• biker007

    Chtel bych se zeptat, jakym zpusobem regenerujete telo po narocnym treninku? ja sem treba ted za vikend najel na silnici cca 220km, v pondeli sem mel volno(jen 30min. posilovna + 30 min. fotbalek). dneska sem chtel jit na chvili na kolo (pocital sem tak cca 2hodiny) a proste to neslo.. byl sem celej ztuhlej, nohy vubec netahly.. jak resite takovehle situace? samozdrejmosti je strecink pred a po treninku a nasledne vyjeti. uzivate treba nejake specialni regeneracni priravky? chvalu sem slysel treba na Enervit R2, ale ten je dost mastnej (je v prasku, 1 davka vyjde na cca 60kc).

    0 0
    • vtt  

      ja si davam pivo (nejradsi Gambrinus) jedna davka tak 15kc v deseti opakovanich a nakladanej hermelin (nejradsi s palivejma feferonkama) 1 davka tak 38kc, opakovani jak se mi chce :))

      0 0
    • dave  

      Používám BCAA od PENCA. Já ho používám a je to opravdu hodně znát. 2tablety před tr., 2 potom. Balení stojí cca. 450,– Kč a při tréninkách 6× týdně mi vydrží cca. na měsíc.

      0 0
    • Daf  

      Po narocnem treningu vubec neni na skodu si dat klidne den volna nebo jen lehoucke vyjeti v nizkych tepech. Regenerace je dulezita a je treba ji brat jako soucast treningu protoze bez ni ti sila nenabyde.

      0 0
      • marhi  

        V poslední pelotonu psal borec co jezdí převážně maratony že dává mezi treninky den pauzy. Opravdu to funguje a i víc baví. Za den volna pak nic nebolí. Tedy většinou.

        0 0
        • zirecek  

          mam podobne zkusenosti, o to vice se clovek tesi na dalsi den kdyz uz zase vyrazi. Telo to pak bere automaticky- po dlouhem svihu, den volna, pohoda, klidek, strava, cisteni bajka a vecer zase chut a priprava na dalsi den, :o)

          0 0
          • biker007  

            ten den volna je jasnej, ale ja sem ho mel.. teda tu posilovnu a fotbalek (celkem dohromady lehce pres hodku) sem mozna mel vypustit.. jinak ted sem se vratil z bazenu – 15 bazenu volne, pak hodka vyrivka, para a nakonec 5 bazenu. citim se jak znovuzrozenej;-) uvidime zo na to nohy zejtra.

            0 0
            • J.A.V.  

              Já myslím, že ta posilovna a fotbálek nejsou zrovna vhodné aktivity pro den volna. Daleko lepší je po dlouhém švihu se v den volna lehce vyjet. Jet třeba hodinku, ale opravdu v klidu – tepově někde pod základní vytrvalostí. Ale není ani od věci jednou za tejden (i 2× když na to přijde) hodit úplně krovky a nedělat nic. Kompenzace k tréniku patří – to už tu je psáno nademnou.

              Další otázka je jestli těch 220 km nebylo moc. Ono je to zvláště teď zjara častá chyba spousty lidí. Můžeme tu diskutovat co funguje a na koho, ale podle mě by se zvláště v případě vytrvalostního tréninku nemělo stát, že druhej den nejsi schopnej vlézt na kolo. Trénink po kterém si dva tři dny „mrtvej“ je k ničemu. Takový pravidlo jak plánovat trénink je, že by měl bejt jen tak náročnej aby tělo stačilo zregenerovat do dalšího tréninku. Pokud to tak není, tak byl trénink zbytečně tvrdej, a místo aby ti pomohl k lepší výkonosti tak maximálně stagnuješ nebo se dokonce zhoršíš. Méně je někdy více.

              0 0
              • Beeda  

                Presne tak, fotbalek je spousta malych „trhavych sprintu“, a posilovna tak to bych taky zatuhul i bez predchoziho treninku. A 220km v jakem terenu, tempu a mas najeto aspon odhadem 3–5000km? Jak bylo psano pomuze vytoceni nohou 60–100min, ale pokud to bylo prepiskly i tim fotbalem a fitkem takje uz to v pytli, ted mozna pomuze mazerka a vyrivka :-)) B.

