• tradic

    neznáte nějakej shop kde je nejlevnější elektronika? Zatím jsem narazil na http://www.az-elektro.cz Nevíte náhodou ještě o nějakým levnějším? Díky

    0 0
    • Lance  

      Nic neslibuju, znam to z doslechu: www.123shop.cz, www.cybex.cz,www.fotovideoobchod.cz

      0 0
      • MaPa  

        Z 123shopu něco doma mám, všechno bylo v pohodě – až na způsob doručení. Ona PPL totiž rozváží POUZE DOPOLEDNE. Nebo nabídne že to doveze jinam, nebo že si to u nich můžu vyzvednout na centrále (což mi přijde nejvtipnější služba od doručovatelské firmy). Nakonec jsem si to musel nechat dovézt do práce a odtud to sám převézt domů. Trošku pakárna…

        0 0
      • ravo  

        Jo, takový Cybex vypadá dost zajímavě, než si uvědomíš, že u těch cen chybí DPH…

        0 0
    • Excel  

      ještě prej je dobrá http://www.korunka.cz

      0 0
    • Manas  

      a ja ti radim , nekupuj televizi, do roka a kousek tu budes mit digitalni vysilani a analog bude koncit. Pokud ses z Prahy tak uz kup rovnou digital. Nez pak kupovat Set Top Box a ztratit kvalitu je lepsi si pockat, nebo koupit tu nejlevnejsi (do 2 litru ). Moc se o tom nemluvi ale digital uz pracuje. Projdi net, idealne Reflex z minuleho tydne.

      0 0
      • Lance  

        No jo,ale kdyby jsi mel furt na neco cekat tak si nikdy nic nekoupis. Bud neco chcu a koupim si to s tim,ze seru na dalsi aspekty, nebo cekam a nemam nic. Protoze az prijde dig. vysilani, tak Ti reknu pockej jeste dva roky nez to bude levnejsi. Ceny pujdou dolu:-)

        0 0
        • tradic  

          Na to dig. vysílání jsem se ptal a že to zatím montují jen na televize nad 100 000,–. A ten přístroj bude stát asi 2500,–. A je to pravda to by jsi mohl pořád na něco čekat. Kdybys věděl jakou mám televizi. Ta se kupovala když začala olympiáda v Sarajevu v roce 1984. Ale kloubouk dolů před ní obraz je jako víno, ale občas často už protestuje. Ta za chvíli půjde do muzea:)))

          0 0
          • Lance  

            No jasne, na nic necekej a kupuj. Chces to? chces tak si udelej radost. To mas tak se vsim, nekoupil bys nikdy nic – de facto ani ten bike.

            0 0
          • Lance  

            Ale jdi do 100 MHz:-) jen pro doplneni

            0 0
            • tradic  

              Jasně, že 100 MHz. Na zrní se nepotřebuju koukat. Ale ještě co nevím. Jestli formát 4:3 nebo 16:9. Můžete mi někdo poradit? A důvody pro a proti.

              0 0
              • Lance  

                Ja kupoval TV pred rokem, sel jsem do 4:3, )(maximalni spokojenost Panasonic)protoze to pouzivam i na normalni vysilani a to bylo pri formatu 16:9 neprirozene roztahnute prip. zplostele. Proste se mi to nelibilo!Pokud to chces jen na sledovani DVD filmu tak uz bych sel do 16:9:-) ale asi se chces podivat i na duchaplne porady na Nove ne?

                0 0
              • rock  

                Pokud máš v úmyslu sledovat filmy na DVD, tak 16:9, abys je viděl celé – ale připlatíš si za to. Pokud dáváš přednost TV vysílání, VHS nebo zkrátka chceš ušetřit, tak 4:3. TV vysílání / VHS budeš mít na 16:9 buď ořízlé, nebo malé (s černými pruhy po bocích) a naopak, DVD filmy na TV 4:3 budeš mít buď ořízlé o levý a pravý kraj, nebo jako úzký proužek s černým pruhem nahoře a dole …

                0 0
                • tradic  

                  To je právě to. Sledovat budu oboje. A přejdou i ty televizní stanice na formát 16:9? Nebou budou pořád vysílat 4:3? A ještě jestli jsem to dobře pochopil z toho článku Reflexu. Ne na každou televizi půjde ten set namontovat? To by bylo docela na h…o

                  0 0
                  • Lance  

                    Prejdou!!! ale viz prispevek ddd-andyho, TV 16:9 umis prepnout na 4:3, na ty nove TV set namontovat pujde

                    0 0
                    • tradic  

                      Takže asi bude lepší koupit 16:9. Protože já televizi každej rok nekupuju a jestli vydrží zase 20 let. A tak ten rok to vydržet s těma pruhama po stranách , než pak těch 19 let koukat na pruhy nahoře dole. Nebo se mýlím? :)

                      0 0
                      • Lance  

                        Nevim, protoze kde mas zaruku ze to prejde do dig. vysilani pristi rok? Ja neverim tomu co se ma stat,ale tomu co se stalo:-) Zbytek neresim,a jak sem rikal,ja ji kupoval loni.:-)20 let Ti vydrzi,ale nezapomen,ze za 4 roky si budes kupovat plazmu:-)

                        0 0
                        • tradic  

                          No to je taky pravda. Tak já už teď vůbec nevím :) Ještě to nějak promyslím. Vůbec njlepší by bylo koupit ty televize dvě. Jednu na to a druhou na to.

                          Každopádně díky všem za rady.

                          0 0
                          • blue  

                            ja to vyresil TV kartou do kompu a tyhle starosti sem nechal konovi :-) stejne si vetsinou poustim jen DVDcka, na to mi to staci a na televizi koukam jen vyjimecne :-)

                            0 0
                            • Lance  

                              Comp mi nikdy nenahradi TV!!! TV kartu jsem mel taky,ale uz letela.:-)

                              0 0
                              • blue  

                                jasne, je to jen o prioritach, ja dalsi samostatnej pristroj nepotrebuju

                                0 0
                      • RomanP  

                        Osobně si myslím, že se mýlíš hlavně v tom, že ti TV vydrží 20 let. Ty doby, kdy PAN opravář přinesl za 50 korun elektronku jsou pryč ! (né, že bych je zažil, nebo si je extra pamatoval) Dělám v servisu značkové výpočetní techniky a o tom, že něco vydrží 20 let si nechme zdát. Hlavně na tom nikdo nemá zájem, tedy mimo spotřebitele, ale o toho nikomu nejde. Jakákoli oprava po zárce se stává měsíc od měsíce nesmyslnější. Asi to u televizí nebude až tak markantní, ale ten trend je nastolen…

                        0 0
                        • Manas  

                          Tak tak, normalni zivotnost obyc. TV je cca. 2 – 4 roky, v podstate jde o to ze soucastky ktere se pouzivaji ve vsech elektro nesmyslech vyrabej skoro ty samy firmy, takze zadna velka odchylka byt nemuze. Castecne lze tohle eliminovat, „staranim“ se o pristroje: prepetova ochrana, stabilizace vykyvu site, ruzne vypinani kdyz nejsem doma ( uplne, ne jen offline – i kdyz nekdy, zalezi na pristroji, je to kontraproduktivni ). Vseobecne za kvalitu a vydrz si clovek zaplati. Nebo si to doma opravis sam :-)

                          0 0
                          • RomanP  

                            Jasný, jenže oprav novou TV…integráče jsou zákaznický, nebo si je dělaji firmy samy a pokud bys něco i sehnal a třeba i věděl co a jak, na dnešní technologie ani nemáš blbou pájecí stanici. Tiš?áky jsou ve všem vícevrstvý a tak je doba pájení pryč a ze servisů se stávají „MĚNÍRNY“ kus za kus (u levnější elektroniky)

                            S prevencí a staráním se naprostej souhlas, no a co se týká vypínání, je fakt otázkou zdali nechat ve standby vysichat kondenzátory a zdroj vysokýho, nebo vypínat natvrdo a přemýšlet o tom, co při zapnutí TV schytá procesor za prdu :-) -a že schytá. Já ji ale většinou vypínám „natvrdo“

                            0 0
                            • Manas  

                              Vetsina chipu se da sehnat, ale i tak je to vopruz. Moc oprav se neda delat, to je pravda, ale kdyz nejcastejsi zavada je v spinanym zdroji, kterej se da nahradit. Ale cokoliv dalsiho uz fakt stoji moc … vetsinou nad 1000.- bez prace.

