• nalim63

    Potřeboval bych poradit jakou mám zvolit velikost rámu MTB MRX. Měřím 184 bez bot a tam se zrovna láme dopporučená velikost 19/21(20 dělali vloni) tabulka velikostí

    Stávající kolo GT Avalanche3 mám v „L“ a sedlovku vys. na doraz. Vzdálenost od středu šl.středu na vrch sedla měřeno v ose sedlovky mám 805mm , představec 110mm a pociťově si připadám, že je to tak na minimální hranici. Na tom MRX „19“ jsem se svezl a přirovnal bych to k tomu GT-L a nevím, jestli by to na tu 21 nebyl velkej skok.

    0 0
    • scalar  

      Podle čeho jsi nastavoval výšku sedla? Jakou máš vnitřní délku nohy?

      Zdá se mi, že máš sedlo zbytečně vysoko.

      0 0
    • zuhabify  

      Ahoj, rád využiji již založené téma a zeptám se zde.

      Chystám se zakoupit nové kolo http://www.kola-online.cz/…e-2012/d4304, a zajímá mě, zda je velikost 20,5" pro jezdce vysokého 180cm vhodná, či nikoliv. Podle všelijakých tabulek bych na takovém rámu jezdit mohl, ale raději si nechám poradit od zkušených mazáků ;)

      Díky, Honza :)

      0 0
      • BB  

        Bez délky nohou a geometrie rámu těžko říct. Já mám 182 a asi bych šel do 18,5.

        0 0
    • Mr.Dan  

      Pro všechny budoucí pochybovače, kteří si nevědí rady s výběrem velikosti rámu, neboť jsou tabulkově někde na rozmezí velikostí daného výrobce, bych sem chtěl uvést, že dle vlastní lehce hořké zkušenosti takovým jedincům jednoznačně doporučuji vzít vždy MENŠÍ velikost z těch dvou možných! Já si vybral tu větší (mám 177 cm a pořídil jsem rám ve vel.19/L) a teď toho trochu lituju, neb je to zkrátka moc dlouhé a ani adekvátně kratší představec to tak úplně nezachrání…

      0 0
      • Neunzikger  

        Zkušenost jednoho jedince na jednom konkrétním rámu (navíc bez uvedení geo) nelze paušálně generalizovat. Když už zjednodušovat na jediný rozměr (pro XC HT) – tak raději effective top tube (reach nebývá u mnoha rámů uveden).

        0 0
        • Mr.Dan  

          Ano, měl jsem napsat „pokud jste hlavně i co do ETT u dvou velikostí přesně mezi nima, berte tu menší variantu“. Tak jsem to měl totiž já – dle CompetitiveCyclist ideální ETT 602 mm, menší verze rámu má 590 mm, ta větší 615 mm.

          Nebo by šlo taky říci, že pokud jsou rámy dané značky spíš kratší, berte tu větší velikost, to je pravda (viz doporučení BBho pode mnou). :)

          0 0
      • BB  

        Tak nevím, spíš záleží na konkrétním kole, např. u mého posledního kola jsem si v recenzích přečetl radu pro budoucí kupce – „pokud jste mezi velikostmi, berte větší“.

        0 0
        • jirkous3  

          Přesně tak, záleží na konkrétním kole. Samotná délka rámové trubky nestačí. Záleží na úhlech, délce vysazení sedlové trubky atd. Kdybych si měl vybírat naslepo, taky bych raději volil menší rám. Natáhnout to většinou nějak v nouzi jde, ale zkrátit jen velmi obtížně. A na dlouhém rámu bolí záda.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.