                0 0
    • Honzis  

      Já dal o víkendu – v so 10km běžecký závod, v ne 20km kolo, hned 10km běžec. závod, pak 17km kolo domů a na vyjetí 23km kolo (to už byla krize) a taky jsem byl z toho hotovej až do úterka! Dneska jsem ale přijel do školy 36km na kole a celkem v pho, tedy až na pravé koleno. A musím připomenout, že jsem 2měsíce neběhal ani 100m, takže ten dvoják 2×10km běh byl dost krutej. (43:25 + 44:29min.).

      0 0
    • MARIN  

      ted momentalne po-volno,leharos út,st- trenink(60–90km) ct- volno nebo lehka jizda(do50km) podle toho jak jsem hotovej z predeslych pa,so,ne-trenink(60–100km), v so pravidelne nejvic (110–160km)

      strecink jen sem tam pravidelne ale pred telocvicnou a squashem

      spec. regeneracni pripravky nepouzivam ale uz jsem o nich zacal uvazovat

      0 0
    • mastihuba  

      Přidal bych se s dotazem. Minulý týden sem měl dost ježdění a přestává mi to šlapat. Nohy ztuhnou a bolí a bolí. Na víkend mám jet do Krkonoš a pak už je Drtič. Jak se dát co nejdříve do kupy ?

      0 0
    • Palba  

      Oprasim trosku regeneraci o). Taky potrebuju navod jak kvalitne zregenerovat nohy. Pres leto clovek chce kazdy den vyjet, precejenom u nas je hezky tak 3 mesice, co si budeme rikat. A polehavat doma, kdyz je venku krasne, se fakt nechce, gort kdyz clovek bydli v panelaku. Proto se ptam po nejakym regeneratoru ve stylu enervir R2, ale neco levnejsiho. Jediny co pouzivam pri vyjizdkach je jontak (Enervit) no a neco to chce po vykonu. Dobrou zkusenost mam snist 2 rohliky s marmeladou nebo s medem… ale na nohy to moc neucinkuje. Toz poradte. Nesu zadny master, ale urcite se tu najde par lidicek, co ma v lete napriklad 14ti deni soustredeni a pochybuju, ze nejezdite kazdy den.

      0 0
    • game_over  

      Někde jsem viděl že špičkový sportovci využívají pro regeneraci nohou po treninku ledovou koupel(vana se studenou vodou a ledem) do ní si daj jenom nohy – což prý odbourává krystalky soli, ktere jsou ve svalech

      0 0
      • St1c  

        Ja som zacal brat BCAA a Gainer. a dlhe treningy jazdim s jontakom – to dost vyrazne pomaha.setko od Kompavy, je to dost lacne

        0 0
      • jonys  

        Na tom něco bude.Jeden boxer z posilky dává po cvičení ledovou sprchu.Prý to mám zkusit,že to dobře odbourá kys.mléčnou.No,za­tím jsem si vždy vysvětlil,že vlastně nejsem tak moc unavenej… :-)

        0 0
        • Breakpain  

          datum :(

          Tak to znám, jednou jsem unavený byl. Od této zkusenosti tvrdím, že vlastně nevím, co je to ta únava ;D.

          0 0
    • nobody  

      Je „vyjetí“ nutné? Já někdy, když nemám moc času, se „nevyjíždím“ makám až do konce trasy a jdu z kola ven.

      0 0
      • Radek Broz  

        Ja to tak delam vzdy, bud v klidu;-)

        0 0
      • raceman  

        je to dobré, když třeba jedu celou trasu naplno a potom slezu z kola a sednu ke kompu, tak mě potom bolí nohy. ale když konec trasy jedu ma lehčí převod ve vyšším tempu nebo po dojetí něco dělám na zahradě a chodím tak mě potom nohy nebolí. takže vyjetí je dobrá věc.

