelum, po peti letech studia za cca 13000 hrubyho a bandu pubertalnich frocku na krku“ Já ti nevím, ale pokud někdo šel na pajdu s tím, že ho nebaví učit, tak je to jeho problém. Souhlasím s tím, že je tahle práce podhodnocená a není to taková sranda, jak si většina lidí myslím, ale každý má možnost výběru VŠ. Čili pokud někdo chce vydělávat peníze, tak by si měl zvolit jiný obor.

                                        0 0
                                        • OCG  

                                          Ohledne lekarniku jsem ti neodporoval :o) Ja si nestezuju, nepracuju ve statnim sektoru a k tomu, abych se „otravoval“ s lidma jsem tudiz dostatecne fin. motivovan. Ano, kazdy ma moznost vyberu VS, me uceni bavi i kdyz mam FF, ale jde o to, ze kdyz uvazis, ze kazdy ucitel se nejakym zpusobem neprimo podili na tom, jak bude tahle zeme prosperovat (tzn. dava kvalitni hodiny, z nichz si zaci neco odnesou a motivuje je tak k dalsimu vzdelavani, na nemz proste prosperujici stat stoji – tezko si to predstavit s bandou pologramotnych lidi), a je za to ohodnocen nejakymi 13k hrubeho, je mi z toho smutno. Byl jsem na stazi v Nemecku a tam je to uplne jine: a) jedine dve obory krome umeleckych, kde se delaji prijimacky jsou pedaky a jazyky, b) nikdo si nedovoli rict, ze ucitel ma moc volna, bo tam si vzdelani jinak vazi, c) ucitel je za svoji praci nalezite ohodnocen, coz ho motivuje k tomu, aby neustale zkvalitnoval svoji vyuku, byl inovativni a v neposledni rade si diky tem penezum muze dovolit oraz, takze u nej tzv. burn-out syndrom prijde pozdeji nez u vystresovaneho ceskeho pedagoga, ktery aby se vubec uzivil musi brat uceni navic :o) toz tak… Rikam, mne uceni bavi, klidne i ve statnim, ale dejte mi za to love. Moje studium me taky neco stalo a nechapu, proc by melo byt ohodnoceno tak, jak je… Ale stejne a mozna i hur sou na tom doktori :o(

                                          0 0
                                          • Martyss  

                                            Já tě naprosto chápu, ale bohužel situace je taková jaká je. Možná řešením by bylo učit na VŠ, kde se při výzkumu dostaneš ke grantům.

                                            0 0
                                            • pelt  

                                              To je reseni pro jednotlivce – problem ucitelu je prave v tom, ze jejich prace sice neni primo „videt“, ale sakra ovlivnuje celkove fungovani spolecnosti i ekonomiky… a rikat, ze ucit tedy maji jen ti, co se spokoji s nejakou almuznou a ze mohli jit jinam – to je dost kratkozraky.

                                              0 0
                                      • Vrci  

                                        ještě se zeptám: Kolik hodin strávíš ve škole za týden?

                                        0 0
                                        • OCG  

                                          normalni penzum je 20 hodin tydne. Ale nezapomen prosim na to, ze na rozdil od jinych ucitel pracuje i mimo prac. dobu. Kamoska, co uci ve statnim, si pravidelne domu taha stosy sesitu na opraveni, pisemky, a jiny pytloviny, se kteryma se pak po vecerech drbe. Krome toho, ze kazdy ucitel si musi delat pripravy na hodiny. Kdyz si to spocitas, tak za 45 minut casto vycerpavajici prace dostava ucitel o malo vic, nez prodavacka v Albertovi za hodinu presouvani zbozi nad ctecku carovych kodu…

                                          0 0
                                          • Martyss  

                                            Nu ale přeci opravování písemek se vám započítává do pracovní doby, ne?

                                            0 0
                                            • OCG  

                                              nikoliv. neni to jak dokazat. Dostanes zaplaceno to, co oducis ve skole. Za 14 dni pisu se dvema skupinami svych studentu na JS vystupni test, nastesti ho nemusim pripravovat (coz ve statnim skolstvi ucitel nezridka musi), ale za tu dobu, co ty testy budu opravovat neuvidim ani korunu.

                                              0 0
                                              • Vrci  

                                                Nemyslím to nijak zle nebo útočně, opravdu by mě to zajímalo. Kdybys měl všechnu dobu kterou strávíš přípravou a opravami strávit ve škole, kolik hodin by to bylo. V tomhle se mi líbí fikce z amerických filmů. Skončí hodina, děti vyběhnou ze třídy a učitel zůstává, opravuje sešity, utře tabuli, známkuje písemné práce a je k dispozici rodičům, kdyby se přišli na něco zeptat.

                                                0 0
                                                • Martyss  

                                                  „je k dispozici rodičům, kdyby se přišli na něco zeptat.“ To snad funguje i teď,ne? Stačí zvednout telefon a zavolat. Dnes možná i mail by šel. Myslím, že často je problém na straně rodičů.

                                                  0 0
                                                  • Vrci  

                                                    To je bohužel pravda. Rodiče nezajímá co je ve škole, učitelům je fuk co se děje před brnami ústavu.

                                                    0 0
                                                  • OCG  

                                                    Existuji dve vychovne instituce: skola a rodina. Ty se nemuzou suplovat. Rodina je zaklad, pokud selze, skola tezko co dozene, muze jen poukazat. A rodice pak prskaji, co jim nejakej ucitelicek kafra do vychovy. A ucitel se jednoduse nemuze zajimat o to, co ktery studentik vyvadi po skole. Neni to v lidskych silach :o)

                                                    0 0
                                                  • Vrci  

                                                    Výchovná instituce je jen rodina a vězení, škole je pouze formující doplněk.

                                                    0 0
                                                • OCG  

                                                  Tech hodin by bylo dost. Ale je dobre, ze mluvis o fikci – skutecnej zivot ucitele je nekde uplne jinde :o) Dejme tomu, ze ucis 20 hodin tydne, tedy za mesic 84. Kdyz beres 13000 hrubeho, mas za vyucovaci hodinu 155 Kc hrubeho. K tomu pripocitej dejme tomu dve vyucovaci hodiny priprav na den, tedy 10 za tyden, 40 za mesic. A ted vydel 13000 temi 124. Kolik ti to hodi za vyucovaci hodinu? Celych stopet korun HRUBEHO! Z toho ti 30% seberou dane a socialni a zdravotni… A to radeji nepocitam hodiny, ktere clovek stravi nad pisemkami, papirovanim ve skole nebo debilnim tridnictvim. Ucit po ctyrech ci peti letech studia je skutecne terno :o(

                                                  0 0
                                                  • vrabcak  

                                                    jenže ty přípravy si děláš jenom ze začátku, potom si je jenom obnovuješ a od kámošů vím, že většina si to dokonce zvládá udělat ve škole,ale nevím co teda učíš.

                                                    0 0
                                                  • OCG  

                                                    Ano, po cca peti letech uz mas dost materialu a zkusenosti na to, abys pripravy mohl sulit. Ale porad, neco jinyho je ucit zemepis nebo chemii a anglictinu (tu ucim ja). A to i po peti deseti letech. Kvalita proste trpi.

                                                    0 0
                                                  • vrabcak  

                                                    ale metodáky máš na školách vypracovaný a záleží jenom na tobě, jak s tím naložíš:o) Na které škole ji učíš? Ty máš výhodu v tom, že v jazyce zase tolik změn není, např. v odborných předmětech máš těch změn mnohem víc a o to sou přípravy horší.

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    Včem myslíš, že je lehčí učit chemii než matiku nebo fyziku, kterou učíš, jak předpokládám?

                                                    0 0
                                                  • OCG  

                                                    učím anglinu :o)

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    Tak jak můžeš soudit, že je lehké učit chemii?:-)

                                                    0 0
                                                  • OCG  

                                                    Muzes ve sve podstate delat prednasky. I pri nulove interakci (jakoze groupwork, pairwork atd.) se studenti neco neauci. nerekl jsem, ze je to lehke, je to totalne neco jineho metodicky. Na rozdil od angliny na ucitele narocna metoda skola hrou pri chemii zavani detonaci :o)

                                                    0 0
                                                  • Martyss  

                                                    No spíš jim při tomto stylu výuky nesmíš dávat do ruky nebezpečné nebo jedovaté chemikálie. Čili jim můžeš dát do ruky tak destilovanou vodu a všechno musíš udělat sám:-)

                                                    0 0
                                          • Vrci  

                                            Jo třeba narozdíl od těch co doma připravují nabídky, píšou faktury nebo řeší nezaplacené pohledávky. Ještě dotaz 20 vyučovacích hodin nebo skutečných hodin.

                                            0 0
                                          • Vrci  

                                            Proč je tahá domu? Od toho jsou snad kabinety? Když srovnáváš s tou pokladní tak nezapomeň, že ta si po 45 minutách neorazí v šatně na kafíčku, ta má první pouzu až po 4 hodinách, dělá na dvě směny a má jen 4 týdny dovolené.

                                            0 0
                                            • Martyss  

                                              Ono možná není úplně fér srovnávat výklad ve škole s přendaváním zboží u pokladny…:-/

                                              0 0
                                              • Lišák  

                                                Záhul na psychiku musí být oboje. Nechtěl bych dělat ani jedno.

                                                0 0
                                            • OCG  

                                              to je presne ten pristup verejnosti, o kterem jsem mluvil… Naprosta neznalost: vetsina ucitelu (telocvikare neberu) po hodine specha do kabinetu, kde si behem tech peti nebo deseti minut prestavky mozna usrkne ze svyho vystydlyho kafe, zabehne na zachod a hlavne si pripravi veci na dalsi hodinu – knizku, kazetu, pripadne additional materials. Tech par minut utece jak voda, ver mi, nestihnes si „orazit“ – o pauze bych skutecne nemluvil. A srovnavat narocnost prace ucitele a pokladni je dost bizarni, doufam, ze az budes mit deti, tak jejich pedagog k nim nebude pristupovat jako ke zbozi na pasu…

                                              0 0
                          • JSt  

                            to, ze ti druzi zavidi prachy neni tvuj problem, ale jejich. kdyz jim reknes, to, co tady, tak jim zavres hubu (a budou nastvani jeste vic :). to, ze vydelavas vic, delas praci, ktera se ti libi (predpokladam :) neni pro tebe motivace? odejit je taky reseni, ale pak treba prijdes na to, ze sou veci, ktere te budou zrat jeste vic nez dane v cr a budes se slzou v oku vzpominat (mam par znamych…). a nebo si na cr uz ani nevzpomenes :).

                            bych se na takovy pindy uz vykaslal a jel radej na kole, ale do te brecky se mi vubec nechce :(. pri zitrejsim lyzovani si snad spravim chut…

                            0 0
                            • Manas  

                              No to jo no … s tou prvni vetou plnej souhlas. Prace se mi libi, to je jasne, ale pak kdyz vidis co oni delaji s tvym platem tak to se mi libi min … nejhorsi je ze tem lidem ani nevysvetlis ze jejich vlastni plat je jeste o pekny kousek vetsi – ale na pasce to neni videt.

                              Utek jinam taky zvazuju jako uplne posledni reseni.

                              Na kolo chci, ale zitra je update serveru a tak budu pres den asi spat. :-/

                              0 0
            • wroum  

              tak tohle je presne to co neskousnu. to ze vydelavam vic nez nejakej luzr este neznamena ze mi z platu vezmou procentuelne vic. proc? to nema logiku, je to jenom demotivujici a jeste spousta lidi si pak radsi necha vyplatit „zakladni“ mzdu a zbytek na ruku – sice tak trochu podvod, ale asi jediny rozumny reseni. moje pritelka nedavno dostala cca 10 tisic odmeny, ale timpadem preskocila do jiny platovy tridy a ve finale dostala o asi 3000 vic nez normalne. kdyz si tohle uvedomim, tak vim ze s rovnou dani se mi bude zit lepe. aspon po psychicky strance.

              0 0
              • Lister  

                spousta lidi si pak radsi necha vyplatit „zakladni“ mzdu a zbytek na ruku – sice tak trochu podvod, ale asi jediny rozumny reseni

                Co ti říká nemocneská, mateřká, důchod apod........myslíš že je to fakt rozumný rešení

                Ještě k těm looserům, znám spostu lidí, kterří dělají záslužnou prácí, dělají ji hodně dobře a neberou třeba ani průměrný plat, který je v republice a mimo jiné znám taky spoustu vysokoškoláků, kteří dělají za minimální mzdu jen aby si zajistili kvalifikaci k samostané činosti......

                0 0
                • wroum  

                  Co ti říká nemocneská, mateřká, důchod apod........myslíš že je to fakt rozumný rešení

                  pokud je do duchodu daleko, tak v tom problem zas az tak nevidim (buhvi jak to bude za 40 let) a nemocenskou zas tak neresim, za dalsi kdybych mel mit ofiko cestou tolik co mam ted, tak by sef platil vic nez zvladne – tzn mel bych stejne min a sef by zaplatil vic. je to o dohode a sef si je toho vedom a treba v pripade ze proste mi je tak zle ze musim treba 2 dny lezet, tak jdu lezet, ale nikdo po me nechce neschopenku a prachy dostanu jako bych byl ve worku. no problem.

                  0 0
                • Manas  

                  Tak prave proto existuje moznost zmeny. Kdyz jsem hledal praci tak jsem ji zaroven hledal i v jinych zemich. Je to jen o volbe a co vsechno ty chces investovat.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Co ti říká nemocneská, mateřká, důchod … právě, toto se platí z úplně jiných daní (Zdravotní, sociální), které nejsou progresivní a ne z daně z příjmu.

                  Měj se.

                  0 0
                  • Lister  

                    Já neříkám z čeho se platí, ale z čeho se vypočítávají, neberu to z pohledu systému, ale z pohledu člověka, pokud mám 10 na papíře a 8 bokem nebo mám 18 na papíře, v kterém případě asi pak dostanu větší dávky ?????

                    0 0
                    • macikm  

                      Kdyz budes vydelavat 20, 30 i 50 tisic dostanes stejne, protoze existuje hranice na vysi nemocensky. Kdyz uz teda aspon to socialni pojisteni platime stejne, proc nedostavame stejny procento nemocensky ?

                      0 0
                    • macikm  

                      tohle jsem dostal mailem, jako vtip jenze me to jako vtip moc nepripada :-)

                      Bydlíme se ženou na mateřské a malým dítětem v menším okresním městě 120 km od Prahy ve zděděném rodinném domku. Ještě nedávno jsem pracoval jako systémový analytik u místního výrobce telekomunikačního softwaru, vydělával jsem na náš region slušné peníze, žena dostávala mateřskou a docela hezky a spokojeně jsme si žili. Vydělával jsem 15 000 čistého, žena má mateřskou 3 630, za 18 630 korun se u nás dá slušně žít. Shodou různých okolností můj zaměstnavatel zkrachoval. Nepříjemné…

                      Slušnou práci u nás neseženu a tak jsem se rozhodl hledat v Praze. Našel jsem si práci hned, jsem profík v oboru, plat je slušný – 38 tisíc. Na denní dojíždění to ovšem není, takže si musím pronajmout byt a domů jezdit jen na víkendy a jedenkrát v průběhu týdne, když je třeba ženě pomoci, a taky aby nebyla pořád s dítětem sama. Samozřejmě něco stojí stravování v Praze, máme sice stravenky a žena mi dává jídlo sebou, ale stejně se nevyhnu občas nějaké restauraci. Ale práce mně baví, mám skvělé výsledky, firma je se mnou velmi spokojená a daří se nám. Pracuji v Praze už měsíc a půl a přišla první výplata – 26 600 korun na dlaň. Z toho okamžitě vypláznu 10 000 korun za pronájem garsonky na Jižním městě. Ještě za vodu, plyn, internet (tedy výpalné Telecomu) 2000. Soukromě najedu domů a zpět 1920km, což mně stojí jen na benzínu 4 800. Za různé další nutné pražské poplatky, které bych doma neměl, vydám asi tisícovku. Počítám, počítám…jsem blázen, abych tady makal celý týden bez rodiny za 8 800? Moje žena bere mateřskou 3 630, náš společný příjem je tedy 12 430 korun. Jak s tím vyžít? Naše životní úroveň upadá.

                      Dávám výpověď, odjíždím domů a přihlašuji se na Úřad práce. Moje odměna činí 10 800 korun za celodenní hraní s dcerou. Protože se večer nudím, skládám známým pécéčka. Udělám tak jeden týdně, na každém vydělám asi 2 000, tedy 8 000 měsíčně na ruku. Uvažoval jsem, že si zřídím ŽL a začnu se tím živit. Tak jsem zašel na úřad. Paní mi vysvětlila, že musím platit minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění, dohromady asi 3 000 za měsíc. Minimální daň mi ukousne nejméně 840 korun měsíčně. Počítám, počítám…Z mých vydělaných 8 000 mi tedy zůstane 4 160. Polovina? Pani, nechejte si ten formulář… Podnikám dál na černo, neplatím nic, zdravotní za mne platí stát a sociální pojištění nikdo. Stejně je k ničemu.

                      Dostávám 10 800 od Úřadu práce, 8 000 za služby přátelům, manželka 3 630, takže náš celkový příjem do rodiny je 22 430. Naše životní úroveň se rapidně zvedla, letos v létě si konečně dovolíme dovolenou u moře a v zimě lyžování v Alpách. Minulý měsíc jsme si vyřídili sociální příplatek na bydlení a na dopravu MHD, dcera má atopický ekzém a manželka ji musí vozit k lékaři. To udělá 3 000 měsíčně, vyděláváme už 25 430 čistého a koupili jsme si hezkou Fabii na leasing. A hodná paní na úřadě slíbila, že nám příplatek doplatí za rok nazpět, potřebuji nové lyže a manželka si vyhlédla kožíšek. Těšíme se, až manželce zvednou mateřskou na 7 000, možná bychom si pořídili druhé dítě a koupili nové, lepší, zahraniční auto, ten leasing z těch 35 800 čistého lehce utáhneme.

                      Jednou za půl roku se nechám na chvíli zaměstnat a pak hurá znovu na ÚP. No, nějak ten měsíc vždycky přežiju…to víte, už jsem si zvykl na svůj denní režim: v 10 ráno žena zajde pro rohlíčky do pekárny, po cestě mi koupí noviny (samé potěšitelné zprávy!), pak si chvíli hraji s dcerou a vyrazíme někam na výlet, podle počasí – do přírody, na koupaliště, na běžky, do akvaparku…

                      Jen mně občas přepadá splín a pak mne trochu mrzí, že moje vysoká škola, inteligence i schopnosti nejsou využity. Nemělo by to mrzet i tu paní na Úřadě? Ale brzy mně to přejde, vždyť se máme tak dobře a já jsem nevděčný! Když se vrátíme z výletu, potkám občas kluky z bývalé práce a pozvu je na pivo. Jsou furt nespokojení, což nechápu. Makají a stále jim nestačí peníze. A přitom je to tak jednoduché… Díky státe, díky vládo, miluji tuto svoji českou socialistickou zem!

                      0 0
                      • Martyss  

                        No nevím, já bych tam pár mušek našel.Nevím, jak je to staré, ale třeba – „internet (tedy výpalné Telecomu) 2000“ mi přijde trošku ujeté a bydlení se v Praze by se teď mohlo dát taky sehnat levněji, třeba na vysokoškolských kolejích.

                        0 0
              • rasto  

                to, ze se Tobe bude s rovnou dani zit lepe, neznamena, ze se hodi kazdemu v tomto state. a kdyz argumentujes „luzrama“, nevim, kam bys zaradil pokladni z hypermarketu. jestli je samozivitelka (nemusi byt), tak holt ji do zivotniho minima rad doplatim!! nechci socialni segregaci, proto mi nevadi progresivni dane me mzdy.

                0 0
                • wroum  

                  hlava mi to nebere. jak nekdo muze jit pracovat za mzdu nizsi nez je zivozni minimum? jak je mozne ze nekdo vyplaci takhle nizkou mzdu? a proc kdyz uz nakej soukromnik plati tak malo, proc to ***** musim doplacet ja? to jako kdybych byl zamestnavatel a platil zamestnancum 5000 hrubyho, tak to stat doplati do zivotniho minima z penez normalnich lidi?

                  0 0
                  • Lance  

                    ze by si nic jineho nenasel?:)

                    0 0
                    • wroum  

                      to ze je nekdo neschopen najit si lepe placenou praci neni muj problem a to ze nekdo neni ochoten nekoho adekvatne zaplatit taky ne. tak proc mam platit za neci neschopnost?

                      0 0
                      • mm  

                        to nemusi byt jenom neschopnost. ty si precejenom nezavisly, bezdetny…ale co takova rodina na s. morave? ma jit jejich otec pracovat do zahranici, jezdit jednou za mesic domu? a prestehovani je precejenom predevsim pro deti, kere maji vazby na sve okoli docela problem

                        0 0
                        • Manas  

                          Jenze bohuzel tak to chodi. Podivej se kamkoliv jinam do sveta a zjistis ze lidi za praci cestuji. Chces-li lepsi podminky/peni­ze/sluzby musis za tim jit.

                          0 0
                          • Lišák  

                            A myslíš, že to je v pořádku? Já myslím, že to mm vystihnul docela správně.

                            0 0
                            • Manas  

                              Ja si myslim ze to v poradku je. Doba kdy se firmy nestehovaly uz je davno pryc. Jde o naklady a ty se meni. A firma je chce mit co nejmensi …

                              0 0
                              • Manas  

                                Nebo takhle. Kdyz to po sobe ctu ta to vypada jako kdyby se mi to libilo. Nelibi se mi to. Ale chapu ty pohnutky proc to delaji a vim ze s nima nic neudelam. Tak se s tim musim smirit pokud ja od nich chci neco navic.

