• climber

    Nebyl někdo z vás na biku např. v Peru, v Himálajích nebo nějaké podobné lokalitě. Rád bych se tam letos vypravil na dovolenou. Navíc jestli máte někdo dobrou zkušenost s nějakou cestovkou dejte vědět.

    0 0
    • RomanH  

      V roce 2000 v Pakistanu. Dal jsem dohromady particku 5-ti kluku (vcetne me) a jela se mnou jeste moje zena (tehda jeste pritelka). Lidi tam jsou moc fajn, jidlo vyborne, cele nas to prislo asi na 30tkc na osobu vcetne letenky. Meli jsme stesti, v roce 2000 dostal GulfAir licenci na Islamabad a hodil zavadeci cenu na letenky 16500 z Frankfurtu + poplatky (ty jsme ale nejakym zazrakem neplatili). Jeli jsme trasu, co popisuje Jarda Lhota z Adventury ve sve knizce „O horach, rekach, slonech a lidech“. Na zaver jsme pak jeste asi tyden a pul cestovali bez kol po stredni casti Pakistanu. Celkova doba, kterou jsme tam stravili, byla 6 tydnu.

      0 0
      • jakub  

        tak presne tohle je muj sen… asi ale nemam dost odvahy a ani samozrejme peniz ale to neni nemozne…

        0 0
    • mosquito  

      jedinou praktickou zkusenost mam ze je to dycky prima :) navic za babku relativne dlouha a aktivni dovolena .. jde kamkoli a kdykoli urcite neudelas chybu

      0 0
    • dedek55  

      do Himalájí jezdí Adventura…jet tam s nima je můj sen..ale zatím na to nemám..± 40 000..ale viděl jsem diáky..sen a nebe na zemi..o)

      0 0
      • RomanH  

        Poradim Ti – do takovych zemi nejezdi z CK. Jednak Te to prijde az o polovinu levneji, ale hlavne nejsi ochuzen o to dobrodruzstvi. Nevim jak TObe, ale mne by v takovych zemich chybelo to, ze zustanu, kde chci, necham se pozvat, od koho budu chtit, prespim tam, kde se mi libi atd…

        0 0
        • climber  

          Souhlasím strávil jsem takhle dva měsíce v Indii, v současné době mi ale pracovní vytížení nedovoluje cokoli organizovat. Navíc očekávám servis, že někdo s autem bude přepravovat bagáž a ne abych se místo na biku projížděl na obludě obtěžkané 30 kg kravin.

          0 0
          • BH  

            jsem na tom podobne(cas a zpusob cestovani), a take premyslim letos vyrazit za exotikou. Kontaktoval jsem v prosinci mailem Leblocha z Brna, vim ze letos organizuje nejakou akci do Himalaji a uz tam nekolikrat byl, ovsem ani se neobtezoval odpovedet… zkusim se podivat jeste po jinych cestovkach.

            0 0
            • climber  

              Mrknul jsem se na Adventuru, něco tam je, ale pro mě je hlavní, aby tam byl nějakej doprovodnej jeep, abych se nemusel tahat s bagáží. Napsal jsem jim, a? mi vyberou zájezdy s tímhle servisem. Uvídím jestli odpovědí.

              0 0
              • BH  

                Himalaje tam nabizi pres Cinu, ale podminuji to tim, ze ucastnici musi mit za sebou pobyt ve vyskach nad 3,5 k m.Coz tedy nemam, zajimava mne pripada Patagonie, ta je snad ale s plnou bagazi a nebo severni amerika.Dej pak vedet pokud neco zjistis.

                0 0
            • RomanH  

              S cestovkou to ma jeste jednu nevyhodu – nikdy nevis, s kym pojedes (z jednoho spolecneho sezeni to moc nepoznas) a po mesici v takove zemi Ti muzou nekteri lezt pekne na nervy. Nez jed s nekym, koho dobre neznam, jel bych radeji sam (s manzelkou, pritelkou… – proste s nekym, s kym si rozumis).

              Co se tyce organizovani, tak v to neni az tak slozite a casove narocne, jak to vypada. Staci si precist nejakou knizku, koupit si mapu a naplanovat si trasu (na to snad po vecerech v posteli cas najdes). Pak uz jen pres net posles na par prodejcu letenek svoje pozadavky, vyberes si let a nechas si ho zabookovat. „Nejvice“ casu zaberou viza – 2× cesta na ambasadu (pokud Vas jede vice, muze tam pasy prinest (odnest) nekdo jiny).

              A co se tyce cesty na lehko ? Ja nevim, ale nejak mi to prijde jako snizeni hodnoty cele akce, podobne jako treba kyslik na osmitisicovce. Pri trekovani v Indii jsme potkali par nemcu, kteri si nechali od mistnich tahat batohy, rano meli nachystanou snidani, pak vyrazili na lehko, serpove jim mezi tim pobalili veci, predbehli je a nez vecer nemci dorazili do tabora, meli postavene stany a veceri. Kdyz jsem pak jednomu nemci rikal, ze to je tak pro starce, decka a baby, citil se dotcenej. Ja si ale takhle exotiku nepredstavuji. Na lehko s prevozem veci si muzes jet zajezdit do Alp, ale pravou atmosferu exoticke zeme si musis prozit se vsim vsudy.

              BTW. V tom Pakistanu jsem mel tak cca 20kg na kole (jen zadni brasny a brasnu na riditkach) – napr. stan tam neni vubec potreba.

              Pokud opravdu trvas na cestovce, doporucoval bych tu Adventuru. Byl jsem na nekolika jejich besedach (od tud se nechavam inspirovat na dalsi cesty), potkal jsem je i v Indii a vsichni byli docela fajn. Leblocha znam, jsem z Brna, ale od lidi, co s nim byli v Indii jsem neslysel zrovna pozitivni reakce (ani od nekterych, kteri s nim jezdili po vikendech okolo Brna). Tech cestovek je ale vice (treba Kudrna), staci se podivat na net nebo zajit na veletrh GO.

              0 0
              • jakub  

                se zeptam jak se da prespat treba levne v rakosekejch alpach chteli bychom tam letos jet na prodlouzenej vikend ale nak s tim fakt nemam zkusenosti

                0 0
                • Kotěnočkin  

                  Zaleží, jak si náročný, kolik vás bude a hlavně kam chcete jet. Pokud máš nějakou představu nebo chceš něco doporučit i s trasama, pošli mi e-mail.

                  0 0
                • RomanH  

                  Jak psal Kotenockin – zalezi, jakou mas predstavu. Treba uplne zadarmo se oficialne da spat ve vlastnim stanu na parkovisti pred lanovkou u Leogangu (v lete zde funguje sjezdova trat pro MTB i s pujcovnou). Za poplatek je zde k dispozici socialni zarizeni vcetne sprch. Jinak jejich kempy jsou vetsinou na vysoke urovni, ale vetsinou tomu odpovidaji i ceny (kolem 8 eur na osobu).

                  0 0
      • climber  

        Díky za tip

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.