        0 0
    • Rychlej turista  

      220 km na silnici a za celý víkend není něco, po čem by bylo třeba nějak výrazně regenerovat. Problém bude v tom, že to zřejmě nejezdíš a tedy na to nejsi zvyklý. Jestli je tomu tak, nezbývá, než pár dní počkat, dřív lézt na kolo nemá smysl. Těžko radit, protože každý regeneruje jinak :-D /…/article.php?…

      0 0
      • biker007  

        ted sem se pobavil Tim, co sem vyvadel pred dvema rokama za zverstva:-)))) takhle se honit, trapit a hovno z toho:)) to jsem byl jeste mlady a nerozvazny:-)))))

        0 0
        • Rychlej turista  

          Cos vyváděl? Pochlub se :-D

          0 0
          • biker007  

            no tim ze sem dal za weekend tolik km na biku po silnici a v pondeli sem jeste cvicit:)))) a pak me z toho bolelo vsechno celej tejden…ale uz sem z toho nastesti vyrostl stejne jako zdvih na moji vidlici:))

            0 0
          • MlokCZ  

            Reagoval jsi na jeho 2 roky starý příspěvek.

            0 0
      • Ondry  

        Vytáhnu kostlivce snad se dočkám odpovědi :)

        Mladí 24h asi moc nejezdí? ani v párech nebo čtveřicích?

        0 0
    • Luky11  

      Trošku oživim téma, začínám dost pozorovat že moc nevydržim. 1. den najedu 30 km na biku 2. den 40 km na biku ale 3. den už svaly bolí a tedy nemá smysl na kolo ani chodit. Vydržim 2 dny a pak si musim dát voraz to je normálka? Jak docílit toho abych trošku posunul tu hranici a mohl si dovolit jezdit třeba 4 dny za sebou a až potom regeneraci? Nebo je to jenom o tom nabrat větší svalovou hmotu a ono to časem přijde samo?

      0 0
      • ZuzicK  

        To by mě taky zajímalo..

        0 0
      • Richi  

        To asi může být moc dlouhá řada faktorů.

        Životospráva, psychická pohoda, úroveň trénovanosti, špatný trénink, špatná regenerace.

        Osobně tipuju, že jestli jezdíš jen tak malé vzdálenosti, tak buď nemáš fyzičku a chybí ti najeté kilometry, nebo máš ty tréninky příliš intenzivní.

        0 0
        • Ondry  

          Sám pro sebe jsem upletl nejhorší treninky co byly možný, ale tipnu si nulu v objemu, páč co jinýho můžeš mít v osumnácti za problém?

          0 0
      • John Tequila Lemon  

        Jestli to nebude tím, že vůbec nepřemýšlíš nad intenzitou toho co jedeš ;-) prostě to tam sypeš bez hlavy a paty. No a taky po půlnoci bys měl už nějakou dobu spát a ne čumět na net.

        0 0
        • Ondry  

          furt si stojím za objemem, přece jen v devatenácti jsem za dva dny objel závodně kilo i když to bylo jen kpž a cmt a v pondělí se jelo na pohodu nahodinku zatočit

          0 0
          • MlokCZ  

            Ono je to souvisí. Když dostatečně sníží intenzitu, tak 30 + 40km musí zvládnou v pohodě i kdyby neměl najeto téměř nic.

            A kdyby měl hodně najeto, tak zase snáze zvládne i o něco větší intenzitu.

            0 0
            • MlokCZ  

              A pokud není schopen jezdit nízkou intenzitu, tak tím není ani schopen najet nějaké objemy.

              0 0
      • MirosPikos  

        Chybí ti kondice všeobecně. Nebo jedeš 30 a 40 km do kopce. Popřemýšlej o způsobu tréninku a jestli máš problém s regenerací, tak vyzkoušet nějaký doplněk.