                                0 0
                              • Lišák  

                                Já myslel to, že otec od rodiny jde makat do zahraničí a dom jezdí jednou za týden. Například dítě potřebuje mužský vzor.

                                0 0
                                • Radek Broz  

                                  A proto mu nezamestnaneho tatinka plati jiny tatinek, ktery ve sve firme kvuli tomu temer i spi.

                                  0 0
                            • mm  

                              dekuji za podporu :) prave cerpam z vlastni zkusenosti, kdy muj otec pracoval jako osvc. sice s nijak oslnivym vydelkem, ale zato sme se sestrou mohli kdykoliv na vylet do zoo… mozna je to lepsi nez pracovat za vic a vlastne mit rodinu jenom „napapire“.

                              0 0
                              • Manas  

                                No, ja jsem spis myslel ze se stehuje cela rodina. Je to sice drasticke, ale zase poznas sveta kraj.

                                0 0
                                • Lance  

                                  To jo, ale ber to tak, ze to tady neni jak v Americe, tady kdyz maj lidi barak (a je jich spousty), tak nechcou opustit neco co dlouho budovali. Je to tady spis takova tradice. Lidi nejsou v globalu ochotni cestovat za praci.

                                  0 0
                                  • Radek Broz  

                                    To je prave potreba zmenit.

                                    0 0
                                    • Manas  

                                      Souhlas. A taky podporit – ze strany statu. Ale to uz bych chtel zazraky :-)

                                      0 0
                                  • wroum  

                                    to je picovina. sorry.

                                    nekdo ma barak (neresim jak k nemu prisel), kterej nechtej opustit, ale zase nejsou schopni (z jakehokoliv duvodu) vydelat dostatek penez, takze jim stat doplati z penez nekoho kdo barak treba nema, ale jeho prijmy sou vyssi. tzn aby se nekdo nemusel stehovat za praci, tak vezmu penize nekomu jinemu, cimz mu znemoznim napriklad postavit si barak…

                                    0 0
                                    • Lance  

                                      picovina to neni, ale holy fakt, pouze pisu jaky panuje vseobecny pohled na to odstehovat se za praci a nevyvratis mi, ze to tak neni, nerikam u vsech, ale v drtive vetsine jo i kdyz se to pomalu meni. a s tou druhou casti taky nemas pravdu, ale to je jedno, je patek

                                      0 0
                                    • Lister  

                                      Můžu se zeptat rrochu osobně: kde ses narodil, kam ses za prací odstěhoval a o kolik si tedy polepšil ( myslím řádově nemusíš udávat přesná čísla), když ses musel stěhovat????

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        tak to je slozity :-) narodil sem se v Praze bydlim na dvou mistech zaroven jiz nekolik let jsem ve svem prvnim zamestnani, tudiz nemohu rict o kolik sem si polepsil – neni s cim srovnat.

                                        0 0
                                      • Manas  

                                        Jen tak pro srandu: Narodil jsem se v Nymburce, zil 6 let v Liberci, ted rok v Praze. Oproti Nymburku sem si polepsil radove o 20k. Oproti Liberci, kde bych vazne chtel bydlet – priroda a tak, mam zhruba o 15k vic. Samozrejme naklady lehce vyssi, ale treba do prace mi to trva 20 minut.

                                        0 0
                                        • Manas  

                                          A pro zajimavost kdybych delal to same napriklad v UK nebo US, pripadne Irsko tak bych si polepsil zhruba o 50k. Krome US by ale naklady byly vyrazne vyssi.

                                          0 0
                                          • mm  

                                            to znamena, ze nejsi pro firmu (zatim) tak dulezity, polepsil-li by sis tak malo ;-)

                                            0 0
                                            • Manas  

                                              No taky mi chybi par let praxe. Staci vicemene 3 roky a tyto hodnoty razem poskoci velmi vyrazne. BTW: Ani tady se nemam prilis zle :-)

                                              0 0
                                • pucháč  

                                  Jasně – budeme se stěhovat každých pár let za prací, ať má taky stát nějaký výnos z daně z převodu nemovitostí…

                                  0 0
                              • Lišák  

                                Můj otec jezdil s kamionem, byl doma tak 2× za měsíc. Tak nějak mu výchova mě a bráchy unikla…

                                0 0
                        • Radek Broz  

                          Ano, presne tak, ma. Vsude je t tak normalni.

                          0 0
                        • wroum  

                          samozrejme at jede za praci. podivej se na to z druhy strany. mam ja platit velky dane jenom proto aby na severni morave zustala rodina pohromade? proboha proc?

                          BTW: tohle je uplne normalni a i na S. morave si muzou vybrat. bud budou drit bidu s nouzi nebo se budou snazit. takhle si stezujou a platej na ne schopnejsi, coz vidim vylozene negativne.

                          0 0
                          • mm  

                            to aby doplaceli „schopnejsi“ kvuli progersivni dani je blbost, samozrejme. ovsem vsichni se precijenom nemohou prestehovat do ..(prahy-priklad) …kapacita trhu tam taky neni neomezena. a aby se vsichni odstehovali na zapad, pripadne do (singapuru-priklad).

                            0 0
                            • Manas  

                              Jasne, ja bych jen rad aby to nebylo tak vyrazny. Napriklad z meho platu je momentalne odvod: Platim ja: Sociální pojištění :2560.- Zdravotní pojištění:1440.- Záloha na daň :5229.-

                              Plati zamestnavatel: Sociální pojištění :8320.- Zdravotní pojištění:2880.-

                              Zabavne, coz ?

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                Secteno Manas mesicne vyprodukuje 20.429,– korun za ktery Paroubek nakoupi pastelky nebo je investuje podobne vhodnym zpusobem. Kdyz se manas bude vic snazit, bude v praci dyl a zaroven ve zbytku casu bude studovat a zvysovat svoji hodnotu, tak mu da zamestnavatel mnohem vic. Diky danovy progresi, ale dostane navic jen par kacek, zatimco na danich odevzda MNOHEM vic. Vyplati se mu teda studovat a snazit se, nebo bude preferovat volny cas? Kdyby byla danova sazba porad stejna, tak se snazit bude a odevzda nakonec vic.

                                0 0
                          • Lister  

                            Sem nějak nepochopil, co je na mě neschopného, když žiju na severní moravě

                            0 0
                            • wroum  

                              nic takovyho netvrdim.

                              0 0
                              • Lister  

                                nevím jestli to tvrdíš, ale v podstatě si to napsal. Jsem zjistil že jsem totiž ten nejneschopnější člověk na světě.

                                Jsem neschopný proto, že žiju na severní moravě, jsem neschopný proto, že semi tady líbí a že se mi odsud nechce, jsem neschoipný proto, že mám práci, která mě užasným způsobem baví, která mě naplněje, a navíc mám to štěstí, že jsou v perfektní spolupracovnící, jsem neschopný proto, že tu mám barák, který nechci opustit, jsem prostě neschopný proto, že nejsem schopný tohle všechno vyměnit za krabici v paneláku, za teplé místečko někde na klinice, kde bych bral více než 2× tolik, ale kde mi mě to asi toli, nebavilo, a kde bych nejspíš umřel, protže bych neviděl kopce :o( Jsem prostě totální magor, kterýmu je dobře tam kde je, a že nemám tolik peněz........ no co to se z toho mám ****** nebo co, prachy jsou sice bohužel důležitý, ale nesjou to jediný pro co chci žít – zní to blbě, no možná hodně blbě, ale tak to prostě v mém případě je.

                                0 0
                                • Manas  

                                  No vsak ale tohle ti nikdo v zadnem pripade nebere. Dokonce ti mozna ve skrytu duse zavidim. Jenze problem by byl kdybys ty byl vyrazne nespokojen ze nekdo jinde bere vice, ma vetsi dum atd. Coz je vyrazna vlastnost velke casti obyvatel CR.

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    Jako nemůžu řict, že to necítím jako nespravedlnost, ale rvát si vlasy kvůli tumu nebudu, za svůj plat bojuju, ta zase jako že jo, taky se mi jako jedinýmu povedlo dosáhnout toho, že asi po 10 letech se tady hýblo s platem absolventů, ale bohužen ne zase nějak podstatně. Na druhou stranu mi už taky bylo velmi výrazně naznačeno, že pokud si budu ještě dál vyskakovat, tak mě vlastně vůbec nepotřebuje a v následující větě naopak slíbeno, že pokud budu držet hubu a krok, tak to tam jednou celý povedu. To se chlapci, ale trošku přepočítali :oD, holt vyjednávat s naším vedením ja fakt slast :o)

                                    0 0
                                • wroum  

                                  ze sem tak smelej, stat ti doplaci do zivotniho minima? pokud odpovis ze NE, tak nechapu proc se certis. navic severni morava padla jako priklad (ja to nebyl).

                                  pokud se sam uzivis, mas kde bydlet a mas pocit ze vedes spokojenej zivot, tak nevim proc se povazujes za neschopnyho.

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    Vycházím z toho co tu zaznělo. Jo uživím, se, sice si nemůžu vyskakovat, ale uživím, bydlet mám, kde, bohužel ale ne moji zásluhou, ale prácí bych rozhodně neměnil, alespoň do té doby, než budu mít kvalifikaci na to, dělat to samostatně.

                                    0 0
                                • Lance  

                                  napsal si to fakt dobre

                                  0 0
                      • Lance  

                        Zlati komunisti!!!:))))))­))))))))))))))))

                        P.S. S TIMTO NAZOREM SE VUBEC, ALE VUBEC NEZTOTOZNUJU!!!!!

                        0 0
                      • Lance  

                        rozumis jestli ty si vydelas dejme tomu 30–50 tis. tak se na to zase divas jinak, jak ti co maji min, ale jak rikam to tu nevyresime, kazdy nebo vetsina ma furt malo

                        0 0
                  • Jenda  

                    to ze je pokladni potreba asi nepopiras? ano neni problem aby pokladni v supermarketu brala 30 mesicne ale pak by musel rohlik stat ne 1.5 ale 3 kc a tak by to bylo se vsim a castecne jses tam kde ted – budes mit vic penez a bude to drazsi pro vsechny a kdyz to prezenu tak najednou zjistis ze mas v Praze ne 5000 houmlesu ale 200000 a zacne ti to bejt neprijemny tak si budes platit vlastni ochranku aby te permanentne nekdo neotravoval a vyplaznes za to spoustu penez a budes na tom zase uplne stejne. Tim chci rict ze urcitej socialni smir musis udrzet. Jestli je ale progresivni dan ktera lidi akorat demotivuje ji platit (takze to pak velka cast suli jako ty) to nejlepsi reseni fakt nevim. Asi by bylo rozumnejsi zavest rovnou dan ale taky ji poradne vybirat. Jo a zivotni minimum se pocita na spolecnou domacnost takze treba situace ze doktor nebo vedeckej pracovnik kterej ma manzelku na matersky bere socialni davky neni bohuzel u nas nijak vyjimecna – a promin ale takovyhle lidi pro me luzri nejsou – ty delaji aspon neco uzitecnyho coz se o lidech napr v reklame moc rict neda:-) P.S. samozrejme vsichni muzou jit do Irska a podobne – no budou te lecit ukrajinci a nebo plne komercni doktori ktery maj jedinou prioritu a hadej kterou – tvoje zdravi to tak uplne nebude

                    0 0
                    • Manas  

                      Jenze ti doktori te budou lecit tak jako tak. Nasi doktori odchazeji dosti pryc. Stejne tak Mr. Buldozer podpori s vladou stavbu fabriky 30 mio, kde jedno misto bude stat vsechny lidi 500000.- (rozpocitej na obyvatele) a nakonec tam Cesi nepujdou. V hypermarketu se ta situace ma trochu jinak. Drtej tam leckoho protoze jen tak muzou udelat maximalni zisk. Tam je naka kvalifikace a spokojenost zamestancu nestve. Coz je taky trochu problem. Jinak by pokladni taky nemusela na tom byt tak zle. V Nymburce v Meinlu braly pokladni 7k ofiko a stranou dostavali dalsich 7k. Asi tak k danim.

                      0 0
                      • Jenda  

                        ale jo jasne jenze ty doktori odchazeji prave kvuli financim – to vidim porad jako obrovskej problem tohodle statu ze se stale nenarovnali komancema pokriveny relace. Ve Svycarsku ma sefautomechanik (ne majitel) ve stredne velkym servisu po 15 letech praxe porad min nez je nastupni plat doktora a jen o malo vic nez ma nastupni plat ucitel. U nas si vetsina doktoru muze o platu automechanika jenom zdat. A takhle je to se vsim – vzdelanej clovek pokud nepracuje v soukromym sektoru tak je porad vlastne luzr. Jestli by to vyresila rovna dan e jeji efektivnejsi vyber (jak tvrdi spolu se svym guru VK nejmodrejsi ptak B-F radek:-) nevim – kazdopadne jako experimentalni fyzik si myslim ze by bylo zajimavy to konecne zkusit a prestat jenom teoretizovat:-) BTW a zacnes pak platit vsechny dane nebo to dal budes sulit jako doted?:-)

                        0 0
                      • Jenda  

                        eee ted jsem si te nejak zamenil s wroumem takze neco je k tobe trochu offtopic:-) sakra uz bych mel jit domu a bikovat leze mi ta absence kola ostatne jako spouste dalsich lidi tady nejak na mozek:-)

                        0 0
                        • wroum  

                          v pripade ze system bude spravedlivy, tak samozrejme budu radne platit dane.

                          a nerek bych ze ceskej doktor je luzr, za luzra povazuju toho kdo je ochoten pracovat (pokud vubec) za tak nizkou mzdu ze na nej musej ostatni doplacet. jinak mas samozrejme pravdu v tom ze tenhle nas system je tak blbe nastavenej ze kdejakej smeckar automechanik vydelava i nekolikanasobne vic nez doktor ci ucitel. to je opravdu spatne, ale porad to neni duvod aby nekdo na nekoho doplacel. je to spis duvod k prehodnoceni systemu a ne k tomu aby vydelavajici platili na mene vydelavajici.

                          0 0
                          • Lišák  

                            Pokud nebude pracovat za tak nízkou mzdu, tak možná nebude pracovat vůbec. A zase na něj budeme doplácet, ne?

                            0 0
                          • JSt  

                            nezlob se na me, ale mas prinejmensim podivny zpusob uvazovani. //v pripade ze system bude spravedlivy, tak samozrejme budu radne platit dane. // samozrejmost by mela byt platit dane porad. taky si nereknes: to je nespravedlivy, ten klein (mozno dosadit libovolnou znacku :) je predrazenej, nebudu ho platit, proste si ho vezmu (rozumej ukradnu). ty zijes v urcitem state, tak bys mu za to mel platit, stejne jako si neco kupujes. treba v usa (jak ja je nemam rad :) mas prave za danove uniky dost vysoke trestni sazby. to si kazdy rozmysli platit ci neplatit.

                            0 0
                            • wroum  

                              kdyz se mi bude zdat Klein drahej, tak pujdu a koupim Authora, nic krast nebudu. ve state tuhle moznost bohuzel nemam. Dane platim, jen v trochu jine vysi. nerikam ze to je spravne, ale je to tak (stejne porad zaplatim vyrazne vic nez pokladni v marketu). a to ze mam platit za to ze ziju ve state je sice pravda, ale prici se mi platit „moc za nic“, jen proto aby se chudi meli dobre, cikani nemuseli do prace, vlada mela na novy auta…

                              0 0
                              • mm  

                                omlouvat sve danove uniky tim, ze stejne zaplatis vic nez pokladni … to az ti kapsar vezme mobil, reknes si, ze jini kradou vic, tak co?

                                k te druhe casti spise je potreba eliminovat priliv neprizpusobytelnych a ty co uz tu sou sunout z5

                                Básnička … nalezena ne internetu

                                Kdybych já byl barevný,
                                měl bych život nádherný.
                                živil by mě český stát,
                                já jen tančil, pil a krad.

                                Souložil bych jako kanec
                                a peněz měl plný ranec.
                                Po světě pak cestoval,
                                v Strassburgu si stěžoval.

                                Nezabýval bych se prací,
                                živil bych se emigrací.
                                Příslušníci jiné rasy
                                mají u nás zlaté časy.

                                I ten Cikán zdivočelý
                                ze Spiše i Pováží,
                                houfně do Čech stěhuje se
                                za svou černou pakáží.

                                Vítej v zemi zaslíbené
                                náš národní hoste!
                                Díky tobě populace
                                zkvalitní a vzroste…???

                                0 0
                                • wroum  

                                  jak uz sem psal, vim neni to spravny. kdyz uz mi nekdo veme mobil, tak si reknu spis toto: stane se, takovej je zivot.

                                  ta basnice je super a uplne pravdiva. bohuzel :-(

                                  0 0
                              • JSt  

                                takze ty ty dane nikdy poradne platit nebudes :), protoze i na to, co se ti prici se dane vybiraji a nejspis i budou vybirat. s tim nic nenadelas. zkus se pres to prenyst a nemysli jen na sebe. treba budes v zivote spokojenejsi… btw: author je taky nespravedlive drahej :)

                                0 0
                                • wroum  

                                  budu. na tohle musej byt dva – zamestnanec a zamestnavatel a ti se musej domluvit. tenhle zpusob je spis v zajmu zamestnavatele. v pripade rovne dane nebo zmeny mista se stanu radnym obcanem – i kdyz vycitky nemam ani ted.

                                  0 0
                    • wroum  

                      bez se kouknout do supermarketu ke kasam. sposta slovaku a ti sou ochotni pracovat za nizsi mzdu nez mistni, ale bohuzel nastavujou mistnim podminky u zamestnavatele. jinak samozrejme pokladni sou potreba, ale ja nechci platit za nekoho jen proto ze pracuje za nevyhodnych podminek a na druhou stranu ani nechci aby nekdo platil v takovym pripade za me. ve finale na tom vydela stejne jen a jen spolecnost co ten market provozuje (a jejiz manazeri maj plat v radu stovek tisic).

                      0 0
            • sun7dots  

              Takže když někdo maká jak magor 12 hodin denně a vydělá si hodně peněz, tak je třeba ho potrestat vyšším zdaněním?

              0 0
              • rasto  

                nene nejde o trest! proc myslis ze jde o trest? proste z dani tahneme to, ze v cr nejsou chudobince/ slumy a ze lidi maji kam jit se osetrit a ze funguje skolstvi a (jakz takz) zdravotnictvi. v takovem mexiku/ ugande jsou dane nizsi, holt nemaj funkcni skolstvi/ zdravotnictvi, na ulicich se flakaji particky prepadavacu – to, ze toto nemas v cr proste zaplatis v danich. ja jsem za to rad! nerad bych se dozil situace, kdy bych (az se mi zlomi napr. noha nebo se nepohodl se sefem) vypadl z pracovniho procesu a sel zametat ulice, abych mohl dostat od statu kousek almuzny?? ne, dekuji!

                0 0
                • sun7dots  

                  ALe proto se dane plati v procentech. Tzn. ze ten co vic vydela, celkove vic zaplati uz ted. Proc by ale mel platit vetsi procenta to mi tedy unika.

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    Presne tak!

                    0 0
                  • Vrci  

                    A navíc ten kdo víc vydělá nejen, že víc zaplatí na dani z příjmů díky stejnému procentu zdanění, ale díky jeho utraceným penězům stát vybere i víc na DPH a ostatních nepřímých daních.

                    Tady jde o rovnou daň a ne o daň z hlavy jak si někteří myslí.

                    Stejně jako dnes existuje rovný mateřský příspěvek, jsem pro zavedení rovného důchodu. Kdo má během aktivního života příjmy ať se zajistí, kdo je nemá tomu rozumný státní důchod bude stačit. Je třeba nezapomínat, že existuje nejen povinnost rodičů starat se o děti, ale i obráceně, povinnost dětí postarat se o své rodiče. Další věc která se mi nelíbí je PrDuch. Důchod je náhrada pro toho, kdo již kvůli věku pracovat nemůže.

                    Co se mi ale líbí nejvíc, je „státní“ církev. Že je z mých daní placena policie, i když neschopná, chápu. Že jsou utráceny miliardy za letadýlka, mohla by se hodit. Že se občas postaví silnice, jsem rád. Že povaleči dostanou nějakou tu korunu, abych nedostal po hubě protože nemají co jíst, to skousnu. Že jsou nacpávány miliardy do ČD, nejsem rád, ale je na silnicích trochu víc místa. O školství a zdravotnictví nemluvím. Ale proč mám sakra jako atheista přispívat na plat pana Vlka a dalších. Kdo má potřebu zajít si popovídat a zazpívat do kostela, až si na to zaplatí svůj desátek a na moje peníze nešahá. Takže doufám, že neprojde kdysi hlavně lidovci prosazované adresné určení části daní, protože v té chvíli velká část jižní Moravy odsune svoje daně tímto směrem a já pak budu platit jejich silnice…

                    0 0
                    • Lišák  

                      " Další věc která se mi nelíbí je PrDuch. Důchod je náhrada pro toho, kdo již kvůli věku pracovat nemůže."

                      neboj, než půjdeš do důchodu, tak bude tak v 78 letech a to už moc PrDuchů nebude.

                      Taky se mě to nelíbí, zabírají místa, kde by mohli být lidi v produktivním věku. Moc nerozumím tomu, že se důchod posunuje. Je důchod pro stát větší zátěž, než podpora v nezaměstnanosti?

                      0 0
                      • Vrci  

                        Tomu taky moc nerozumím. Mě by se líbil jeden univerzální soc. úřad. Tam by člověk přišel, dostal formulář a zaškrtl, že nepracuje proto že:

                        1. narodilo se mu/manželce dítě (příloha RL)
                        2. dosáhl potřebného věku pro odchod do důchodu
                        3. přišel o práci (příloha výpověď/dohoda o ukončení PP)

                        V případě a) a b) by dostal pravidelnou dávku v případě c) by dostal tu dávku také a adresu, kde se vydávají košťata. Žádné výpočty a odvozování od příjmů – jde o stejnou situaci dostanou stejné peníze.

