• Flier

    Naskytla se mi „příležitost“ dát před sezonou do hezatuhlého stavu RST Omega. Při zpětném chodu si to přidírá i po vyčištění a namazání dobrou! vazelinou. Povedlo se někomu přemluvit takovou vidlici fungovat ? Hlavně mi nepište, a? ji zatluču na zahradě a přivazuju k ní psa :) (není moje).

    0 0
    • Pá-dlista1  

      To je se vzduchovou patronou? S tema mam nejhorsi zkusenosti :( Ciste pruzina elastomer se da, ale tlumeni tam neudelas :( Jenom elastomer se da trochu premluvit, aby tlumil.

      0 0
    • lubos  

      Jenom pri zpetnym chodu ? Pri pomalem, nebo vzdycky ?

      0 0
    • Flier  

      Řekl bych, že jenom při zpětném. Při pomalém to škube, při rychlém možná taky, jen to necítím :) Je to jako by kluzná pouzdra byla z gumy.

      0 0
      • lubos  

        No jestli to bude tou gumou, tak je mozna nejak naleptana, nebo neco takoveho a moc se tedy lepi na ten kov. Asi zvolit jine mazani.

        0 0
    • McBlacky  

      Než mi předvčerem ukradli kolo, tak jsem ji měl celkem vyladěnou :-) Jenže tahle vidle je podle mě taky dost otázka váhy a stylu jízdy. Uznávám, že jinak je to shit ale někomu sedne. Ta vzduchová patrona, když je na max, tak je vůbec problém tu vidli ukecat na 2–3 cm. Já ji vozil tak na 1/3 a v poho. Máš tam orig gufera, nebo vyměněné za tužší?

      0 0
      • Flier  

        Jezdí ji holka 50 kg, takže jsem ji chtěl donutit ke komfortu (vidlici) i za cenu „minimálního útlumu“. Něco jako tlumení zajiš?uje docela tuhý chod vidle. Je nějaký šetrný způsob, jak z toho vyndat ty kluzný pouzdra ven ? Kouknout na ně by asi pomohlo :) Guma těsnění naleptaná není. Jinak je to všechno originál.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          To bych nedelal. Pravdepodobne na nich stejne nic nezjistis. Zkus nejdriv tohle: http://ohlaklika.host.sk/navody/rst.html

          0 0
        • McBlacky  

          Tak na 50 kg to určitě vidle není. Pro začátek zkus, jak jí to chodí, kdyľ úplně vypustí¹ vzduch (+ po¹telovat regulaci předpětí) – v tomto stavu -pokud jí bude vyhovovat pruľení má¹ o problém méně, nemusí¹ měnit pruľiny za měkčí/tvrd¹í. Ta vzduchová patrona pak tuhle charakteristiku upraví asi tak, ľe

          1. počáteční impuls bude muset být vět¹í
          2. chod se zkrátí¨
          3. Vidle bude při vracení kopat (nezjistil jsem co s tím)

          Kaľdopádně by pro holku 50 kg byla lep¹í (pokud uľ RST) omega TL bez vzduchu.

          Vᵝím 75 a při hodně nafouknutý patroně mi chodila tak 3–4 cm. Kdyľ jsem ji měl na míň tak jsem z toho dostal tak 7 cm. Na max zdvih jsem ji nikdy necvak.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.