• paww

    Tak co lidi, chystáte se na tuto prima akcičku v Lužických horách??? Jakou volíte taktiku, vybavení atd.? Nečekám žádný světovosti, ale může se tu určitě objevit pár zajímavých názorů.

    0 0
    • preacher  

      Jo chystám, taktika je jasná – co nejvíc bodů. A je jasný, že kontroly s největším bodovým ohodnocením jsou nejdál a vejvýš od strtu takže makat a makat. Mapník je hotový, kolo nachystané, dneska se trochu projedu a v pátek razím. Počasí je prý objednané....­....PBA 04 zdar.....

      0 0
      • gram  

        Jo tak si to uzijte, ja byl loni na Vysocine a patri to mezi nejlepsi bikovy udalosti, jakych jsem se ucastnil (zas tak moc jich stejne nebylo:-), Bohuzel Luzicky hory jsou uz pro me dost daleko. Snad priste…

        0 0
        • paww  

          pro mě by byla vysočina z Brna taky lepší. Loni jsem místo toho jel na Karpatský maraton, protože mě par?ačka vyměnula za někoho jinýho, ale letos si to nenechám uniknout.

          0 0
      • paww  

        :o))…jo, asi taky budu sbírat body. :o)) Počasí bude důležitý. Mapník jsi si vyráběl?? Budete ho mít oba dva nebo jedete na jeden? Já ho bohužel nestačil dokončit, leží doma jako polotovar. Otočnou desku mám, ale nedotáhl jsem uchycení k řidítkům. To už je na dílenskou práci a na to doma nemám vybavení. Objednal jsem si jeden na netu asi za 500,– a měl bych ho tam mít nachystanej.

        0 0
        • preacher  

          Jo, mapník jsem vyráběl, celkový náklady pod 100 kč. Uchycení na řídítka mi dělali na CNC na Průmyslovce jako nějakej školní výrobek:-))). Minulý rok jsme měli mapník jeden a stačilo to. Letos mám jinýho partnera (partnerku) a mám pro ni taky mapník (sport arsenal) tak když bude chtít tak s ním múže zápasit.

          0 0
          • paww  

            Já ho začal montovat z vyřazeného podstavce na monitor (otočný mechanismus) a veškerý náklady byly na zakoupení plexiskla. Na přímé náklady to bude určitě výhodnější, ale když si zase člověk spočítá ten čas co běháš po obchodech a dáváš to dohromady tak nevyjdeš o nic líp než když ho koupíš. U mě je to bohužel nejhorší s tím časem, takže jsem to nestihl hodit ani u nás v práci do dílny a hlavně někomu vysvětlit co chci. Když tam není cyklista a já bych u toho nestál tak by stoprocentně vyrobili mapník s uchycením na tank.:o))

            0 0
    • J.A.V.  

      Jedeme :) Vysočinu jsme měli z ruky, Lužické považuju naopak za svoje domácí hřiště, tak třeba to bude lepší jak vloni. Vybavení klasické, jako pro normální závody v MTBO, akorát navíc nějaký prachy na tankování za letu. Vzhledem k tomu že letos je nové pravidlo o připojení průkazu napevno ke kolu, nezapomenout takové to lyžařské jojo (při MTBO na tom vozíme chip) je to lepší jak nějaký špagátky či gumičky které se snadno zamotají.

      Taktika je jasná – po startu vyrazíme naplno a pak budeme postupně zrychlovat :)) Ne ale vážně, určitě se vyplatí pořádně si promyslet nejlepší variatnu bodovou a zároveň sjízdnou. Prostě na té nulté kontrole je lepší bejt 10 minut a vymyslet to komplet, než za dvě minuty vypálit a „vono to cestou nějak vymyslíme“. Ta investice se několikanásobně vyplatí. Vzhledem k nízké penalizaci (2 body za minutu) se taky vyplatí ten limit dojíždět opravdu na krev – spíš třeba o 5 mintut přejet než přijet o čtvrt hodiny dřív. Samořejmě pokud při tom překročení získáš nějaké body navic :) Letos má být teda nějaká progresivní penalizace, ale počítám že prvních 10–15 minut stejně bude po 2 bodech.