                        0 0
                      • OCG  

                        nee. Souvisi to s porodnosti, ktera klesa. Tzn. rodi se mene danovych poplatniku, ale naklady na chod statu zustavaji de facto nemenne (silnici musis postavit, za narozeni decka musis dat porodnikovi penize, musis zaplatit soc. davky lidem, co prisli o praci). A protoze je mene lidi v produktivnim veku, tedy lidi, kteri odvadi dane, posunuje se hranice odchodu do duchodu, umele se zvysuje produktivni vek, protoze jinak by ty statni vydaje nebyly z ceho platit.

                        0 0
                        • Lišák  

                          Ale nezaměstnaní jsou pořád. Kdyby se šlo v 60ti do důchodu, tak by na ty volný fleky mohli jít makat lidi, co berou podporu, ne?

                          0 0
                          • OCG  

                            pokud na to budou mit kvalifikaci, tak budiz. Bohzel nezamestnani (krome tech, co spadaji do sfery tusim ze frikcni nezamestnanosti, tedy absolventi – uff, snad si to ze stredni dobre pamatuju) jsou vetsinou lide s nizsi kvalifikaci, kteri nemuzou zastavat kazdy post.

                            0 0
                            • Lišák  

                              Ale přeci všichni skoropenzisti taky nejsou VŠ? Pokud bude ve fabrice točit na soustruhu 68mi letý soustružník a na pracáku bude 30ti letý soustružník pobírat podporu, tak je to přece trošku divný, ne?

                              0 0
                  • rasto  

                    2 sun7dots: kdyz zacnes odvadet rovnou dan z prijmu, budes mit vic na ucte (tj. cisteho :-) stat ale zaznamena ztratu – bude to muset necim nahradit. nahradi to bud zvysenim DPH nebo zkatuje vydaje. ani v jednom ze dvou reseni nebudes postihnut Ty, ktery mas (mozna) nad 30k kc, ale 80% lidi, kteri berou pod 18k kc mesicne :-/ to je presne to, co nechci. nechci se vracet do feudalu ci do 1. republiky, kdy jsme zde meli kastaci. kdo si vydela vic v soucasnosti, pozna to na sve zivotni urovni. ale rozdil neni tak markantni jako by byl v podobe rovne dani…

                    0 0
                    • JSt  

                      muj clovek. konecne nekdo chape o cem ta rovna dan je. ted uz jen aby procitla zbyla cast populace :)

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Obavam se, ze to bohuzel nechapete ani jeden – ono to totiz takhle nefunguje. Takhle by to fungovalo, kdyby výše daňového výnosu byla přímo úměrně závislá na výši daňové sazby, ale ve skutečnosti to tak není.

                        Velice zjednodušeně – pokud je současná DPH např. 20% a došlo by k jejímu zvýšení na 100%, stát nevybere 5× tolik, jelikož všichni omezí spotřebu (v tomhle extrémním případě by se ČR asi vylidnila;-)

                        Platbě DPH a spotřebních daní se lze deost těžkou vyhnout, ale uvažujme teĎ třeba daň z příjmu. Když je vysoká, dochází k:

                        1. většímu podílu šedé ekonomiky („Chcete účet, nebo slevu?“)
                        2. Exportu zisku ke zdanění
                        3. Odchodu firem do zemí s nižšími daněmi (a pokud je nižší rovná daň třeba na sousedním Slovensku, tak jim těžko můžeme dlouhodobě konkurovat)
                        4. Nižším investicím (takže menší hospodářský růst, vyšší nezaměstnanost, nižší konkurenceschop­nost…)

                        Progresivita daní navíc drasticky snižuje investice a demotivuje ekonomické subjekty od větších výkonů (viz příklad s Maňasovým platem výše)

                        Dá se tedy vypozorovat, že se zvyšující se daňovou sazbou postupně klesají přírůstky daňového výnosu a od určité hodnoty začnou být záporné (tzn. jakékoliv zvýšení sazby nad tento vrchol má za následek pokles celkového daňového výnosu) – tzv. Lafferova křivka. Tento vrchol je u různých daňí různý (např. u DPH se předpokládá v Evropě kolem 16%, u zdaňení mzdy jsou lidé ochotni akceptovat více). Průběh celé křivky se nedá přesně určit – musela by se najít země, která by každý rok za jinak naprosto stejných podmínek změnila o procento daň. sazbu a zaznamenala, kolik vybrala – to je dost nemožné, nicméně každý snad cítí, že racionální základ to má a díky mnoha změnám daní v různých zemích se dají už dost přesně odhadnout hodnoty kolem vrcholu.

                        Nižší daňová sazba tedy může paradoxně způsobit to, že se peněz vybere víc. Lidem už se tolik nevyplatí riskovat daňové úniky, navíc mají více prostředků na investice, jsou konkurenceschop­nější v porovnání se zahraničím (roste export), nižší daně lákají zahraniční investory (férověji, více a na trvalo narozdíl od ad hoc socdem pobídek ve stylu „tobě dáme, tobě ne“).

                        Ve VŠECH zemích, které to zavedli, se ukázalo, že to skutečně funguje a nikde nedošlo k dlouhodobějšímu výpadku – to si klidně najděte.

                        0 0
                        • JSt  

                          pokud sem hledal dobre, tak rovna dan byla zavedena v nasledujicich statech: Estonsko, Lotyšsko, Litva, Rusko, Ukrajina, Gruzie, Srbsko, Slovensko, Rumunsko trosku sem se musel pousmat…

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Nad cim jsi se pousmal? Hledal jsi taky kolik vybrali na danich pred a po?

                            0 0
                            • JSt  

                              docela zajimavy clanek www-hep2.fzu.cz/ bohuzel v *.doc.

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                Kdo je autorem? Je tam strasna spousta nepresnosti (vic, nez na tech Tlusteho slidech;-) ) nebo naprostych blbosti pramenicich z neznalosti. Jinak s proti rovne dani nic zasadniho nema, priznava, ze na slovensku to fungovalo a jedine, co kritizuje je, ze Tlusty ma na slidech chyby.

                                Navic sem michas zase neco uplne jinyho – ty jsi psal „konecne nekdo chape o cem ta rovna dan je. ted uz jen aby procitla zbyla cast populace :)“ Ja se ti jen pokusil vyvratit, ze snizeni dane musi znamenat snizeni danoveho vynosu, coz tak skutecne neni – to ti rekne uplne kazdy ekonom. V clanku je ke vztahu vyse sazby/vynos relevantni snad jen „…byl v roce 2003 schodek státního rozpočtu Slovenska 55.9 miliard Sk (4.7% HDP). V návrhu rozpočtu na rok 2004, první rok reformy, byl plánován schodek ve výši 78.5 miliard Sk (5.4% HDP) tedy o 22.6 miliardy Sk více. Skutečnost byla nakonec lepší a schodek jen 70.3 miliardy Sk, tedy o 14.4 miliardy Sk více než před reformou v roce 2003“ Coz dokazuje, ze kratkodoby vypadek nebyl ani tak vysoky, jak predpokladali a ze skutecne vyse sazby a vynos nejsou primo umerne.

                                0 0
                                • Radek Broz  

                                  sakra, ten bold jsem chtel zavrit mnohem driv;-)

                                  0 0
                                • JSt  

                                  nekde ve vlastnostech toho dokumentu sem cetl jmeno petr simunek, ze by byl autor on? me zaujalo tady toto: …Nejde ovšem jen o Ukrajinu, podobná situace je i v případě Ruska, Rumunska a Srbska, jejichž růst HDP je zachycen v tabulce. Je z ní patrné, že ve všech případech došlo po krizích v létech 1998 či 1999 k rychlému obratu ještě před zavedením rovné daně (v Rusku v roce 2001, Srbsku 2003 a Rumunsku 2005). Je možné, že zavedení rovné daně přispívá či přispěje ke stabilizaci HDP v těchto zemích, ale tvrdit, že se v nich v důsledku zavedení rovné daně „výrazně zvýšil růst ekonomiky“ resp. že „podobné reformy vedou ke dvojnásobnému růstu“ je zjevný nesmysl. V Rusku i Rumunsku po zavedení rovné daně růst naopak znatelně poklesl. takze to mne jen dokazuje, ze zlepseni je o haluzi a radej s nicim neexperimentovat.

                                  0 0
                        • rasto  

                          („Obavam se, ze to bohuzel nechapete ani jeden“ – sorry, patrne jsem loni v lete promoval na spatne ekonomicke fakulte :-) bohuzel, u rovne dani jde o experiment. nikde nefunguje dlouhodobe. jde jen o vykrik posledni doby. jak vysokou rovnou dan chces nastavit? ktere vrstvy obyvatel z ni budou profitovat? nehlede na to, ze firmy (obcane) plati vydaje (zde dane) ale maji i prijmy (odpocty dani/ zapocty dani/ nezdanitelne minima/ vratky dani). v Tebou uvedene chvale rovne dane jsi toto opomnel vzpomenout. kdyz uz chceme operovat argumenty o vyhodnosti rovne dane (a rozebirani Lafferovych krivek – btw jde o vylozene vedecky teoreticko-matematicky priklad, neaplikovatelny v praxi), meli by jsme zminit i termin efektivni zdaneni. efektivni dan je (jak pro firmy tak i pro obcany) v SK vyssi nez v CZ (!!). toto se ale v letacich ODS, ktere nas balamuti pojmem rovna dan, nedocteme :-/

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Ja o voze, ty o koze.. Slo o to, zda snizeni danove sazby zapricini snizeni danoveho vynosu, o cemz jsem naprosto presvedcen, ze z dlouhodobeho hlediska v urcitych hodnotach nikoliv (jasne, ze pri snizeni z 5% na 1% ano) – mluvil jsi o rovne dani z prijmu, cili odstraneni soucasne progrese.

                            K odpocitatelnym polozkam: Myslim si, ze nez danove zakony se stovkami vyjimek s odpociatelnymi polozkami na kdeco je rovne nizke zdaneni lepsi. Navrh ODS s nezdanitelnym minimem taky pocita (cimz se z rovne dane opet stava svym zpusobem dan progresivni, jelikoz nizkoprijmove skupiny 15% nedosahnou, nekteri nebudou platit dan z prijmu vubec), navic treba rovny duchod bude temto skupinam kompenzovat i vyssi DPH – o tom se zas nepise v socdem letaccich, ze?

                            K celkovemu konceptu rovne dane: ano, jsem presvedcen, ze to ceske ekonomice pomuze. O jeji vysi avysi nezdanitelneho minima by se dalo polemizovat – podle me by klidne mohla byt o neco vyssi nez onech 15%.

                            AD LC: Nevim, co je na tom tak experimentalniho, v principu to skutecne funguje a nevidim duvod, proc by to nebylo aplikovatelne v praxi. Samozrejme nelze uplne presne stanovit prubeh krivky nejakou funkci ani rict, kde presne se na krivce zrovna nachazime, ale v principu to funguje a na tom Slovensku to taky fungovalo. Kdyz to Zeleni s KDU-CSL nezablokuji, uvidis na vlastni oci, ze to bude fungovat i u nas;-) )

                            0 0
                    • macikm  

                      kdyz budes mit vic na ucte, vic penez utratis takze na DPH stat vydela rekl bych ze dost stejne … a tim ze toho budes nakupovat vic, bude potreba vic vyrobku a vic lidi dostane praci a stat usetri na davkach v nezamestnanosti ty lidi dostanou vic penez, ktery zase budou utracet a tim stat dostane vic na DPH a bude potreba zase vic a vic vyrobku ale to uz se opakuju ;-)

                      0 0
                    • sun7dots  

                      Ja rozhodne tolik nemam, jsem chudinky student, ale proste si i tak myslim, ze lidi by meli byt tlaceni k praci a ne k vyzirani davek. A ze by lidi kteri jscou schopni a hodne si vydelaji za to nemeli byt „trestani“.

                      A pozor bude trochu ukrok stranou – tohle je celkem zajimave cteni www.reflex.cz/…ek21559.html

                      0 0
            • OCG  

              pokud se nepletu, tak ted z tech 10 k odvedes cca 25% nebo se pletu???

              0 0
            • Radek Broz  

              :o)))) Tobe fakt pripada spravedlivy, ze nekdo odvadi vetsi podil? Nestaci, ze diky vyssimu zakladu dava mnohem vic i pri stejnym zdaneni? VIs, k cemu to pak vede? K tomu, ze se nikdo nesnazi vydelat vic, protoze pokud vydela vic, mnohem vic je mu sebrano a on je pak s vetsim usilim na temer stejny hodnote.

              0 0
              • pelt  

                Ti, kteri vydelavaji opravdu hodne, vetsinou zadnou motivaci nepotrebuji. Motivaci potrebuji ti, kteri vydelavaji neco kolem minimalni mzdy. Coz je docela slusne zduvodneni progresivniho zdaneni.

                Mimochodem, zaregistrovali jste, ze v Nemecku „modri“ zacali tim, ze zvysili miru zdaneni nejvyssich prijmovych kategorii, aby zaplacli diry v rozpoctu? Asi je Merkeova bolsevik.

                0 0
              • JSt  

                tak to pozor. vem si treba analogii s cyklistikou. dosahnes urcite urovne a aby ses o kousek zlepsil vyzaduje to vynalozeni nepomerne vetsiho usili nez doposud (pisu to dost neobratne, ale snad je mi rozumet). je potom cyklistika nespravedliva?

                0 0
                • pelt  

                  Pekne prirovnani:). Hnusnej komunistickej sport!:o)))

                  0 0
              • rasto  

                v australii 10% obcanu s nejvyssimi prijmami odvadi v objemu 25% dane z duchodu. vadi to tam nekomu?? emigrujou do noveho zelandu ci nekam dal?

                0 0
                • Radek Broz  

                  O tom to neni (mimochodem podivej se, kolik ti ze mzdy je SKUTECNE strzeno treba u nas – zrovna tuhle dan jsou lide ochotni platit pomerne vysokou a 25% neni az tak moc) jde o to, ze progresivni zdaneni proste snizuje motivaci k dodatecnemu prijmu – to mi na progresivite vadi nejvic. A samozrejme si myslim, ze jako maji mit vsichni stejna prava, meli by mit i stejne povinnosti.

                  0 0
                  • cabbage  

                    hele, ty čteš hodně diskuze na d-f, co? nějak sem začínáš zatahovat tamní zmrdologii…;)

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      Na DF obcas chodim, nesouhlasim tam zrovna se vsim – mozna tak 50%, ale diskuze tam radsi nectu vubec.

                      0 0
                      • cabbage  

                        než maj tamní diskuze víc než 30 příspěvků tak se to dá.

                        0 0
                  • rasto  

                    ad ’progresivni zdaneni proste snizuje motivaci k dodatecnemu prijmu – to mi na progresivite vadi nejvic’ to je jenom teorie. v praxi to je tak, ze kdyby Ti sef nabidl vic za to, ze Ti prida dalsi praci (ukol), tak neodmitnes. na progresivitu ani nevzpomenes. to, ze progresivita neni jenom socialisticky blabol a umrtvovani ekonomiky, je videt v Nemecku, kde se (pravicaci!!) rozhodli, ze jeste vice zdani bohace. a to, ze by si to Nemci nedovedli spocitat vyhodnost tohoto kroku, si nemyslim ;-)

                    0 0
                    • Vrci  

                      ano protože se nejedná o další úvazek, ale většinou o přesčas – příplatek 50 % nebo lepší využití pracovní doby. Podstata je v tom, že k běžné práci 8 hod/den, by ti řekl, že můžeš podepsat vedlejší pracovní poměr 4 hod, u jeho známého za stejnou hodinovou mzdu, ale až si to odkroutíš tady.

                      Takže ve ve výsledku strávíš v práci o 50 % času více, ale tvé příjmy se zvýší jen 10 – 15 %. Tak co jdeš do toho?

                      0 0
                    • Radek Broz  

                      Kdyz se mi to nevyplati, protoze bych tam musel travit mnohem vic casu, ale diky mnohem vyssi dani bych pak dostal jen o trochu vic, tak odmitnu – to je ekonomicky chovani

                      Nemusi jit jen primo o progresivni zdaneni, ale klidne i o system socialnich davek, ktery progresivitu skryte jeste zvysuje.

                      Znama treba dela v nemocnici a kdyz ji sestry spatne pracujou, potresta je snizenim osobniho ohodnoceni. Tim se dostanou pod urcitou hranici prijmu a stat jim stedre nadeli ruzne pridavky a ony jsou tedy tak nejak na svem a zvysoka na vsechno kaslou a vesele se flakaji dal. Zbavit se spatnyho zamestnance neni jednodchy, takze s tim nejde nic moc udelat – je to dobre? Kdyby za lepsi praci dostali znatelne lip zaplaceno a stat to „nevyhlazoval“ vsem na stejnou uroven, tak by byly nejakym zpusobem motivovany.

                      Nebo kdyz tu znamou pozada nejakej lekarskej casopis o napsani clanku, kterymu venuje dost casu a pak za nej dostane honorar, cimz se jeji mesicni prijem o neco zvysi, cimz presahne opet urcitou hranici a nedosahne tedy na pridavek na to ci ono prip. presne spadne do vyssi danovy sazby a v konecnym dusledku dostane tolik penez, jako by nic dalsiho nedelala – je to dobre?

                      O „pravicovosti“ CSU-CDU by se dalo u nekterych jejich kroku dost polemizovat a rozhodne to neudelali proto, ze by to bylo z principu spravne, ale proto, ze vetsina volicu je proste levicovych a ti to tak chteji. Navic si nemyslim, ze zrovna Nemecko s jejich kolabujici vizi socialniho statu je vhodny priklad k nasledovani.

                      0 0
                      • wroum  

                        Nebo kdyz tu znamou pozada nejakej lekarskej casopis o napsani clanku, kterymu venuje dost casu a pak za nej dostane honorar, cimz se jeji mesicni prijem o neco zvysi, cimz presahne opet urcitou hranici a nedosahne tedy na pridavek na to ci ono prip. presne spadne do vyssi danovy sazby a v konecnym dusledku dostane tolik penez, jako by nic dalsiho nedelala – je to dobre?

                        jj, za tohle bych vrazdil. kdyz sem dostal cca 20 litru honorar/premie k platu, tak sem nakonec mel presne o 6000 kc vic nez normalne. hned mam vetsi radost a elan do prace… … a ten bradavicnatej obtloustlej zmrdocurak pak za moje penize chce stavit debilnim zmrdocurakofot­balistum novej stadion za miliardu. do kouli bych je nakopal. vsechny!

                        0 0
                    • rasto  

                      pozor, chlapi, nepsal jsem nic o tom, ze by clovek stravil v praci o minutu dele! pouze jsem se snazil rozporovat teoreticky nazor, ze progresivita povede k pasivite ;-)

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Nemusis tam byt nutne dele, staci, kdyz ted pul pracovni doby prosedis na b-f;-) nebo dostanes o 5% vic, ale budes makat celou dobu:o)

                        0 0
                      • Vrci  

                        Tak pokud začneš v práci pracovat, tak za to si žádný poříplatek nezasloužíš, pouze dojde k odstranění prostojů

                        0 0
          • pavelr  

            15% rovná daň je nereálná, protože ve státním rozpočtu by chyběly prachy od lidí s vyššími příjmy. Proto by podle mne rovná daň musela být vyšší, třeba 18 nebo 20%. To znamená, že by stouply daně většině obyvatel včetně mne a to je důvod, proč nebudu volit ODS.

            0 0
            • Manas  

              Ale zase nezapomen ze spousta firem a subjektu plati minimalni dane protoze ten zakon je straslivej. Jestli si to nekdy videl tak vsechny odpocitatelny/ne­odpocitatelny/u­levy/slevy/za­lohy to delaji tak prehledne ze proste hodne lidi dane vubec neplati. Pokud by ten zakon byl jednodussi tak se na danich vybere vice a z valne casti se ten rozdil snizi. Ja mam dan zhruba 35% a sem pekne nastvanej …

              0 0
            • náčelník  

              Nízké daně stimulují růst ekonomiky a tím i vyšší daňové výnosy.

              0 0
              • rasto  

                jak dlouho funguje stimulace? do doby nez nekdo nerekne, ze by chtel 8% dane! jak vidis na priklade CR, ekonomika funguje i bez danovych experimentu!

                0 0
              • pelt  

                No nedavno nekdo pro Bushe spocital neco trosku jinyho… respektive vynosy z rustu ekonomiky ani zdaleka nepokryly vypadky zpusobene snizenim dani. Navic je dobre nezapominat, ze ty dane stat nezere, ale za neco utrati, takze se z ekonomiky neztraceji, jen se do ni vraci odjinud.

                Jinak s tou motivaci je to docela sporny – budes vic motivovany vydelavat vic v pripade, kdy budes mit relativne malo, nebo v pripade, ze budes mit dost?

                0 0
                • Vrci  

                  Neni důležité kolik relativně máš, ale jak je zdaněná další koruna tvého příjmu – mezní zdanění. Pokud ti z další koruny zůstane 80 hal tak je to jiné, než když ti z ní zůstane 30. To se na to vykašleš a sedneš na kolo nebo si deš hrát se synem.

                  0 0
            • Radek Broz  

              To ti rekli kde, ze by to chybelo?;-) Ve vsech zemich, kde bya rovna dan zavedena, doslo ke kratkodobemu vypadku v prvnim roce, ale v dalsih letech se danovy vyber i pri nizsi sazba o dost zvysil a vypadek doplnil. Je to tim, ze diky nizsim danim se snizuje podil sede ekonomiky, vyvozu zisku ke zdaneni a rostou investice a ekonom. subjekty jsou vice motivovany k dodatecnemu zisku (jak se budes chovat ted, kdyz muzes vydelat urcitou castku zdanennou nizsi sazbou, nebo pracovat vice, vydelat vice, ale po zdaneni vyssi sazbou dostanes temer stejne?). Fungovalo to skutecne vsude, neni duvod, proc by to nefungovalo tady. Doporucuju nastudovat clanek o lafferove krivce: cepin.cz/cze/cla­nek.php?ID=650

              0 0
            • misj  

              opravdu si myslis, ze nejvetsi prijem do statni kasy z dani je od bohatych lidi? Kolik jich je? A kolik je „kolbenkaru“?

