• Venda

    Sháním boty, které jsou dobře odtlumené, nejlépe pod patou i špičkou, které jsou šetrné ke kloubům, hlavně kolenům atd. Pokud víme o nějakých akcích, tak samozřejmě budu jen rád. Nejde mi ani tak o značky, jako o konkrétní modely daných značek. Předem díky!

    0 0
    • smith22  

      Zkus tyto

      www.skakaci-boty.com/

      0 0
    • Daf  

      Jako na kolo?

      0 0
    • RADO77  

      if chceš mercedes tak tohle: If myslíš boty na běh tak mám tyto tipy:

      www.behshop.cz/…i_g1012.html

      if chceš dobrý poměr cena/výkon tak tohle:

      www.behshop.cz/…de_g786.html (teď v nich běhám – cca 150km/měsíc a super)

      www.behshop.cz/…s_g1021.html (nemám osobní zkušenost, ale prý dobrá)

      www.behshop.cz/…20_g687.html (běhal jsem 2 sezony – parádní bota, akorát má na mě trochu nízkou patu)

      0 0
      • goood  

        Ty GT 2120 mam a jsou opravdu moc prijemny, uvazuju ze si koupim jeste jedny.

        0 0
    • RADO77  

      Všechno jsou to boty na silnici. v terénu jezdím na kole a neběhám. Běh v terénu kurví kotníky a v dnešních dobře odtlumených botách kolena nepoznají rozdíl silnice/les.

      0 0
      • piskot  

        S těma kotníkama jsi na to přišel jak? Běhal jsem ročně kolem 2500km, z toho 70% mimo cesty a kotníky stále jak nový. Samozřejmě jsou lidi, co si musí občas zatejpovat.

        Pokud bude běhat po pevnějších cestách, tak jsou dobrý ty Asicsy, pokud nějaký ten lehčí terén, tak určitě NewBalance.

        Osobně nevidím jedinej důvod proč jít běhat po silnici (asi stejně jako nechápu proč jezdit na silničce) :)

        0 0
        • RADO77  

          Jen pro vysvětlení – za silnici považuji jakoukoliv zpevněnou cestu (šotolina, asfalt, beton). Neříkám, že lidi mají běhat po silnici mezi autama. Osobně běhám v Praze v Prokopáku po asfaltové cestě a po šotolinkách. V Opavě po asfaltové cyklostezce.

          Terén je pro mě louka, les, pole apod.

          0 0
      • emarco  

        Promiň, ale prvně mě napadlo: Co to kecáš za blbosti? Zajímalo by mě, čím chceš podložit tohle tvrzení! Boty jsou v dnešní době již hodně kvalitní, takže na silnici si neničíš klouby. Ale většina atletických trenérů ti doporučí běhat v lese, někteří to spíš nařídí…

        0 0
        • RADO77  

          Myslím si, že nekecám blbosti. If začínáš běhat nebo neběháš často a nemáš zpevněné kotníky a k tomu nemáš řekněme „vyběhanou techniku“, popř. dokonce jako spousta hobíků běháš večer za špatné viditelnosti, tak si v terénu (za terén nepovažuju zpevněnou lesní cestu – šotolina) dorasuješ kotníky raz dva.

          Proč atletičtí trenéři doporučují běhání v lese je jednoduché. V měkkém terénu si výborně natrénuješ odraz (úplný extrém je běhání v písku – pláž). Právě z důvodu odrazu si jdu taky občas zaběhat do měkkého do lesa, ale většinu objemů dávám po silnici.

          Nejsou to jen výplody z mojí hlavy. Zrovna dnesk (vlastně už včera) jsem byl na vyšetření nohou a pro nové vložky do bot a s tím fyzioterapeutem, jsme zrovna tohle probírali.

          0 0
          • Darkson  

            já tedy běhám z 80% na šotolině/lesních cestách a teď za tmy to opravdu neni nic moc. ale přeci jen jde hlavně o vytrvalost s „měkkými“ kotníky. především tedy v rozbitejch úsecích z kopce běhám hodně opatrně a výrazně zkracuju krok.

