• Bjerndi

    zajímaly by mě názory na tyhle boty, vypadaj fakt hustě, lehoučký, ale vydržely někomu aspoň léto :) http://shop.sportisimo.cz/…vel-m/16717/

    0 0
    • šlapatko  

      Nazdar, poradím jednoduše.Zatím žádná reklamace a prodávají se dobře.

      0 0
    • Memphis22  

      sou to salomony, tak snad něco vydržej, ale sem na tu značku asi vysazenej, protože nic lepšího než moje současný boty sem na nohou nikdy neměl…

      každopádně nejvíc ti řekne, když si je vyzkoušíš a potěžkáš v obchodě sám ;)

      0 0
    • mr.antik  

      vypadaj fakt hustě :-)

      0 0
    • karliner  

      K jakému použití, kromě chůze do trafiky přes ulici jsou dobré?

      0 0
    • Lister  

      Využiju tohle téma.

      Nemá prosím někdo zkušenost s MTB botami „turistického typu“ s membránou, jako jsou třeba tyhle NW

      Hledám něco na mokré podzimní a jarní vyjíždky, kdy se ještě (nebo už) nedají použít zimní tretry, a na výlety s větším podílem chození. Aby to nepromoklo, ale zase aby v tom nebylo zbytečně vedro, ale taky aby se v tom dalo pohodlně šlapat. Klasické sportovní tretry mi tu odolnost vůči počasí nenabídnou a návleky jsou pro MTB použití k ničemu.

      Můžou být klidně i kotníkové.

      0 0
      • šlapatko  

        Ahoj zimní tretry nejsou jen do mrazu, jsou to hlavně botky do chladu.V mrazech pod nulou, přidávám návleky, jinak je mi zima.Dnes jsem v zimních dal 70 km, projel pár loukama, pár potůčkama a nohy v suchu.O tom to je, lepší než se ***** s návlekama.Klidně nazuj zimní a hurá do lesa.Chce to jen dobrý výběr ponožek.Vlastním tretry Sidi diablo, je to jen trošku syntetyky nějaký hadřík a GTX.Letos jsem je skoro ani neschoval.Jezdil je do dubna, v létě je beru do deště a dnes jsem je zase vytáhl a s tímto počasím je budu jezdit zase do dubna:-).Pořád je hnusná zima:-(

        0 0
        • Rychlej turista  

          Přesně, letní tretry jsem trvale obouval akorát v červenci a krom něj jen sem tam někdy. Jinak to letos drtím furt v zimních tretrách :-D

          0 0
          • šlapatko  

            Když se zamyslím, letos jsem v letních jezdil zhruba 4 měsíce.Stoho květen prochcal, takže jsem seděl doma, nebo jel v zimních.Zbývají mi tři měsíce:-)

            0 0
        • Lister  

          Si nedokážu představit, že bych do 15 nebo 17 stupňů vyrazil v Celsiusech, to bych se asi fakt uvařil – tak ale zkusit to můžu, ale moc tomu nedávám :-)

          Je pravda, že většina „zimních“ treter se zimou nemají moc společného, ale tohle už se dost blížím botám, co mám na běžky.

          0 0
          • šlapatko  

            Vyzkoušej a uvidíš.Jak píšeš, zimní jsou jen tím že mají GTX a jsou trochu vyšší.O zbytek se musíme postarat sami, dobré fusky atd:-)

            0 0
            • Rychlej turista  

              Je třeba vycházet z toho, že je dělají Taliáni a ti mají o zimě zřejmě jiné představy, než my :-D

              0 0
              • šlapatko  

                Navíc mám nejspíš špatný krevní oběh.Vždy mám o vrstvu více než ostatní cyklisté.Na naši zimu bych bral vybyvení jako měl Honza Kopka.Výlety v zimě zvládám max 3 hodiny.Minulou zimu jsem to přehnal a jel 4 hodiny v –10.Bylo to terénem v pohodovém tempu, ale poslední hodinu jsem neskutečně protrpěl.Domácí teplota mě málem zabila.Myslel jsem že mi slezou nehty na nohou i rukách.Vše je ok jen ruce a nohy nemůžu pořád vyřešit.na ruce mi nepomáhají ani rukavice s GTX.Pro letošek chci nějaké palčáky.Máte li dobré zkušenosti s nějakými, hoďte link.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Prostě palčáky. Teď mám Hannah. Ale jezdil jsem i v palčácích za stovku od Číňana a bylo to stejné. Až doslouží, tak vyzkouším tříprsťáky.

                  0 0
          • Rychlej turista  

            Trefil jsi to přesně. Jezdím v nich, pokud teplota neleze přes 17°C, což prakticky furt :-D

            0 0
            • Lister  

              Dobrá, tak až příště zase vyjedu do 15 st, tak je zkusím nasadit. Je pravdou, že jsem je kupoval na minulou zimu a pak jsem v nich vlastně nejezdil, protože jsem byl až do května mimo domov, tak by aspoň zažily premiéru. Jsem zvědavý, protože na omak mi přijdou teplý fest.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ono je to individuální. Mám Spešly defrostery, které mi přijdou, že nejsou nijak extra teplé a už v 10st. se mi v nich nejede dobře.

                Tedy beru ty zimní pouze, když teplota má být celou vyjížďku pod 10st. Pokud je celou vyjížďku dejme tomu nad 12st., tak je mi příjemně v letních.