                              Taky mam tenhle problem, s vypinanim natvrdo, ale po tom co mi v noci CEZ odpalil v kompu zdroj ( + deska, disk, CD-ROM, mys, klavesnice ) a televizi to delam pokazdy na noc :-)

                              0 0
              • ddd - andy  

                16:9 – pokud budes mit telku s timhle formatem tak umi prepnout i na 4:3 a jelikoz se v tomhle formatu vetsinou vysilaj zpravy, diskuse atd. tak ty cerny pruhy po stranach prezijes – pokud teda nejsi vasnivy sledovac diskusnich poradu.. :-))

                0 0
              • Volf  

                100 MHz je dobrá pokud máš hodně dobrej signál a nebo na prohlížení fotek. Praktickej význam je minimální. Formát 16 : 9 je dobrej pouze k DVD a nebo až bude digitální vysílání.Jinak zatím naše televize zná pouze 4 : 3.

                0 0
                • PHiLiPZ  

                  100MHz je dost, 100Hz by malo stacit :-) ohladne 16:9 a 4:3, optimalne je 4:3 telka 100Hz na bezne pozeranie a 16:9 projektor na DVD a lepsie pozeranie filmov.

                  0 0
                  • Volf  

                    OK bohatě stačí. Očividně jsem to hloupě ozval.

                    0 0
                    • gaston  

                      nemuzu souhlasit vyhledem k tomu ze mas ve VN siti 50hz tak se da pozorovat docela blikani 100Hz to jisti :)

                      0 0
              • adco  

                Ja mám 100Hz Panasonic s formátom 16:9, všetky programy pozeráme v tomto formáte, za chvíľu si na to zvykneš. Keď idem k mame, ktorá má 4:3, zdajú sa mi postavy neprirodzené. Ináč v súčasnej ére superštíhlych modeliek a herečiek vo formáte 16:9 vyzerajú normále…

                0 0
          • gaston  

            coze podivejse na http://www.mascom.cz/…fin_idtv.htm

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Docela me pobavilo Právo na změnu designu, technických údajů a cen vyhrazeno. Obvykle je snazsi zmenit nazev a vyrobit uplne novy model :)

              0 0
        • Manas  

          No, CT bude pridavat na Settop boxy, budou tak okolo 2k Kc. Cekat ze to bude levnejsi asi se moc nebude, protoze bud se budes koukat na digital nebo do zdi. Analog uz fungovat nebude, tyhle technologie se navzajem vylucuji.

          Jinak na digital se zacina prechazet od pristiho roku, viz: www.reflex.cz/…/index2.html → Proc se mlci o digitalni televizi? O tom ze nas nekdo informuje si muzu leda tak nechat zdat :-)

          0 0
          • Jarous1  

            No, já si teda nejsem vědom, že by nás někdo neinformoval… V TV a rádiu asi ne, ale na Inetu je toho v poslední době ažaž… A je v tom pěknej bordel…:-) Vůbec se neví jak to tady bude, hádá se Rada pro TV a rozhl. vysílání s ČTÚ a do toho ještě poslanci…:-) Taky má být někdy v roce 2007 nějaká konference ITU ( nebo tak nějak, je to „světový telekom. výbor“-hodně zjednodušeně řečeno… ) a tam se prý bude mimo jiné řešit, jak to bude vůbec fungovat v EU. Taky se možná budou měnit a přiřazovat nové kmitočty různým telekom. službám apod. Takže bych s tím set-top boxem asi moc nepospíchal, třeba potom nebude chodit… A někde jsem taky četl názor, že úplná digitalizace tady u nás v ČR je možná nejdřív tak v roce 2010 nebo až 2015… V ideálním případě… ( nebo jsem se přehlédl a bylo tam napsáno za 10 až 15 let…)

            No, a zatím jsem nikde neviděl cenově přijatelnou televizi ( tak do 20000,–), která by byla i digitální… Vlastně jsem neviděl žádnou, která by měla dig. tuner…

            0 0
            • Lance  

              Tak presne tohle jsem mel na mysli v prispevku vyse:-) davam Ti za pravdu!

              0 0
            • Manas  

              Tak to jo, ja vychazel z toho co jsem cetl taky na netu, ale asi rozdilne zdroje. Nicmene stejne si televizi nekoupim, proste mi to neprijde jako dulezita vec :-) Jinak digitalni televize uz bezi v Praze a kamarad si to jen pochvaluje :-)

              0 0
          • Jarous1  

            A ještě něco. Není možné, aby prostě jen tak ze dne na den vypli analog a přešli na digitál. Teda prakticky asi ano, ale myslím, že to včas ( tak 2 roky až 5 let) dopředu musí dát včas vědět.

            0 0
            • Manas  

              To je pravda, ale i tak by me bylo lito koupit televizi za 20000.- s tim ze za 1,2,3,4 roky ( podle lokality) ji vyhodim. Ale vychazim z meho omezeneho prijmu, coz je meritko ktere u nekoho nemusi platit :-)

              0 0
              • Jarous1  

                Hmmm… Svatá pravda. Těch 20k Kč jsem jen tak plácl, já bych to za TV taky nedal…;-)

                0 0
                • Lance  

                  A sakra:-)

                  0 0
                  • Jarous1  

                    Pročpa ? Těch 20k se mi tedy zdá už dost. Za nějaký další krám do bytu, kde si člověk musí hoooodně vybírat aby někdy vůbec našel koukatelný program… A hlavně, netrávím u TV tolik času, aby se mi vůbec za tu cenu vyplatila…

                    0 0
                    • Manas  

                      TEd je rada na me … Svata pravda ! :-) Me televize stala 500,– Goldstar 65cm, akorat nakej sasek si nevsimnul ze mu shorely pojistky a nechal to lezet ve frcu, s tim ze to je rozbity. TV kartu mam, ale radsi bych digital pac nahravat z TV je nic moc :-/ ( signal spatnej )

                      0 0
                    • Lance  

                      Ja si namluvil,ze to je dobra cena:-)

                      0 0
                      • Manas  

                        no jestli na ty televizi budes sledovat DVD, nebo na ni dost koukak, tak je to normalni cena, i kdyz s vyssi cenou ten pomer cena/vykon klesa, zalezi co od toho chces. Pokud ses technofil ktery chce kvalitu a znacku tak tohle je pro tebe ta nejspodnejsi hranice. Pokud ses jako ja, tak za ty penize koupis komponenty a pak se porozhlidnes po bazarech :-)))

                        0 0
              • davevi  

                Proč vyhazovat? Televize má klasický analogový přijímač a ty držší už v sobě mají i zařízení pro příjem digitálního pozemního vysílání. Televize vždy zůstane, jen pak ten digitál naladíš na té televizi nebo na set top boxu.

                0 0
          • pos3k  

            minuly tyden jsem cetl toto na http://www.zive.cz/h/Byznys/AR.asp?… jinak po shlednuti digitalniho vysilani televize (Praha-Chodov,kolej,signal z Cukraku) uvazuji silne o upgrade sve tv karty za digitalni (napr.: http://www.tvfreak.cz/modules.php?….

            moje dopo: 100Hz, 16:9

            0 0
      • Manas  

        Co jsem panove pred rokem rikal, he ? :-) www.cra.cz/main.php?… Rok a kousek … hehe :-)

        0 0
        • pegal  

          .. jo a co mi na „drsne“ Vysocine? ..

          0 0
          • Manas  

            Vy musite trochu pockat :-)

            0 0
            • pegal  

              .. hmm par desitek let, ne? ..

              .. mozna tomu nebudes verit, ale u nas jeste neni ani signal na mobil ..

              0 0
        • Lance  

          no a?

          0 0
          • Manas  

            No nic, jen me to pobavilo. Stejne tak jako kdyz jsem zjistil ze v ty dire kde bydlim uz je ADSL i mikrovlna. Ze by uz civilizace :-)

            0 0
        • Radek Broz  

          Ja to sel nedavno objednat a zjistil jsem, ze u nas v zapadakove stale nelze:o(

          0 0
      • Luka  

        a ja radim, nekupuj telku vubec… nesezere ti cas a ty hovadiny co tam davaj za to nestojej

        0 0
    • P  

      doporučuji zkusit www.elektronikadablice.cz ,není to sice klasický e-shop (ceny na dotázání), ale ceny bývají zajímavé

      0 0
    • MARIN  

      zjistil jsem si ceny na netu (nejlevnejs za 11000,–) a s tou prisel do kamenaku a za stejnou mi to nakonec privezli az domu (normalne bych v tom obchode platil o 1500,– vic)

      0 0
    • cert  

      Pokud jsi z ostravska tak www.dno.cz, dovezou ti to firemnim autem a nejlevnejsi je to asi taky

      0 0
    • ddd - andy  

      Nekupuj televizi, kup projektor.. :-))

      0 0
    • polo  

      Nekupuj televizi, kup si medvídka mývala!!! :-)

      0 0
    • dalimil  

      jestli jsi z Prahy,napiš mi typ,já ti dám cenu.Trochu se tím živím.dalimil@post.cz

      0 0
    • Lada1  

      www.elvie.cz

      0 0
    • Smazaný účet  

      Televizi a video jsem vyřešil tv kartou do kompu. Nezabírá to tolik místa… :o)

      0 0
    • miki  

      Já na A-Z kupoval elektroniku za 60litrů a oproti krámu jsem ušetřil 7000 kaček

      0 0
    • Santus  

      Kupoval jsem celkem dost na AZ a spokojenost, osobne bych sel do Panasoniku 72cm ,4.3,100Hz

      0 0
    • hanz  

      taky tedka kupuju…po zvážení všech pro a proti kupuju rok starou loewe 4:3 za 14 (PC asi 40) Ve Zlíně se toudle značkou zabývá jeden dost šikovnej člově a má dost neuvěřitelný ceny na nové a jeté bedny.

