• Akrijak

    Ahoj,

    mám trailovýho hardtaila se 130 mm vidlou Suntour Aion. Zjistil jsem, že se tahle vidle dá z původních 130 nejspíš zvýšit až na 150 mm. Na můj styl ježdění by se to určitě vyplatilo, to vím, ale chci se zeptat, jak a případně jak moc se ovlivní jízdní vlastnosti kola při výjezdech atd.., jestli si tím něják třeba nepodělám geometrii kola nebo jestli třeba zvýšením zdvihu nedojde k přetěžování rámu. Předem se omlouvám, pokud se tady toto téma už někdy probíralo, ale nic moc jsem nenašel.

    0 0
    • novas752  

      Zkus a uvidíš. Je to práce na 10 minut. Stačí z vidlice vyndat 2 spacery snižující zdvih.

      Samozřejmě to předek o ty 2 cm zvýší, trochu zmenší úhly, o pár mm zvedne střed. Což trochu negativní efekt ve výjezdech bude mít, ale zase lozitivní ve sjezdech. Když se ti to nebude líbit tak tak spacery zase vrátíš…

      0 0
    • černápole  

      co je to za kolo?

      0 0
      • Akrijak  

        Qayron Spyro MKII 1

        0 0
        • novas752  

          Tam bych se toho vůbec nebál. Dost masivní rám, na 150 úplně v poho. A vidlice hako taková by na to měla taky stačit.

          0 0
    • Mr.Dan  

      Obdobný dotaz: vidlice Revelation 29 RC3 32mm nohy, origo na 130 mm, dle stupnic SAGu by ale měla umět 140mm. Rám je Meta AM, trailová geometrie, ale hlavovka má nemoderních 68,5 stupně a střed je poměrně hodně nízko, často chytám v náklonu za pedály. Nicméně vidle je při těch 130mm na maximální zástavbový délce, kterou doporučuje výrobce. Šli byste i takdo těch 140mm? A kde najdu případně ty spacery? 

      0 0
      • novas752  

        Revelation resp RockShox celkově má změnu zdvihu řešenou jinak, mění se celé Airshafty za jinou délku. 140 a ani 150mm bych se nebál, geometrii by to prospělo, ale spíš bych to řešil jinou lepší vidlicí protože i na 130mm je stará 32mm Revelation dost podvyživená. Nehledě na mizerný tlumení, ale to se na HT dá přežít. Něco s aspoň 34mm nohama

        0 0
    • borda  

      Zkusím využít vlákno, s podobným, byť trochu odlišným :) problémem.

      Když pevnou vidlici osa korunka 40cm na kole (kellys soot, vel. L), geometrie viz foto, vyměním za odpruženou, která bude mít osa – korunka, po zapocitani sagu cca o 3 cm vice a offset má 45mm, tedy o 3mm min, jak hodně tomu „ublizim“? Celková výška u řídítek mi je celkem fuk. Mohu řešit odstraněním podložek. Ale geometrie.

      Děkuju

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.