                Nejhorší je to právě kolem 10st., to pak i když nerad většinou vytáhnou návleky (jen roubaix) na letní nebo si je jen vezmu sebou, kdyby byla zima na nohy.

                Nad 15st. bych v nich opravdu nevydržel. A to mám ty zimní akorát velké jen na obyč ponožku a jezdím jen s obyč ponožkou.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Jinak ještě doplním, že v teplotách 10–15st. mi není zima v botech také proto, že vozím vhodné oblečení na nohy. Tedy dlouhé roubaix nebo 3/4 roubaix, dle teploty. Pokud dojde k situaci, že mám na nohou jen krátké nebo tenké 3/4 a náhodou v tom jedu výrazně pod 15st., tak mi v letních tretrách zima už je (to se ale nestává, vozím pro ochlazení vždy na nohy něco navíc).

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Já kdysi na jaře ukrutně vymrzl a cit do palců se mi vrátil až někdy v létě. Od té doby na to trpím a už při 15°C v letních tretrách prostě mrznu :-(

                  0 0
            • Lister  

              Tak minimálně jsi mě přinutil namontovat tam konečně kufry :-)

              Ještě musím sehnat nějakou vysokou tenkou ponožku – v klasické nízké to není nejpříjemnější kolem kotníků a vysoké mám jen tak teplé, že se fakt bojím „přehřátí“.

              0 0
            • MlokCZ  

              To nechápu, i když se mi končetiny potí velmi málo, tak jezdit v takové teplotě v zimních bych fakt nemohl.

              0 0
              • Volf  

                Lister se ptal takto: Hledám něco na mokré podzimní a jarní vyjíždky… návleky jsou pro MTB použití k ničemu…

                Když je sucho a svítí slunce, tak asi můžeš vydržet v letní tretře se silnější ponožkou, nebo dvěmi tenkmi, ale jak je mokro a rozmácháš si boty, tak je konec. O to jde. A ty zimní tretry opravdu nejsou žádné drtiče mrazu. Hlavně jsou voděodolné a třeba ty moje jsou sice zateplené, le nijak přehnaně. A já třeba osobně tvrdím, že na nohy budu mít raději trochu víc teplo než zimu.

                0 0
        • Volf  

          Taky to vidím stejně. Mám Northwave Arctic a pokud je pod 15 stupňů, tak v nich jedu na tenkou ponožku a mnohem lepší než návleky. Zimní tretra je prostě spíš dělaná na zimu v Itálii nebo ve Španělsku, než na naše mrazy. Dá se říct, že je používám možná 6 měsíců v roce.

          0 0
    • Rychlej turista  

      Taky se tady, s laskavým dovolením, přiživím.

      Potřeboval bych nějaké botičky na zimní chození do kolbenky. Zkratkou 9 km, asfaltem, ale hlavně zasněženým a taky lesem, zabahněným i zasněženým. Takže aby to vydrželo nějaké to lesní vlhko a hodně sněhu.

      0 0
        • Smazaný účet  

          ODKAZ

          0 0
          • Rychlej turista  

            Dík.

            Nebyly by do sněhu lepší ty vyšší? Třeba tyto nebo tyto?

            0 0
            • Smazaný účet  

              první vypadají spíš jak kozačky a ty druhý budou už hodně tvrdý, ne moc pohodlný na chůzi. nevím, kudy chodíš, ale na vyšší sníh je lepší obout návleky. je to lehčí a pohodlnější.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Mám tam asi půl kilometru zafoukanou polní cestu, takže dost hluboké závěje. A pak les, kde nikdo v zimě nechodí, takže bych si to musel celé prošlapat sám. Ty návleky vypadají jak?

                0 0
                • šlapatko  

                  Tyhle budou fajn:-D

                  0 0
                • jIrI___  

                  Na zimní procházky hlubokým sněhem používám tyhle návleky a nemůžu si u nich na nic stěžovat.

                  0 0
                  • šlapatko  

                    Do hlubokého sněhu návleky, nebo nějaké vysoké pohorky.Mám dobrou zkušenost s nějakými lesáckými.Končí kousek pod kolenem, jsou dost bytelné a stály jen 1500kč.Dá se s nimi pochodovat ve sněhu a nepromoknou.

                    0 0
                  • Rychlej turista  

                    To vypadá dobře. Šlo by to použít na tuhle botku, aby to fungovalo a sníh se do ní nedostal? Jo – a ten návlek je to červené nebo to nad tím? :-D

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Jo, ± stejně vysoké boty mám. Návlek je to komplet, červené i černé. V tom přechodu barev je všita guma pro lepší držení na noze.

                      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja si nedavno koupil Garmont Montana Uz jsme je zkousel i na ledovci s mackama a uplne pohoda. Po celodenim pochodovani ve snehu a desti byly nohy porad v pohodli a suchu. Jsou sice trochu tvrdsi,a le maji dobre udelanou podrazku a tak se v nich chodi docela pohodlne. Tenhle model je docela povedeny, byt je uz par let stary-uz se nevyrabi,t kaze muze byt trohcu problem na ne narazit v prodejne,a le zase si muzes rikat, ze pred tremi roky na vyrobu tak moc nekaslali.

        Jinak obecne celokozene boty s minimem svu. Vhodne je je navoskovat. Smrditkum ve spreji neverim.

        0 0
    • cekanka  

      Fuj!

      Ale mě neberte co se týče bot vážně. Vám by se taky moje boty nelíbily :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.