              0 0
              • Manas  

                Opravdu si myslim ze zhruba 20% lidi dela 70% prijmu z dani. Nebo tak nejak jsem to tenkrat cetl. Kdyztak me nekdo opravte.

                0 0
                • rasto  

                  v australii 10% obcanu s nejvyssimi prijmami odvadi v objemu 25% dane z duchodu. a to maj tam vyssi progresivitu nez v CR. myslim, ze v CR to bude mene.

                  0 0
          • Milenius  

            Co me na ODS vadi, je ta jejich arogance.

            Mne se libi, jak vsichni tvrdi, ze ODS je arogantni, ale jestli je nekdo arogantni, tak je to Paroubek a Rath…

            0 0
            • pelt  

              Koukam, ze pany Klause, Macka a podobne zjevy jsi nikdy nevidel ani o nich neslysel.

              0 0
              • Milenius  

                Jenze panove Klaus, Macek a spol uz v podstate zadnou ODS nereprezentuji a v zadne stranicke funkci se neangazuji, kdezto Paroubek, Rath a spol. jsou ve vedeni CSSD a vlade, to vse bych ale prezil, jenze mne stve, ze jen porad lzou a prekrucujou fakta, jelikoz 75% lidi ma jediny pristup k informaci prave ta prohleseni, ktera konaji v TV a radiu, tak jsou to zamnipulovane masy, ktere absolutne nevedi, kde ta pravda je, viz treba www.volebnifakta.cz/ Dost padny priklad je to, jak jeden mesic zeleznicari stavkuji proti novemu zakoniku prace a za druhy mesic stavkuji zase na jeho podporu, zajimalo by mne, jestli z nich aspon jeden clovek ten zakonik prace cetl

                0 0
              • náčelník  

                To s tou Klausovou arogancí je nesmysl, to si jednou vymysleli jeho názoroví odpůrci a už se to s ním vleče. Stejně tak byl jednou označen Tošovský za odborníka a nikdo se to neodváží vyvrátit.

                0 0
        • Radek Broz  

          Zase socdem argumentace;-) Socani vladnou 8 let a dosud to moc srovnane nemaji. Ve skutecnosti v posledni dobe povysili zastupitelskou demokracii na primou, jelikoz Parouback si vzdy udela pruzkum, jaka je momentalni nalada volicu a podle toho ma „nazor“. Modra sance neni dogma, ktere se beze zbytku zrealizuje (vim to i z prime debaty s Tlustym), ale presto je to jakasi vize (kterou socdem nema), ktera ma z ekonomickeho hlediska velmi racionalni zaklady, temer vse je v ruznych statech empiricky vyzkouseno a da se predpokladat vysledek (zadne experimenty, jak si mysli socani) a da se s tim souhlasit.

          AD nezamestnanost: Nezamestnanost je jen takova, jakou je vlada ochotna akceptovat. Skutecna nezamestnanost muze byt v CR opravdu velmi nizka – vetsina z tech soucasnych bezmala 10% je ve skutecnosti zamestnanost dobrovolna. Nezamestnani treba hledaji praci, ale za mnohem vyssi mzdu, nez jaka odpovida trhu prace. Trh je navic deformovan mzdovymi strnulostmi (minimalni mzda, kolektivni smlouvy), ktere snizuji pocet pracovnich mist – ac si Skromach mysli, ze minimalni mzda je pro pracujici dobra, tak tomu tak ve skutecnosti neni. (Uplne nejvetsi sranda je, kdyz v TV prohlasi, ze chce zvysit pocet prac. mist a proto zvysi min. mzdu – to se pak ekonomove za briho popadaji;-) ) Myslim, ze i v CR nejake mesto zkusilo vazat podporu v nezamestnanosti na povinnost odpracovat urcity pocet hodin pro mesto a nezamestnanost okamzite klesla na mene nez polovinu (takova vyhlaska je v rozporu se zakonem, takze se to hned zrusilo, nicmene to ukazalo, ze to i u nas funguje). Dalsi veci, ktera zvysuje nezamestnanost je Zakonik prace znepruznujici pracovni trh (pricemz soucasny navrh to posouva jeste nekam mnohem dal). Ti, kteri skutecne pracovat nemohou, podporu dostanou a hlady neumrou – neboj (i kdyz bych vetsi cast daval ve forme poukazek na potraviny), ale dosazitelna vyse nezamestnanosti je u nas tak 4–5%. Socani proti ni „bojuji“ tim, ze ji pomahaji zvysovat. AD skorozkolabovani ekonomiky: Tak horky to neni, z tranzitivnich ekonomik z byvaleho vychodniho bloku jsme si vedli nejlepe. Samozrejme, ze z dnesniho pohledu se dala spousta veci delat jinak, ale treba pomalejsi zpusob privatizace bez KOzeneho v Madarsku a Polsku mel za nasledek, ze se „ztratilo“ MNOHEM vic majetku nez u nas. Jestli diky necemu dokaze skolabovat ekonomika, tak je to evropska vize socialniho statu – muzeme to videt na prikladu Nemecka, Francie, ale i treba Svedska, ktere ma socdem za vzor.

          0 0
          • pepino  

            Čoveče,když to máš tak srovnaný a je to taková sranda,tak co dělala ODS do 97? No já se těšim,jestli vyhrajou,jak se tu zas bude nadávat na ně,za chvíli:-)

            0 0
          • pepino  

            Severským státům (tzv.„socialistický kapitalismus“)ko­labuje ekonomika?

            0 0
            • Radek Broz  

              Ne ze zrovna „kolabuje“ – to nekolabuje nikomu, jelikoz v demokracii sta ekonomiku az tak neovlivnuje, ale rozhodne tam neni „ekonomycky a socialni zazrak“, jak se tady porad snazi rozsirovat socdem – tohle je jen mytus. Zkus si o tom neco zjistit.

              Treba sila firem tahnoucich svedskou ekonomiku vzesla z reforem pravicovych vlad, bohatstvi stoupalo a levice zacala prerozdelovat → postupne dochazi k utlumu, az se to casem dostane na nejakou neunosnou mez.

              Je jen na tobe, jestli si o sobe myslis, ze nedokazes vhodne pouzit svy penize a potrebujes takovou miru neefektivniho prerozdelovani jako maji ve Svedsku.

              0 0
              • pepino  

                Já mam hlavně „bohužel“ silnou empatii a nemuset se starat o mutter,už jsem někde v Tramtárii,kde budu humanoidum aspoň něco platnej:-) Výše daní mě po pravdě tak moc nezajímá.Tak,teď jsem ze sebe udělal Matku Terezu a dám si plus do deníčku:-)

                0 0
      • Páník  

        ODS me ze vsech stve nejvic…jsou proti vsemu a vsem a jak rikas,porad stejny ksichty,ktery sli od korit pted tema x lety,pac to taky pos.ali.A zeleni jako minoritni strana bude furt lepsi nez treba bezpaterni US-DEU

        0 0
        • Martyss  

          btw Koho chceš tedy zvolit?:-)

          0 0
          • Lance  

            To je otazka koho zvolit? Ono to mas stejne jedno, v globalu to je stejna pakaz, ktere jde jen o moc, ale ruku na srdce, kdo z nas pokud by byl u toho koryta byl jiny? Je to normalni, nahrabat co se da a na lidi se ******. Stejne si myslim, ze dobry vyber neni. A nejlepsi jsou kecy, kdyz nekomu reknes, ze volit nejdes, tak se do tebe pusti, ze tim padem davas „hlas“ tomu a tomu. Hovno, mensi zlo neexistuje, co se tu zmeni? nic! Jak vidis stinove odesaky jak kritizujou ceesesdaky a myslis, ze oni by to delali lepsi? Jak proste slysis ty kecy, tak se chce cloveku zvracet. no a diky tomu, ze my jsme na te druhe strane barikady (ne te spravne) – to jeste strana prosteho obcana, tak si akorat tak muzem zanadavat a postezovat,ale zase zmenime hovno! No to sem se fakt rozepsal:)

            0 0
            • RomanH  

              Strasne se mi libilo v Obecne skole od Sveraka, jak Sverak na skolnim vylete cetl noviny a rikal, ze Ti komunisti nemaji spatny program – podporu podnikani, podporu zemedelcum… Stejne je ze ale volit nebude, aby si moc nevyskakovali.

              0 0
              • náčelník  

                A dodává: „Já myslím, že tyhle děti čeká kráásná budoucnost.“ U toho se válím smíchy, ačkoli to k smíchu vůbec není.

                0 0
            • Turbo  

              Souhlas, tak trošku se zajímám o ekonomii a když kamarádům říkám, že nepudu volit tak se na mě dívaj jako na největšího blbce.

              0 0
              • RomanH  

                Kdyz se tak zajimas o ekonomii, tak by jsi si mohl uvedomit, jaky dopad na ni by melo vitezstvi komunistu

                0 0
    • default  

      Tak tomu rikam dobre odvedena SEO prace..... zadej si do googlu ‚namyšlenej buran‘

      0 0
    • BB  

      Se zelenyma bych byl strasne opatrny, Bursik je politicky turista, ktery nejak strasne rychle prohlasil, ze nevleze do mensinove vlady socanu podporovane komunistama. Jak neco takoveho muze tvrdit, kdyz tam ma material typu Uhl a jemu podobni. Rekl bych, ze po uspesnych volbach zmeni retoriku, nebo ho vyhodi. Taky si pamatuji, ze kdyz byla strana zalozena tesne po prevratu, tak se tam okolo motali prislusnici STB. Nejak to na me tenkrat pusobilo jako metamorfoza starych brachu do noveho kabatu.

      0 0
      • Páník  

        voni urcite nejsou jen tam…nato kolik jich bylo by jedna strana nemela kapacitu:)

        0 0
      • palladin  

        ááá další co vidí příslušníky STB všude :-) ale se zelenýma bych byl taky opatrný…nevím jak na tom jsou teď, ale kdysi jsem tu stranu sledoval…a nějak jsem nepřišel na to, proč si říkají zelení…spíš to byla taková bandička s touhou dostat se k moci…nejvíc mě dostávalao, když objížděli v rámci kampaně náš venkov v autech…hotové kolony a prohlašovali něco o ekologii :-) to už i Ti socani a lidovci jezdili po dědinách na kolech :-)

        0 0
    • wroum  

      urcite nedam hlas KSCSSD, KDU a ani US-DEU, ja fakt nevim, ODS se mi ho taky dat nechce, ale porad mi sou nejblizsi.

      0 0
      • Radek Broz  

        O tom to je. V CR maji lidi porad pocit, ze se stranou, kterou voli, by meli 100% souhlasit, ale ze jen voli nejmensi zlo, coz se jim nechce. Uvedomme si, ze tezko ma nekdo se mnou 100% prunik nazoru, takze to vzdy bude volba nejmensiho zla. Takze to udelam stejne.

        0 0
        • Martyss  

          Si spíš myslím, že lidem obecně vadí chování politiků.

          0 0
          • Radek Broz  

            a pak takovej ten pocit „ja dru 8h ve fabrice“ a ty politici tam v ty snemovne ani nesedej a maj vic nez ja! – to bych mohl delat taky";-)

            0 0
            • Martyss  

              No já bych tu jejich práci dělat nechtěl. Jednou jsem tam byl na exkurzi a děkuji-nechci.

              0 0
        • olaf  

          v tomto threadu s tebou na 99% soulasim! :-)

          0 0
          • Radek Broz  

            To zni, jako bys jindy 100% nesouhlasil;-)

            0 0
            • olaf  

              Tak s tímto příspěvkam na 99% nesouhlasím! Což v průměru snižuje původní celkový rating na 98% :-)

              0 0
    • Peslezedirou  

      Teď jsem četl program zelených a není to vůbec špatný. Našel jsem tam pár věcí, které si člověk v zájmu ekologie může odepsat z daní.

      • náklady za řetěz 2%
      • kazetu 2%
      • brzdové špalky či destičky 2%

      Pokud součet zdvihů na předním a zadním kole dá více jak 200mm je k 2% částce možno připočíst 3,8 %........

      Takže pro mě je rozhodnuto budu volit.....

      0 0
    • fousac  

      Demokracie je systém, kde mohou lidé volit mezi darebáky dle svého uvážení.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Zařazuju to trošku blbě ale stejně.....

      Strašně mě zaráží jak plno lidí zasvěceně mluví o zdravotnictví (myslím pacienty) podepisují petice pro odvolání Ratha jsou na „straně“ doktorů a přitom kdyby se jich někdo na dané problémy zeptal tak troufám si tvrdit 95% nedokáže odpovědět.

      Kamarádka dělá regionální ředitelku jedné velké zahraniční farmaceutické firmy a když mi vyprávěla jak to u obvodních doktorů chodí tak se mi chtělo ....... Přijde mi trošku divné když od množství léku ,které doktor předepíše dostane dovolenou. Samozřejmě s větším objemem předepsaných léků na lepší místo a lepšího hotelu :( A to je jen slabé kafe co mi vyprávěla jaké je běžná praxe. Normální člověk si nedokáže představit jak velké peníze se točí......

      0 0
      • náčelník  

        To korupční prostředí ale vytváří právě ta tvoje kamarádka.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Tohle korupce není tomu se říká lobby a musí na to být dva,že? Myslíš, že se s tím ztotožňuju? Osobně bych nepracoval ve firmě, která by dělala věci proti mému etickému přesvědčení. Dál se k tomu nebudu vyjadřovat…

          0 0
          • náčelník  

            Podle mého to korupce je. A ta moje reakce nebyla mířena proti tobě, ale proti chování farmaceutických fi­rem.

            0 0
          • Radek Broz  

            Ne, to skutecne je korupce, i kdyz ji beres za normalni. Taky ne vsichni doktori/redite­le/manageri nemocnic na to pristupuji.

            0 0
            • Peslezedirou  

              Normální mi to fakt nepřipadá, ale takle to funguje i když je to smutný. Divili bychom se, kolik to praktikuje doktorů :o/ Je to v každém případě v rukou doktorů a ne nás jak sek tomu postaví, jestli ti na nachlazení předepíšou normální lék a nebo ten na, který si musíš doplatit a oni z toho pak mají provizi.....

              0 0
            • Peslezedirou  

              P.S. věřím jenom sobě Džegrovi a ten říká nikomu nevěř :o))))

              0 0
    • os  

      Letos je to fakt šílené dilema. Když nepočítám komunisty, tak zbývají modroptáci, socani, černokněžníci a zelení. ODS v čele s Tupolánkem a jejich ekonomickým „mozkem“ harleyářem Tlustým se čím dál tím víc bohužel (!) sama zdiskreditovává svojí nekompetentností. Paroubek v čele ČSSD má alespoň svoji vizi jak dál, ale na druhou stranu spolu s komunistama jenom víc a víc nahrávají lenochům a povalečům. Chtěl jsem volit zelené, ale když jsem viděl politickýho turistu Bursíka v Uvolněte se prosím, tam se absolutně znemožnil, navíc mít na kandidátce jako jedničku v JČ protitemelínskou aktivistku, to taky ne. Tak mi jako nejmenší zlo zbývají lidovci, které jsem doposavad nikdy nevolil, ale je to asi nejmenší zlo v současné době, navíc určitá protiváha ODS a ČSSD. Tak a teď mne za to kamenujte :-))

      0 0
      • Martyss  

        „Paroubek v čele ČSSD má alespoň svoji vizi jak dál“…To, že důchodový systém ještě 20 let vydrží je vize jak dál?:-)

        0 0
        • palladin  

          no..nějak jsem neslyšel, že by tohle řekl…důchodový systém by měla řešit následující vláda..snad bude…

          0 0
    • Al_Bunda  

      Bohuzel ti tam chybi ve vyctu stran volit nebudu. Ja i pres svuj pokrocily vek jsem byl u voleb jenom jednou a vic uz nepujdu. Tot vse o me a volbach.

      0 0
    • JancA  

      jako super debata:), leckterý politolog by asi vejral:)

      0 0
    • os  

      Trochu tu diskusi odlehčím pohádkou o daních:

      Milé děti, dnes si povíme něco o daňových úlevách. Nebojte se toho názvu, vysvětlíme si to tak, že tomu bude každý rozumět. Bylo nebylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1000 korun. Pánové se dohodli na tom, že se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže první čtyři, ti nejchudší, neplatili nic. Pátý zaplatil 10 korun, šestý 30 korun, sedmý 70 korun, osmý 120 korun, devátý 180 korun a desátý, ten nejbohatší, 590 korun. Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z deseti pánů platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, že chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat. Vyšlo mu toto: Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100% úspora. šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33%. Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28%. Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25%. Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22%. Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16%. Každý z těch šesti na tom bude lépe, než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo. Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal. „Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?“, křičel šestý pan, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: „A tenhleten dostane hned 100!“ „To je pravda!“, křičel pátý pán, „Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!“. „Opravdu!“, přidal se sedmý, „takže jemu stovku a mně jen dvacku?!“. Rozkřičeli se i první čtyři pánové: „A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!“ A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho. Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes.

      A takhle, milé děti, funguje daňový systém. Pokud dojde k daňové úlevě, mají z toho nejvíc ti nejbohatší. Pokud by ale museli platit příliš, může se stát, že se příští den u našeho stolu neobjeví. Ve Švýcarsku, v Karibiku a i jinde na světě je spousta pěkných restaurací…

      Poznámka poctivého čtenáře: Musím složit velkou poklonu!!! Nic lepšího k naší daňové soustavě jsem ještě nikdy neslyšel! Bohužel prvních pět strávníků nemá přístup na internet a tuto výpověď doby si nepřečte a další dva strávníci to nepochopí a stejně budou dále mlátit toho desátého !…

      0 0
    • SELMIRA  

      zelený ale fakt jsem zvědavá, co nastane, až vyhlásej CHKO Brdy, jak maj v programu.

      0 0
      • Martyss  

        Bude to tam vypadat jako ve VVP Jince…:-)

        0 0
      • Radek Broz  

        Zeleni maji realnou sanci na 10–15 kresel, dostanou sice ministersto ŽP a mozna jeste nejake malo vyznamne → ze sveho programu prosadi tolik, co prosadila US/DEU (nic), ale budou mit silu blokovat hospodarske reformy a nase zeme bude zase nejakou dobu preslapovat na miste. Koalice ODS/KDU/Z patrne nevydrzi cele volebni obdobi a v predcasnych volbach zvitezi levice, ktera se stihne zkonsolidovat, zatimco zeleni nenaplni puvodni ocekavani volicu. Tot moje prognoza pusobeni zelenych na politicke scene.

        0 0
        • Lišák  

          A myslíš, že ptáci původní očekávání voličů splní?

          0 0
          • Lance  

            no ale nesmi je ohrozit H5N1

            0 0
          • Radek Broz  

            Uplne urcite ne (uz jen diky tomu, ze nebudou vladnout sami), ale taky jde o to, co od toho cekas. Po revoluci si lidi mysleli, ze se budou mit jak v zapadnim nemecku a nastvalo je, ze tomu tak nebylo;-) Rozhodne souhlasim s vetsinou jejich nazoru na ekonomii. To, ze mi treba nejsou nekteri jejich predstavitele zrovna dvakrat sympaticti je vec druha a nepletu to do voleb.

            0 0
            • Lišák  

              Ale to o tom Německu, nebo Rakousku (už si to přesně nepamatuju), mám pocit, tvrdil jejich tehdejší vůdce, nějaký Klaus.

              0 0
    • Peslezedirou  

      Moudro dne

      Když pláčeš, každý je lhostejný k Tvým slzám. Když Tě bolí srdce, nikdo si nevšimne Tvé bolesti. Když jsi šťastný, nikdo si nevšímá Tvého úsměvu.

      Ale zkus si jednou prdnout…

      0 0
      • Manas  

        Dobry :-)

        0 0
      • wroum  

        rika starej skot vnukovi: vidis tamhle tu kamenou zed? jo dedo. 2 roky sem ji den co den rukama stavel. a myslis ze mi rikaj „ten co postavil velkou zed?“ ne dedo. vidis tamhle to molo? ano dedo. 3 roky sem zatloukal ty kuly co na nich stoji a dalsi rok sem ho dodelaval a myslis ze mi rikaj " ten co postavil to velky molo?" ne dedo. …ale jednou se clovek trochu ozere, osuka kozu a uz to ma nadosmrti…

        0 0
    • alexej  

      ZELENÝ JEDINĚ!!!

      0 0
    • dada  

      nevidím východisko. zlo střídá větší zlo. a ty zeblený sou fakt na blití. Pudu volit CSSD ale jen tak z principu a na protest kvůli těm kurvám z ODS. Dřív sem volil ODA/US. Ale asi to taky byla chyba. fuck!

      0 0
    • kovar  

      to je hezký ukrajinec, jak ze škatulky.

      0 0
      • kolombo  

        Už jsi někdy viděl ukrajince v čistých montérkách a s tímhle platem? Když jsem viděl, jak můj známý, náměstek v jedné stavební firmě, jednal s ukrajinskou uklizečkou, tak mi bylo trapně. A navíc, oni jsou tu i proto, že se našim ...... nechce za ty jejich prachy makat, protože je vyjde levněji sedět doma a chodit si pro podporu …

        0 0
        • kovar  

          neviděl, ale hnědomodří to všechno jistě zařídí, až vyhrajou, přece by nám na plakátech nelhali:-) BTW ale já ODS volit nebudu. To teda v žádném případě.