            0 0
          • emarco  

            Myslím, že je na tohle spousta názorů. Když jsi to takhle napsal, tak to chápu… Když on psal, že chce hodně tlumivé boty, tak jsem z toho usoudil, že asi nebude nejlehčí. A pokud takový člověk jde běhat rovnou na silnici, tak ho ty klouby podle mě budou bolet. Běhání v lese není jenom o zlepšení odrazu, ale taky ulevíš kloubům! Samozřejmě není les jako les. Pro začátečníka je podle mě nejvhodnější nějaká lesní cesta, kde je minimum kořenů či jiných překážek, na kterých by mohlo dojít k úrazu, když člověk není trénovaný na tuto zátěž. Já osobně, se snažím běhat co nejvíce v lese, přestožě mám velkou extenzi v kotníku (bývalý závodní prsař) a měl jsem ho již několikrát vymknutý. Ale rozhodně tím ulevíš tělu. Taky to není jenom můj názor:) Názorů je celá řada a myslím, že každý má svým způsobem pravdu…

            0 0
            • Venda  

              Mám 70 kg. tlumivé boty potřebuju, protože mi je 25, hodně běhám, hodně ještě naběhám a rád bych, abych dalších 25 let byl zdravej. Co se týče asfaltu nebo lesa, tak s botama co chci to bude jedno. U bot bez tlumení to rozdíl je víc než znažný už jen z toho důvodu, že asfalt rezonuje. Terén jsem psal, protože dělám Xterru a ty boty mít hladkou podrážku nesměj. Jo a už jsem koupil, Adifas Nova Custom v akci za 1190 Kč. Tak snad splněj očekávání. Vám všem samozřejmě děkuju, velice jste mi pomohli a rozšířili obzory.

              0 0
              • emarco  

                Tak to já vážím víc jak ty:-D Tlumivé boty jsou snad už všechny boty na běhání – hlavně u renomovaných firem. Vzhledem k tvé váze bych řekl, že nepotřebuješ extra tlumivé boty, ale naprosto normální. Spíš bych se zaměřil na supinaci/pronaci a neřešil tlumivost bot.

                A k tomu, že děláš Xterru… Myslím, že žádné boty nemají čistě hladkou podrážku. Spousta lidí běhá xterru v závodních silničních botech (např. Karel Zadák má asics racer), které mají „hladkou podrážku“.

                Běhám již pár let, ale rezonanci asfaltu jsem nikdy nezkoumal. Mohl bys mi to, prosím, vysvětlit?

                0 0
                • Venda  

                  Levnější modely nemaj žádnej polštář pod patou či špičkou, tak jsem scháněl boty, který ho maj. Ty polštáře rozkládaj dopad do většího časového úseky (prostě to není takovej náraz), takže to na zdraví určitě znát je. Co se týče toho asfaltu, tak mi říkal ortoped, že asfalt rezonuje, to znamená, že chvíli po dopadu se „propruží“ zpátky. Je to nepatrný a rzchlý, takže v době kdy to zarezonuje je noha ještě stále na zemi. Následkem toho dostávaj kotníky a kolena jakejsi zpětnej ráz a tím se ničej. Jako kdyby sis při každým kroku lehce podvrt koleno. Boty s tlumením by měly tu zpětnou vlnu eliminovat. A k těm podrážkám. Bobrcup bych v hnusným počasí s hladkejma botama běžet nechtěl. Takovou techniku odrazu nemám.

                  0 0
    • wartburg  

      To jsou ty s pevnou vidlici, pak schanej odtlumeny boty.

      0 0
    • scret  

      hlavne by bylo mozna dobry napsat jaky boty,na beh,na trek,na bezny noseni…

      0 0
    • Běžec  

      New Balance MR846. U Baběráda za 1500 www.shopsport.net/index2.php3 (není to reklama, jsem spokojený zákazník). Určitě je dobře tlumivá i Mizuno Wave Creation, ale nemám s nimi osobní zkušenost (jsou drahý :-)) www.tvujsport.cz/…ion-8/10516/..

      0 0
    • goood  

      Muzes taky zkusit tyhle specialni vlozky do bot www.zdravenohy.cz/index.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.