      0 0
      • preacher  

        těch 10 – 15 minut se dá obětovat, uvidíme v pokynech jak bude penalizace progresivní, ale už teď počítám těch 10 minut přes. Určitě bydlíš někde v okolí, jaký je počasí, tady v Břeclavi od rána prší a prší.

        0 0
        • J.A.V.  

          Já bydlím v Liberci. Tady je nádherně. Až moc velký teplo na cyklistiku :) A o víkendu by to mělo být ještě „horší“ – tedy azůro a 27 stupňů. Takže velkej kejml sebou.

          0 0
          • preacher  

            výborně, to mi sedí… dík

            0 0
          • paww  

            počasí ti zatím vychází, asi máš doma dobrou rosničku. :o)) Já mám zabaleno a už se mi sami od sebe točí nohy. :o))

            0 0
      • preacher  

        při zpoždění 1 – 15 min. 2 body, 16 – 60 min. 10 bodů za min. To je drsný…

        0 0
        • J.A.V.  

          To je normální :) Na jinejch závodech bejvá hned za první minutu 5 bodů. Na B.A. bylo hlavně v neděli běžnou praxí přijet o půl i víc hodiny pozdějš, protože když si díky té půlhodině sebral 80ku navíc, tak se to furt vyplatilo. Což teď teda ne a je to tak podlě me lepší.

          0 0
          • mAk  

            Lepší to je určitě, aspoň Wircák nebude honit zbytečně navíc (((c; už takle to bude moje sssssmrt (ty es sou tam jako že bude tichá (c; )

            0 0
            • J.A.V.  

              Jo jo.. tipujou vás na favority :) A jestli pojedeš tak jako na tom vejletě do českého ráje, tak to asi i klapne :))

              0 0
              • mAk  

                no nějak čoveče netušim jak to mohlo z toho RaMacha vypadnout (c; Nerad bych někoho zklamal až potom, tak řikám otevřeně že budu rád když budem do dvacky a to si eště možná moc věřim.

                0 0
                • peen  

                  Neboj, věř si, já budu jezdit už jen poslušně za Albertem a nehonit se někde dopředu, takže bude na cestách bezpečno… Jedno auto za sezonu docela stačí..;-)

                  0 0
    • lubos  

      Nevim proc, je to tezko k uvereni, ale ja tam jdu !

      0 0
    • Cryzyy  

      jo chystám se a docela se tady toho ježdění bojím, protože jsem skoro místní a tak vím co jsou tady ty pidikopečky zač, když si představím, že jedna osmdesátka je někde pod Ještědem, druhá bude někde u Mimoně a třetí třeba na Jedlové, tak vážně nevím kudy do toho :o)

      0 0
      • preacher  

        cestou – necestou, polem – nepolem a máš všechny tři:-)))

        0 0
        • Cryzyy  

          no právě, tím že to tady tak trošku znám tak mám obavu abych nevymejšlel nějaké totální kraviny jako třeba z Ještědu na Luž přes Vápený a kolem Sloních kamenů do Petrovic a přes Hvozd na Luž a tak podobně i když cesta je to moc hezká, mnou oblíbená, ale bohužel né zrovna nejrychlejší :)

          0 0
          • J.A.V.  

            To je důležitý esli se pojedeš kochat, nebo závodit :) Jak tak koukám do startovky, tak to vidím spiš na to kochání.

            0 0
            • Cryzyy  

              no právě, že letos z nás byla postavena rychlá závodní dvojice s „ambicema“ a tak to asi nebude taková pohodička jako vloni se slečnama :)

              0 0
    • mAk  

      ty vole tak to čumim Radim Kořínek potvrdil účast na BA4, sem fakt zvědavej jak na tom sou takovýdle nadbikeři v porovnání se špičkou domácího MTBO, když s nim jede Tomíno /nebo spíš obráceně Kořas pojede s Tomínem (c; /

      0 0
      • J.A.V.  

        No další velmi silná dvojice :) Tak holt nebudeme 57 ale 58 no…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.