          0 0
    • jjirka  

      Je to smutné, ale je pravděpodobně úplně jedno koho budete volit protože zvolíte zase jenom další kreatury, které si velmi luxusně platíme z daní. Měl jsem možnost seznámit se částečně se zákulisím v parlamentu a senátu a tam se stranická příslušnost smazává a zákony a jejich podpora? Za tím nehledejte racionalitu s tím mezi sebou kupčí. Bohužel to všechno začíná již od komunální politiky. A o organizování výběrových řízení a prodejích obecního majetku bych mohl psát hodiny, ale to by bylo spíš na trestní oznámení než do BF, ale na to jsem moc velký srab. A je to taky složitá otázka dokazování a to jsme zase u policie, justice .....

      0 0
    • Beeda  

      Kdo hlasoval pro pokrokove komunisty?, ja jim jeden hlasek dal, pravda zvitezi, cest:-))

      0 0
    • Roman  

      Potkají se dva a ten první se ptá toho druhého: „koho budeš volit?“

      Ten druhý říká „komunisty.“

      Ten první se znovu ptá: a ve které straně?

      0 0
    • cabbage  

      Hmm uz je to tu jak na defens-cz.com… politicka debata o hov*ne(eee.. tedy o CR:)

      vybrat si jednu volitelnou stranu v CR je asi stejne tezky jako najit funkcni bike v tescu… takze: KDU-CSL- kam vitr tam rubas, no coment… CSSD- Parouback, podpora tmavocechu, eurofanatismus a vubec… KSCM- bych volil jen z recese, ale tak morbidni zase nejsem;) ODS- rovna dan je ok, ale nelibi se mi skolny a vzhledem k antiekologiockymu zamereni tyhle strany mam strach, aby bylo za par let kde(i nelegalne) jezdit… Zeleni- treba ekologicka dan a snizeni odvodu na socialni je ok, mensi podpora tezkyho prumyslu by taky neskodila, ale pak je v tehle strane krome ekologu hodne dementu(jihoceske matky a pod…)co prosazujou nesmysly:/

      a ted babo rad, asi zase podporim komunisty(cti: nepujdu k volbam) a vyrazim na bike…

      0 0
      • vzduch  

        S ohledem na to, jak vypadá naše politická scéna, tak se přidávám k tomu biku . Kdybych šel volit, jedno koho, tak bych se nemohl na sebe podívat ani do zrcadla . Vulgárně řečeno, z politiků je mi na blití .

        0 0
    • Páník  

      taky jsem se dozvedel,ze zeleny chtej zrusit prijimacky na vejsky…to se mi ale nezda jako dobrej napad

      0 0
    • goofy  

      300 :o) Jak se tu na to divam, okurkova sezona v plnem proudu…

      0 0
    • Petr 1  

      Chytrému napověz,hloupého trkni,vřele doporučuji
      www.pravednes.cz,www.viditelnymacek.cz a když to nepomůže,
      tak mi to hlava skutečně nebere a bojím se jak dopadneme
      s volbami.
      Petr

      0 0
      • rasto  

        i kdyby jsi me trkal donekonecna, sorry, ale Mackem proste nemuzes :-/ nehlede na jeho historii s clama za bavoraky ci za kauzu knizni velkoobchod, kauza v privatizaci CS, rikat, ze zena-samozivitelka je parazit spolecnosti, sorry, tento clovek u me nemuze mit zadnou autoritu…

        0 0
    • Radek Broz  

      Hehe, tak diky novy feature konecne mvim, kdo dal hlasy tem komousum (tim myslim obe frakce, i kdyz tu jednu jste davali snad fakt jen ze srandy;-) ) ci Burseekovo ekoteroristum :o)

      0 0
      • cabbage  

        to mas jedno, stejne nakonec vsichni podporime komunisty – pujdem na bike:-P

        0 0
      • náčelník  

        Ti, co podporují zelené, by si měli uvědomit, že ti nám po volbách dovolí jezdit maximálně po asfaltu, frírajd zakážou úplně a po lese nás budou honit jak paroubci technaře.

        0 0
        • cabbage  

          ti co voli ODS by si meli uvedomit ze uz zadny lesy nebudou…jest nejaky projev logickeho mysleni?

          0 0
        • kovar  

          to se zas urodilo jasnovidců

          0 0
    • Kotěnočkin  

      Omylem jsem kliknul na komunisty, chtěl jsem se podívat , kdo je bude volit. JÁ tedy opravdu ne!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0
    • kovar  

      jelikož se jiné thready začínají zasírat volebníma žvástama hlavně ODSSáků, tak vytahuju na světlo tento žumpa thread, aby se Radek Broz a další mohli zrealizovat :-)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Žeby žeby kovář byl byl levicově orientovaný? Politicky, samozřejmě :o)

        0 0
        • kovar  

          to máš jako na těch debilních plakátech se šipkou – míří doprava z hlediska pozorovatele, ale pozor! ale zhlediska těch vykuků na plakátě šipka míří kam, no doleva! proto se nám tak vysmívají

          0 0
          • Peslezedirou  

            :oD)))

            0 0
          • RomanH  

            Ted jdu na sever, a ted zase na jih :o)

            Nicmene, docela vazne by me zajimalo, ktera strana Ti v soucasnosti prijde lepsi.

            0 0
            • kovar  

              jako myslíš která z ODS nebo ČSSD ? No tak to je jako se rozhodovat, jestli být popraven za úsvitu nebo navečer.

              0 0
              • wroum  

                i v tomhle pripade je jedna moznost vzdy lepsi.

                0 0
                • kovar  

                  která?

                  0 0
                  • wroum  

                    myslim to obecne. podle me neexistujou dve uplne rovnoceny moznosti, vzdycky bude jedna lepsi a druha horsi ale to zalezi na vlastnim uhlu pohledu, takze ja ti nemuzu rict ktera moznost z tehlech dvou je lepsi, muzu rict akorat ktera me osobne prijde lepsi. a to sem uz tady psal, mozna i v tomhle threadu.

                    0 0
              • Radek Broz  

                Pochop, ze strana, se kterou bys mel 100% prunik nazoru, proste existovat nemuze. Neni tomu tak nikde na svete, jen tady si lidi porad mysli, ze tomu tak byt musi. Vzdycky to bude o tom, ze vybiras „mensi zlo“. A socdem je v tomto pripade jak ybt popraven az za usvitu a predtim celou noc mucen;-)

                0 0
                • kovar  

                  o mučení nebyla řeč, to jsi si tam vložit ty, a zcela tím zkomolil to, co jsem chtěl říci, to něco značí o myšlení ODSSáka :-)

                  0 0
              • RomanH  

                Jde o to, v ktery cas Ti to reknou. Lepsi je zit dele :)

                0 0
      • Radek Broz  

        Vsimni si ale, ze tam s tim vzdycky zacina nekdo jiny.

        0 0
      • Luka  

        ja se klidne zrealizuju… mam mozna naivni nazor, ale cokoli co ma sanci se dostat nad 5% a neni to KSČSSD, tak to ma smysl volit. K volbam pujdu a dam odsakum. Proste nechci komunisty ani pseudokomunisty aby vyhrali. dle meho by kscm nemela byt vubec ve volebnim spektru. To je jako kdyby se vzmatozila NSDAP a tvrdila ze chce nacismus s lidskou tvari… ech… no flame… vubec na me nereagujte. ja jen abyste si me zaskatulkovali mezi zblbla co budou volit ODS…

        ČSSD je banda co dela spinavou praci za KSCM, jsou to opicaci co hrabou jen pod sebe a zadluzujou nas stat. Mistr Paroubek a mistr Rath, to jsou dva PÍIIIIIP k pohledani. Ale hlavne ze budeme mit narodni fotbalovej stadion za miliardu… no.. z toho jsem cela odvarena. Za kravoviny se utraci, to jo, ale ze by se opravdu delalo to co se delat ma, to v tomhle state nikoho ani nenapadne. Politika je sinstvo.. ale co neni? A strcit hlavu do pisku, rict ze stejne neni koho volit, to neni reseni. Jdete k volbam, dejte hlas komu si myslite ze to bude nejlepsi a ze to nebudou zahozeny hlasy, ktery muzou pomoct komancum a cesesdakum aby meli pekne hnizdecko pojisteny. Protoze zaryti komancove i cesesdaci volit pujdou, nerozhodnuti normalni lidi, co chteji jen mit tu svoji starou dobrou ceskou „pohodu“, tak ti mozna nepujdou, a to bude chyba. Ech, B.Kurasi, mels pravdu, s cechama je tezky porizeni…

        Sem se nejak rozhovorila… sory

        0 0
        • Luka  

          www.volby1946.cz/

          0 0
        • kovar  

          tomu nerozumím, nechceš pseudokomunisty a chceš volit ODS, tomu opravdu nerozumím. To vol raději Železného :-)

          0 0
          • RomanH  

            ale cokoli co ma sanci se dostat nad 5% a neni to KSČSSD, tak to ma smysl volit

            0 0
            • kovar  

              //K volbam pujdu a dam odsakum. Proste nechci komunisty ani pseudokomunisty aby vyhrali. //

              0 0
          • Radek Broz  

            Typicka socanska retorika – co ma spolecneho politika ODS s komunisty? To, ze byl Tlusty jako pracovnik ve vyzkumu donucen na 2 roky do KSCM vstoupit? Jeste tady zacni rozjizdet klasickoupohadku, jak kscm hlasuje casteji „s“ ods nez se socdem :D

            0 0
          • Luka  

            komunisti to byli vsichni. ale proste ti jedni si aspon na tu pravici hraji.. ti druzi si hraji na to, ze nejsou takova levice jaka by byt meli.

            Ale rikam, najivni nazor na politiku. Nemam televizi, posloucham countryradio (kde o politice ani slovo), a jediny predvlebni zachvaty me potkavaji v podobe vyfesakovaneho mistra ratha a JISTOT A PROSPERITY po ceste do prace. Jinak mi muzou vlizt vsichni do jednoho na zada… ale proste ja komunisty ani cssd volit nebudu a nedam jim ani sanci v podobe ztracenyho hlasu. V roce 89 mi bylo 6… ale nechci zazit to, co zazili moji rodice a prarodice jakozto „podvratne zivly“.

            Na druhou stranu, kdyz bude opet unor, kdyz komanci vyhrajou… bude tu ruda republika ruku v ruce s cinou budeme kracet k lepsim zitrkum, znarodni nam soukrome vlastnictvi (coz maji komunisti ve volenim programu, ne temito slovy, ale je to tam), a my svorne prchneme, zazadame o politicky azyl a nadosmrti budeme spokojene bajkovat v RM nebo treba v Brisbane, to je fuk…tak to bude i vyhra ne? ;)

            0 0
            • Peslezedirou  

              Spíš bych řekl, že budeš volit nějakou matriarchální stranu. :o))

              0 0
            • Radek Broz  

              Po volbach presun do Vancouveru a Paroubek mi muze… :D

              0 0
            • rasto  

              mno, doba je jina. nejsme v 50-ch letech, kdy se znarodnovalo. dnes by si to nikdo nedovolil. ja osobne nechci pripustit, aby se ke kormidlu dostala ods. osobne bych z toho profitoval (snizili by se mi prime dane), ale nechci to. nechci zazit situaci, kdy se na me babicka (s rovnym duchodem) diva, jak kupuji chleb (drazsi o rovnou dan) a ona na nej proste nema, protoze se ji zvedl najem/ teplo/ doprava/ lecba… toto proste nechci. ods se svymi expertama jiz ukazala, co umi. v roce 1997 skoro zkolabovala ekonomika. toto nechci. nechci, aby ods zajistila vystoupeni CR z EU. nechci. proto budu volit socany. chci, aby jsme se meli dobre vsichni, ne jen 10% naroda.

              0 0
              • coolboy  

                nájem, teplo atd. sou v 19% sazbě a tudíž by šla jejich cena dolů…ještě si zkus proročítat kolik člověk měsíčně utratí za věci a služby v 19% sazbě a kolik za jídlo a nakonec zjistíš, že s tím zdražováním to tak horký nebude…

                0 0
                • kolombo  

                  Navíc u potravin a podobných typů zboží je taková konkurence, že cena nahoru určitě nevyletí, naopak benzín, plyn, elektřina, teplo a podobně už jsou ve vyšší sazbě, takže pokud poklesne, poklesnou i ceny. Já tedy nevím, ale dávat z našich investiční podpory, aby sem dojížděli Poláci a Slováci montovat auta, mi moc účelné nepřipadá :-(

                  0 0
                  • rasto  

                    mno, kdyz jsme u te konkurence potravin: rikalo se, ze zde je hodne restauraci. a po zlevneni dph z 22% na 19% nezlevnila zadna!! na to se moc dobre pamatuju. kdyz se ale ma zdrazovat, zdrazi se hned, v 99% i o vic nez o rozdil dph :-/

                    0 0
                    • kolombo  

                      Jestli to nebude tím, že energie šli z 5% na 19% DPH. A navíc si myslím, že zase tolik restaurací nebude. Já tedy v restauraci moc nejím, ale nějaké výrazné zdražení jsem nepostřehl. Ale těžko popřeš, že u potravin cena spíše stagnuje a nebo dokonce mírně poklesla.

                      0 0
                      • rasto  

                        ano, cena potravin poklesla/ stagnuje. ale na jak dlouho? nicmene, co to rika o tom, ze kdyby se zvedla dan z 5 na 19% (ci jinou vyssi), tak se zvedne napr. jen o 2%?

                        0 0
        • wroum  

          hele a znas te ftip jak bezi RATH se sekerou v hlave po Vaclavaku?

          0 0
        • Radek Broz  

          Tak pod tohle bych se klidne podepsal. KSCM se mela zrusit a velka cast jejich clenu potrestat. Je mi zle, kdyz lidi jako Grebenicek senior umiraji na svobode a to myslim zcela vazne. Mezi nejakou nastupnickou organizaci NSDAP a KSCM rozdil neni.

          Volici socdem bohuzel vidi veskerou pravici jako „ty, co to tu rozkradli“ (pricemz privatizace u nas ze vsech postkomunistickych zemi probehla zdaleka nejlepe, i kdyz samozrejme vse nebylo uplne ok), ale o desitkach afer jejich milacku jako „5 v ceskych“ proste nechteji slyset.

          Oni maji tech expertu mnohem vic – treba Jandak, ketry tam je snad fakt jen pro zasmani nebo Sobotka, ktery si hraje na ekonoma, porad sermuje nejakym „ekonomickym rustem“ – proc by take HDP nerostlo, kdyz se pocita jako soucet spotreby domacnosti (ktera je diky jejich zadluzeni extremne vysoka), vladnich vydaju (viz. predesle), investic (ktere nikterak vysoke diky vytesnovacimu efektu vladnich vydaju nejsou, ale to zas tak nevadi) a cisteho exportu (prestoze vlada hazi podnikatelum klacky pod nohy, jak muze, nekteri jsou navzdory tomu docela schopni a hlavne to tahnou zahranicni investori, kteri dostavaji pobidky z penez jinych soukromych subjektu, kterym je predtim vlada sebrala). Navic diky expantzivni menove politice vydaje rostou, ale zatim jeste neprysel nutne nasledujici cen inflace, coz vypocet cini o dost priznivejsim.

          Lidi, vazne chcete dalsi 4 roky prohlubovani socialismu?

          0 0
          • coolboy  

            mluvíš mi z duše…proto ODS!

            0 0
          • pelt  

            Nesmysl. Odeesaci potrebuji nekoho, na koho hodit vsechno, co v dobe, kdy byli u moci, zvorali. Komunisticka partaj je naprosto neskodna banda, ktera zije z Ostalgie casti volicu – ale bez batusky Stalina za zadkem se do niceho nepohrnou. Ono je taky nesmysl myslet si, ze strana s takovym vekovym prumerem jsou nejakci revolucionari.

            Spis by bylo zajimave se zamyslet, komu je ku prospechu mit na politicke scene podobne umele vykonstruovane strasidlo.

            0 0
        • mm  

          promin, ale je to jen takove placani, nic konkretniho. co delaji ti zli politici tak spatne? mas pocit ze vsichni „ti nahore“ jsou u kormidla jenom aby hrabali z koryt atd atd? mas lepsi navrhy jak resit problemy napr zdravotnictvi, kdyz ti tak vadi drath?

          pripomina mi to takove to hospodske nadavani na vsechno a vsechny, bez konkretniho nazoru jak to delat lepe

          0 0
          • Vrci  

            Pro začátek: úhrada na diagnozu ne na léčbu (proč ten kdo se rozhodne řešit vadu zraku operací si ji musí zaplatit, tomu komu stačí jednou za několik let škaredé brýle má vše hrazeno). Pokud je možné stejnou léčbu provést ambulantně i s hospitalizací a pasient si zvolí hospitalizaci, její hrazení pacientem.

            Zavedení větší spoluúčasti u jednorázových léků a snížení u těch pro choronické obtíže. Pevnou úhradů na lék ve skupině, volnou tvorbu cen v lékárnách spolu s povinností zveřejňovat ceníky na internetu.

            Růst spoluúčasti a pojistného pacienta v případě porušování léčebného režimu (pokračování v kouření, pití alkoholu, stagnaci váhy přes příkaz zhubnout). Růst spoluúčasti pro další rok v případě vynechávání preventivních prohlídek.

            Úplná úhrada v případě úrazů vzniklých pod vlivem čehokoliv, při nepoužití pásů, helmy nebo nedodržování bezpečnostních předpisů, i když zraněný nehodu nezaviní.

            Úhrada za stravu a ubytování v nemocnicích s možností slevy při použití vlastního prádla, možnost neplatit za stravu při konzumaci vlastního jídla nebo půstu.

            V případě, že se pacient rozhodne si diagnózu ověřit a ze své vůle obíhá specialisty a nechává si provádět znovu stejná vyšetření – jejich úhrada.

            Úhrada nákladů léčby pouze na základě účtu podepsaného pacientem – z povinného ručení pojišťovna bez mého souhlasu nezaplatí ani korunu, proč to zdravotní pojišťovny nedělají stejně.

            0 0
            • mm  

              to nebylo na tebe. libi se mi ta konstruktivnost, ktera u vetsiny kritiku bohuzel chybi. btw. mame temer shodne nazory :)

              0 0
              • Vrci  

                Jenže tohle zaváni osobní odpovědností individualizmem a změnšením přerozdělování, toho se ale od vyznavačů Keynese (doufám že se to tak píše) nedočkáme.

                0 0
              • Vrci  

                Další co mohu přidat – kontroly. Proč se chodí k lékaři na kontrolu po prodělané léčbě? Chápu to po zlomenině, když je třeba sundat sádru, ale proč chodit říct obvoďákovi, že se chřipka po týdnu opravdu po práškách vyléčila a teď mi už nic neni. K lékaři se má jít, když jsem nemocný, nebo když nastanou komplikace. Taky nechodím do krámu oznamovat, že boty co jsem si koupil jsou v pořádku. Pokud někdo namítne, že je třeba ukončit pracovní neschopnost, tak tu jde ukončit nástupem do práce.

                Další věc, která sem mi nelíbí na současném stavu souvisí s prací obvoďáků. Je spousta lidí, která si bere neschopenku jako doplňkovou dovolenou pro práce na chatě – dokonce si nechá chatu napsat jako místo léčby. Doktorovy musí být jasné, o co jde, ale neschopenku stejně vydá, ale OSSZ na předpokládané porušování léčebného režimu neupozorní. Tento stav je vládě asi jasný, tak se to rozhodla hodit na bedra zaměstnavatelů. Jenže zaměstnavatel není lékař, nemůže posuzovat stav zaměstnance a není ani kontrolor a nemůže dohlížet nad dodržováním režimu léčby.

                0 0
                • pepino  

                  Tak teda doktor nejsem,ale pacoš má rozhodnout,že už mu nic není? Otec zařval na to,že k doktorum skoro nechodil (jako já) a když dostal infarkt,tak v nemocnici byli auf,že tak rozsáhlej už dlouho neviděli a že se nedalo nic dělat.

                  0 0
                  • pelt  

                    Taky znam par takovych pripadu. Navic lecba nejakeho chronickeho onemocneni vznikleho z duvodu zanedbani kontroly a tedy i lecby muze ve finale stat podstatne draz (a to rozhodne ne jen na tech krabickach s leky, ale hlavne na tom, ze dotycny proste nejakou dobu nebude schopen vyvijet jakoukoliv smysluplnou cinnost)

                    0 0
                  • Vrci  

                    Tak si schválně vzpomeň, jak probíhá kontrola při ukončení chřipky nebo podobného banálního onemocnění.

                    • Jak Vám je?
                    • Dobře
                    • Nějaké problémy?
                    • Ne, nic

                      Kvuli tomu k doktorovi nemusim

                    • Jak Vám je
                    • Furt mě bolí v krku a kašlu
                    • Řekněte A
                    • Tak ještě týden doma a tohle 3 x denně

                    to že mi léky nezabrali a k doktorovi musím nebo v případě koplikací tam vyrazim i dřív než za týden se dovim už při prvním ošetření a nemusím být zván na kontrolu. Na tu se chodí hlavně kvuli razítku na neschopence.

                    0 0
        • pepino  

          „jsou to opicaci co hrabou jen pod sebe“ jak se jmenoval ten Maďar,milovník ODS,před 1997?:-)

          0 0
      • náčelník  

        Radek to má v hlavě docela srovnaný a je lépe si jeho příspěvky pozorně přečíst a přemýšlet o nich, než se mu posmívat. Souhlasit s ním nemusíš.

        0 0
        • kovar  

          no to je jen dobře, že souhlasit nemusím. A taky že s něčím souhlasím a s něčím ne. Ale bohužel Radkova rétorika je pro mě příliš jednostanně stranicky ideologická a na ideologii jsem trochu alergický z dob před 89.