      0 0
    • misj  

      http://www.obchodni-dum.cz http://www.kasa.cz

      u obojiho jsem kupoval a spokojenost

      0 0
    • Jogador  

      Já chci koupit rádio…:) Elektroniku přes net nekupuji,důvod špatná reklamace,nakupuji v elektrocity, elektroword, hypernova a makro, jo ještě OK:)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        To me osobne prijde jako nejhorsi kramy na porizeni elektroniky.

        0 0
        • rejow  

          hlavně to makro, tam bych si moc dával pozor na záruky (není to vztah kupující-obchodník ale obchodník-obchodník)

          0 0
        • Tommy  

          čau, absolutně bez problémů co se reklamací týká (osobní zkušenost ne zrovna s TV) a čas od času se dá sehnat super věc za super peníze – je blbý, že když potřebuješ TV mají v akci mixer. Měl jsem to štěstí před třemi lety na TV a vyplatilo se mi jet do Phy z Lbc – 100Hz Tesla 72cm ( ale nejspíš fakt jen název – obrazovka je Panasonic) naprosto v poho…

          0 0
    • pepino  

      CT uz dost filmu sirokouhle vysila,uz pred nekolika lety rikali,ze maj na to nachystanou techniku a postupne na to prejdou.Nova samozrejme zacne sirokouhle vysilat az bude mit vetsina divaku televize 16:9,titulky treba taky nemaj(jako v Americe,tam se vetsina zahranicnich filmu nechyta prej hlavne kvuli titulkum,tak si dycky natocej svuj remake).Kazdopadne bych radil 100Hz,to,ze jsou to vyhozeny prachy je kravina,u vetsich uhlopricek je na jednobarevny plose to kmitani u 50Hz dost znat.Cena-za komancu stala Tesla ctyri platy,znam lidi,co TV kupovali v prepoctu za tehdejsich 25.000,– v Tuzexu.Plasma je dobra,ale ma nejmensi zivotnost z trojice LCD,vakuovka(ne pumpa:-),plasma.Cenove asi na uroven vakuovek neklesne,aspon ze zacatku se psalo,ze se podari kazda desata.Jinak ted jsem videl postarsiho pana,jak koukal v marketu na zadni projektor a rika,tuhle plasmu si mamo nevemem,ta je tlustsi,nez ty vedle:-)

      0 0
    • slayer  

      Koukám, že cyklistický témata došli a stává se tady z toho pěkná žumpa. :) Jó zlatej Jarin. :)

      0 0
    • tradic  

      Ještě jaká je podle Vás nejlepší značka, která má nejlepší obraz. Mám favority Sony a Philips. Dík za rady

      0 0
      • Lance  

        PANASONIC – mam k ni vypestovany hezky vztah,ale s tvyma znackama taky neudelas chybu:-) vsecko to je stejne

        0 0
      • MARIN  

        Ja jsem spokojeny s MASCOMem 716…

        0 0
      • ivovi  

        No je to sice hodne offtopic tema, ale bracha ted resi TV taky, tak pridam taky nazor.. Ma stejny favority jak ty – Sony, Philips a jde mu predevsim o obraz a nemuze se rozhodnout, chce 100Hz a 16:9…(KV-32CS70K, 32PW8719) Uvazuje o koupi na obchodni-dum.cz kvuli 0% RPSN uveru co tam ted do (min.) zitrka nabizi. Mozna ti pri vyberu pomuze posledni cislo StereaVidea, bylo tam srovnani nekolika 100Hz (do 30kKc i nad).

        • Cekat na TV s DVB-T nema smysl, takove TV uz existuji (tusim Finlux) ale jsou nesmyslne drahe a jeste nejaky cas budou, tedy jeste dlouho bude rozumne reseni set-top-box. A je blbost jak tady nekdo pise, ze za dva tri roky bude muset vyhodit TV za 20kKc, resenim je vzdy set-top-box.
        • Tim 100 MHz asi mysli Lance a dalsi technologii 100 Hz, tedy vykresleni jednoho snimku dvakrat, u novejsich TV pak vykresleni mezisnimku, ktery je dopocitan z dvou sousednich, ale ty uz jsou prilis drahy. 100Hz urcite smysl ma, jedine nevyhody pry muzou byt u rychlych sportovnich zaberu, kdy se obraz stane paradoxne trhanejsim (u systemu bez dopocitavani) a pak pri horsim, zasumenem obrazu, kdy muze byt obraz na 100Hz TV horsi nez 50Hz TV.
        • 16:9 musis rozmyslet sam. Mozna se 16:9 brzo dockame na CT.. (http://www.parabola.cz/r-art.php?…)
        • Digitalni vysilani je super vec, ale na zahajeni bych pristi rok nespolehal, i kdyz to zatim pravdepodobne je (vyberove rizeni bezi do konce tohoto roku). Problem neni technicky, ale legislativni a asi i lobisticky… Na dotaci set-top-boxu od CT (statu) neverim, si myslim ze tak maximalne nizsi DPH by mohlo projit. A neni pravda, ze by o dig. vysilani bylo malo informaci (viz www.parabola.cz, digitalnitele­vize.cz)
        • Zivotnost TV urcite neni 2–4 roky, tak spatne to neni, i kdyz 20 roku TV asi dnes taky nevydrzi, hlavne moralne. Tak treba Orava 428 z roku 1989 co mame doma zatim slape jak hodinky a neni proc ji menit. Poruchy obecne jsou tak z 80% studene spoje, hlavne u tech levnejsich typu a to i renomovanych znacek, soucastky vetsinou vydrzi.
        0 0
      • cova  

        Podle mne je v současné nabídce zcela bez konkurence Loewe Xelos 5381 (akční cena 29.990 Kč), 100Hz, 16:9, 82 cm, PIP atd. Mám ji cca 14 dní – záruka 3 roky, servis do domu – vřele doporučuju.

        0 0
        • hanz  

          přesně tak, Loewe maj jeden z nejlepších obrazů.......před 20 minutama jsem jednu vybalil z bedny…;-)

          0 0
      • ddd - andy  

        Klasika na obraz asi jak pises – Sony, Philips. Pokud chces tv na zed tak Pioneer :-)

        0 0
    • tradic  

      Ještě jsem slyšel, že ty 16:9 některý typy obraz deformujou a roztahujou. Nevíte který typy to jsou?

      0 0
      • Lance  

        vsechny

        0 0
        • tradic  

          To jako vážně? Nějakej prodavač povídal, že jenom některý typy, ale že laik to nepozná. No tak já nevím.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            To asi mluvil o necem jinym, protoze kdyz ti televize roztahne obraz z 4:3 na 16:9,pozna i clovek co televizi vidi poprve v zivote, ze neco neni v poradku. Cerny okraje jsou sice blby, ale proti tomuhle celkem fajn. Rozhodne se na nakup televize 16:9 nechystam a to mam televizi zapnutou porad.

            0 0
            • Lance  

              Porad??? na co koukas?

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Vetsinou na nic. Nic tam nedavaj, ale mam ji jako kulisu a vecer pri ni usinam a rano se zas probouzim.

                0 0
                • Lance  

                  Tak to jo, ja to pouzivam jako obsah MP3

                  0 0
                • rock  

                  To musí být občas dost hrozný probuzení … mluvím z vlastní zkušenosti, párkrát mne v neděli (brzy) ráno probudili Teletubbies :-( … ani nevím, jestli je píšu dobře, ale byl to neskutečně traumatizující zážitek …

                  0 0
          • Rolei  

            Jestli se chceš něco o TV dovědět, tak v Nouzově (to je kousek za Prahou) je pan Dvořák… Mladší Dvořák dělá hi-fi a starší TV a myslím, že to je Mr.TV. Kdybych TV chtěl kupuju u něm… Poví ti o tom vše, předvede vše a rozhodnutí nechá na tobě. Kdyžtak můžu někde najít telefon na něj, kdyby tě to zajímalo…

            0 0
          • ivovi  

            No to jsou asi typy s nelinearnim roztazenim, kdy se monoskop se ctvercovou mrizkou zobrazi uprostred jako ctverec a na bocich jako obdelnik. Takze hlava je uprostred obrazovky kulata a kdyz postava odejde ke kraji tak ma hlavu sisatou.

