• kubajs mtb

    Cau chtěl bych se vás zeptat, jestli se vyplatí koupit nějakej levnější full, něco jako je ten od Leader Foxe asi za pět tisíc. Mohli byste mi napsat, podle čeho ho mám vybírat a jestli se dá sehnat za slušný peníze i starší. dík

    0 0
    • zirecek  

      Co jezdis, kolik jezdis, na co si ho predstavujes?

      0 0
    • Homer  

      Zrovna ten Leader Fox jsem nedavno videl vystaveny v prodejne LF v Ceskych Budejovicich. Jestli se ho vyplati koupit musis rozdelit na dve casti:

      1. cena

      Urcite ano, protoze i kdyby vydrzel jen rok, jeho cena je cca 5× nizsi nez kvalitnejsich (na prum. loziskach apod.) ramu, ale jeste cenove celkem dostupnych ramu – treba RB speedster, Merida mission, Giant NRS atd.

      1. funkce

      Urcite ne – aspon mam ten pocit, z toho co jsem videl a co mi rikal prodavac. Cepy nejsou na prum. loziscich a je jich tam bohuzel dost. Ten tlumic, taky nevypada moc odolne.

      Takze zalezi na tobe co preferujes – cenu nebo funkci? Ja osobne bych to za ty penize zkusil, ale nic bych od toho necekal.

      0 0
    • Kohout  

      Tohle http://www.olpran.cz/…6__Full.html se dalo koupit loni ve sleve za cca 10000 Kc. Ale do levnyho fulla bych nesel.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        To jim jeste nikdo nerekl, ze maji tu kyvku obracene nebo na to dlabou?

        0 0
        • Vilém  

          Olpram je na toto specialista.Muj prvni bike, v dobach kdy jeste neexistovala supermarketova kola,na nez se ted soustreduji,byl taky OLPRAN.Byl na STX,zadnej total srot,mel naopak navarenou stredovou trubku a naprosto atypickej prumer hlavove trubky.Ty otoceny kyvky meli i v prospektech:)

          0 0
    • vlk  

      a co full od spyder -kamoš tvrdil že kterýsi ten model je už za 8tis i s tlumičem.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        model KTERYSI je dokonce levnejsi :)

        0 0
      • Kohout  

        Není to ten ala Rock Machine? Ten prý stojí za…

        0 0
        • vlk  

          myslím že ne, měl by to být ten full3.Vím nic moc.Netuším jak se pohybují zrovna ceny full rámů.

          Taky do budoucna uvažuji o fullu ale asi o čtyřčepu-na XC.Jinak poraďte nějaké celoodpružené rámy tak do 10 tis s tlumičem.

          0 0
          • Kohout  

            Na Bikestore maj slevu na full ramy RM, model 2000. Ram bez tlumice stoji 3785,–. Pak tam maj jeste Tabo 2000 od Authoru za 6000,– i s tlumicem. Lidi docela chvalej Mongoose Wing. Je to prepakovanej jednocep, ram je pry pekne zpracovanej. Cely kolo se prodavalo loni kolem 20000,–

            Osobne ji myslim, ze tyhle levny full jsou akorat pro zlost. Radeji poradne HT nez levneho fulla.

            0 0
            • vlk  

              taky si to myslím a vzhledem k tomu, že nemám moc peněz, tak ještě budu nějakou dobu jezdit na svém HT ,ale další rám či kolo bude full.

              0 0
    • grafik  

      souhlas s vlkem – sel bych jedine do SPYDERa, kde si muzes vybrat dokonce barvu nastriku a polepy :)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Bez urazky. Tvoje kolo vypada dobre. Jenze tenhle pristup mi prijde jak u zakaznika supermarketu. Hlavne barva a napisy. Obzvlast u fullu bych premyslel trochu jinak. Treba ta jejich 6ka je celej Dominator jen za cenu prevysujici cenu celyho kola.

        0 0
        • kovar  

          když se na to tak dívám, opticky jsou to zcela totožné rámy(dominator a spyder full6), kromě té obrácené vidlice

          0 0
        • grafik  

          Ja jsem mu to navrhl jako volbu, at se rozhodne sam … ale s tim supermarketem jsi to trochu prestrelil. Proc nevyuzit tuto moznost, kdyz ji spyder jako jeden z mala nabizi. Kdyby globus taky delal nastriky tak tam nevlezu a vyhybat se mu budu milovym krokem, protoze jim jde o ‚masovost‘ ne o poctivost a uz vubec ne o ‚handmade‘. V supermarketu bych nekoupil ani lepeni.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Tak jsem se tedy vic nez trefil :) Ta masovost Spyderu… levny veci budou masovy dokud lidi nebudou mit na kvalitu a handmade? U Spydera? Kde presne? Snad ten lak. Ale kvalitu, krasu nebo geometrii bych u jejich fullu nehledal. Priste bych nenavrhoval moznost slovem jedine :)

            0 0
            • grafik  

              Kdyz boj tak boj … dobre, slovo jedine beru zpet, nicmene vse je otazka volby a na te se nikdy nemuzeme shodnout, ja bych treba kvalitu a krasu nehledal u foxe a ani u olprana, pro mne je original jedine … ehm … vsak ty vis :)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                :) Ja nechci bojovat. Jen mi Spyder fully prijdou obzvlast odporny. Ono ani HT nejsou nijak zvlast pritazlivy, ale jak je videt na tvem kole da se z nekterych modelu pekne kolo udelat. Takova kola by meli davat do katalogu, ale na to chlapci nemaji talent. Tou skladbou komponentu to totalne zazdi. No schvalne vyber jedinej katalogovej obrazek u kteryho muzes rict, tak tohle kolo bych si koupil. Kdyz pak srovnam za kolik si muzu jinde koupit cely kolo na stejnym tw ramu, prijde mi to jako hodne drahej lak.

                0 0
                • grafik  

                  No musim uznat, ze s tebou ohledne katalogu spyderu naprosto souhlasim . Bohuzel je to tak. I I jejich tiskova inzerce ve velu by se dala mnohem lip poresit. A musim priznat, ze mne to trochu i mrzi, ikdyz by mne to mohlo tizit jako lonsky snih …

                  Spekulovat na ‚odpornosti‘ nema cenu, kazdemu se libi neco jineho …

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Tak toho LeaderFoxe jsem si koupil za 3780 Kč. Původně jsem ho chtěl osadit starými komponentami a nechat jako druhé kolo. Ale když jsem doma rozbalil krabici, byl jsem velmi příjemně překvapen. Vypadá mnohem lépe než na obrázku na internetu. Takže teď je osazen mixem Alivio až LX a až o víkendu dostane kotočovky Sh525, bude to moje jednička. Pak ho dám asi do fotek. Rám je vemi bytelný a váží s tlumičem ve 20" 3500g. Pro mě to je výhoda, protože sám vážím cca 110Kg a tak se nebojím, že pode mnou praskne. Geometrii má taky dobrou. S vidlicí se zdvihem 100mm je velmi dobře ovladatelný. Tlumič není nic moc, ale podařilo se ho docela uspokojivě nastavit. Časem asi dám nějaký s lepším tlumením. Myslím, že za tu cenu je to super rám nakolo pro hoby ježdění.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.