• Phoebe

    Jezdítě někdo tuto vidly? Pokud ano, jak se vlastně mění olej, jaký tam má být a kolik? Mám ji na Meridě Matts Speed 2002, zatím jsem na ní nic nedělal, ale už neběhá tak lehce jako předtím. Ze spodu každé nohy jsou ventily (imbus), asi to je ono, ale nechci se do toho hrabat, když o tom nic nevím. Díkes

    0 0
    • Lister  

      Ano, ano, já ji jezdím, doporučuju jednou za půl roku otočit vidlu vzhůru nohamam, povolit ty ventily naspod vidlice a nalít tak půl litru oleje do každé nohy, ideální bude motorý, ale pokud by ses chtěl chovat ekologicky tak se mi velmi osvědčil olivový, případně slunečnicový jako levnější varianta.

      0 0
    • Phoebe  

      A funguje ti to ještě vůbec. Pořád se píše, že by se tam měli lít nějaké speciální srágory a ty tam leješ tohle! To už tam můžu rovnout nacpat olej z fri?áku po řízkách.

      0 0
      • Lister  

        Ty vole jsem málem spadl ze židle jak jsem se řezal :-))))))))

        0 0
    • Phoebe  

      Budu si to pamatovat, asi to tak bude lepší. Moc dobrý fór to není. Lister… ty jseš ale d…l! Člověk se tu snaží a ty napíšeš takový kraviny. Nedivil bych se, kdybys tam nalil vodu!!!

      0 0
      • Phoebe  

        Jo a ještě něco. Byl jsem tam u Vás v Jeseníku na dovolený, máte to tam moc pěkný, krásný hory, lesy… Divím se, že jsem o tobě neslyšel. To víš takový borec se jen tak nepotká.

        0 0
        • Lister  

          No no no, hned se přece nemusiš tak čertit.

          Naproto upřímě musím, říct, že když jsem si tvoji otázku přečetl tak jsem si nebyl úplně jistý, jestli to myslíš vážně nobo jestli si z nás střílíš. Ono tomu fakt nešlo odolat. Tak jsem pro jistotu napsal takovou kravinu, o které jsem si mylsel, že bude hned jasné, že to je jen vtip. Netušil jsem, že to spolkneš i s navyjákem. To vole nebylo na tebe, to byl jen takový ten obecný povzdech :-). Buď rád, že tu nebyl Pádlista, prtože to bys to teprve schytal a nejen za ten dotaz, ale taky za to špatné zařazování odpovědí. Musíš se otrkat, tady se každá chyba hned ztrestá :-)

          No ale v jednom jsem ti nekecal a to je to že tu vidlu mám doma. zatím jsem na ní od roku 2002 nešáhl, jen občas stříknu olejem vnější nohy. Jinak to co napsal Blacky je 100% pravda, ten si z tebe nestřílí.

          Tož chlape tak sorry no, moc si to neber, já si ty tvoje označení taky neberu osobně.

          0 0
          • Phoebe  

            Zdravím tě, byl jsem teď venku ze psem a jak jsem přišel domů, hned jsem byl zvědav co mi napíšeš. Faktem je, že jsem to sežral a také se trochu „načertil“. Příště už se polepším. Navíc dnešní den jsem měl volno, myslel jsem si, že si dám nějaký kratší švih, ale ono celý den pršelo. Možná proto jsem byl trochu nevrlý. Ahoj

            0 0
    • McBlacky  

      žádnej olej tam nepatří, maže se vazelínou. dole na vidli nejsou ventily ale obyč imbusy ty povolíš aby se vyšroubovaly cca 5–7mm pak do nich klepneš kladivem nejdřív zlehka a podle potřeby budeš přidávat sílu až si klepnou o vnější nohy. Potom vnější nohy stáhneš z vnitřních, vyčistíš bordel co uvnitř najdeš, namažeš vazelínou a složíš zpět. pravděpodobně ji máš zadřenou od bordelu kterej jsi tam za ty tři roky nachytal…

      0 0
      • Phoebe  

        Díky, to jsem ani netušil, že principem je vazelína. Hned zítra se na to vrhnu a poté dám vědět výsledek. Díky moc

        0 0
    • rock  

      Mám Aerosu RST a zacházím s ní podobně jako lister; když mám pocit, že chodí ještě hůř než obvykle, stříknu řídkým olejem nohy a párkrát propružím – dosáhnu docela znatelného zlepšení …

      0 0
    • Phoebe  

      Tak jsem tu vidly celou rozebral, tj. dvě části + vnitřní součástky. Kompletně jsem to vyčistil od tříleté špíny – jemný písek, blátíčko… Poté promazal vazelínou, přesně nasadil, vše dotáhl a dalo by se říci, že se stal zázrak. Ani jsem nečekal, že dosáhnu takového zlepšení, fakt parádá, díky za radu. No a když už jsem v tom byl, tak jsme rozdělal i elastomerku přítelkyně (RST capa – rok 2000). Vevnitř to vypadalo jak na staveništi, to jsem to zase celé vypucoval dal dohromady, ale takové zlepšení jako u mě to není. Ono se také u elastomerky není čemu divit, že. Takže jsem si dnes takhle pohrál.

      Čus a ještě jednou díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.