            0 0
            • tradic  

              Jo to je asi ono. A nevíš jak to poznám, která televize to dělá?

              0 0
              • ivovi  

                Pokud vim, tak to nelinearni roztazeni je jen jeden z rezimu co TV 16:9 nabizi, oznacuji to napriklad Smart. Melo by tedy jit prepinat rucne rezimy roztazeni/oriznuti Smart,Zoom,Wi­de,4:3, atd. Na vlastni oci to poznas asi nejlip prave na nejakem monoskopu s mrizkou, ale to v obchodech nepousti.

                0 0
    • Lister  

      Tak na BF už se opravdu řešilo všechno :o) a tohle téma se mi mooc hodí.

      Protože taky potřebujem koupit TV. Digitál u nás v nedohlednu, na LCD ani plasmu nejsou peníze, ale koukat na 37 cm už mě taky nebaví. Takže klasická TV uhlopříčka cca 55–72 (jako 72cm plochá 100Hz by se mi líbila, ale uvažuju jestli to má cenu), určitě plochá obrazovka.

      Co mám odzkoušené tak se mi líbí obraz Philipsu, v obchodě mě zaujalo i JVC. Naši mají doma nějaký levnější Panasonic 100Hz a 72 cm, ale hraje divně – rychlé zcény rozmazané, trhané – můžu říct, že při prvním spuštění fakt obrovský šok. Při sledování DVD jsem to nepozoroval (že by progresivní signál tolik pomohl??). Tak si říkám jestli to tak mají všechny 100Hz nebo jen ty nekvalitní.

      Nemá náhodou někdo zkušenost s novýma LG se sníženou hloubkou??.www.videoexpert.cz/…/lg-29fs2rnb

      Nebo jiný tip na slušnou TV – radši dobrý obraz a menší uhlopříčku než naopak.

      0 0
      • Lance  

        no napisu Ti pouze svuj nepodlozeny nazor: Plasmu ani LCD bych nechtel ani za nic – ne kvuli penezum,ale je to na hovno!!! Ja si koupil Panasonic 100 hZ a max spokojenost je to furt nejlepsi obraz nez slavne LCDa plasma,ktera mi do baraku nesmi, u ni vidim vyhodu pouze v tom, ze je placata,ale jelikoz misto neresim, protoze mista mam po *****,tak to vyhrala klas. TV, sel bych pouze do formatu 16:9

        0 0
      • grafik  

        jedna prakticka rada, vyzkousej si ji na prodejne zapnout a sleduj „nabihaci“ dobu, my s manzelkou kupovali thompsona a po tydnu jsem ji vratil jelikoz nabihala stejne dlouho jako PC – cekani nez se nazhavi lampa bylo o nervy : )

        0 0
        • Lance  

          jj, stejny problem u Finluxu

          0 0
        • Lister  

          jo, jo toho jsem si u Thomsonů všiml, navíc se mi nelíbí jak hrajou, takže o něm ani neuvažuju. Dále out jsou pro mě všechny Sony – blbé barevné podání.

          0 0
      • Lister  

        nemá čistě náhoud někdo v záloze nějaký odkzaz, kdy by mohly být nějaké srovnávací testy klasických TV 4:3 v požadovaných úhlopříčkách – 55–72cm. Jsme hledal, ale většinou jsem našel už jen testy na LCD a plasmy.

        0 0
      • dada  

        mam doma excelentní sonku 72cm typ 29X5K a uvažuju o upgradu na LCD. Jediny co mě brzdí je to že se mi kvůli LCDéčku nechce vyhazovat tahleta mašina…nechal bych jí do dobrých rukou tak za 5 litrů.....ale museli byste mi slíbit že na ni budete hodný!

        0 0
        • Lance  

          z jakeho duvodu to chces menit?

          0 0
          • dada  

            ten duvod co ty nemas…prostor…a taky bych chtěl tak aspoň 40palců widescreen. a taky nevim co s penězma :))))

            0 0
            • Lance  

              krasny duvod:) ja pokud budu kupovat,tak spis bych koupil nejakou tu projekcni uz jsem to videl za 38000,– uhlopricka snad 106 nebo jeste neco vic, jak rikam, mista je habadej

              0 0
              • dada  

                ja bych za to taky vo moc víc nedal sem u sony dobrý zákazník…

                0 0
        • dada  

          tak du fakt do toho LCD tak fakt nigko nechcete tuhle skleněnku? jinak ji dám strejdoj na chalupu!

          0 0
          • Lister  

            no jak jsem psal níže tak u Sony mi nesedí barevné podání – pokud nic nezměnili tak do červenohněda, a dále poměr stran, kdy to většinou není 4:3 ale spíš 1:1 a to mi vadí.

            0 0
            • dada  

              ani jednoho sem si nevsiml… ale uznávám že moje zcela jednoznačná jednoznačková orientace se dá snadno napadnout.....

              0 0
        • pepino  

          To není upgrade ani náhodou. Ještě tak plazma, ale LCD se CRT TV obrazem ještě nevyrovná.

          0 0
          • dada  

            hmm…no este se na to o víkendu mrknu…ale fakt bych se divil kdyby Sony udělalo tak zásadní chybu když ze dne na den zrušilo plazmovou i CRT technologii a dělá jen LCD…a projekci eště teda

            0 0
            • Lister  

              Pokud myslíš jejich televizory Bravia, tak ty jsou fakt hnus asi jedny z nejhorších LCD co jsem viděl hrát – upozornuju, že ne v obchodě, ale na oficiální presentaci, kde by ti lidi už snad měli vědět jak ten televizor nastavit. Doslova mě šokovali prakticky nulové pozorovací úhly, Takže tyhle určitě ne. Pokud bych šel do LCD tak jedině Panasonic nebo Philips, kdybych chtěl ušetřit tak jeden přístroj poměrně neznámé značky Xoro hraje taky moc hezky, nestíhá jen výbavou a zvukem.

              0 0
              • dada  

                hmmmmm … ale stejne si mne nepresvedcil… jinak pri pohledu na pismena P, H, I, L, I, P a S spojená do jednoho slova vetsinou zvracím!

                0 0
                • Lister  

                  možná zvracíš, ale nemůžeš jim upřít, že mezi klasickýma komerčníma značkama patří na špici :o) Jinak ale Panasonic mám raději, líbí se mi že mají jak kvalitní LCD tak záznamovou techniku ve formě DVD rekordérů, tam Philips zaostává, proto kdybych už se měl mezi nimi rozhodnout, tak vezmu komplet od Panáka (výhoda jednoho ovladače na všechno)

                  0 0
                  • dada  

                    můžu.

                    0 0
                  • grafik  

                    s panaky sem byl vzdy spokojenej, jeste bych podotkl ze neni jen dulezity obraz ale i „padnouci“ ovladac (hlavne pro manzelky nebo pritelkyne :), naprikald thomson ma po stranach ty hrozny bubliny ktery sou hnusny i na omak, kdezto panak a sony bych rek ze maji spickove a citlive ovladace, pri jakemkoli povelu neni treba „extremni“ sily nebo namackavani z ruznych uhlu. Daewoo sice zaostava a po cca 4–5 letech prestava byt jednak citlivy jednak ztraci piktogramy „vymazavanim“ a pro ovladani to chce vychytat spravny grif, nicmene i tak nepatri pod prumer.

                    0 0
                  • Floydie  

                    Teda nevim kde to beres, trosku se v tom vyznam – Sony Bravia jsou nejlepsi LCD televize na trhu, proto se rika „Bravia a pak ti ostatni“. BTW Sony tu technologii vymyslela, takze ostatni to akorat napodobuji.

                    0 0
                    • dada  

                      dík za podporu už sem začínal mít pocit že jdu kupovat něco jako čínské hodinky s vodotryskem..:)

                      0 0
                    • Lister  

                      beru to ze svojí hlavy a hlavně jsem to viděl na vlasní oči, je teda pravda, že žádný velký příznivce LCD nejsem, no ale tohle byla fakt děsný. Naprosto upřímně bych tu telku nechěl ani zadarmo, možná se říka Bravia a pak ti ostatní, ale říkat si můžeš co cheš. IMHO když jsou ti ostatní tak špatní tak jak je možný že Panasonic získal cenu EISA za nejlepší LCD tivku. Jen dotaz noflame prosím :o)

                      0 0
                    • Lister  

                      Tak bera zpět co jsem napsal výše, Panasonic dostal cenu za plazmu :o)

                      No ale nic to nemění na tom, že třeba v jednom testu co jsem četl byla Bravia pokud jde o kvalitu obrazu až na 4 místě a před ní byl třeba Mascom, což bych (pokud bych byl milovníkem sony) bral jako nesnesitelnou potupu :o)

                      No a vyhrál to Panasonic (jako řadu jiných testů) – to si ale asi slyšet nachtěl :o)

                      0 0
              • dada  

                ale ten pozorovací úhel je vec kterou poznám i já tak na to v nedeli mrknu a uvidime…

                0 0
                • Lister  

                  určitě to zkontroluj, už si nepamatuju, které byly horší jestli ty horizontálně nebo vertikální, ale už malé vychýlení s kolmé osy znamenalo rychlý úbytek kontrastu a sytosti barev a to by mi hodně vadilo. Navíc mi opět nesedělo barevné podaní – hodně červené, mohlo to být nastavením ,ale jak jsem říkal – kdo jiný by měl vědět jak to nastavit, než technik přímo od Sony. No a pak celkový kontrast taky nic moc, svítitvost jen průměrná, takže na sledování jedině zatemnit. Na to jakou tomu dělali reklamu fakt zklamání.