          0 0
          • náčelník  

            Řekl bych, že Radkovy názory jsou liberální, a to že se shodují s programem nějaké strany přece není nic špatného.

            Tvůj výrok „volební žvásty odéesáku“ lze taky označit jako jednostraně stranický :)

            Komunistická ideologie byla špatná, to je bez diskuze, ale kvůli tomu být alergický na všechny ostatní ideologie také není v pořádku.

            0 0
          • Radek Broz  

            Tak si to ujasnime – jak nacelnik spravne poznal, jsem liberal. V mnoha vecech mam liberalnejsi nazory nez ODS presto prunik mych nazoru s jejich programem je mnohem vetsi, nez treba s CSSD. Neni to o tom, ze bych byl fanatickym fanouskem nejake politicke strany. Prirovnavat liberalismus (nebo v mem pripade spis libertarianismus) k predlistopadove ideologii, je hodne mimo. Jestli neci retorika pripomina predlistopadovou ideologii, tak je to v mnoha pripadech premier.

            0 0
    • cabbage  

      škoda, že strany na tom nejsou stejně jako prezidenti- 2 volební období a nazdar…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Teda dyž sem včera viděl v TV toho pána z Národní strany, nebo co to bylo, jak bojovně pokřikuje „Já mám mikrofon! Mám otázku!“ tak sem plně rozhodnut dostat ho do parlamentu… nechám si dát voličskej průkaz a na volby jedu do Brna… s tim člověkem bude sranda. :o)

      0 0
      • Radek Broz  

        Ten byl hodne dobrej;-) Pust si nekdy jednani ze snemovny, nekteri komuniste jsou dost podobni:D

        Taky jak tam agent zelenych v kosili pokladal „otazku na telo“ zelenemu kandidatovi a vzapeti dokonce kosili sundal, aby bylo videt zelene ticko:o)

        0 0
        • Luka  

          to byla metafora? to s tim zelenym? ..ale lepsi by to bylo „pan v rude kosili… a mel dokonce i rude tricko!“ :DDD

          0 0
          • Radek Broz  

            Ne, tam proste evidentni stoupenec zelench hral „nestranneho divaka, co chce nepripravenemu zelenemu pekne zatopit“ a bylo poznat, ze to hraje, tak jsem ho sledoval. Kdyz se ptali novinarky z MFD sedici pred nim, tak si rozepnul kosili, aby bylo videt logo. Zadna metafora. Pod zelenym trikem ma stejne rudou kuzi (metafora;-)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Tyvoe… si tisknu dopravní spojení… a koukám že rychlík R757 se menuje KLIDNÁ SÍLA. No to je síla. :o)))) A jede po Děvínu. :o))

      0 0
    • Peslezedirou  

      Tak já už mám jasno koho budu volit. Jelikož budu dávat výpověď a zatím nemám žádnou práci tak je celkem jasné koho budu volit. Ano ano a pak tu budu zase pořádek, lepší a spravedlivější společnost! Žádná ODS a další paraziti.....­...Cuba si.....americano non gue nones!!!

      0 0
    • Radim_2  

      Prima nápad socialní dem. je porodné 50000 Kč a víc. To tu za dvacet let radši nechci ani žít, protože už vidím ty hordy cikánů. To bude panečku nových levicově orientovaných voličů, to bude panečku socialní státeček jen všechny nakrmit soc. dávkama. Se snad budeme venku vždy pohybovat ve skupinkách aspoň po deseti aby jsme se zdraví i s bikem vratily domů. Jsem z Kladna tak vím o čem mluvím.

      0 0
    • Bohumyl  

      No, já chci co nejmenší vliv státu, co nejprůhlednější hospodaření státu, co nejméně úředníků, co nejmenší státní dluh, minimalizovat počet lidí vysících v české sociální síti (její snížení), a rovná daň mi nevadí. Zase alespoň ubude lidí, kteří se živí jen tím jak a kdy stát vochcat. No takže je to jasné ne? Ale kolo mám oražové!! :))

      0 0
    • Peslezedirou  

      1

      0 0
    • Peslezedirou  

      Dred žumpa tak ještě něco milého.....

      Místní opilec přijde do hospody s úsměvem od ucha k uchu.

      Hospodský: Ty jsi dnes nějaký veselý. Copak se ti stalo?"

      Opilec: "Tak to si poslechni. Víš, že bydlím blízko trati, že?

      Tak když jsem šel včera večer domů, uviděl jsem, že na kolejích leží

      přivázaná mladá holka – prostě jako v nějakém filmu.

      Spěchal jsem k ní, přeřezal provazy a vzal jsem ji k sobě domů.

      Abych to zbytečně neprodlužoval – prostě jsem si s ní pěkně užil.

      Souložili jsme celou noc. Vyzkoušeli jsme všechny místnosti v baráku

      a všechny možné polohy.

      Hospodský : „To je fantastické. Tos teda měl štěstí. A byla hezká?“

      Opilec: „To nevím. Hlavu jsem nenašel.“

      0 0
    • Marcinka  

      No, kdybych musel z té Tvojí nabídky: určitě Zelený. Komanče nikdy, modré ptáky a sociální demokraty taky ne (furt jenom každý házejí svinstvo – nebo taky pohlavky, že jo – na toho druhýho). Já budu volit Balbínovu poetickou stranu! Kandidát do parlamentu za tuto stranu: barman, 24 let, Kamenice. Není co řešit!

      0 0
      • náčelník  

        Vadí ti, že ČSSD a ODS házejí svinstvo a chceš volit Balbínovce, kteří dělají to samé. Viz jejich billboardy proti KDU-ČSL.

        0 0
    • pos3k  

      uz to bylo v jinem threadu ale trosku jsem se u toho zasmal :-) klinete na www.google.com do vyhledvaciho policka vlozte: banda zmrdů misto hledat kliknete na: zkusim stesti

      :-)

      0 0
    • zbartos  

      TO Kovar: asi 40 let zde byl stát centrálně řízený neodvolatelnými osvícenými hlavami z KSČ. Pak následovalo 8 let zřejmě nepodařeného pokusu o méně centrálně řízený stát. Teď už zase 8 let žijeme v centrálně řízeném státě (pomazané hlavy jsou naštěstí už odvolatelné). Nemyslíš, že už je načase, abychom si alespoň na nějakou dobu vyzkoušeli jak chutná i ta odporná pravicová vláda a jak funguje její řešení problémů ? Rovnováha „na laně“ se dosáne neustálým balancováním zprava doleva a zpět. My jsme však již asi 60 let pořád buď hodně vlevo nebo méně vlevo. BTW Na jaké straně „lana“ jsou podle Tebe Zelení ? Je to z jejich volebního programu poznat ? Nebo myslíš že existuje nějaká třetí cesta ? Myslíš že jejich snaha o „o postupné prosazování minimálních sociálních a ekologických standardů kombinovaných s promyšlenou (tzv. kvalifikovanou) ochranou evropského trhu.“ může být proti bloku Čína/Indie/Pakistán atd. úspěšná tak, že si zde i do budoucna budeme nadále klidně žít v sociálním státě ?

      0 0
      • kovar  

        viz mail. Odmítám hru na levici a pravici. Zelené neznám, jen vidím, že mají pro mě taky docela nepřijatelné lidi a větrníky -namátkou Bursík, Penc, Pávek, Uhl

        0 0
        • Radek Broz  

          Proc se schovavas za maily? Levice a pravice existuje (rikeme tomu klidne liberalne-konzervativni a socialnedemokra­ticky smer), Zelene nezna nikdo ani oni sami nevedi, jak se k nekterym vecem postavi. Na tyhle lidi mam stejnej nazor – neprijatelni z ruznych ducodu. Vetrniky jsou ok.

          0 0
          • kovar  

            no vidíš, větrníky právě že nejsou O.K. :-)

            0 0
            • Radek Broz  

              Me nevadej… I kdyz tohle uz dost presahuje nasi odbornost. Vim jen to, ze u Boziho Daru 2 funkcni jsou a jejich odpurci argumentuji hlukem, coz pravda neni.

              0 0
              • kovar  

                ty bydlíš v božím daru, a slyšíš infrazvuk?

                0 0
                • Radek Broz  

                  Neslysim a proto mi nevadi… Podle odpurcu to zabiji i broucky pod tim – jsou tam, videl jsem je;-) Nejsem energetik a jako prumerne informovany laik podporuji jadro jako v nasich podminkach jediny dostatecny a relativne cisty zdroj. Vetrniky mi ale nijak nevadi (pokud je do nich ochotna investovat soukroma firma).

                  0 0
                  • Vrci  

                    A to je ten problém. Málokde jsou větrníky stavěny pouze za privátní peníze a pokud je jejich elektřina vykupována tak za uměle nadsazenou cenu. Tato elektřina prý není „čistá“, obsahuje bludné proudy nebo jak to popsat. Nevím jistě jestli jde o proud s jinou frekvencí než 55 Hz nebo s nestálým napětím, ale vim, že ji v sítích energetici nemají rádi.

                    0 0
                    • civetta  

                      8-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­)))))) a proc ji nemaj radi??? zkus na to prijit… Napoveda – neni v tom zadna fyzika…

                      0 0
                      • Vrci  

                        Protože ji musí kupovat dráž než jinou, ale prodávat za stejné peníze.

                        0 0
                      • Vrci  

                        Když někdo chce stavět větrníky, ať si je staví, ale za svý, a elektřinu, ať prodává tomu, kdo ji za jím požadovanou cenu koupí.

                        0 0
        • náčelník  

          Odmítat dělení politické scény na levici a pravici je zásadní chyba.

          0 0
          • kovar  

            to je tvůj (váš) názor, ne můj.

            0 0
            • náčelník  

              Já ti tvůj názor neberu, ale základní politické směry tu byly, jsou a budou.

              0 0
              • kovar  

                a ty směry vedou jejich vůdci kam? No do ******, občané,soudruzi a bratři. To je zas můj názor

                0 0
              • Vrci  

                Říká ti něco teorie voliče mediána? A její vliv na chování politických stran hlavně v systému dvou stran – funguje v USA a u nás čím dál tím více také.

                0 0
      • civetta  

        Docela dobry, doporucuju pro nevyhranene. Vyslo mi tesne SNK-ED (vcelku i ocekavane), ale chlapci + holka maji smulu, chtelo to jeste trochu snahy, budu volit Zelene nebo KDU (pokud me popadne strach ze by mohli mit 4,99%). Reklamace adminovi – rozklik jsem si „jak kdo hlasoval“ a ke svymu zdeseni vidim ze jsem poslal hlas KSCM – tak to teda V ZADNYM PRIPADE – viz historii (i na B-F i tu skutecnou 8-)))

        0 0
        • Radek Broz  

          Uhla nebrat! :o)

          0 0
          • dancing dog  

            Jedna poznámka: Přes všechny diskuze a spory, co tu vedeme, je třeba si uvědomit, že je to stejně vlastně jedno, neboť všichni seu téměř všichni, cosměřují do parlamentu a dostanou se tam, v reálu na obyčejné lidi úplně kašlou a pečou, a to nehledě na strany, snad s vyjímkou některých Zelených, ovšem ne Bursíka/ stejný technokrat a vychcoš jako třeba Kalousek nebo Severa/. Politické programy a jejich naplňování jsou až daleko vzadu za zájmem o vlatní kapsu. Takže klídek, v globálu se změní prd, vzhůru na kolo a ať je pěkný léto, o to jde- žít někde v nebo u přírody, klídek, pěknou holku, nějaký to pivko cigáro případně krajně zřídkakdy mariajohannu , v létě kolovat, v zimě lyžovat, venčit psíky, mrknout se na nějakej hrad, sjet občas nějakou řeku nebo vylést na nějakej kopec…a nehnat se za mamonem. Zdravím všechny, a přeci jen- kdyžtak štastnou volbu!

            0 0
          • civetta  

            Souhlas, ale takovejhle typek je v kazdy strane, vem si treba Zahradila… Chce to pouzivat preferencni hlasy. Ona zadna strana mi zdaleka nevyhovuje uplne, nejvic asi ti ED, ale tam nastala ta takticka chyba s tim Zieleniecem. Abych to ale shrnul, hlavni je JIT VOLIT, bohuzel to vubec neni automaticky… Kazdej hlas je automaticky hlasem PROTI komunismu.

            0 0
        • admin  

          muzes hlasovat znova :)

          0 0
      • cabbage  

        kupodivu ods…

        0 0
      • fousek  

        hehe, me vysel Zelezny ale nebudu ho volit, i kdyz je to zajimava alternativa

        0 0
    • dancing dog  

      Jedna poznámka: Přes všechny diskuze a spory, co tu vedeme, je třeba si uvědomit, že je to stejně vlastně jedno, neboť všichni seu téměř všichni, cosměřují do parlamentu a dostanou se tam, v reálu na obyčejné lidi úplně kašlou a pečou, a to nehledě na strany, snad s vyjímkou některých Zelených, ovšem ne Bursíka/ stejný technokrat a vychcoš jako třeba Kalousek nebo Severa/. Politické programy a jejich naplňování jsou až daleko vzadu za zájmem o vlatní kapsu. Takže klídek, v globálu se změní prd, vzhůru na kolo a ať je pěkný léto, o to jde- žít někde v nebo u přírody, klídek, pěknou holku, nějaký to pivko cigáro případně krajně zřídkakdy mariajohannu , v létě kolovat, v zimě lyžovat, venčit psíky, mrknout se na nějakej hrad, sjet občas nějakou řeku nebo vylést na nějakej kopec…a nehnat se za mamonem. Zdravím všechny, a přeci jen- kdyžtak štastnou volbu!

      0 0
      • Marcinka  

        Co říká ten zajíček?.....přes jeho bublinu je nápis BIKE forum.

        0 0
    • dancing dog  

      problém Zelených je to, že až dojde případně v parlamentu na lámání chleba a hlasování, nebudou se schopni naprosto domluvit mezi sebou, očekávám velké hádky. Jsou příliš různorodí a rozlišní, je tam dost zástupců úplněrodílných názorových a ideových směrů… A Bursík mi moc nesedí, do čela strany se dostal zákulisními intrikami a podrazem, nejdednal fér a vzhledem k jeho politické minulosti tuším, že se může jednat o stejného vyžírku jako jsou ti z současných parlamentních stran

      0 0
      • Radek Broz  

        Tohle vidim uplne stejne – koalice opirajici se o Zelene (a ze se o ne opirat bude, at uz oranzova nebo modra) bude extremne nestabilni a na to, ze vydrzi 4 roky, bych fakt nevsadil… Ti lide ted spolu sice chvilku ucelovi drzi, ale jinak jsou natolik rozdilni, ze se dohodnout proste nemuzou. Nudit se rozhodne nebudeme.

        0 0
    • Radim_2  

      Jak je vidět, mít kámoše mezi zloději a defraudanty už v dnešní soc. dem. není dost in. Pan Paroubek nám opět nasazuje laťku o něco výše, za kámoše podezřelého z vraždy. Pan Paroubek rozhodně nezklamal, opět boduje.

      0 0
      • wroum  

        Paroubek = *******

        nic vic, nic min.

        0 0
        • Radek Broz  

          Tohle by se melo vytesat na ten jeho podstavec;-)

          0 0
          • kolombo  

            Dalěší diskuse bude na NOvě ve čtvrtek, co tak jim tam poslat všichni tenhle námět? Ale řekl bych, že to asi neprojde :-(

            0 0
        • rasto  

          proc myslis??

          0 0
          • wroum  

            modri uz vedi…

            0 0
            • rasto  

              no prave. propaganda.

              0 0
              • kolombo  

                Žádná propaganda, Paroubek říkal, že je to PUČ.

                Tak příznivci KSČSSD do ulic, hájit demokracii jako v roce 1948

                0 0
                • kovar  

                  klientsko-mafiánský-ODS-ČSSD kapitalismus si rozvracet nedáme

                  0 0
              • wroum  

                ale prdlajs

                dela se mi zle z toho cloveka jen ho zahlidnu, jeho nazory jsou mi uplne cizi…

                …asi bych musel byt soustruznik z CKD abych k nemu citil jakekoliv sympatie.

                BTW: nerikam ze jini sou lepsi, ale z tyhle umasteny bradavicnaty obludy se mi dela zle, jo a vlastne este z ty voskovy figuriny co ma patent na prerod zdravotnictvi…

                0 0
                • rasto  

                  mno ne, to je prave ono. hodnotit nekoho podle toho jak vypada, mi neprijde moc koser… to bych za chvili chodil po ulici se zrcatkem, abych se nemusel divat na ty okolo :-) radci se zamysli nad jeho nazory…

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    No prave – ty jeho nazory josu mi naprosto cizi (wroum to taky pise), navic nevim, jestli se to da povazovat za „nazory“ pred kazdou vetou si napred nemcha zpracovat pruzkum verejneho mineni, jestli jeho veta padne na urodnou pudu, pripadne nazor klidne nekolikrat opravi podle momentalni nalady spolecnosti.

                    Celou dobu, co je premierem, je pro nej post premiera nekde v pozadi, dela v podstate jen volebni kampan – vladnim vrtulnike oblitava otevirani kde ceho, vsechno vi, vsechno zna, hlavne hodne bouchat do stolu a obhroublym zpusobem urazet opozici, ktera sice vladla naposled pred 10 lety, ale muze za vsechny spatnosti minule, soucasne, a „pokud budu premierem ja, nejvyvolenejsi bytost“, tak a si i budouci.

                    Dokonce si mysli, ze muze za rust HDP :o))))))

                    0 0
                    • rasto  

                      ad Dokonce si mysli, ze muze za rust HDP :o)))))) : osobne jsem o tom presvedcen!! a kdopak to zapricinil? myslis, ze cina ci irsko ci thajsko ci usa ekonomicky nevyrostli zasluhou vlad?? myslis, ze to priputovalo samo od sebe? :-))

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Cina, Thajsko – uvolnovani svobod (ano, vlada – nase dela opacne kroky) ve spojeni extremne nizkou pracovni silou, ktera tam nalakala investice. USA velky svobodny trh bez barier (to, o co by se mela snazit EU) Irsko – svoboda a pristoupeni k EU v pravy cas.

                        Me ani tak nejde o to, jak moc ovlivni rust HDP vlada nebo jak pruzne dokaze reagovat na hospodarsky cyklus – myslel jsem spis to, ze rostouci HDP ZCELA URCITE neni vysledkem rocni Paroubkovi vlady – i kdyby za to mohli socani (a do jiste miry muzou, ale jsem presvedcen, ze kdyby tady poslednich 8 let vladla pravice, ze by se to nevyvyjelo hure), tak se Paroubek chlubi cizim perim. (samozrejme, ze pokud necoc nejde, tak on za to nemuze, jelikoz vladne kratce).

                        0 0
                        • rasto  

                          hahaha zacnou nase sahodlouhe debaty :-)) mno, paroubek nerikal, ze „to“ muze on. on rikal, ze za to muzou socani. v tom, ze irsku pomohl vstup do eu, s Tebou souhlasim ;-) nicmene, kde je zaruka toho, ze kdyby u kormidla byla ods, by do eu vstoupila i cr? ad kdyby tady poslednich 8 let vladla pravice, ze by se to nevyvyjelo hure: pravice ukazala, jak to umi :-/ nebyl bych volic socanu (mno, sam teto vete moc neverim :-) kdyby snaha ods neskoncila fiaskem. ale mel bych radost, kdyby vsechno slapalo jako po dratkach (zasluhou ods) a vsichni se meli dobre, ver mi ;-)

                          0 0
                          • náčelník  

                            To, že Irsku pomohl vstup do EU, jen naprostý mýtus tolikrát opakovaný, že tomu každý bezhlavě věří. Irsko vstoupilo do EU nekdy v r. 1972 nebo 1975 (teď nevím přesně). Dvacet let jeho členství se nic nedělo. Za jeho současným úspěchem stojí důraz na vzdělávání a investice do moderních technologií. A peníze na investice tam nepřinesla EU, ale irští emigranti žijící v USA, kterých je tam ukrutná síla. Takže žádná EU, ale zase ten „nenáviděný“ americký kapitál.

                            0 0
                • pepino  

                  Inteligentní.

                  0 0
              • wroum  

                a lze!

                Vážené kolegyně a kolegové, přátelé,

                obracím se na Vás s velmi závažným zjištěním. V pátek minulý týden někdo vhodil do naší poštovní schránky reklamní leták s nabídkou prací (bohužel blíže nespecifikovaných). Ta firma se jmenovala čssd a byl tam takový zavalitý chlap s bradavicí a psali: „budu pro vás pracovat“. Protože v brzké době očekáváme výměnu oken v našem panelovém domě, což, jak lze předpokládat, bude provázeno značným nepořádkem, který bude generovat potřebu opravdu důkladného úklidu, rozhodl jsem se, že nabídky využiji a toho chlapa si sjednám. Ve Zlatých stránkách jsem našel číslo firmy (296522111 – bohužel tam nebyla linka na oddělení příjmu objednávek) a dnes dopoledne jsem tam (za přítomnosti jednoho svědeckého kolegy a s hlasitě puštěným telefonem – abyste viděli, že nekecám) zatelefonoval. Na ústředně mě asi špatně pochopili, když jsem se pídil, že volám kvůli té nabídce prací a přepojili mě na personální oddělení. Snažil jsem se vysvětlit, že nechci zaměstnat, že situace je opačná, že oni nabízejí a já chci zjistit podmínky, jak to objednat, jak dopředu, kolik za to apod. Ta nesmírně hodná a ochotná paní někam odběhla, pak přiběhla a ptala se, jestli volám z vrátnice (ne, volám zvenku) a kde jsem to četl. Znovu jsem jí vysvětlil, že jsem to našel ve schránce a že mám zájem o úklid po výměně oken. Zeptala se, jestli jsem z firmy, která tu výměnu oken nabízí a provádí. Tak jsem jí znovu vysvětlil, že to je naopak, že si chci právě sjednat ten úklid, když se její firma nabízí, že bude pro mě pracovat. Ptala se, jestli to není nějaký předvolební trik. Ujistil jsem ji, že ne, že okna se určitě budou vyměňovat až po volbách, nejdříve v červenci. Nevím proč, ale chechtala se na celé kolo a když jsem ji poprosil, aby mě tedy přepojila jinam, bez dalšího slova zavěsila. Tak skončila má snaha, ulehčit manželce a sobě práci. Proto Vás chci upozornit, jestli si myslíte, že tahle firma bude pro Vás pracovat – není tomu tak. Mezi námi, on ten chlap až tak na velkého dříče a šikulu nevypadal – spíš tak něco mezi pinglem a vekslákem…¨

                Hezký den.

