• Qulck

    Ahoj, nevíte někdo, kde by se dala sehnat jednopalcová a-head vidlice na véčka? Případně jestli se dá použít závitová s dostatečně dlouhým krkem? Někde jsem četl, že krk je v místě závitu tím závitem zeslabený, takže nejde použít jako a-head, že hrozí prasknutí. A ještě jeden dotaz, možná dost lama, ale nenašel jsem odpověď. Proč jsou kliky/převodníky a přesmykače specifikované mj. podle počtu pastorků vzadu? Mám dobře funkční přesmyk a zachovalé kliky z kola s 8sp, proč by nešly použít pro 9sp zadek, když šířka náboje je stejná, že by kvůli řetězu? Je tam nějaký reálně hrozící problém nebo je to spíš doporučení výrobců? Díky moc.

    0 0
    • alinceb  

      1" a-head se jako standard dělal strašně krátce. Vidlice teda sice byly, ale sehnat takovou v dnešní době bude dost porod. Spíš seženeš tu jednopalcovou závitovou – to by neměl být až takový problém.

      Předpokládám, že sháníš jen pevnou. V takovém případě by neměl být problém si ji případně nechat vyrobit z CrMo třeba u Bareše.

      0 0
    • Deathwing  

      k tomu smyku: sirka naboje je stejna, ale je uzsi retez, proto je presmyk na vic rychlosti uzsi a sirokej retez by moh skrtat v krajnich polohach.

      8 rychlostni kliky by ti mely fungovat s 9 rychlostni kazetou bez problemu

      Obecne ±1 rychlost veci fungujou, takze by jit pouzit mely (mimo prehazovacek a razeni kde se menil prevodovej pomer tam je to slozitejsi)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.