                  0 0
                  • dada  

                    xem poridil KDL-V2000, mimochodem dle EISA LCD roku, k dostání pouze v sonycentrech a sem naprosto spokojenej. a je krásná!

                    0 0
                    • Lister  

                      tak to jsem rád, že jsi spokojený :o)

                      Jsem už i pomalu začal uvažovat jestli opravdu koupit CRT a něco málo si přečetl a to mě přesvědčilo, že opravdu CRT chci :o) LCD má stále dost omezení a to by mi vadilo. I když reakční doba se pohybuje kolem 6–8ns tak to pořád nestačí na ostrý obraz, navíc spotřeba už taky není kde bývala – žerou víc než klasické TV, modelů s integrovaným DVBT je málo (dávat za tv 40–50 tis a pak ještě dokupovat set top box to bych asi nerozdýchal). Navíc díky rozlišení 720p vázne převod klasického singálu, modely s 1080p jsou na tom prý líp, ale zase ta cena že :o). Navíc se nyní konečně objevuje nové podsvícení dysplejů, které by mělo řešit malý kontrast a problémy s černou barvou. Nově se totiž podsvětlují LCD diodama, ale cena je zatím dost vysoko ( nad 100tis). Navíc většina odborníků se schoduje na tom, že pokud chcete LCD jako klasický zobrazovač analogového signálu, tak si to raději hodně rozmyslete, tunery a PAL dekodéry se tam totiž nedávají nijak kvalitní a vázne i jejich nastavení a tím pádem obraz v režimu PAL pak za moc nestojí. Pokud jde o progresivní signál z DVD případně HD, tak tam je situace jiná. Takže LCD jen pro toho kdo se dívá hlavně na DVD, jako klasická TV radši zatím ne.

                      No ale třeba ti to Floydie vysvětlí úplně jinak, protože on je tady ten co tomu rozumí :o)

                      0 0
                      • Floydie  

                        Ja bych rekl, ze ty nevyhody LCD oproti CRT jsou zanedbatelne, teda krome ceny. To, ze malo vyrobcu integruje DVB-T tuner je bohuzel zatim pravda – nicmene zrovna SONY digi tunery ma :)

                        0 0
                      • vlk  

                        Bch se na lcd vykašlal-momentálně deostrý obraz, a černá není černá, ale hnusně šedá.Plasmy mají podle mne vzhledem k ceně malou životnost 10tis hodin a CRT, protě moc září atd.Já bych to dnes viděl.Koupit si dataprojektor s vyšším rozlišením a k tomu nějaké kompletní domácí kino kde je možné dvd i nahrávat spolu s Hd.A je vystaráno, ještě by se hodilo plátno bright, aby člověk nemusel furt zatemňovat.Celkem by se dalo s kompletem do 40–50 tis vlézt.Akorát to chce větší obejvák.

                        0 0
                        • pegal  

                          tech 10 tis. hodim jsi vycetl kde? .. ja mam za to ze zivotnost plasmovych televizi je 60 tis. hodin ..

                          0 0
                          • vlk  

                            No nevím mě to říkal kolega, že když sháněl tak výrobce udávali, sice každý jinou výdržnost ale průměrně 10 tis.Sám jsem to zatím nezjišťoval.

                            0 0
                            • vlk  

                              A tak jsem to našel. Životnost některých je zvýšena až na 60 tis a to díky nějaké hardwarové ochraně proti vypalování bodů.

                              0 0
                              • vlk  

                                "Plazmové TV Výhodou je dostatečná rychlost displeje, největší dosahované úhlopříčky ve výrobě a věrné podání barev. Nevýhodou je viditelné stárnutí displeje (snižuje se jas a kontrast), nebezpečí vypálení nežádoucí grafiky, vyšší spotřeba než u LCD.

                                Samsung Plazmové TV se vyznačují oproti konkurenci nejvyšším dynamickým kontrastem (10.000:1 za provozu, konkurence u shodné hodnoty musí TV vypnout !), Dual 13-bit obrazovým procesorem pro maximální barevné spektrum, unikátním systémem DNIe pro zpracování obrazu (srovnatelný s nejlepšími výrobci TV), neuvěřitelně prodlouženou životností (uvadí se až 60.000 hod. cca 27 let u modelů 2006 – jako u LCD !!!), výbornou konektivitou (všechny modely 2006 vedle běžných AV mají HDMI a PC vstup), SW ochrana proti nežádoucímu vypalování displeje, osobitý design Samsung."

                                0 0
          • Lance  

            ja jeste nevidel nic co by se CRT vyrovnalo

            0 0
            • Lister  

              já jo, říká se tomu Kino a je to ještě lepší :o)

              0 0
            • pegal  

              no ja nevim, skoly nemam .. ale kdyz jsem videl v obchode vedle sebe CRT, LCD, plasmu vse od stejne znacky .. tak to bylo nebe a dudy ..

              0 0
              • pepino  

                Plasmou bych nepohrd, všechny LCD byly neostrý a přesaturovaný jak prase.

                0 0
      • pepino  

        DVD se netrhá, páč není prokládaný jako TV signál.

        0 0
        • Lister  

          no tak jsem si to myslel správně, ono je to celkem logický, že progresivně uložený věci bude zvládat 100Hz líp :o)

          0 0
    • patapuf  

      když tv tak jedině LOEWE 3roky záruka servis do domu a obraz je bezkonkurenčně nejlepší

      0 0
    • vitan  

      www.srovname.cz

      0 0
    • MartinS  

      Ještě www.hifishop.cz. Jinak záleží na financích. V případě omezeného rozpočtu byl doporučil klasický CRT tevizor 100Hz, s uhlopříčkou 72 cm cena je 8–10 t.Konkrétně v práci ma Daewoo v ceně cca 9t. naprosto dostačuje. Pokud máš dost peněz tak jednoznažně LCD nejnovější generace HD rozlišením a HDMI vstupen, cena je ale cca 40–50t a víc

      0 0
      • pegal  

        co je HD rozliseni? a co je HDMI vstup? ..

        0 0
        • pepino  

          High Definition, pro HDTV, co k nám dorazí po DVB-T, čili tak za 20let.:-) Jo, jedno LCD se mi líbilo, Philipes, asi 82cm, asi 90.000. Takže to bych vzal plazmu.

          0 0
        • MartinS  

          HD rozlišení je rozlišení(nap­ř.1366 × 768), které podporují HDDVD a Bluray přehrávače, je to otázka budoucnosti, ale pokud bych kupoval televizi za tuto cenu tak to budu chtít.HDMI vstup je digitální vstup pro připojení techto přístrojů, přesnou definici neznám, ale už dnes to podporují dražší DVD přehrávače.Je to asi obdoda DVI vstupu počítačových monitorů. Je potřeba dát pozor na levné LCD televize z rozlišení 800×600, na nich HDDVD v plné kvalitě nepřehrajete.

          0 0
          • pepino  

            Požoor!:-) HDTV má 1080×1920 rozlišení. HD ready znamená, že TV ať už má 480 nebo 768ř. umí tohle rozlišení přepočítat na to svoje. takže ta Loewe nemá HDTV rozlišení. Ale to nekupujte, počkejte (a čekejte, a čekejte…:-)) cebit.zive.cz/?q=no­de/1078

            0 0
          • pepino  

            Jinak klas.TV a plazmy Loewe jsem prodával, tam je fakt „bílá skutečně bílá“.

            0 0
        • MartinS  

          HD rozlišení je rozlišení(nap­ř.1366 × 768), které podporují HDDVD a Bluray přehrávače, je to otázka budoucnosti, ale pokud bych kupoval televizi za tuto cenu tak to budu chtít.HDMI vstup je digitální vstup pro připojení techto přístrojů, přesnou definici neznám, ale už dnes to podporují dražší DVD přehrávače.Je to asi obdoda DVI vstupu počítačových monitorů. Je potřeba dát pozor na levné LCD televize z rozlišení 800×600, na nich HDDVD v plné kvalitě nepřehrajete.

          0 0
    • Lister  

      Nezná někdo nějaký internetový magazín, kdy by byly testy TV volně dostupné.