                P.S. Možná se mýlím a ta firma se prostě specializuje na něco jiného. Pokud byste měli zájem, za zeptání nic nedáte..

                0 0
              • sun7dots  

                Propaganda. Zajimave, ze vznikla na uradech ktere ma uz osm let pod kontrolou CSSD. Tak bud to propaganda neni, a nebo tam maj fakt velkej bordel.

                0 0
                • jirka23.1  

                  mě nejvíc překvapuje, že všechna špína, která vyplave na povrch o čssd je dílem ods. viz kauza biolíh. že ty kluci modrý sou tak zlí na toho tlustého lidského hocha. možná sem měl napsat hrocha.:o))) jj politický gangsterismus je svině a sarajevský syndrom jakbysmet. nechápu,že se to všechno hází na ostatní, ale oni sou vlastně nejčistčí. kdo je volí je normální idiot. sorry za tvrdý názor, ale jinak to napsat neumim.

                  0 0
                  • Radim_2  

                    Jasně že ODS stojí za vším, určitě mají prsty i v povodních a na léto plánují poškodit hodnou a pracovitou ČSSD velkou neůrodou a přemnožením mandelinky bramborové. Kde já už jenonom tyhle hesla slyšel, že by padesátá léta?

                    0 0
                    • jirka23.1  

                      jj to je přesně ono :o)))))))))))

                      0 0
                    • Peslezedirou  

                      Hele to si nedělej srandu!!! Děda makal u STB a měli tenkrát fakt honičku. Každej den seskakoval padakem nějakej imperialistickej špijoon a ničil socialistickou práci zavlečením škudcu do naší vlasti! U Labe Děda čapnul jednoho kterej měl v batoho samičku a samce sumečka amerického, ukol pro ty ryby zněl jasně – zničit všechen Československý plůdek kapra.

                      0 0
                      • Radim_2  

                        Ano, ano republiku si rozvracet nedáme, kdo seje vítr ať skladí bouři, smrt americkému agresorovy, za lepší socialistické zítřky kupředu levá spátky ni krok.

                        0 0
                  • kovar  

                    no trochu kontraproduktivní, že používáš Zemanovský slovník

                    0 0
                  • rasto  

                    to jirka23.: jestli je zdrojem ’techto’ informaci clovek ala Citron, tak to potespanbu :-/ ad kdo je volí je normální idiot: DEKUJI TI!! ja radeji socany nez ods: tunely, skorokrach ekonomiky (1997), rozkradeni ekonomiky v podobe kuponovky. ochrana zelezneho, lto, pravidla a zakony ala volna ruka trhu. vystoupeni, rozvrat eu!! kauza topolanek + dalik vs. koristka!! dekuji, nechci!! a tato nejnovejsi kauza? je divne, ze vyplavala na povrch tesne pred volbama!! proc v tom neplave ods a jeji kapri?? copak si myslis ze jsou cisti??

                    0 0
                    • Luka  

                      nebudu rejpat, ale myslim, ze dva se perou a treti se smeje.. myslim, ze proste kscm to sprada tak, aby lidi byli zhnuseni jak ODS, tak CSSD… za vsim hledej rude bratry. ;)

                      0 0
                    • Peslezedirou  

                      Na B-F se chválí Reba a ODS tak pozor! :o)

                      Když jsem v Otázkách V.Moravce viděl Paroubka a Topolánka tak mi jeden přišel jako kašpárek a ten druhý jako šašek. Chtěl jsem volit socdemáky, ale už mi volby a obě strany ODS*ČSSD lezou na nervy tak zvolím někoho třetího, ač jsem původně nechtěl. Asi MHD nebo ČKD…

                      P.S. rád bych viděl lidi kteří píšou Paroubek je ******** nebo Topolánek je ********, jestli by byli tváří tvář takle hrdiný :o)

                      P.P.S.: v práci se setkávám se spoustou lidí a většinu z nich volby moc nezajímají a řeší spíš Vyvolené. Navrhoval bych změnit volby tak, že by lidi pomocí sms vybrali z každé strany jednoho zástupce a ten by se nastěhoval s ostatníma do vily a lidi by je postupně vyřazovali, pak by byla volební účast určitě větší.

                      P.P.P.S. jsem se rozepsal protože dnes nemám prac morálku…

                      0 0
                      • enjoy  

                        rekl bych mu to. ps:pred peti lety nase trida na stredni dostala za ukol prodavat takovy ty zluty srdicka(pro motol).no me s kamosem napadlo,ze misto checkovani duchodcu u lekarny zautocime na nasi poslaneckou snemovnu.tak jsme sli a stoupli si primo pred vchod do snemovny.ujalo se to docela slusne,odchytili jsme slusny rybicky:-).je to sice uz dyl,ale aspon mam jasno v tom,kdo je jaka lidska *****.byli tam takovy,co delali ze maj plny ruce a ze se za chvilku vrati(Michal Lobkowicz napriklad),misto toho,aby treba rekl,ze nechce.byli tam i takovy co dali 2 kila.a byli tam i takovy co nam do kasicky hodili petikorunu.toho ksichta ODSackyho si pamatuju doted.a byli tam i takovy,co nam otevrene pred svedkama vykladali,ze nam neveri,ze jsme urcite podvodnici.nes­kutecny co si ty chudinky nekdy dovolej. ale byl jeden,ktery nam neprispel a kteryho beru.Miroslav Macek,toho jsme odchytli az v tramvaji,pri ceste pryc.oslovili jsme ho a on pred celou tramvaji,ze nam neprispeje,protoze my vybereme 2–3 miliony a oni pak budou chtit po vlade dalsich 100.vysvetlil nam to docela pekne a my byli nakonec spokojeny a jako jedinej u nas nebyl za hajzla. ale k dnesnimu volebnimu programu ODS,ty magori jsou uplne mimo!jestli pujdu volit,tak urcite neparlamentni stranu.

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          Blby je, ze kdyz treba nejsi levicove orientovany a zvolis malou stranu, jeji hlas skutecne propadne ve prospech levice. Proste spousta lidi by volila pravici, ale nechteji ODS, takze mame mnoho pravicovych malych stran, ktere pravici vlastne hlasy ubiraji:o(

                          0 0
                      • Radek Broz  

                        Ja bych mu to klidne rekl, ver mi. Teda rict mu primo, ze je curak, tak te hned zazaluje (ma nami placeny lidi, co mu to sepisou, takze jemu staci rict a zalovat se za pomluvy je ted in), ale co a proc si o nem myslim, mu reknu uplne v klidu.

                        0 0
                        • kovar  

                          běž mu to říct, pokud tak neuděláš, jsi u mě obyčejný kecka.

                          0 0
                          • enjoy  

                            pujdu s nim a v zaloze budu mit jeste poradnyho bekenda + tisicovecku na pokutu.

                            0 0
                            • kovar  

                              doufám, že si o tom pak přečtu v mladé frontě i rudém právu:-)

                              0 0
                          • Radek Broz  

                            „Dobrý den, pane premiére, měl byste na mne na 30 minut čas? Chtěl bych vám vysvětlit, co se mi na vás nelíbí.“

                            „Beze všeho, sice jsem chtěl odletět otevřít lávku přes potok v Horní Dolní a udělat pár fotek s místními šťastnými domorodci pro Právo, ale proč ne.“

                            :D

                            0 0
                    • náčelník  

                      Než všechno svalíš na ODS, možná bys měl trochu přemýšlet a ne jenom papouškovat Paroubka, Zemana anebo Havla. Např. ten tvůj „skorokrach ekonomiky (1997)“ způsobila ČNB pod vedením Tošovského. Ostatní perly typu „rozvrat eu“ nemá význam komentovat.

                      0 0
                      • rasto  

                        nepapouskuji nikoho! pouze jsem za sveho zivota pobyval 10 let v zahranici (od 6 let, s prestavkami do 21 let). naucil jsem se na urcite veci divat s nadhledem. btw, s Kubicem se zna i Dalik. jake to prekvapeni!! :-/ www.rozhlas.cz/…lerie/248812?… ad tvůj „skorokrach ekonomiky (1997)“ způsobila ČNB pod vedením Tošovského: sorry, ten skorokrach se tykal nas vsech! vsichni jsme byli ozebraceni a vraceni o 5 let zpet!! cim ho zpusobil Tosovsky?? :-)) zadrel ekonomiku volnou rukou trhu? tim, ze umoznil radeni Saudku, Soudku, Kozenych a nevim koho jeste?? :-))

                        0 0
                        • náčelník  

                          Příčinou tvého „skorokrachu“ bylo to, že ČNB naprosto zbytečně zvýšila úroky. To je dnes obecně uznávaný důvod.

                          Bohužel mi z tvých názorů na polistopadový vývoj vyplývá nikoli nadhled, ale až nenávistná zaujatost vůči.

                          0 0
                          • rasto  

                            mno, to, ze CNB zvysila sazby byl az dusledek poklesu HDP a turbulence na trhu. CNB reaguje (kona) vzdy tak, jak se vyvyji ekonomika. ad na polistopadový vývoj vyplývá nikoli nadhled, ale až nenávistná zaujatost: no jiste! kdyby se nerozkradla ekonomika, taky bych tleskal!! ale bohuzel, moc neni cemu!! se podivej, jaka byla vychozi pozice CZ vs. HU ci PL. a najednou nas Madari a Polaci zacali dohanet!!? a taky vnimam, ze kdo postavil ekonomiku na nohy jsou sacani. kdyby do byla kdu-csl, us nebo ods, tak prisaham, ze tleskam jim!!

                            0 0
                            • Radek Broz  

                              Me zarazi, ze tomu jako vzdelany clovek skutecne veris. Myslim to uplne vazne, ne chci na tebe nejak utocit, jen to proste vidim uplne jinak a nechapu te.

                              0 0
                              • wroum  

                                tak nejak.

                                0 0
                              • enjoy  

                                snazim se si to cely pro sebe co nejvic zjednodusit..,tak si rikam,dohodli jsme se tady ze „spavne“ je volit bud ODS nebo CSSD.nekdo je pro ty a jinej zase pro ty.co nechapu ja,proc se musime navzajem vzrusene presvedcovat ze ty ktery preferu ju ja jsou lespi?vzdyt levice ani pravice neni snad spatne ne?oboji je overeny a funguje to.jedine co snad tedy hraje roli,je to kde zijeme.jo kdyby byla Praha vlastni stat,tak at si v nem topolanek vladne.ale jestli chce takhle vest celou republiku,tak rad prispeju do verejny sbirky na odstrel skodny. spravne neni ani (dnesni) levice a ani pravice,nebo si snad myslite,ze v jedny z tech dvou stran jsou lepsi a ctihodnejsi lidi??tak jako tak to bude casto pruser.

                                0 0
                            • náčelník  

                              Ach jo, už jsem ten odkaz v této debatě jednou dával: lidovky.zpravy­.cz/ln_nazory­.asp?r=ln_nazo­ry&c=A060311_110924_ln_n­azory_svo

                              0 0
                              • jirka23.1  

                                a je to tady tohle sem čet, ale nějak sem na to pozapoměl. tak co, ty sociální ekonomický tygře??? co ty na to?

                                0 0
    • pop  

      Zhrozil jsem se z ankety. Nechápu, jak můžete volit ODS (Topolánka, Langera a spol.). Jejich rovnou daň (která poškodí naprostou většinu obyvatelstva) a tzv. ekonomický reformy. Pozn. jsem OSVČ a můžu říc,že platím na odvodech míň než zaměstnanci, takže já jsem spokojen se socanama (až na menší výhrady-ale ideál neexistuje).

      0 0
      • wroum  

        Kolik peněz Vám zbude když Vás firma ocení na 100 000 Kč?

        100 000,– (na kolik si Vás firma cení)

        • 19 270,– soc.pojištění zaměstnavatele (26% hrubé mzdy)
        • 6 630,– zdrav.pojištění zaměstnavatele (9% hrubé mzdy)
        • 103,– povinné úrazové pojištění (0.14% hrubé mzdy)

        ________

        73 997,– HRUBÁ MZDA (údaj na výplatní pásce)

        • 5 920,– soc. pojištění zaměstnance (8% z hrubé mzdy)
        • 3 320,– zdrav. pojištění zaměstnance (4.5% z hrubé mzdy)

        ________

        64 747,– ZÁKLAD DANĚ

        • 20 719,– daň z příjmu (max. 32%)

        ________

        44 028,– ČISTÁ MZDA = vyplaceno (sazba přímých daní 56%)

        • 10 939,– DPH 5% nebo 19% a spotřební daně

        ________

        36 089,– zůstatek (celková daňová kvóta zdanění práce 64%!)

        Do práce chodíte proto, abyste si mohli za vydělané peníze něco koupit. Když si tedy za zbylých 36 089,– Kč „něco“ koupíte (kromě potravin je dnes skoro všechno v sazbě 19% a díky proevropské politice tam bude patřit i bydlení), prodávající odvede státu daň z přidané hodnoty o kterou jsou prodávané zboží, nebo služby pochopitelně dražší. Ve skutečnosti tedy zůstane jenom 30 326,– Kč. Takže z každých Vámi vydělaných 100 000 Kč, skoro 70 000,– Kč dostane stát.

        Větší zdanění práce samozřejmě prodražuje pracovní sílu a vedle zdražování výrobků a služeb vede také k propouštění, protože firmy a podnikatelé buď krachují neboť nejsou schopní uživit tolik zaměstnanců, kolik by potřebovali.

        Tak je možné, že v Chorvatsku postaví 100km dálnic za jeden rok a za poloviční cenu než u nás.

        0 0
        • enjoy  

          mam hrubou mzdu cca 8000,– a do ruky dostanu 10000,– z toho vyplyva ze podle tve poucky se nekde stala chyba:-). ja vim:-),podvod na danich,ale to je jinej pribeh:-))

          0 0
        • pop  

          Tohle všechno já vím. Vystudoval jsem VŠE Praha. Ale z něčeho se musí platit veřejný statky. A co invalidé od narození? To nepochopí prostě lidé, kteří neznají někoho postiženýho… Prostě nechápu lidi, co by chtěli vydělávat, ale už nic neplatit…poli­cie,zdravotnic­tví,školství,in­frastruktura atd. Myslím si,že to co odvádím státu, je adekvátní tomu, co dostávám. Já jsem spokojený. Pokud je někdo nespokojený,ať dělá něco jinýho … viz poznámka p.Klause.

          0 0
          • enjoy  

            vetsina lidi co vydelava trosku vetsi penize(nebo ma takovy ambice) zacne uvazovat trosicku sobecky.. je to asi lidsky,nezlobim se na ne.zlobim se jenom kvuli tomu,ze davaji moznost vyhrat volby ODS.

            0 0
          • wroum  

            ja chapu ze se musi platit, ale neverim tomu, ze by neslo platit min. a prijde mi taky mimo jine spravedlivejsi, kdyz kazdy zaplati stejne procento ze sveho jakkoliv velkeho platu. jo a bydlim v baraku kde je 140 bytu pro invalidy a v rodine mame jednoho nedobrovolnyho bajkera a vim co to obnasi.

            BTW ani nahodou si nemyslim ze to co dostavam je adekvatni tomu co platim.

            0 0
            • pop  

              Já si zase myslím, že je nespravedlivý, aby nějakej Pilip bral 500 tis. měsíčně a ještě se mu snižovali odvody… Dovedeš si spočítat, kolik lidí by mohl zaměstnávat a platit ze své mzdy(po 10 tis.měsíčně)…a kdyby se to udělalo ze všemi papaláši,tak by bylo hned míň nezaměstnanejch… Fuj, mluvím jak komunista…ale je to pravda. A to berou někteří víc, nechápu co s tím dělají, ale mohli by určitě víc přispívat např. na postižený lidi (jestli to vůbec dělají). Člověk,který vydělá 10 tisíc,tak si nevydělá ani na auto,ani nemůže používat tolik veřejný statky jako pracháč. Tím,že je zavedeno progresivní zdanění se do jisté míry zabraňuje propastným rozdílům. I když,jak mně můžeš namítnout,existuje šedá ekonomika.Ale ta bude i s rovnou daní.Kdo má dost,chce ještě víc…a ti lidé, co mají málo, jsou neuvěřitelně šetrní(i k okolnímu prostředí,viz menší využívání veřejných statků)

              0 0
              • enjoy  

                jsem sice proti ODS,ale ted jsi vedle.kdyby kazdy delal za 10 tisic,tak kdo by asi chtel delat nejaka odpovedna povolani?kazdy by se zasil nekde jako ja a flakal se.plat ma cloveka motivovat.jak ke studiu,tak k dobry praci.bez toho bysme za chvili byli jenom banda hlupaku. vydelavat bysi mel vic proto,aby si mel vic a mohl si dovolit vic.ne proto,abysi mohl platit vyssi dane.v podstate je rovna dan nejvic fer,nikdo nemuze rict ani popel.ale napriklad rovny duchod 4000,–.. za to bysi topolanek ani nedosel na nakup do supermarketu.bo­huzel ODS ma spoustu imbecilnich napadu a nikdy to s nima nebude lepsi..

                0 0
                • pop  

                  Asi si mě špatně pochopil. Nejsem pouze pro rovnou daň 15 %. Pro většinu lidí dojde k navýšení zdanění (viz dnešní 12% nejnižší daň). Každý může vydělávat kolik chce i nyní přeci. Opravdu nejsem komunista, abych požadoval, aby měl každej stejnej plat :)). Ale uznej,že je trochu přeceněná práce některých manažerů,zvlášť za to,co odvádějí…a ty rozdíly se stále prohlubují. Takový chirurg denně zachrání několik lidí před smrtí a dostane podstatně míň… Ale dost nesnáším politický debaty,nic tím nevyřešíme :)). Poďme radši na bajk!

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                15,163 ?

                0 0
              • wroum  

                spousta vrcholnejch manazeru bere hodne penez, klidne i pres milion mesicne, ale porad nevidim duvod mu brat z vydelku pomerove vic nez komukoliv jinymu. prijde mi to jako snaha o to, aby vsichni meli pokud mozno stejny hovno. a at si klidne bere Pilip pul mega, kdyz mu je nekdo da, pripadne dela-li praci za kterou sou tyhle prachy adekvatni, vzdyt on si je do slamniku neda a utrati je, z cehos ma prachy zase stat.

                ad seda ekonomika – pri nizsich danich by se IMHO jeji podil snizil a pri snizovani dani se zvysuje suma na danich vybrana.

                0 0
                • enjoy  

                  tu tezi(jestli a proc nema),ze z toho ma penize stat jsme si uz vysvetlili..

                  0 0
                • pop  

                  Ano, správně pochopeno- o to jde, aby se neprohlubovali příjmové rozdíly ve společnosti. Ono to není jen o penězích. Vem si,že ti co jsou u moci(manaže­ři,vláda atd.),mají naprostou informační převahu zdarma,vliv-lobbing atd. I když je někdo neschopnej,tak se přes své známé přemístí na jinou kvalitní pozici…tyto výhody jim nikdo nezdaní! ad vyšší výnos u snížení daní-nejsem si tím jist,viz předchozí příspěvek-kdo má,chce víc a tak bude stále šidit stát-šedá ekonomika neklesne.

                  0 0
                  • wroum  

                    proste a jednoduse – oni maji a muzou a ja nemam a nemuzu, tak jim to aspon zneprijemnim a ukazu jim zac je toho loket .

                    a vyssi vynos u snizeni dani je uz mnohokrat overeny fakt.

                    0 0
                    • enjoy  

                      ten vyssi vynos..,neni to az tak jisty jak to rikas.jinak by proti tomu prece nikdo nebyl.tady totiz zijou cesi,u nas zapadni poucky neplati.

                      0 0
                    • pop  

                      Hele mně je to jedno, jen lituju ty ostatní, kterých je bohužel většina…přitom by jim někdo mohl pomoci,že? Možná máš pravdu s tím daň.výnosem-u té většiny se zvýší sazba daně z 12 na 15 %, takže se opravdu zvýší příjem státu :)). Končím debatu o rovné „spravedlivé“ dani.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Koncis ji, aniz bys cokoliv o danich pochopil – proste to nefunguje tak, ze kdyz nastavim dan 50%, tak vyberu 50%, kdyz 10% tak 10%.

                        0 0
                        • pop  

                          O.K. ,jsu blbec, nic jsem nepochopil. Ale počítat dovedu, když ji nastavím na 10 %, tak vyberu OPRAVDU 10 % ze všech přiznaných zdanitelných příjmů (to nemůžeš popřít). Otázkou je kolik si kdo přizná a jsem opět u šedé ekonomiky-to platí u OSVČ nebo lidí s vedlejším příjmem.A jestli si myslíš,že snížením daní začnou bohatší přiznávat své větší příjmy,tak se pleteš…jsme v ČR(chtějí tím něco získat pro sebe(vyšší příjem)-proto volí „bohatší“ lidé ODS). V nejnižším daňovém pásmu je drtivá většina občanů ČR převážně zaměstnanců,za které odvádí daň zaměstnavatel,tudíž její odvod nemůžou ovlivnit(pouze odečitatelnými položkami).Pokud se v tomto pásmu zvýší daň z 12 na 15 %, stát vybere víc na daních od chudých. Menšině lidí se však daně sníží na 15 %-ti co jsou zaměstnanci viz výše a ti co jsou OSVČ si rozhodně nebudou zvyšovat svůj zdanitelný příjem,aby odváděli stejně jako před snížením(nebo víc-jestli máš toto na mysli,tak jsi bláhový),takže jejich daně se sníží a celková suma vybraných daní u této sféry lidí („bohatších“, sem se řadím i já) v ČR se sníží. Takže v konečném důsledku rovnou daň odskáčí ty nejchudší PRACOVNÍCI. To je nezpochybnitelné. Už tedy jistě víš,proč tito lidé volí např.komunisty.