        Pro příklad uvedu. Jedu teď sacharidový vlny. Snadno si vyhledáš, co to vlastně je. Je to docela makačka, když se do toho máš hýbat. Ideálně Po, St, Pá posilka (pokaždý tak 2 hodiny), Út, Čt bajk (2–3 hodiny…včera asi 4 a docela kopce).

        Doplňky vezmu od těch nejzákladnějších. Multivitamin, Vitamic C a B komplex. VitC s rozumem, aby člověk zbytečně nezatěžoval ledviny.

        Pro regeneraci je dobrý BCAA (před a po tréninku). Beru ho dosud 14 dní a mám z toho docela dobrý pocit. Jen je dobrý koupit sypaný (vyjde to levněji). Po tréninku nějakej sachariďák (Royal Mass je výborný, když ho seženeš v akci). No a pak dostatek bílkoviny, jestli chceš přibrat hmotu. Klidně 2g plnohodnotný bílkoviny na 1 kg tělesné váhy. Pak se hodí různý zpomalovače metabolismu jako třeba tvaroh.

        To pivo jak tu někdo uváděl, taky není od věci. Jsou tam veškeré stopové prvky, které lidské tělo potřebuje. Ale je tam také dost cukru, takže pokud zrovna nemáš problémy s pneumatikou okolo pasu, tak není problém si pivko dát. Ale na hermelín už bych se vykašlal, v tom nic není a jen ti to ucpe pajšl.

        0 0
        • Tomahomo  

          Tak ty budeš machr k pohledání! Osmnáctiletý kluk tu nezvládá ujet tři dny po sobě 30–40km a ty začneš se sacharidovýma vlnama, cpát do něj nějaký sračky, a završíš to hermelínem v pajšlu! :o) Jsi si jistý co to pajšl je???

          0 0
          • MirosPikos  

            Přečti si to ještě jednou, než někoho začneš osočovat.

            Pajšl vím co je, jak jídlo tak to druhé, co se tomu říká. Obrazně řečeno jsem to myslel tak, že mu hermelín v tuně oleje neudělá v břichu moc dobře.

            Téma se věnuje regeneraci a já jsem pro příklad uvedl, v jakém stresu dokážu bez problému díky vhodným doplňkům regenerovat. Pokud to někdo myslí s kondicí vážně a chtěl by něco víc, určitě se doplňkům nevyhne.

            Také jsem to rozčlenil od základních vitamínů přes něco specializovaněj­šího. Ale pokud umíš číst (o čemž trochu pochybuju), tak ti nemusím interpretovat co jsem napsal. Hermelín v pajšlu se ti poved, to by snad nenapadlo ani Jirku Babiců. Máš asi bujné „kulinářské“ fantazie :)

            0 0
      • MlokCZ  

        Nemáš výkonnost na to jak to jezdíš.

        Sniž intenzitu a hned to bude v pohodě. Při dostatečně nízké intenzitě netřeba nic moc trénovanost abys uvedené bez problémů dával.

        A tím začneš najíždět více základní vytrvalosti a to povede časem ke zlepšení.

        0 0
      • Azmir  

        A Dobrou vodu piješ? Protože ta taky renegeruje.

        0 0
      • Smazaný účet  

        neni to o kilometrech ale taky o terenu jakej na tom kole jezdis… kdyz jedu teren tak dam za 2 hodiny treba jen 20km a to me dokaze pekne vytrepat a otravit… kdyz ale dam za 2 hodiny 35 km po silnici tak o tom ani skoro nevim

        (cisla orientacni)

        0 0
        • Luky11  

          to jo je to hodně znát právě ta první jízda byla po silnici ta druhá byla čistě jenom terén

          0 0
    • RUSH  

      Tak regenery jsou i levnější (Enervit R1 na zkoušku ideál, dále Nutrend, Penco atd.). Řešení bych ale hledal jinde.

      Chce to koupit tepák (stačí ten nejzákladnější) a jezdit podle něj. Návodů na trénink je plný internet od začátečníků po profi. V podstatě jde o to, ze začátku jezdit nižší tepy, rovinatější terén a pomalu a postupně přidávat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.