      Jsem zatím našel jen www.golias.cz a jinak nic :o(

      0 0
    • Lister  

      Lidi nemá někdo náhodou Steree číslo 11/05, byl tam totiž test klasických televizí 16:9, který by mě hodně zajímal. A pak tam taky někdy recenzovali televizor Mascom 100Hz: hifishop.cz/De­tailPage.asp?DPG=40347

      Naskenovaná kopie by mě opravdu velmi potěšila :o)

      Prosím :o)

      0 0
      • Lister  

        PS: na oplátku bych mohl nabídnout dva rozsáhlé testy s 82cm LCDčkama :oD

        0 0
        • pegal  

          muzes mi prosim poslat ten test? .. ;) .. nebo dat sem odkaz .. diky

          0 0
      • pepino  

        Teď jsem zjistil, že Philips 82cm 100Hz Pixel Plus se dá sehnat kolem 16.000 (když jsem se o to zajímal, byly cca 60–80.000), tak tu bych bral jako levný řešení.

        0 0
        • Lister  

          jo model 9551 – ale ten nechci, je nad limit a navíc nemá kompenzaci pohybu a to je podmínka.

          0 0
          • pepino  

            Jo aha, ty chceš 4:3. Ted jsem kouk na nejakej Mascom 82cm, 100Hz, kompen.pohybu, PIP, 14.990. Když si vezmu, že doma čučim na Oravu mono 55cm, která stála v 92 asi 14.000,–, kam ten pokrok spěje:)

            0 0
          • pepino  

            No tak to bych 4:3 vůbec neřešil www.elektropartner.cz/detailpage.asp?…

            0 0
            • Lister  

              aha původní odkaz byl opravdu na 4:3, ale my jsme se nakonec domluvuili na 16:9 (naštěstí) a to co jsi postunul je už delší dobu horký favorit. Ale za odkaz děkuju, protože zatím jsem ho viděl nejlevněji za 12500

              0 0
              • pepino  

                No proto, 4:3 Ti zakazuju v dnešní době kupovat:) Ale koukam na ty ceny, začínam šetřit, nadešel čas obměnit TV park.

                0 0
                • Lister  

                  no já už přemýšlím co k tomu, nějaká hezká sestava 5.1 ať je taky co poslouchat :o)

                  0 0
                  • pepino  

                    No jestli máš DVD s výstupem 5.1 tak bych radil www.elektroraj.cz/detail.asp?…

                    0 0
                    • pepino  

                      Teda myslim v cenový relaci do 3.000

                      0 0
                      • Lister  

                        no já bych bral přímo novou verzi 5000, ale dekodér chybí tak uvažuju jestli koupit nový přehrávač + tyhle bedny nebo koupit jen bedny od Logitechu, které mají zabudované už v sobě přímo dekodéry prostorového zvuku včetně DTS – cenově to vyjde cca stejně a ty Logitechy prý hrajou líp (model si těď přesně nepamatuju, ale mám pocit, že tam je číslo 5400)

                        0 0
                        • pepino  

                          Jo, jasně, ty nový 5000 jsem myslel.

                          0 0
                          • Lister  

                            tak tivka je objednaná, doufám, že se nám vleze na stolek, protože má mít na hloubku skoro 60 cm, tak jsem zvědavý.

                            No a když se nebude líbit, tak ji můžem do 14 dní vrátit, to je času na testování habaděj :)

                            0 0
                        • pepino  

                          Cenově stejně? Ty Logitechy jsou za 6.500. Přehrávač koupim nějakej Xoro a je to. www.xoro.cz/prehravace.htm

                          0 0
                          • Lister  

                            na přehrávače mám celkem velké nároky – kvalitní obraz, podpora MPEG 4 včetně českých titulků, DD a DTS dekodér a to už se nasčítá :)

                            0 0
                            • pepino  

                              Xoro podporujou na co si vzpomeneš. DTS-kolik filmů je na DVD v DTS a poznam nějak brutálně rozdíl proti DD?

                              0 0
                              • pepino  

                                Mně by tohle za dvojku stačilo www.cybex.cz/produkt.aspx?…

                                0 0
                                • Lister  

                                  no nyvypadá, špatně v předposledním Stereu je v testu a nedopald myslím špatně, jen je otázka jak si poradí u MPEG 4 s Qpel a GMC, mám většinu věcí z těmahle fičurama, tak to je pro mě dost prioritní záležitost.

                                  0 0
                                  • pepino  

                                    No nakonec jsem vzal Xoro 400 pro za 800,– se 6měs.zárukou,Pro­gressive scan, QPEL i GMC podporuje, akorát titulky jen srt, ty holt převádim, ještě lepší by byl 8400 za 900,– se Zoranem, ale nemá VGA výstup.

                                    0 0
                              • Lister  

                                k tomu DTS – ty co mě zajímají, tak těch je hodně :o) Rozdíl poznat taky, je, neříkám, že klasický DD je nějaká tragédie, ale když už, tak už :)

                                0 0
                                • pepino  

                                  No já si vždycky vzpomenu na výrok redaktora ze Sterea Videa na předváděčce DVD-audio, SACD-„Jo, super, ale k čemu, když 90%lidí nepozná rozdíl mezi CD a kvalitně nahranou kazetou?“:) (já si dělal slepej, pardon hluchej test a nepoznam rozdíl bitrate MP3 128–196. Takže ušetřim:-))

                                  0 0
                                • MlokCZ  

                                  No jo, ale když bys chtěl něco s dobrý zvukem, tak stejně musíš do zcela jiných cenových kategorií. Řešit rozdíl DD x DTS na takových chrastítkách je podlě mě kravina a nebude jednozančně poznat ani na těch repro níže.

                                  Na slušný poslech stejně potřebuješ tak přinejmenším 20k jenom na reproduktory a to ještě bude bez subíku + receiver další prachy.

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    pokud jde o přehrávače, tak to nemusí být pravda – třeba už mnou zmiňovaný Sigmatek přehreja všechny formáty, včetně DVD audio a má kvalitní dekodéry a převodníky a stojí jen něco kolem 3 tis. IMHO do 5–6 tisíc je přístrojů, které zvládají zvuk velmi dobře poměrně hodně.

                                    S aparaturou souhlas, ale rozdíl se dá poznat i na bednách kolem 10 tisíc bez problémů a mnohdy i níže :o)

                                    Mám v merku jednu moc hezkou sestavu kolem 12 tisíc, sice bez subíku, ale podle testů je nabasovaná i tak dost a přitom hraje hezky středy na čemž si poměrně hodně potrpím :o)

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      příklad slušného přehrávače za dobrou cenu, navíc HDMI a podpora upscale i když jen 1080i a ne p hifishop.cz/De­tailPage.asp?DPG=53604

                                      0 0
                                    • MlokCZ  

                                      U těch přehrávačů je to možný, těma jsem se nikdy moc podrobně nezabýval, protože mám vše připojené do receiveru přes optiku nebo digitálně přes koax (z počítače, z STB i DVD), takže vše dékoduje receiver. Jen můžu říct, že mám levný DVD přehrávač, který jsem dostal k TV zdarma a obrazová kvalita je katastrofální. Video převodníky jsou příšerný. Mám o třídu kvalitnější obraz z notebooku přes S-Video.

                                      Ale i když bude přehrávač mít slušný dekódery, pak stejně budeš mít problém to dostat do repro. Potřebuješ slušnej zesilovač (který dělá hrozně moc a čim horší repro, tím je důležitější kvalitní zesilovač). A když už budeš mít kvalitní zesilovač/receiver, tak je fuk, jak kvalitní bude přehrávač ohledně zvuku, vše necháš dekódovat receiver.

                                      Já mám doma dvoje repro, v obýváku mám přední sloupovky Safe, které jsou cca na úrovni Canton LE 170 (tzn. cenová relace cca 10k) a zvuk žádný zázrak, na sloupy je to prostě bída. Na filmy to ještě jde, tam mě to dohání basy, protože nemám zatím subík. V druhém pokoji mám na hudbu regálovky KEF iQ3 a to je proti těm sloupům o třídu někde jinde (u sloupů bych ale na takový zvuk musel hodně připlatit a za to mi to zatim nestojí).

                                      Subík se nahradit nedá, protože i sloupy za 50k nedokážou zahrát tak nízký tóny jako subík a čím nižší tóny sloupy zahrajou, tak tím mají horší zvuk většinou celkově. Jenže subík aby měl smysl, tak to je zase minimálně 10k a to se mi taky zatim investovat nechce.