                          0 0
                          • Radek Broz  
                            1. Tito lide urcite nevoli komunisty proto, ze si neco spocitali a je to pro ne vyhodne. Komunisty voli blbci pod heslem „seberem tem bohatejm neco pro nas“. Za slovem blbci si stojim, jen blbec voli zlocince.

                            dale jen strucne, dost jsem to popsal vyse:

                            • ano, ojebavat se to lii budou snazit porad, ale pokud bude vse jednodussi, pruhlednejsi a dane nizsi, uz se jim to tolik nevyplati (a ti lide se chovaji naprosto ekonomicky – pokud se stejnym ci vetsim rizikem odhaleni ziskaji sedou ekonomikou mene, velka cast si jich to rozmysli.

                            Princip Lafferovy krivky (za kterou me rasto zase bude kritizovat, i kdmyz ten princip skutecne funguje, ackoliv se (jako temer vse v ekonomii) neda uplne presne kvantifikovat) neni jen v tom, koli z dani ulejou OSVČ, s rostouci danovou sazbou totiz neroste jen seda ekonomika, ale i vyvoz zisku ke zdaneni, zahranicni investor si taky poradne rozmysli, zda postavit zavod u nas nebo o kousek dal, kde je dan nizsi (i kdyz socdem to resi tak, ze jim to doplati na pobidkach z penez, ktere sebere jinym podnikatelum) a celkove zvysujici se danove zatizeni snizuje ekonomickou vykonnost.

                            To bylo spise ke snizeni dani. O tom, jak negativne ekonomiku ovlivnuje danova progrese, jsem se tu uz taky rozepsal, najdi si to.

                            0 0
                            • enjoy  

                              mne fascinuje jak tady na bike-foru dokazeme vyresit veskery ekonomicky problemy naseho statu a ty moulove co skutecne vladnou a tvori zakony na to furt ne a ne prijit:-)))

                              0 0
                            • pop  

                              To je věc názoru. Já si za svým stojím. Ty jak vidím taky a to je v pořádku. Tak to je a bude, že různí lidé mají různé názory. Osobně bych vládnout nechtěl… :))). Takže volte si koho chcete,stejně žádná strana nebude mít nadpoloviční většinu(tak to je,že jsou pravičáci a levičáci),tudíž se budou dělat kompromisní zákony=paskvily. A zůstane z větší části jen u volebních slibů stran.

                              0 0
                            • pop  

                              Jinak souhlasím s tím,že pokud je systém jednoduchý,tak se zlepší i výběr daní. Myslím si,že se hodně podnikatelům ulevilo zvýšením paušálních nákladů(alespoň mně ano). Takže něco se proto již udělalo. Ano,můžeš namítat,že to byl předvolební populismus. Nepoměr je u odvodů na soc.a zdrav. u zaměstnanců vs. OSVČ, i když se v této věci již také něco udělalo(zvýšení vyměřovacích základů pro OSVČ),stále odvádí zaměstnanci víc.Myslím si,že snížení odvodů na soc. a zdrav.pro zaměstnance by bylo vhodnější a vedlo by snad k vyšší zaměstnanosti…spíš než švarc systém propagovaný ODS a její rovná daň. Toť můj názor. Co se mi nelíbí u ODS příznivců a jejich politiků je jejich arogance…tu bohužel nesnáším.

                              0 0
                              • Vrci  

                                Ty si všechen zisk vyplácíš. Já ne, určitou část nechávám na BÚ. Nelíbí se mi, že soc, zdr. a daně platim i z toho co nedostanu a držim si jako pracovní kapitál. Taky se mi nelíbí nerovnost mezi zaměstnanci a OSVČ, ale když se řekne A je třeba říci i B.

                                0 0
                            • rasto  

                              nene kritizovat Te nebudu ;-) nemuzu Te kritizovat za Tvoje nazory. muzu k nim pouze psat sve komentare, ci Ti predavat moje nazory :-) k lafferove krivce se vyjadrovat nebudu :-) 1 to stacilo. ja jen k danim: ano, dane z prijmu budou nizsi. patrne se pod vladou ods zrusi penzijni pojisteni, snizi se prispevky na socialku. tj. nepujde to z nasi mzdy. ale: zavede se povinny 2. pilir penzijniho pojisteni. je fakt, ze to nebude formou prerozdeleni, ale prime platby. (=tj. neusetris). zavede se vysoce individualni, egoisticky system. ale je fakt, ze se zavede i solidarita: budes ze sveho cisteho platu, (ktery bude vyssi nez za socanu?) prispivat Tvym rodicum/ babickam aby nezemreli hlady. tj. v kapse Ti zustane min! zrusi se ruzne odpocty: na hypoteku, penzijko, krev atd atd. s jejich pomoci si mzdu navysujes uz v soucasnosti.

                              0 0
      • kovar  

        pěkné: www.ods.cz/…ouva_ODS.pdf To nejde nezvolit, že?

        0 0
        • enjoy  

          ok,budu ho volit.pokud si v pripade,ze lze nebo to nesplni,usekne pazoury.to by bylo myslim fer..

          0 0
          • kovar  

            no ale nějaké účinné sankce (např sekání rukou) v té smlouvě chybí.

            0 0
          • pop  

            Žádná strana nemůže 100% splnit svůj program. To by musela mít nadpoloviční většinu ve sněmovně…takže se s tebou klidně vsadím, že to nesplní :))). Ale pěkně se na ty programy chytaj někteří lidé

            0 0
            • enjoy  

              nemuze?tak v tom pripade nechapu jedinyho volice ODS.

              0 0
              • kovar  

                já voliče ODS docela chápu, jelikož jsou to mistři světa ve skoku na špek.

                0 0
                • RomanH  

                  Bez urazky a ironie, opravdu jsem zvedavej, co predvede ten spletenec „Zeleni“. Desim se toho, jak se projevi, pokud se jich do Snemovny dostane hodne. Mam pocit, ze jim vetsina volicu skocila na spek, protoze chteli zmenu a jsou znechuceni soucasnym stavem.

                  0 0
                  • kovar  

                    jsem taky zvědavý, ale do debat jestli se toho děsit, nebo ne, se nehodlám pouštět, nemám tu rozpálenou troubu, že jo. Na propagandu to tu máme jiné pseudoodborníky a minigoebelsáky

                    0 0
            • luke777  

              presne neco naplacaj a my jak banda tupcu ano ano a sup do urny:)) proc by to proboha delali? aby sme se meli dobre proc? hlavne kdyz tecou prachy, ze chcipnes v nemocnici ze nemas na operaci sak co usetrime, jo bohuzel je takova doba a jestli prijde k moci ods to uvidime to prave orechove, polovina naroda bude zrat travu kolem cesty, viz slovensko 35% lidi na hranici chudoby, a uz jednou tu byl ods experiment matne si pamatuji utahovani opasku s panem klausem, pamatne vety ruka trhu zvladne vse, vic takovych kozenych

              0 0
        • JirkaT  

          Nejen že tam nejsou sankce za nesplnění, ale není tam ani jediné podstatné číslo. Třeba o kolik úředníků sníží ODS státní správu když jí chtějí ubrat tolik zbytečné práce ?

          0 0
          • enjoy  

            ale vzdyt to prece vubec nemuzou udelat!chteji prece zaroven znizit o pulku nezamestnanost,ne ji o pulku zvysit:-)

            0 0
            • pop  

              jj, a co s hordou propuštěných úředníků,který nic jinýho neumějí :). Pardon,jestli je tu někdo úředník

              0 0
      • Radek Broz  

        …a pojedeme nanovo;-) Myslim, ze uz jsem dostatecne popsal nahore, proc si myslim, ze je spravne volit pravici. Topolanek a hlavne Langer nejsou v mych ocimch prototypy dokonalych politiku, ale ve srovnani s Rathem, Jandakem, Parobkem, Krausem, Skromachem, Grossem a mnoha dalsimi socialisty, jsou na tom tito 2 panove hooodne dobre;-)

        0 0
        • enjoy  

          kdykoliv vidim vrcholny predstaviTELE ODS jak komentuji jakykoliv pocin CSSD tak je to podle nich vzdy bez vyjimky strasne spatne a nelze jinak,nez to strasne sepsout.mam casto dojem,ze tihle panove z ODS dost silne nezvladaji svoji psychiku..,jak casto az naprosto iracionalne musi vsechno CSSD pohanet az jim jde pena od ust.fakt az uboze komicky..

          0 0
          • Radim_2  

            Já sice nejsem odborník ekonom, zato si moc dobře pamatuju dobu kdy se stála fronta i na hajzlpapír, na blbýho žigulíka jste trávil dvě noci ve spacáku před mototechnou aby jste dostal popírek, že ho dostanete možná příští rok, bánány a mandarinky tak leda o prvního máje a hornický den. To si na rozdíl od jiných moc dobře pamatuju a proto každý kdo se chce spojit s KSČ, třeba jen skrytě a tiše je pro mně prostě nepřijatelný a snad se shodujem všichni že to má ČSSD evidentně v plánu. Volte si koho chcete, ale proboha tohle už znova zažít nechci a těm co tomu nevěří doporučuji nějakou literaturu o politice před a po roce 1948.

            P.S. O svobodě něco říct ani nemluvě, když už by vám strana totiž vůbec nějaký internet povolila (a o tom moc pochybuji), mohli by jste tu řešit tak akorát jestli je lepší favorit trojkolečko, nebo ukrajina jednokolečko.

            0 0
            • kovar  

              jo, to si pamatuju, to bylo nejspíš v roce 2005, kdy vládla soc. dem. spolu s komoušema.

              0 0
            • enjoy  

              a to jeste nepamatujes skoro nic:-) ale jinak mas pravdu.komunisti se meli zakazat a pozavirat.dneska uz proti tomu tezko nekdo neco udela a jestli se muze nekdo paroubkovi divit ze se s nima spoji,aby sejmul topolanka..,ja se nakonec ani nedivim.

              0 0
            • orca  

              Ono je to relativní a žádná doba nemá jen klady a nebo jen zápory . Jsme zhruba stejně staří a pamatujem podobně . Byla doba co nic nebylo a žádná šance na lepší výdělek a zboží nebylo .Dneska je doba kdy je opět fšeho nadbytek jen né fšichni na to mají stejně (teda většina nemá) máme "stejnou " startovní dráhu pro postup . Dřív jsi musel mí známého aby ti zamluvil favorita v obchodě a vyšlo na tebe , dneska zase musíš mít známého aby ti v servisu to udělal poctivě . A mám někdy takovej pocit že ta korupce je dneska mnohem větší a bez známých nic není a se známýma jen zíráš jak ceny najednou padají dolů… Jo jo ostraváci CITRON to krásně zpívají v písničce Zahradní slavnost . PS. voleb se nezůžastnuji a nepřikláním se k ani jedné straně jen konstatuji fakta co vidím kolem sebe .

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Se mi libi, jak vsichni nadavaji, ze ted je vsechno, ale na nic nemaji. Zkus si spocitat kolik si toho na co nemas muzes za svuj plat koupit ted a kolik predtim. Btw. se zvedaji jen naroky ;)

                0 0
                • orca  

                  Já osobně na nic nenadávám , jen konstatuji . Ono by se špatně asi dalo přepočítat dnešní plat a zboží s dřívějším platem a zbožím . On už to někdo přepočítával z ekonomů a velká většina je defakto tam kde kdysi byla , těch co si opravdu výrazně polepšily je minimum . také přerozdělení výdajů z platu je jiné . Procento za bydlení , lékařskou péči , potraviny z platu je již jiné a tak udělat ideální poměr je těžké . V jednom okamžiku jsi na tom výborně a ve druhém zase velmi špatně . Ne ne nic není tak jednoduché … jak se fšichni snaží prezentovat

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Já se dycky děsně bavím u plakátu KSČM, jak tam šťastný studentík objímá šťastnou studentku a jsou bezuzdně šťastní že jim bylo dopřáno bezplatné vzdělání. A vedle stojí Specialized z roku raz dva (no, tak min. deset let starej). Dycky mam chuť tam napsat „imperialistický bicykl, fuj“.

              0 0
    • Pá-dlista1  

      To ADMIN: Slo by zneviditelnit vysledky ankety? Podle zakona se dnes uz nesmi zverejnovat predvolebni pruzkumy ;)

      0 0
    • McBlacky  

      Jediná správná volba je REBA, možná bych toleroval i XT kliky, Easton 70, Hope brzdy, RR pláště, X0 a odi grips :)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Aaaaaaaaaaaaa­aaannnnnooooo­ooooooooo!!!! Konečně!!!!!!!!!!­!!!!!!

        RB je hranatý a Duratec kulatý a holky mají Fifinku a kluci pindíka.

        0 0
      • enjoy  

        hodne se ti zda o mem kole?:-)

        0 0
      • Manas  

        Budu te volit ! :-)

        0 0
      • Vrci  

        Tak pokud je tvůj program, tohle těžké monstrum, které tu v náznacích popisuješ, pro každého cyklistu, tak je dobře, že si nestihl podat přihlášku do voleb.

        Fuj, fuj, fuj

        0 0
    • pos3k  

      na zpusob bandy zmrdu (vyse)

      klinete na www.google.com do vyhledvaciho policka vlozte: namyšlenej buran misto hledat kliknete na: zkusim stesti

      :-)

      0 0
    • pos3k  

      a dalsi :-)

      klinete na www.google.com do vyhledvaciho policka vlozte: prasopes misto hledat kliknete na: zkusim stesti :-)

      0 0
    • Radim_2  

      Tak jsem včera na Primě sledoval debatu Paroubek vs. Topolánek a moc mně zaujala odpověd pana Paroubka na dotaz Němcové z ODS, kdo a kdy bude platit státní dluh, který tu za osm let vlády udělaly. Odpověd „Paní Němcová vy nemáte ekonomické vzdělání tak tomu vůbec nerozumíte a politice státního dluhu už vůbec, je to tak že ho nikdo nesplácí, státní dluhy se přece nikdy nesplácí a nikde“. No to asi myslel země typu Argentina, Mexiko a pod. Pod vládou pana Paroubka jsme tedy evidentně všichni odsouzeni platit jen na úrocích rok co rok po zbytek věků minimalně 40 miliard jen na úrocích a to jen v případě že už jsi nepůjčí ani ani korunu a tomu snad nikdo nevěří. Nebo je to jinak? Prosím to by mi mohl někdo ze zde přítomných voličů ČSSD a nejlépe ekonom vysvětlit. P.S. Viděli jste pana Paroubka když četl zprávu NBÚ ke kauze biolíh jak se mu třásl ten papír v jeho rukou, to jsem u něj vždy sebejistého a arogatního ještě nikdy neviděl.

      0 0
      • luke777  

        no ods to vidi vse moc jednoduse, jeste si pamtatuji slavne utahovani opasku 1 a 2 od pana klause, a jak bude resit ods rozpocet ktery ma nyni 70mld schodek? poradim jim, zruste ministerstvo socialnich veci, + 250mld k dobru, + par nemakacenko umre hlady + par cikanu umre hlady, dalsi krok ods zruseni minimalni mzdy, podnikatel rekne zamestnankyni ja vam 7000 nedam neni uz minimalni mzda mate prece manzela ten vas zivi dam vam 4000, nelibi nashle

        0 0
        • sun7dots  

          Uvazoval si taky nekdy o tom, ze ten podnikatel treba toho zamestnance chce? A tak si ho hodla udrzet? Ono totiz najit nekoho kdo chce pracovat a neco umi, neni nejlehci. Teda je fakt, ze tohle se lidi co pracuji za minimalni mzdu asi netyka.

          A krom toho – ted to zase muze fungovat takhle. Ja bych Vas zamestnal, dal bych Vam 4k. Chtel byste? No vlastne je to jedno, tak malo Vam dat nemuzu, tak holt dete na pracak. Dobry ne?

          0 0
          • enjoy  

            ve skutecnosti to funguje jeste trochu jinak.jak si rekl spravne,ten kdo pracuje za minimalni mzdu je v prdeli,strucne receno.a ten druhej pripad bych si umel predstavit tak,ze klidne tomu zamestnanci bude psat tech 8000,– hrubyho a da mu na ruku 4000,–

            0 0
            • Radim_2  

              A zaplatí odvody z 8000.- to by si moc nepomohl. Já třeba naprosto nechápu, jak může být min. mzda nižší, než je podpora z pracáku. Vždyť je naprosto postavený na hlavu, přeci každý kdo pracuje i z minimalní mzdou by mněl na tom být lépe, než ten kdo nedělá. Ale u nás je to přesně naopak, tak proč by se někdo do práce taky hrnul.

              0 0
              • enjoy  

                pomohl by si presne o 4000,– to se mi nezda malo.anebo se s tim clovekem dohodne na polovicnim uvazku a delat bude celej.pripadne nebude mit vubec zadnou smlouvu a bude delat na cerno.tech moznosti je.a s lidma ktery jsou takhle vydirany se setkavas vsude.ja jsem treba jeden z nich.

                0 0
      • Radek Broz  

        Paní Němcová nemá ekonomické vzdělání a financím tak nemůže podle Paroubka rozumět.

        OK

        Mohlo by to mít i logiku…

        Proč ale nemá ekonomické vzdělání Paroublův ministr financí Sobotka, který ho potřebuje nepochybně ještě více než Němcová? Nebo tomu Sobotka taky rozumět nemusí?

        0 0
        • enjoy  

          minist nemusi rozumet vubec nicemu,na to ma namestky a podrizeny:-))

          0 0
          • Radek Broz  

            Jsem zapomnel, ze on ma vlastne „talent“ :D

            0 0
            • Radim_2  

              Na to abychom viděli tu bilionovou černou díru státního dluhu snad nemusíme mít ani ekonomické vzdělání, ani být talenti, jde jen o to že někdo prostě vidět nechce.

              0 0
          • Vrci  

            A proto je tak překvapenej z výsledku společného zdanění manželů. Oni mu to špatně řekli nebo jim špatně rozuměl.

            0 0
    • pepino  

      Dobrý, v Nizozemsku chce Strana pedofilů snížit sex.hranici ze 16 na 12 let.

      0 0
      • Peslezedirou  

        A povolit sex se zvířatama, nebo zvířatům? :o) Konečně někdo dělá politiku i pro Psalezedírou :o)

        0 0
        • pepino  

          Joo,demokracei je halt demokracie:-) Sex se zvířetem mít můžeš,ale musí ti podepsat plnou moc:-)

          0 0
      • náčelník  

        To je pokračování seriálu svatby homosexuálů, adopce dětí těmito páry, legalizace drog, atd. Proboha, kam až to půjde ???

        0 0
    • dancing dog  

      Dalčí důvod proč nevolit ODS- někde v novinách inzerovali, že ODS bude volit i Václav NOID Bárta. Jak bych mohl volit stejně jako tenhle pablb ?! :-)

      0 0
    • Radim_2  

      Vláda talentů.

      0 0
    • Toams  

      citát: „Národ, který se nepoučí z vlastní historie, je odsouzen, aby si ji zopakoval……“

      0 0
    • cabbage  

      dáme tísícovku?; ale na CT to asi stačit nebude…

      0 0
    • Petr 1  

      Prosím abyste si přečetli páteční glosu na www.viditelnymacek.cz a poté šli při plném vědomí volit.

      0 0
      • Radek Broz  

        Tak ackoliv Mackova facka byl ulet, pod tohle bych se bez vyhrad podepsal, vidim to presne tak.

        0 0
      • dalimil  

        nevidím rozdíl mezi nadutostí Paroubka, omezeností Vidíma, nesnášenlivostí Severy, nekonečnou arogantností třeba Grebeníčka (nevim jestli ještě kanduduje), naivitou některých Zelených a naprostou odtržeností od reality zbytku PS…

        0 0
      • rasto  

        mno, nechapu, jak se nekdo chce zaobirat nazory znameho tunelare (kn. VO) ci podvodnika (BMW clo)?? a jeste k tomu zbabelce a poseru?? se mi jezi chlupy z toho, ze takova garda by nam mela vladnout!! :-/

        0 0
        • wroum  

          myslis tuhle gardu?

          0 0
        • kolombo  

          Zatím jediní usvědčení a odsouzení tuneláři byli z ČSSD a nebo ji významně sponzorovali (Smetka = H-systém). Takže to, že Zeman o někom řekl, že je tunelář, to ještě neznamená, že je to pravda. Kdyby to totiž pravda bylo, tak ho ta dnešní a doufám, že brzo včerejší banda, už dávno odsoudila a zavřela.

          0 0
    • Radim_2  

      Docela zajímavě reaguje dr. Rath v rozhovoru pro idnes s Jílkovou. viz webtv.idnes.cz/ Pán, který tak rád uráží všechny ve svém okolí a jehož slovník je podobných výrazů plný tu evidentně sám nesnese kritiku. Moc doporučuji shlédnout!

      0 0
    • pepino  

      Už je to tady!Už je to tady!:-)

      0 0
    • pepino  

      Ha! Bursík přijel volit na kole, Topolánek jde po odvolení na kolečkový brusle.Tak už je jasný koho jo a koho ne!:-))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.