                                      0 0
              • Excel  

                můj favorit, do neděle ho měli v electroworldu za 10 čistejch, kua-neměl jsem prachy, inak bych ho bral www.apel-i.cz/…s/detail.asp?…

                0 0
          • Excel  

            Kompenzace pohybu Kompenzátor pohybu je nástroj, který snímá obrazovku (frekvencí 100Hz) a z výsledků této procedury skládá výsledný obraz. Tento systém snižuje blikání obrazu, vyhlazuje ostré hrany a v neposlední řadě tato funkce redukuje rozmazání u pohybujícího se textu (např. titulků). Super digital scan Digitální technologie firmy Panasonic. Digital plus Systém pro 100 Hz zklidnění obrazu od společnosti Sony. Digital vision mastering Víceméně stejný systém od společnosti Thomson. Digital motion, Inteligent mastering, Dynamic digital motion, Digital natural motion. Další obchodní názvy systému pracujících na téměř stejném principu. Chi tím říct, že ten philips má kompenzaci pohybu. jinak na ten Mascom bych se podíval in natura-funkcí má jak swiňa ale to nemusí znamenat, že ten obraz bude kvalitnější než od „míň našlapané konkurence“

            0 0
            • pepino  

              Jestli ten Philips má kompenzaci pohybu, tak bych na Mascom vůbec nekoukal (když vezmu nějakejch 3000 rozdíl).

              0 0
              • pepino  

                Myslim teda s Pixel Plus

                0 0
                • Excel  

                  No pokud se bavíme jen o 16:9 tak pixel plus má jedinej Philips a to typ 32PW9551/12, cena někde kolem 16. tisíc na e-shopech pak je typ 32PW8751/12 ten je „jen“ digital crystal clear cena cca 14.tis. a poslední je typ 32PW8651/12 „pouze“ crystal clear cena cca 13.tis. všechny maj digital scan a podobný bosoráctva..fakt je, ze ten rozdil kua není velkej…svrbí mě dlaně :-) oproti plazmám cena/výkon je 16 tisíc oproti plazmě za 60 táců spotřeba 100W oproti 365watům (plazmovej philips)pokud nechci obraz na stěnu není co řešit, jinak ztráta bajku za 16 mě nemrzí ani trochu, ztráta bajku za 60 už by mě bolela :-) to je vše

                  0 0
                  • Lister  

                    No pro mě je rozdíl v ceně na úrovni kolem 25% už poměrně výrazný. IMHO když Philips tak jedině ten nejvyšší – na to se dá koukat, ale ten poohyb nic moc, ty nižší už nestojí za nic, ale furt lepší než třeba základní 100Hz od Panáka. Jinak teorie je moc hezká věc, ale praxe je něco jiného. Philips už bohužel není co býval, a jaho kvalita jde také rapidně dolů. CRT už pro něj prostě není zajímavý, jinak si nedokážu vysvětlit proč do poslední generace televizorů nacpal horší obrazovku naž do starší a navíc horší obvody Pixel+ (starší generace měla Pixel+2) Jinak podle mě tam kompenzace pohybu prostě není – no minimálně nefunguje, protože třeba hráči fotbalu na tom vypadali jako namalovaní se silním digitálním šumem(vycházím z toho co jsem viděl na vlastní oči) Ale tím nechci říct, že je ta tivka špatná, bohužel je to pořád jedna z nejlepších CRT na trhu. Dnes odpoledne bude ten Mascom doma tak poroferuju, v testech nevýchazel vůbec špatně a jeho 4:3 brácha dostal ocenění výrobek roku, tak to určitě nebude špatná tivka – pokud teda nenarazím na kousek vyrobení v turecku, ale snad to bude jěště televizor vyrobení ve Finsku.

                    0 0
                    • Lister  

                      sorry za překlepy :o(

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      U Mascomu je to jak u kterého typu. Některé nejlevnější jsou samostatně vyráběné čistě Mascom modely, které většinou stojí za houby. Většina dražších je ořezaná nebo dokonce plná verze Finlux modelu, jen prodávané pod značkou Mascom a ty jsou všechny super. Takže pokud je to model, který má obrazovku stejnou jako Finluxy, tak bude dobrej.

                      Já mám 2 roky doma Finlux TV 82X410++ a maximální spokojenost. Akorát Finluxy si drží pořád hrozně vysokou cenu, takže v tuhle chvíli bych ji nekupoval.

                      0 0
                    • pepino  

                      Nejdřív byl Pixel +, pak 2 (je to i logický). Mascom někdy něco dělal ve Finsku?:)(na rozdíl od Finluxu)? No tak teď už určitě ne.

                      0 0
                      • Lister  

                        Nejdřív byl Pixel +, pak 2 (je to i logický)

                        ano logické to je, tak proč v posledních modelech je PX+ a ne PX+2

                        Jeslit něco dělal Mascom ve Finsku tak myslím že jo, IMHO Finlux už taky koupily Turci takže uvidíme kam se výroba přesune :o(

                        0 0
                        • pepino  

                          Já už v tom 3 roky nedělam, ale jako novinka ve Stereo Videu atd. byl před lety testovenej Pixel +.Co sem teď jen nakouk do Googlu tak třeba LCD maj Pixel + 2.

                          0 0
                        • pepino  

                          Pixel plus 3: www.elektromedia.cz/…37pf9731d-10?…

                          0 0
                          • Excel  

                            slušná cena…:-)

                            0 0
                            • Lister  

                              řekl bych naprosto standartní pro televizor s tímto rozlišením. Většina lidí se totiž chytí na nálepku HD ready a už si neuvědomují že plné HD je ještě mnohem větší......

                              0 0
                              • pepino  

                                Co? HDTV má víc než 1080*1920? Ale no tak.

                                0 0
                                • Lister  

                                  no to ne, jsem tím chtěl říct, že ta cena může běžnému laikovi (netvrdím že ty) připadat přemrštěná, když může koupit LCD či plasmu už od 20 tis, ale už mu nic neřekne to, že jeho vysnění kousek má rozlišení 720p :o)

                                  0 0
                                  • pepino  

                                    Aha, jasan:)

                                    0 0
                                    • pepino  

                                      Voni si lidi dost pletou HDTV a HD ready.

                                      0 0
                                      • Lister  

                                        no ty asi taky, protože tyto pojmy jsem použil v původním příspěvku :oD

                                        0 0
                                        • pepino  

                                          Z tvýho příspěvku vyplynulo, že plné HD je jěště větší, než má mnou uvedená TV:)

                                          0 0
                                          • Lister  

                                            no hádat se nebudem nakonec z toho vyplynulo to, že oba víme o co jde, jen občas píšem trochu zmateně :o)

                                            0 0
                                  • pepino  

                                    Popřípade 480ř.

                                    0 0
                    • Excel  

                      tak to se budu těšit na recenzi, proti Mascomu nic v zásadě nemám, měl jsem jeden obyč a byl v pohodě, až teda na ovladač, fakt je, že jsem obé reálně neviděl, ale chystám se na to

                      0 0
                      • Lister  

                        tak recenze nebude, protože včera jsem ji zapnul a vyskočilo na mě tohle :o((((

                        0 0
                        • Excel  

                          tak a zdá se že jsem téměř vyléčen, po tvé zkušenosti a přečtení debaty na tvfreak.cz ohledně philips9551 jsem asi definitivně zavrhl 100hz bednu, jelikož bych se stal obětí reklamací a návštěv servisních techniků, vypadá to že koupím v kameném první 72cm bednu na 50Hz (v žádneém případě slim verzi)a počkám těch pár let na slušný LCD za podobný peníze…

                          0 0
                          • Lister  

                            hezký počteníčko na TV freak – tys to přečetl celý??? :o)

                            Jinak vždyť jsem to říkal, že koupit si teď CRT je celkem o štěstí a moc toho čekat nemůžeš :o)

                            CRT – výběhová technologie – vývoj 0 100Hz – problémy digitálním zpracováním obrazu a jeho ostrostí Slim – náchylnost na blbou geometrii obrazu ......

                            No a pak si něco kup :o)

                            0 0
                            • Excel  

                              jo..to bylo velmi zábavné čtení nejdřív se všichni těšili a pak když to dostali 50% bylo na reklamaci hned 25% po dvou dnech 15% po týdnu a zbytek jen šteloval a hledal optimální nastavení s vynikajícím výsledkem pro dvd ale zbytek nic moc no vkládal jsem velké naděje do tvého mascomu, chtěl jsem koupit i playstation2 pro drobotinu, tak proto 16:9 100Hz aby si oči nekazili …eště zkusím mrknout na ten mascom v brně v kameném cíglera ho maj a jinak chytnu opravdu první 72ku50hz, která bude mít ucházející obraz (určitě v kameným šopu blízko bydliště) Přeju hodně štěstí s reklamací, a až bude něco novýho určitě to sem dej. Ty se sníženou hloubkou tuším eště mmj docela pískaj a maj vyšší spotřebu no hnus.

                              0 0
                              • Lister  

                                Jo napíšu určitě jak to dopadlo, je to škoda, protože v místech, kde obraz není postižený tou barevnou chybou, hraje ta telka opravdu moc hezky – nedá se obsolutně srovnat s Panasonisem co mají naši doma a za který dal přilbižně stejný peníze, ale je to jen 72cm 4:3.

                                0 0
                              • MlokCZ  

                                Sice s 50Hz si můžeš ušetřit spoustu problémů, jenže zase těch 50Hz je hnus na oči. Někomu to tak nevadí, ale mě i u TV příšerně, obzvlášť když u ní chci sedět blíž (a to chci).

                                0 0
                            • MlokCZ  

                              To máš bohužel pravdu a ještě přihodim další nectnost CRT – velmi bídná geometrie obrazu.

                              Když byly jen 4:3 TV a 4:3 vysílaný signál, tak se to moc neprojevovalo, protože výrobci se s tím vůbec nepářou a prostě roztáhnou obraz o hodně za okraje obrazovky, takže to pak není vidět. A že je často velmi rozhozené roztažení vodorovně x svisle je taky nezajímá.

                              U širokoúhlé pak přijde problém u pořadů, který jsou 4:3 s černými pruhy po stranách (roztahovat obraz na celou obrazovku, aby byl někde zdeformovaný nesnášim).

                              U monitorů se tohle vše dá nastavovat, ale u TV běžně ne. Někdy je servisní menu snadno přístupné, tak tam se to ještě dá. Já sem si u svojí TV hrál docela dlouho v servisním menu, ale stejně to nemůže být ideální. TV narozdíl od monitoru má jen jedno nastavení společné pro všechno. Když jsem tedy v servisním menu přesně pošteloval obraz pro 4:3 zdroje, tak se to rozhodí pro širokoúhlý. Takže jsem musel volit ne uplně ideální kompromis. Navíc i když je to slušně nastavené, tak geometrie obrazu se mění i v závislosti na signálu (velké jasové změny celých ploch dokážou pěkně zahýbat geometrií), takže prostě opruz.

                              Se 100Hz naštěstí nemám u svojí TV problém a moc Slim také není (no zase ta hloubka nic moc).

                              Takže já už bych taky uvítal domů plazmu, jenže tam zase ta cena. Ty fakt pěkný jsou zatim moc drahý, abych byl ochotný dávat do TV další prachy.

                              Přeju ať máš co nejdřív TV v pořádku.

                              0 0
                        • pepino  

                          Co to je? To jsem u TV na krámě nikdy neviděl.

                          0 0
                          • Lister  

                            já nevím nějaká barevná chyba v obraze, můžu přihodit ještě jedno foto. Na vině nebude asi stínítko, protože se to objevuje v těch krajních pozicích obrazu ať je tam 4:3 nebo 16:9 – tedy pokud mám 16:9 tak jsou až ke kraji stínítka a když nastavím 4:3, tak se ty pruhy posunou ke středu obrazovky. Takže asi vada „děla“ nebo vychylovačů nebo já nevím čeho – zas až tolik tomu nerozumím.

                            0 0
                            • Excel  

                              fakt divný

                              0 0
                            • pepino  

                              Ségra to měla na Sony, kterou švára přivez v 86 z montáže, prej páč jí dali k topení. Já to mam, když dam k TV bedny:) Jinak tohle nám dělali TV, který se hned po převozu zapnuli, měli se nechat „odstát“.

                              0 0
                            • martt  

                              nemas pri tom televizore reprobedne?

                              0 0
                              • Lister  

                                kolem není nic co vydává magnetické vlny, jen za ní jsou zásuvky a pod ní video ve stolku, jinak je tam jen nábytek.

                                Jinak odmagnetizováno to je již 4y a nic, zkoušeno na různých místech

                                0 0
    • Lister  

      ještě jeden dotaz??

      Pokdu rešíte nějaký problém ohledně elektroniky kam se obrátíte – samozřejmě pokud nevyužijete jediné pořádné řešení, tedy zeptat se na BF :o)

      Já jsem zatím našel jen tvfrek forum a pak forum na zive.cz ale i když tomu název odporuje tak je na obou celkem mrtvo :o(

      0 0
      • MlokCZ  

        Ohledně audia především www.f-sport.cz/hifi/ Ovšem řeší se tam skutečně poslouchatelné věci a ne sestava pro domácí kino za 6000. Opravdu tam tomu dost lidi rozumí a několik přispěvovatelů má poslechový studia a má toho hodně naposloucháno, ale má tam cenu chodit pro informace až od určitě kvalitativní kategorie, což je cca přední regálové repro od 10k (sloupové od výrazně výše), receiver/zesilovač taky tak od 10k.

        Na živě se sem tam rozebíraly plasmy x lcd a něco tam občas k tomu zajímavého bylo.

        Jinak výborně se dá nakoupit na www.hifibazar.cz/ Občas tam mívají velmi zajímavé věci za super ceny a je to s roční zárukou.

        0 0
    • davka  

      alza.cz

      0 0
      •  

        To Lister alias Rimer: sem nevěděl, že máš novej nick. Tak Ti tu televizy taky řeším. Mám 100 Hz 72 cm od Samsungu a vybírám 82 cm 16:9 mezi Philips a Samsung – to jsou ty nejvyšší řady. O HD Ready jsem si přečet a o problémech se slim obrazovkou taky, takže nakonec to bude asi ten Philips. Ten Mascom byl taky ve výběru, ale nelíbí se mi designově, to ten Samsung je nejhezčí, ale…Jinak vychvalování Mascoma pana Vlasty mě připadlo nějaký podezřelý, protože v mým okolí je několik majitelů televizí Mascom a musím říct, že Finlux byl na tom vžycky trochu líp.Ale nikdo neměl ten Tvůj typ, takže je to neobjektivní. LCD jsem zavrhl, na plasmu nemám, takže asi vyhraje Philips, ale zase nemá PIP,PAP.No uvidíme co nakonec pořídím. Ještě chvilku budu sbírat informace a zkušenosti.Ahoj

        0 0
        • MlokCZ  

          Jen pozor na jednu věc, že při pořadech, které jsou 4:3 budeš mít na 82cm 16:9 obraz menší než na té původní 72cm (vychází to cca jako pouze na 63). Takže se to vyplatí pouze v případě, že budeš koukat převážně na 16:9 pořady, jinak ne.

          0 0
          •  

            Jo, tohohle jsem si vědom, holt je to něco za něco, na 4:3 jsou DVD filmy hrozmě malý a když to roztáhnu, tak vidím jenom střed filmu a co je okolo (např. pěkná příroda), tam je vidět ho… Možná do budoucna těch pořadů v 16:9 bude víc. Ahoj

            0 0
            • MlokCZ  

              Jasně, pak v pohodě. S těmi širokoúhlými máš pravdu, zvlášť když pak film není 16:9, ale 1:2,35. V takových případech někdy lehce zvětšuju obraz (když koukám na filmy z notebooku a mám plnou kontrolu, jak to nastavit) i u 16:9 TV a oželým něco málo okrajů, abych měl větší obraz.

              0 0
              •  

                Já bych možná ani o nový televizy neuvažoval, vona ta 72 cm má něco do sebe, ale mám dvě malý děti (3 a 1/2) a těm se podařilo přesně uprosřed obrazovky vyštípnout kus (1cm) obrazovky (nedokážu pochopit jak a čím to udělali, pochybuju že by se to podařilo manželce když utírala prach) a tak koukám pořád na tu tečku a ze sledovanýho pořadu nemám nic. Takže – novou telku.

                0 0
    • Žulda  

      Najdi si výrobek jaký chceš a pak si ho dej najít na Seznamu ve Zboží a seřaď podle ceny. Nakupuju jen takhle, za poslední půlrok asi 10 věcí a levnjěc sem to nikde nenašel (foťák, pračka, lcd tv, kino atd.)

      0 0
    • delfyn  

      nechci zakládat další thread ale chci kupovat televizi, uhlopříčka 82cm a co nejmíň peněz za co nejvíc muziky, prostě poměr cena výkon, mám 4 favority-

      http://www.videoexpert.cz/…cm/lg-32lc55

      http://www.elektro-garden.cz/…2pfl3312/10/

      http://www.cinema-shop.cz/…ed7fm-viera/

      http://www.pixmania.cz/…32s86bd.html?…

        
      0 0
      • Vhalasta  
         

        Nevím, zda se ptáš na TV (asi spíše) nebo obchod. Tkže 2 poznámky:

        1. Pokud nemusíš tak žádnou novou televizi nekupuj.
        2. Pozor na PIXMANII, je to snad francouzský obchod kde
        • můžeš mít problémy s reklamací,
        • k TV si přičti cca 2–3 tis. za dopravu,
        • automaticky ti nabídnou už nevím co (snad zíruka vrácení peněz čico) za cca 700 kč.

        I když já mám od nich digifoto , kde se ta cena dopravy až tak neprojevila a spokojenost.

         
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.